HABERLER>GÜNCEL
1 Temmuz 2016 Cuma - 09:19

Bayram öncesi sürücülere 'kör nokta' uyarısı

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, Ramazan Bayramı dolayısıyla yola çıkacak sürücüleri, 130 kaza kara noktası konusunda dikkatli olmaları yönünde uyardı.

Bayram öncesi sürücülere  kör nokta  uyarısı

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, yaptığı açıklamada, bayram tatillerinde gerek şehirler arası gerek şehir içindeki trafikte yoğunluğun artmasından dolayı sürücülerin daha dikkatli olması gerektiğini söyledi.

Bayramlarda yolların kan gölüne dönmemesi için sürücülere, uykusuz ve yorgun yola çıkmamaları uyarısından bulunan Apaydın, trafik kazalarının çoğunun sürücü hatalarından kaynaklandığını ifade etti.

Sürücülerin trafikte emniyet kemerleri sürekli takılı halde seyretmeleri gerektiğini vurgulayan Apaydın, şunları kaydetti:

"Okulların kapanmasının hemen ardından Ramazan Bayramı tatili geliyor. Bayramlar bizim en güzel günlerimizden. Özellikle dini bayramlarımız. Bu bayramlar nedeniyle gerek şehirler arası gerekse şehir içindeki trafik 10 kata yakın artıyor. Dolayısıyla belki trafiğe yeni çıkan sürücülerimiz oluyor. Yorgunluktan kan şekeri düşebilir. Bazı bölgelerimizde ani yağmurlar oluyor. Bunlar da sürücüleri zor durumda bırakıyor. Yolun her halini göz önünde bulundurarak temkinli araç kullanılması gerekiyor. Sürücüler her 2 saatte bir 15 dakika mola vermeli. Sürücülerimizin sürekli mola vermesini ve dinlenmelerini önemsiyoruz."

"KÖR NOKTALARA DİKKAT"

Trafik kazalarını azaltmak için Karayolları Genel Müdürlüğünce 2003-2015 yılları arasında bin 287 kaza kara noktası ve kaza potansiyeli yüksek kesimde iyileştirme çalışması yapıldığını anlatan Apaydın, bu yıl tespit edilen kaza kara noktası sayısının ise 130 olduğunu söyledi. Apaydın, sürücüleri, halen iyileştirme çalışmalarının sürdürüldüğü bu 130 kör nokta konusunda dikkatli olmaları yönünde uyardı. 

Uzun yola giden sürücülerin ara ara mola vermeleri gerektiğini yineleyen Apaydın, "Bayramlarda ambarlar kapalı oluyor. Kamyonlarımız trafikten çekiliyor. Sadece yolcu taşımacılığı yapan otobüslerimiz var. Onlar da 4 saatten fazla araç kullanmıyorlar. Gittikleri yerlere çift şoför gidiyor. Hususi otomobil sürücülerimiz ihlal yaparak 10 saate kadar araç kullanabiliyorlar. Bu sürücülerimiz yollarda dinlenmeli. Otobüs sürücülerimiz zaten bu kurala dikkat ediyorlar. Özel araç kullananlar sadece hız kurallarına uymaya çalışıyorlar, oysaki yola uykusuz ve yorgun devam edilmemeli." diye konuştu.

Güneşin doğuşuyla birlikte sürücülerde biraz rahatlama olduğunu, beynin uyumaya başladığını belirten Apaydın, şöyle devam etti: 

"Güneşin doğuşundaki yolculuklarda çok daha dikkatli olunmalı. Özellikle sabah gün ışırken, güneş yorgun şoförün gözüne vurduğu zaman insan beyni dururmuş gibi kendini uykuya veriyor. Gözleri açık uyuyor hatta. O bakımdan sabahın erken saatinde güneşin doğuşlarında, özellikle güneşe doğru gidiliyorsa istirahat edilmeli. Eğer bunlara dikkat edilirse bayram hüsrana uğramaz, sürücülerimiz sevdiklerine kolay ulaşabilir, hem de araç içindeki sevdiklerine zarar vermezler. Her bayramda olduğu gibi bu bayram da yolların kan gölüne dönmesini istemiyoruz. Daha dikkatli araç kullanalım, dalgın olmayalım, gideceğimiz yere 1 saat sonra gidelim, ama sağlıklı gidelim."

Apaydın, ön koltuklarda küçük yaşta çocukların oturtulmaması ve uzun yola gidecek sürücülerin araçlarının bakımlarını yaptırması gerektiğini de sözlerine ekledi. (a.a)

 
Üniversite öğrencilerinden 'engelleri aşan' akıllı sandalye!
 
CHP Genel Sekreteri Sındır kızına diploma verdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Üniversite öğrencilerinden 'engelleri aşan' akıllı sandalye!
Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Mühendislik Fakültesi öğrencileri bilgisayar ...
İstanbul saldırısının failleri hakkında her şey!
Amerikan CNN kanalına konuşan Türk yetkililer, havalimanı saldırganlarının, ...
İzmirli'nin sıcakla imtihanı!
İzmir'de sıcak bunaltıyor, nem boğuyor. Sıcak nedeniyle kentin sembol ...
 
Ankara saldırısının faili PKK'lı öldürüldü!
Ankara'da 17 Şubat'ta askeri servis araçlarının geçişi sırasında bomba ...
Flaş! Havalimanı saldırısında 11 gözaltı
Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin Başakşehir'de düzenlediği operasyonda ...
'Poşet' iddiası: Teröristlerin asıl planı bu muydu?
Saldırganların Glock tabancalar taşıdıklarını belirten bir yetkili, “Belki ...
 
Saldırıda yeni gelişme: 'Yılanın başı Tek Kol'!
İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki saldırıya ilişkin yeni detaylar ortaya ...
İZVAK yeni başkanını seçti
İzmir Gücü Spor Vakfı'nın (İZVAK) bugün yapılan olağan genel kurulunda ...
Diyarbakır Lice'de çatışma: 2 asker şehit
Diyarbakır Lice'de çıkan çatışmada iki asker şehit oldu.
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva