HABERLER>GÜNCEL
5 Mayıs 2020 Salı - 22:01

Bilim Kurulu üyesinden normalleşme planı eleştirisi!

Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Füsun Eyüboğlu, tedbirlerin gevşetilmesi konusunda kendilerinin sadece tavsiye verdiğini belirterek, "Şu an duruma baktığımız zaman bir şeyler gevşetilebilir ama öncelik AVM'lerin açılması değildir. İki aydır emek verildi ama her şey gevşerse 10 günde aynı noktaya geri döneriz" dedi.

Bilim Kurulu üyesinden normalleşme planı eleştirisi!

Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Füsun Eyüboğlu, Türkiye'nin Koronavirüs sürecinde normalleşme planına ilişkin değerlendirme yaparken, "Bilim Kurulu öneriler veriyor ama uygulayıcı biz değiliz. Keşke öncelik AVM'ler olmasaydı" dedi.

Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Füsun Eyüboğlu, Türkiye'nin salgın sonrası normalleşme planını RS FM'de Atilla Güner'le Akşam Postası yayınında yorumladı.

"ÖNCELİK AVM'LERİN AÇILMASI DEĞİLDİR"
Prof. Dr. Eyüboğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı 'normalleşme planı' doğrultusunda 11 Mayıs'ta AVM'lerin ve kuaförlerin açılacak olmasına ilişkin, "Şu an duruma baktığımız zaman bir şeyler gevşetilebilir ama öncelik AVM'lerin açılması değildir. İki aydır emek verildi ama her şey gevşerse 10 günde aynı noktaya geri döneriz" dedi.

"UYGULAYICISI BİZ DEĞİLİZ"
''Tedbirleri basamak basamak açmak gerekir. Keşke, AVM'ler daha geç açılsa. Bilim Kurulu bazı konularda tıbbi bilgiler çerçevesinde öneriler veriyor ama bunu uygulayıcısı biz değiliz, devlet yöneticileridir. Açın ya da açmayın diye bir şey söyleyemeyiz, biz sadece öneride bulunuyoruz. Şu an duruma baktığımız zaman bir şeyler gevşetilebilir ama öncelik AVM'lerin açılması değildir.

İllaki açılacaksa her saat içeriye girecek kişilerin sayısını belirleyin, süresi dolan çıksın. Kısıtlamaların kaldırılması konuşuluyor ama ne nasıl uygulanır bilmiyorum. Restoran, oyun yerleri gibi yerlerin açılması çok yanlış şu anda. Emek verildi ve bunun sonucunda en azından dizginlediğimizi söyleyebiliriz ama her şey gevşerse on günde aynı noktaya geri geliriz.

"Prof Eyüboğlu'nun 65 yaş üstüne kısıtlı serbestlik tanınması ve kuaförlerin açılmasına ilişkin ise şu değerlendirmeyi yaptı:

"BERBERLERDE MESAFE ÇOK ÖNEMLİ"
"Yaşlılarımız, sokakta her zaman çok rahat yürüyüp dolaşamıyorlardı. Düz zemin olduğu için alışveriş bahanesiyle gitseler de sabah erken saatlerde gidip yürüyorlardı. Onlar böyle bir çıkış yolu olarak düşünebilirler. Kuaföre gitmeden önce arayıp soracağım. Kaç müşteriyi aynı anda alacaksınız, çalışanların maskeleri var mı? 10 sandalyesi olan bir kuaförde 5'i ya da 7'yi geçiyorsa gitmem. Solunum yoluyla bulaştığı için kullandıkları malzemelerden çok mesafe çok önemli. Kuaförler ve berberler çok mağdur oldukları için kurallara herkesten çok onlar dikkat edeceklerdir.

"SİNEMALAR AÇILMAMALI"
Almanya'da kural konuluyor ama sokağa çıkma yasağı yok fakat ihtiyacı olmayan sokağa çıkmıyor. Bizde o noktaya 2 ayın sonunda gelebildik. Normal hayata elbet bir süre sonra döneceğiz ama zaten artık hiçbir zaman normalimiz eski normal olmayacak. Amerika'da sinemalar açıldı. Sinemalar doldu. Eğer sinemalar açılırsa onun içinde soracağız acaba içeride kaç kişi olacak? Bence o da açılmamalı. 50 Kişilik bir salonda 12 kişi olacaksa mesafe dikkat ederek belki olabilir. İki saat aynı ortamda durmak bence doğru değil.''

 
Sınavlarda alınacak Koronavirüs önlemleri duyuruldu
 
Anne kedi yavru köpeği emzirdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sınavlarda alınacak Koronavirüs önlemleri duyuruldu
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Twitter'dan Yükseköğretim ...
Ağrı'da 2 terörist etkisiz hale getirildi
İçişleri Bakanlığı, Ağrı Doğubayazıt kırsalında gerçekleştirilen operasyonda ...
76 yaşındaki kadına koca dayağı! Sokağa atıldı, İzmir'e getirildi
Çorum'da, eşi Ünal Kazancı (78) tarafından dövülüp, sokağa atılan Hasibe ...
 
Kritik görüşme: Liglerin devam edecek mi?
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı ...
Türkiye'nin koronavirüs bilançosunda düşüş sürüyor!
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'deki corona salgınında son 24 saatte ...
Sosyal medyadaki o isim tutuklandı
Gaziantep'te, terör örgütü FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonda yakalanarak ...
 
Avrupa Birliği'nden 10 ülkeye corona desteği
Avrupa Birliği, corona virüs salgını nedeniyle 10 ülkeye toplamda 3 milyar ...
O yazı hakkında suç duyurusunda bulunuldu!
İletişim Başkanı Fahrettin Altun, darbe ve idam tehdidi içerdiği gerekçesiyle ...
Garajda okey oynamak pahalıya patladı!
Erzurum'un Köprüköy ilçesinde bir evin garajında toplanıp okey oynadıkları ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva