HABERLER>EKONOMİ
6 Mart 2017 Pazartesi - 09:36

Bornova’da büyük tasarruf hamlesi!

Bornova Belediyesi dahil olduğu URBANREC Projesi kapsamında büyük hacimli evsel atıkları ekonomik değeri olan geri dönüşüm ürünlerine dönüştürecek.

Bornova’da büyük tasarruf hamlesi!

Bornova Belediyesi bu projeyle evsel atıklardan kullanılabilecek olanları eşya bankası aracılığıyla vatandaşlara ulaştıracak, kullanım değerini kaybetmiş olan atıklar ise ayrıştırılıp işlenerek hammadde olarak değerlendirilecek. Projenin 511 bin 581 liralık bütçesinin tamamı Avrupa Komisyonu tarafından finanse edilecek. Bornova Belediyesi’nin Meclis Toplantı’nda URBANREC projesinin sunumu gerçekleşti. Projenin İYTE ayağının proje koordinatörü Kimya Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aysun Sofuoğlu, programla ilgili bir sunum yaparak Bornova Belediyesi meclis üyelerine sürecin işleyişiyle ilgili bilgi verdi.

Bornova Belediyesi, Avrupa Komisyonu Ufuk 2020 (Horizon 2020) programı tarafından finansal olarak desteklenen geri dönüşüm projesiyle ilçedeki kullanım ömrünü tamamlamış büyük hacimli evsel atıkları ekonomiye kazandıracak. Bu proje kapsamında toplanan atıklardan kullanılabilecek olanları kurulacak eşya bankası aracılığıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılacak. Kullanım ömrünü tamamlamış olanları ise yeni hammaddelere dönüştürülecek. Bornova Belediyesi’nin daha önceden hazırlıklarını başlattığı ayrıştırma ve tasnif etme işlemlerinin yapılacağı ‘Atık Getirme Merkezi’ de Ufuk 2020 programıyla eşgüdümlü hale getirilecek. Atıkların yeni hammaddelere dönüştürülmesi işlemi de bu tesiste gerçekleştirilecek. Projede ev mobilyaları, plastik bahçe mobilyaları ve ev tekstili gibi büyük hacimli ürünler değerlendirilecek.

Bornova Belediyesi’nin Meclis Toplantı’nda URBANREC projesinin sunumu gerçekleşti. Projenin İYTE ayağının proje koordinatörü Kimya Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aysun Sofuoğlu, programla ilgili bir sunum yaparak Bornova Belediyesi meclis üyelerine sürecin işleyişiyle ilgili bilgi verdi.

Türkiye’de proje ortakları Bornova Belediyesi ve İYTE

URBANREC Projesi’nde Türkiye’den Bornova Belediyesi ve İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü ortak olarak yer alıyor. 7 farklı Avrupa ülkesinden şirketler, belediyeler ve araştırma enstitülerinin bulunduğu 21 ortaklı projenin koordinatörlüğünü İspanya’da bulunan AIMPLAS isimli teknoloji merkezi yürütüyor. 42 ay sürecek projenin 511 bin 581 liralık bütçesinin tamamı Avrupa Komisyonu tarafından finanse edilecek.

Çevre değerlerini koruma konusundaki projelerin öncelikleri arasında yer aldığını vurgulayan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Atık pil için yaptığımız çalışmalarda topladığımız pillerle 2016 yılında İzmir birincisi olduk. Bu konudaki hedefimiz 2017 yılında 2. ve 3. olandan daha fazla pil toplamak. Urbanrec projesi için de emek veren herkese teşekkür ediyorum. İnşallah bu başlangıç daha büyük projelerle devam ederek Bornovamız’a katkı sağlayacak” dedi.

 
Karşıyaka afetlere hazır!
 
Kuzey Kore'den tehlikeli hamle
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Varlık Fonu'ndan sonra yeni bir 'fon' daha geliyor
Varlık Fonu'ndan sonra bir de Araştırma-Geliştirme Fonu kurulacak. 12 ...
MODEKO’ya yabancı ziyaretçi akını
Konforu kaliteyle birleştiren ürünleriyle MODEKO İzmir Mobilya Fuarına ...
Hanif Pehlivanoğlu’ndan 'müdür' zirvesi
Hanif Pehlivanoğlu marketleri 2017 yılının ilk market müdürleri performans ...
 
Vergide yeni dönem: Hedef temassız bir...
Gelir İdaresi Başkanı Ertürk, internet vergi dairesi kullanıcısı sayısının ...
AB Bakanı Çelik MODEKO Fuarı’nı ziyaret etti
Fuar İzmir’de 28. kez açılan MODEKO İzmir Mobilya Fuarı’nı AB Bakanı Ömer ...
Makarnada iç tüketim rekoru
Türkiye'de, kişi başına makarna tüketiminin 7,4 kilodan 8,5 kiloya çıktığı, ...
 
Dev şirketin yeni sahibi belli oldu
OMV, Petrol Ofisi'ni 1 milyar 368 milyon euroya Hollandalı Vitol Group'a satmaya karar verdi.
FED'den flaş açıklama: Faiz artırma sinyali!
ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Janet Yellen, mart ayı içinde faiz artırımına ...
Bakan Müezzinoğlu'ndan istihdam raporu
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu, 1 Ocak-28 Şubat arasında ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva