HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
20 Mart 2012 Salı - 13:54

Aziz Başkan'dan balık çiftliği isyanına destek

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu geçtiğimiz hafta Karaburun’da kurulması planlanan balık çiftliği için ayaklanan halka destek olmak için bölgeye gitti.

Aziz Başkan dan balık çiftliği isyanına destek

FATİH YAPAR/EGEDESONSÖZ - Dünya’nın 8. Balık üreticisi Yunan Firması Elektrosal’ın İzmir’in doğası ve bakir koyları ile ünlü Karaburun’da yıllık 2 bin 500 ton çipura/levrek tesisi kurma çalışmaları tepkiyle karşılanmıştı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ÇED Şube Müdürü Devrim Kılıç başkanlığında bölgeye gelerek belediye toplantı salonunda tesis hakkında bilgi vermek isteyen heyet halkın tepkisiyle karşılaşmış, kaymakamlığa sığınmak zorunda kalmışlardı. Köylülerin ve bölgede geçimini balıkçılıkla sağlayan kişiler başta olmak üzere binlerce kişinin tepkisine neden olan çiftliklerle ilgili bilgi almak isteyen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Karaburun’a gitti. Orada belediye başkanları ve yöre halkı ile toplantı yapan Kocaoğlu, çiftliklerin kurulacağı yer ve alan ile ilgili de Su Ürünleri Kooperatifi yetkililerinden bilgi aldı.

ÖRGÜTLÜ OLUN

Yaptığı toplantılarda halka ‘örgütlü olun’ çağrısında bulunan Başkan Kocaoğlu, yapılan eylemlerin ve tepkilerin bilinçli ve bilimsel dayanaklarının olması gerektiğini söyledi. Balık çiftliklerine karşı gösterilen tepkinin öyle ‘istemezükçü’ mantıkta olmaması gerektiğini anlatan Kocaoğlu, “Herkesin bilinçlenmesi neyi isteyip neyi istemediğini iyi bilmesi gerekiyor. Sesinizi bu şekilde duyurursanız daha iyi olur” dedi.

PLANLARDA YOK

İmar planlarında Karaburun’da balık çitliği bulunmadığını belirten Başkan Kocaoğlu, bakanlık tarafından yapılan 1/100 bin ölçekli Çevre Düzeni Planı’nda belirlenen alanlar için dava açtıklarını ve balık çiftliklerini planlardan çıkarttıklarını söyledi. 2008 yılında Çeşme’de yapılan toplantı ve bölgedeki balık çiftliği alanlarının belirlenmesi konusunda ise Başkan Kocaoğlu, “Burada yapılan toplantıdan bizim haberimiz yok. Orada gerçekleştirilen protokolü de bilmiyoruz. Tek taraflı protokol olmaz. Kim kiminle buraları belirlemiş belli değil. Bizim bu konudaki duruşumuz belli” diye konuştu.

KÖRFEZ KİRLENİR

Karaburun’a kurulacak balık çiftlikleri nedeniyle İzmir Körfezi’nin de kirleneceğini ifade eden Başkan Kocaoğlu, TCDD ile yapılan protokol kapsamındaki dip taraması ve körfez tarama çalışmalarından bahsetti. Kocaoğlu, “Körfezin yüzülebilir hale getirilmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Bu konuda çalışmalar sürüyor. Bir taraftan Körfez’in temizliği ile ilgilenirken diğer taraftan kurulacak balık çiftlikleri akıntı ve rüzgar nedeniyle Körfez’e gelecektir. Bu da İzmirlinin doğrudan temas ettiği denizin kirlenmesi demektir. Karaburun bölgesi Dünya’nın sayılı ender yerlerinden birisi. Burada zeytincilik, bağcılık ve balıkçılık yapılıyor. Bölgenin kendine has nergisi başta olmak üzere doğal bitki çeşitleri var. Buranın korunması gerekir” ifadelerini kullandı. Kocaoğlu daha sonra çiftliğin yapılacağı yer olan Eşendere Bölgesi’ni gezdi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
HAMDİ 20 Mart 2012 Salı 14:27

temik santralade destek vardin,önce çevrecileri tutuyordun,daha sonra balık çifliklerinne ruhsat vermede halkı balık hafızalı olarak düşünme

Yorumu oyla      14      14  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Urla’da TSM korosundan “Vefa” konseri
Urla Belediyesi Türk Sanat Müziği Topluluğu Urla Hakan Çeken Kültür Merkezi’nde ...
‘Kadın Üretici Pazarı’ merhaba dedi
Urla Belediyesi ve Urla Kent Konseyi Kadın Meclisi işbirliği ile Kadın Üretici Pazarı açıldı.
İtalyan Koleji minikleri İnce'yi soru yağmuruna tuttu
Özel İzmir Martı İtalyan Koleji öğrencileri, Sosyal Bilgiler dersini Güzelbahçe ...
 
Saatler ileri alınıyor, mesai saatleri değişiyor...
Saatlerin 25 Mart 2012 Pazar günü 1 saat ileri alınması nedeni ile İzmir’de ...
Dr. Wing Kun Tam’tan EXPO’ya destek
İzmir’deki Lions Kulüp Üyeleri, Uluslararası Lions Kulüpleri Birliği Dünya ...
Hemcinslerine “şifa” oldular
Karşıyaka Belediyesi Kadın Danışma Merkezleri “hayırlı” işlere imza atmaya ...
 
Mavişehir’de ulaşımı rahatlatacak proje
Büyükşehir Belediyesi, Mavişehir TOKİ konutları bölgesine yapılacak “yeni ...
Kocaoğlu Ailesi ve öğrencilerden anlamlı ziyaret
Menemen Alaniçi Köyü’nü ziyaret eden Huzurevi sakinleri, dağıttıkları ...
Büyükşehir'in 'Akdeniz Akademisi' projesi start alıyor
Büyükşehir Belediyesi, İzmir’i Akdeniz’in lider kentlerinden biri yapacak ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva