HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Temmuz 2011 Cuma - 15:54

Kent A.Ş.’de nereden nereye...

Karşıyaka Belediyesi’nde iki yıl önce işten çıkartıldıkları için aylar süren eylem yapan işçiler yüzde 10 zam aldıkları törene çiçeklerle geldi.

Kent A.Ş.’de nereden nereye...

Egedesonsöz - İşçi krizi nedeniyle iki yıl önce karşı karşıya gelen belediye ile sendika toplu sözleşme imzaladı. Toplam 336 işçiyi kapsayan işçiyi ilgilendiren imza törenine eylemlerde Belediye Başkanı Cevat Durak ile karşı karşıya gelen DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası Genel Sekreteri Kani Beko, 5 Nolu Şube Başkanı Naci Çetin de katıldı. O dönem 276 işçinin çıkartılmasına neden olan kararı aldığı için Başkan Durak’a sert tepki gösteren, şantiye binasında eylemler yapan, hatta Ankara’ya yürüyen ve CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal’a İzmir ziyaretinde pet şişe atan sendika temsilcileri bu kez ellerinde çiçeklerle geldi. İmza töreninin ardından baklavaların yenildiği şantiye binası bayram yerine döndü. Örnekköy Şantiye tesislerinde düzenlenen törenle sözleşmeyi imzalayan Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, “Belediyemizde üç ayrı sendika bulunuyor. Hiçbir zaman anlaşmazlık yaşanmadı, hep uyum içinde oldum. Bu aşamaya gelmesine emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.
 


SOSYAL YARDIMLAR ARTTI
Geçtiğimiz Mart ayında başlayan görüşmeler sonunda varılan anlaşma ile ilk yıl yüze dokuz, ikinci yıl yüzde 10 zam verilmesi kararlaştırıldı. Sözleşme sırasında Başkan Durak ilk yılı yüzde bir oranında arttırarak iki yıl üst üste yüzde on zam verilmesini sağladı. Şirkette çalışan işçinin eline yeni dönemde net olarak 1.110 TL geçecek. Çalışanlar ayrıca yılda iki maaş ikramiye, 4 adet 200’er liralık gıda yardımı, okul yardımı, yakacak yardımı gibi sosyal haklardan yararlanacak. Törene Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Kent AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Metin Karadayı, Kent Konseyi Başkanı Rıfat Özer, meclis üyeleri, bürokratlar, Genel İş Sendikası Genel Sekreteri Kani Beko, Disk Ege Bölge Temsilcisi Ali Çeltek, Genel İş 5 Nolu Şube başkanı Naci Çetin, 1 nolu şube başkanı Fikret Ocak, 4 nolu şube Başkanı Şükret Seyeder, Tüm Bel Sen ve Belediye İş sendikaların temsilcileri ve çalışanlar katıldı.
 
OMUZ OMUZA HİZMET
Törende konuşan Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak “Bugün bizim için en güzel günlerimizden biridir. Geçmiş dönemde yaşadığımız sıkıntıları atlatıp bu aşamaya geldik. Temel hedefimiz alan-veren mücadelesi değil, sendikal örgütlülük içerisinde emeğini savunan ve işyerini koruyan bir anlayıştır. Sendikanın yeni yönetimi bu anlayışı gösterdi, hepsine teşekkür ediyorum. Emeğin, aşın siyaseti olmaz. Siyasi düşüncelerle bizi bölüp arkadaşlarımızın açıkta kalmasını sağladılar. Çalışan arkadaşlarımızdan emeğine sahip çıkmasını, vatandaşa güler yüzle hizmet etmesini istiyorum. Tüm çalışanlarımızla kenetleşerek, omuz omuza hizmet üreteceğiz. “ dedi.
 
ZOR GÜNLER GERİDE KALDI
Törende konuşan Genel İş Sendikası Genel Sekreteri Kani Beko genel yönetimin Kent AŞ’nin anlaşmayla sonuçlanmasından mutlu olduğunu belirterek, “İyi toplu iş sözleşmesi daha çok maaş almak değil, sosyal hakları ile birlikte maaşını zamanında almaktır. Bu aşamaya gelmesinde emeği geçen herkese, ayrıca Belediye Başkanımız Cevat Durak’a teşekkür ediyorum.” dedi. Toplu sözleşmeyi imzalayan Genel İş Sendikası 5 nolu şube Başkanı Naci Çetin de konuşmasında “Yeni yönetim olarak burada ilk toplu sözleşmemizi gerçekleştiriyoruz. Kent Aş çalışanları olarak zor günleri geride bıraktık. Belediye Başkanımız Cevat Durak’ın anlayış ve destekleri bizleri bu aşamaya getirdi. Her yıl ihale döneminde işsiz kalma kaygıları yaşıyorduk. Ancak Başkanımız Cevat Durak’ın desteği ile 3.5 yıllık sözleşme imzalandı, rahat bir nefes aldık. Arkadaşlarımız adına teşekkür ediyorum.” dedi.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kamil 2 Temmuz 2011 Cumartesi 08:50

Disk sarı sendika olduğunu 2009 da gösterdi. Kent Aş işçilerinin başına gelmedik kalmamıştı. Kedi gibi sessizce insanların mağduriyetini yaşatanlar bizi kandıramaz. O zor günleri unutmadık.

Yorumu oyla      14      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Narlıdere 'can'ları meşalelerle yürüyerek andı
Narlıdere Alevi Bektaşi Derneği başta olmak üzere, sivil toplum örgütlerinin, ...
Hayvan dostlarımız susuz kalmasın diye…
Karşıyaka Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ile Kent Konseyi’nin Evcil ...
Bayraklı’da yaşlı ve engellilere temizlik hizmeti
Bayraklı Belediyesi ibadethane ve okul temizliği çalışmalarından sonra ...
 
Güzelyalı sokaklarına kilit taşlı kaldırım
Konak Belediyesi Konak’ta yaşamanın ayrıcalığını sokaklarına yansıttı. ...
“Fincanda pişen kahve” ünü yurtdışına yayıldı
Fincanda pişen Türk kahvesinin ününün yurtdışına kadar yayılmasından yola ...
Bu keyfi özlemişiz
İzmir’in en renkli sanat etkinlikleri arasına giren “Çim Konserleri” ,Grup ...
 
Aliağa-Menderes artık aktarmasız
Aliağa- Menderes seferleri artık aktarmasız olarak gerçekleşecek. İzmir ...
Meles ve Arap derelerine yaz temizliği
İzmir Büyükşehir Belediyesi 21 günlük temizlik çalışması başlatıyor. Meles’te ...
En iyi raketler ödüllerini aldı
Karabağlar Belediyesi Gençlik Spor Kulübü’nün Basın Sitesi’ndeki Tenis ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva