HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
20 Mart 2012 Salı - 18:22

Bornova Metrosu'nda mutlu son

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kendi öz kaynakları ile yaptığı, uzun süren tartışmaların ardından faaliyete geçen Bornova Metrosu ilk yolcularını taşıdı.

Bornova Metrosu nda mutlu son

FATİH YAPAR/EGEDESONSÖZ - Büyükşehir Belediyesi’nin Bornova Metrosu’ndan sonra Ege Üniversitesi ve Evka-3’e kadar uzattığı metro hattında ilk yolculu seferler başladı. Uzun süredir elektrik çalışmaları ve yolcusuz deneme seferleri yapılan hat üzerinde yolculu taşıma ilk kez bugün gerçekleştirildi. Belediyenin hiçbir duyuru yapmadan sessiz sedasız başlattığı uygulama yoğun talep görürken çok sayıda kişinin yeni güzergahı kullandığı öğrenildi. Metronun ilk seferinde kaç kişinin bindiği henüz tespit edilmedi.

 
ANONS YAPILDI
Tüm hazırlıkları tamamlayan belediye bürokratları Başkan Aziz Kocaoğlu’nun talimatının ardından metroyu yeni açılan hatta doğru ilerletti. Öğle saatlerinde Bornova istikametine giden yolculara metronun Ege Üniversitesi ve Evka-3’e gideceği anonsu yapıldı. Hoparlörlerden yolculara, “Yeni açılan istasyonlara gidebilirsiniz. Bizim ilk yolcularımızsınız” denildi. Anonsu duyan vatandaşlar çalışmayı alkışladı.
 
OTOBÜSLERİN GÜZERHAHI DEĞİŞTİ
Metro seferlerinin başlamasıyla birlikte ESHOT Genel Müdürlüğü özellikle üniversite öğrencileri ve hastaneye gelenler tarafından yoğun şekilde kullanılan otobüs hatlarında düzenlemeye gitti. Metronun son durağının Bornova’dan Evka-3’e çekilmesi ile birlikte Bornova Metrosu’ndan kalkan 515 numaralı Buca-Tınaztepe, 63 numaralı Gümrük, 330 numaralı Karşıyaka-Bostanlı, Yaka Köy ve Çiçekli Köy otobüslerin de kalkış yerleri değişti. Otobüslerin kalkış yeri metronun son durağı oldu.
 
KILIÇDAROĞLU KATILACAK
Büyükşehir Belediyesi’nin kendi öz kaynaklarıyla yaptığı metro hattının açılışına Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu bakanları davet ederken törene CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılması de kesinleşti. Tören ve açılışlar için İzmir’e gelecek olan Kılıçdaroğlu ardan Balçova Kaya Termal Otel’de parti toplantısına katılacak ve partililerle buluşacak.
 
NELER YAŞANDI?
Temeli Haziran 2007’de atılan Ege Üniversitesi Hastanesi ile Bornova merkez arasındaki metro hattının yaklaşık 800 metrelik bölümünü oluşturan Evka 3 ile Bornova merkez arasındaki bölüm 2008 yılının Ocak ayında durdu. İzmir Hafif Raylı Sistemi 3. Aşama 1. Kısım adı altında sürdürülen çalışmalar kapsamında açık kazı yapılmış, 50 metre tünel kazısı gerçekleştirilmiş, inşaat bölgesindeki bazı binalarda yaşayan vatandaşlar, evlerinde çatlaklar oluşması nedeniyle Asliye Ticaret Mahkemesine tespit davası açmıştı. Mahkemenin atadığı bilirkişi heyeti binalardaki çatlakların tünel inşaatından kaynaklanmadığı, ancak yine de binaların güçlendirilmesi gerektiği yönünde rapor hazırlamış, Orta Doğu Teknik Üniversitesinden (ODTÜ) gelen uzmanlar ve Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) yetkilileriyse hat yakınındaki binalarda yaşayanların taşınması önerisinde bulunmuştu. Daha sonra belediyenin aldığı karar ile Evka-3 Bornova Merkez arasındaki güzergah iptal edildi ve son durak olarak Dr. Cavit Özyeğin İlköğretim Okulu’nun önü oldu. Yüklenici firma Bozoğlu’nun taahhütleri yerine getirememesi nedeniyle iptal edilen sözleşme sonrası yeni firma ihaleyi aldı ve Evka-3 ile Bornova Metrosu arasındaki yaklaşık 2,5 kilometrelik güzergahı tamamladı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 21 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
jojo 26 Mart 2012 Pazartesi 19:08

türkiyenin en iyi arıtma tesisleri izmirde.

Yorumu oyla      11      5  
jojoya bak sen 26 Mart 2012 Pazartesi 11:53

bursada yasıyorsun begenmiyorsun ya görmüorsun o yuzden demiştir. Arsenikli su da gözlerini bozmus olabilir Jojooo

Yorumu oyla      11      7  
jojo 26 Mart 2012 Pazartesi 01:50

tanımadığın adamı göz doktoruna yolluyorsun, bedava makarna kafa yapıyor heralde :)

Yorumu oyla      13      5  
jojo musun nesin 25 Mart 2012 Pazar 16:55

sen bir göz doktoruna git birader.

Yorumu oyla      12      7  
jojo 23 Mart 2012 Cuma 16:12

bursada kaç gün kaldın merak ettim? öyle uludağa çıkmakla cami türbe gezmekle güzel diyorsan zaten kimse seni ciddiye almaz.

Yorumu oyla      15      6  
GERÇEKTEN İZAN YOKSUNUSUNUZ 23 Mart 2012 Cuma 09:45

Metroyu ÖZFATURA başlatmıstır bu bir. Bursa Türkiyenin en güzide ve düzenli şehridir maalesef İzmirle kıyas bile edilemez bu iki. Eğer Bursa da oturdugunu söylüyorsan ve bu gercekleri yazmıyorsan en büyük yalancısın bu üç. Ve tartışmayın artık AK Partinin yaptıkları ortadadır bu da dört. Yazmayın yorum falan .Siz de biliyorsunuz çekemediğinizden yazmıyorsunuz.

Yorumu oyla      12      11  
jojo 22 Mart 2012 Perşembe 23:26

ben bursada yaşıyorum, köyümüze gelirseniz sizi de ağırlarız. öyle klavyeden sallamakla olmuyor. ihtişam varmış, hadi oradan.

Yorumu oyla      16      6  
A.K. 22 Mart 2012 Perşembe 13:47

Birinci sözüm "Be adam" hitabıyla konuşarak ahlakını ortaya koyan arkadaşa; ne kadar kızarsan kız, biz seni açılışlara bekliyoruz. Gerçekten sıkılmana hiç gerek yok. Güzel yapılan işe niye dava açalım. Açarsa köstek olmak için AKP açar. İkinci sözüm son yorumu yapan arkadaşa. Metro projesi ilk olarak Çakmur zamanında yapıldı. Biliyosan konuş, bilmiyosan sus da adam sansınlar. Gözlük senin gözünde. Çıkarıp bakmayı denersen sen de anlarsın. Bu arada açılışlara seni de bekleriz. Kısmen saygılar...

Yorumu oyla      16      6  
UTANMAZ ADAM DİYENLER 22 Mart 2012 Perşembe 09:20

O en uzun hatta sahip olan metronun tüm altyapısını Özfatura yaptı. Ama pristina da fena adam değildi de bu kocaoğlu ne yaptı ha söylesenize yazdım işte senede 500 metre metro yaptı.AAA ne güzel şarap içirip batı müziği konserleri bale şov izletiyor ya çağdaş adam değil mi. Bursa nın neyi varmış diye soruyor. Şehre girerkenihtişamı var.Bizim İzmirimiz gibi değil Ak Partiye oyverin be birader atın şu gözlüklerinizi artık hadibak Kordona Monaco ya dönecek o zaman.Bursadan bihabersiniz ya gerçi.

Yorumu oyla      12      12  
TERBİYESİZ ADAMA 21 Mart 2012 Çarşamba 19:17

İki diploman var da, adam olamamışsın, malum durumun bakî kalmış. Başkasına at gözlüklü demişsin de, sen nerenden bakıyorsan burnunun ucundakini görmüyorsun. Be hey utanmaz adam

Yorumu oyla      18      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gültepe’de 3 günlük su kesintisi
Gültepe’de şebeke yenileme çalışmaları yapılacağından 22 Mart 2012 ile ...
Başkan Durak çocuklarla fidan dikti
Karşıyaka Belediyesi, Orman Haftası nedeniyle öğrencilere fidan diktirdi. ...
Çiğli'de bir garip işçi eylemi!
Çiğli Belediye Şirketi Kafesan’da çalışan 150’yeyakın işçi, geçmişe dönük ...
 
Aziz Başkan'dan balık çiftliği isyanına destek
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu geçtiğimiz hafta Karaburun’da ...
Urla’da TSM korosundan “Vefa” konseri
Urla Belediyesi Türk Sanat Müziği Topluluğu Urla Hakan Çeken Kültür Merkezi’nde ...
‘Kadın Üretici Pazarı’ merhaba dedi
Urla Belediyesi ve Urla Kent Konseyi Kadın Meclisi işbirliği ile Kadın Üretici Pazarı açıldı.
 
İtalyan Koleji minikleri İnce'yi soru yağmuruna tuttu
Özel İzmir Martı İtalyan Koleji öğrencileri, Sosyal Bilgiler dersini Güzelbahçe ...
Saatler ileri alınıyor, mesai saatleri değişiyor...
Saatlerin 25 Mart 2012 Pazar günü 1 saat ileri alınması nedeni ile İzmir’de ...
Dr. Wing Kun Tam’tan EXPO’ya destek
İzmir’deki Lions Kulüp Üyeleri, Uluslararası Lions Kulüpleri Birliği Dünya ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva