HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
30 Haziran 2011 Perşembe - 14:53

Uğruna cezaevinde yattığı projeyi hayata geçirdi

Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu, İşadamı Nafiz Gönen ve beraberinde 4 kişinin daha cezaevine girmesine neden olan Urla Meydan Projesi’nin açılışı yapıldı.

Uğruna cezaevinde yattığı projeyi hayata geçirdi

İZMİR - 25 Ocak 2009’da düzenlenen Arı Kovanı Operasyonu’nda aralarında açılışı yapılan projenin de bulunduğu birçok çalışma nedeniyle Karaosmanoğlu uzun süre cezaevinde kalmıştı. Mahkeme sürecinin devam ettiği konular arasında yer alan meydanın açılışı görkemli bir törenle gerçekleştirildi. Urla'nın en önemli ve en büyük projesi olan Urla Meydan Projesi ve Atatürk heykeli Atatürk’ün Urla’yı ziyaret edişinin 85. yıl dönünde hizmete girdi.
 


Açılışa, Urla Kaymakamı Şehmus Günaydın, İzmir Milletvekili Musa Çam, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan vekili Sırrı Aydoğan, Garnizon Komutanı Albay Ayhan Doğan, CHP İl Başkanı Tacettin Bayır, Urla Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu, Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, Karaburun Belediye Başkanı Serdar Yasa, Mordoğan Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Narlıdere Belediye Başkanı Abdul Batur, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, İl Genel Meclisi Grup Başkan Vekili Hüseyin Mumcuoğlu, eski bakanlardan Yılmaz Karakoyunlu ve Suat Çağlayan, emekli generaller Cahit Sarsılmaz ve Yaşar Müjdeci, Konak eski Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ başta olmak üzere ile genel ve belediye meclis üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda konuk katıldı.
 
ENGELLEYEMEDİLER
Urla’ya yakışır bir meydan kazandırmak için 2007 yılında başlattıkları projeyi pek çok engellemeye rağmen tamamlamanın gururunu ve mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu, “Kent merkezinin cazibesini arttıracak, ticari potansiyelini geliştirecek, özellikle yaşanan otopark sıkıntısını giderecek Meydan Projemizi hayata geçirmek herkesin bildiği gibi hiç kolay olmadı. Ancak her türlü engellemeye rağmen başardık. Bizlerin ne kadar haklı olduğu ve doğru bir iş yaptığımız anlaşıldı. Bu zor zamanlarda inancı, ve desteği ile her zaman yanımızda olan ve bizi hiç yalnız bırakmayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanım sayın Aziz Kocaoğlu başta olmak üzere tüm dostlarıma ve Urlalı hemşehrilerime minnetlerimi sunuyorum. Meydan Projesi kapsamında Türk insanının bağımsızlık, onur ve gururunu borçlu olduğu, çağdaş, laik, demokratik Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e yakışır bir heykel de yer alıyordu. Ulusal birliğimizin, bağımsızlığımızın, çağdaşlaşmanın ve aydınlanmanın simgesi, hiç sönmeyecek ışığımız Atatürk’ün heykelinin de yer aldığı meydan projemizi Ulu Önderimizin 30 Haziran 1926’da ilçemizi ziyaret edişinin 85. yıldönümünde gerçekleştirmenin de mutluluğunu yaşıyoruz. Biz bugüne kadar hep hizmetlerimizle konuştuk. Dünya incisi Urla’nın hak ettiği konuma gelmesi için durmaksızın çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Çok çalışacağız, bıkmayacağız, yılmayacağız, yorulmayacağız. Bugün olduğu gibi bundan sonra da başarmanın hazzını hep birlikte yaşayacağız. Bugün bizi yalnız bırakmayan tüm dostlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
 

Her kentin simgesel alanları ve meydanları bulunduğunu hatırlatan İzmir Milletvekili Musa Çam, “Urla’nın güzel bir meydana kavuşmasından mutluluk duyduk. Ayrıca, meydan düzenlemesinin Urla’nın dokusunu bozmadan, kirletmeden yapılmış olması da takdire şayandır. Belediye başkanımız başta olmak üzere emeği geçen herkesi kutluyorum” dedi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, meydan açılışının Atatürk’ün Urla’yı ziyaret edişinin 85. yıldönümünün kutlandığı gün yapılmasının açılışa ayrı bir anlam ve önem yüklediğini belirterek Urla’nın son yıllarda büyük bir gelişme gösterdiğini, Urlalıların da buna layık olduğunu belirterek “Urla vizyonunu çizmiştir. Urla sakin, huzurlu bir şekilde gelişen bir turizm kentidir” diye konuştu.
 
Urla Kaymakamı Şehmus Günaydın, Urla’nın, sosyal ve kültürel yaşamına katkı sağlayacak bir meydana kavuştuğunu belirterek “İlçemiz Atatürk’e yakışır bir heykele kavuştu. Urla için önemli olan bu açılışın Atatürk’ün Urla’yı ziyaret edişinin yıldönümünde yapılması da çok anlamlı” dedi. Konuşmaların ardından alt kaidesinde Atatürk’ün Urla’yı ziyaret edişinin fotoğrafından esinlenerek yapılan bir rölyefin de bulunduğu Atatürk heykelinin açılışı barış güvercinleri ve balonlarla gerçekleştirildi.
 
Anıta çelenk sunulmasının ardından anıtın arkasında yer alan üç zeytin ağacının dikimi gerçekleştirilerek can suyu verildi. Atatürk anıtının açılışının yapılmasının ardından Göçmen Bandosu eşliğinde Alışveriş Merkezi’nin açılışı ve sonrasında Urla Meydan Projesi kapsamında restorasyonu yapılan eski Tamirhane binasında yer alan Atatürk Resimleri ve “El Emeği Göz Nuru” sergilerinin de açılışı yapıldı. Urla Cumhuriyet Meydanı ve Alışveriş Merkezi’nin açılış töreni kokteylle sona erdi. Açılış dolayısıyla gün boyu meydanda çeşitli aktiviteler yapılırken gece de Edip Akbayram konseri gerçekleştirilecek. 18 bin 750 metrekarelik alanı kapsayan proje dahilinde 350 araçlık 2 katlı otopark, 58 dükkan, sosyal alan, Atatürk heykelinin bulunduğu bin 250 metrekarelik tören alanı ve 5 bin metrekarelik meydan yer alıyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aliağa Madımak'ı Simurg'la anıyor
18 yıl önce Sivas'ta Pir Sultan Abdal Kültür Derneği tarafından organize ...
Yenilenen tesisler beğeni kazandı
Bayraklı Belediyesi kuruluşuyla birlikte sosyal tesislerine de büyük bir ivme kazandırdı.
Avrupalı diplomatlar Çiğli'de
Avrupa Diplomatlar Birliği Başkanı Günther Meinel ve beraberindeki heyet, ...
 
Konak'a Kırım'dan kardeş geliyor
Türkiye için tıpkı KKTC gibi yavru vatan sayılan, 400 yıl boyunca Osmanlı ...
Celal Atik şenlendi
İzmir Büyükşehir Belediyesi Yaz Spor Okulları Projesi kapsamında hizmet ...
Başkanlar Kılıçdaroğlu’na rapor verdi
Seçim sonuçlarının İzmir yankıları devam ederken, sonuçların gerekçesi ...
 
Kocaoğlu’na tıbbi operasyon
İzmir Büşükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu, Eşrefpaşa Hastanesi'nde ...
Mine Hanım ağladı, Cevat Başkan gürledi
Ahmet Piriştina Kültür Merkezi’nin temel atma törenine katılan Karşıyaka ...
Çiğlili minikler büyüledi
Çiğli Belediyesi ile Yeni Sanat Merkezi’nin Belediye Konferans Salonu’nda ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva