HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
8 Mayıs 2019 Çarşamba - 19:23

Batur’dan AK Parti’ye flaş İstanbul çıkışı: Ağaçtaki 3 meyveyi yiyor, 1 tanesi zehirli diyorsunuz!

YSK tarafından 31 Mart yerel seçimlerinin İstanbul ayağındaki Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışının iptal edilmesi ve CHP’li Ekrem İmamoğlu’nun mazbatasının geri alınmasıyla ilgili konuşan Konak Belediye Başkanı Batur, “Bir zarfın içinde 4 tane pusula var. Muhtarlık seçimi tertemiz, belediye meclis üyeliği tertemiz, belediye başkanlığı tertemiz, en son pusula büyükşehir belediye başkanlığı seçimi olmamış! Ağaçta 4 meyve var, 3 tanesini yiyorsunuz 1 tanesi zehirli diyorsunuz, bu olmaz!” dedi.

Batur’dan AK Parti’ye flaş İstanbul çıkışı: Ağaçtaki 3 meyveyi yiyor, 1 tanesi zehirli diyorsunuz!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Konak Belediyesi’nin Mayıs ayı olağan meclis toplantısının ikinci oturumu Başkan Abdül Batur idaresinde gerçekleşti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun geçtiğimiz günlerde belediye başkanlarına yönelttiği talimatlar çerçevesinde meclis toplantısı canlı olarak yayınlandı. Meclis oturumunda 31 Mart yerel seçimlerinin İstanbul ayağının iptal edilmesi de gündeme geldi. Başkan Batur yaşananlara tepki gösterdi.

İLK KEZ CANLI YAYIN YAPILDI
CHP Lideri Kılıçdaroğlu şeffaf belediyecilik noktasında yeni dönemde yerel yönetim stratejilerini açıklarken başkanlara, ‘Meclislerinizi canlı yayınlayın, halk orada ne oluyorsa görsün’ şeklinde talimatlar iletmişti. Gelişme sonrasında Konak’ta bir ilk oldu ve belediye meclisi canlı olarak aktarıldı. Yayın Konak Belediyesi’nin ve Başkan Batur’un resmi sosyal medya hesaplarından canlı yayınlandı.

TOPLAM YATIRIM 40 MİLYON TL!
Oturumda 2018 yılı İdare ve Kesin Hesap Cetvellerinin tetkik edilmesine ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu raporu okundu ve oylandı. CHP’li Nesrin İlkutlav, “Belediyemizin sağlam bir bütçe dengesi var.  Personel giderleri 71 milyon TL olmuş ve yüzde 30’un altında kalmıştır. Fen İşleri için 21 milyon TL ayrılmıştır. Yatırımlardan bazıları ve diğer giderler için 19 milyon TL aktarılmıştır.  Yatırım toplamları ise 40 milyon TL’dir. 9 milyon TL’lik kamulaştırma yapılmış ve 2 milyon TL tutarında iş makinesi ve taşıt alınmıştır” dedi.

AK Parti Grup Başkan Vekili İsmail Özen, “Belediye tarafından kesilen cezalar 870 milyon TL gibi bir tutara geliyor. Tahsilat ise yüzde 1.1 görünüyor. Önceki yönetimde cezalar kesilmiş ama alınmamış” açıklamasında bulundu.

Başkan Batur ise, “O yıllardır gelen cezalardır. Bir dönemde olacak ceza değil. Bunun tahsilatı konusunda arkadaşlarımızı uyaralım. Baya bir para var burada. Bunları alsak zaten bütün sıkıntılar biter. Sık sık çıkan aflar, yapılandırmalar kamu kurumlarına ödeme yapmamalarına yol açıyor. Belediye de üstüne gidemiyor. Bunu hassasiyetle takip edeceğiz” ifadelerini kullandı.  

BORÇ YİĞİDİN KAMÇISIDIR
CHP Grup Başkan Vekili Mahmut Esat Aslan da, “Borçların caddelere asıldığını görüyoruz. Çok şükür belediyemizin böyle bir durumu yok. Bu raporun kabul edilmesini diliyoruz” dedi. Batur bir kez daha söz aldı ve “Bu bütçenin denk bütçe olarak hayata geçmesini sağlayan başta eski Başkanımız Sema Pekdaş’a, bürokratlara teşekkür ediyorum. Bazı belediyelerde sıkıntılar, borçlar var. Borç yiğidin kamçısıdır, korkmayacaksınız ama böyle bir tablonun bize bırakılması güzel. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” açıklamasını yaptı. Toplantıda tek tek oylama yapıldı ve rapor oy birliğiyle kabul edildi.  

AK PARTİ AÇIKLADI: TAHSİS İÇİN OLUMLU YAZI ANKARA’YA GÖNDERİLDİ! 
AK Partili Meclis Üyesi Hakan Yıldız önceki oturumda gündeme gelen Gültepe’de bulunan Aydın Erten Rekreasyon alanının tahsis talebi hakkında bilgi verdi. Belediye alanın Orman Bölge Müdürlüğü’nden kendilerine tahsisini istemişti. Belediyenin müdürlüğe gönderdiği talep yazısını takip ettiklerini aktaran Yıldız konuyla ilgili bir gelişme olduğunu söyledi. Yıldız, “Bölge müdürlüğü tahsis için olumlu görüşü Ankara’ya yazmış durumda. Pazarlık usulsü bakanın takdirinde olması ve bakanımızın İzmirli olması sebebiyle alanın Konak’a kazandırılması noktasında takibe devam ediyoruz” dedi.  

CHP’DEN İSTANBUL TEPKİSİ: DEMOKRASİ AYIBIDIR
CHP’li bazı üyelerin İstanbul’da iptal edilen seçim sonuçlarıyla ilgili ‘Demokrasi ayıbı’ nitelendirmesi yapması da dikkat çekti. AK Partili Hakan Yıldız da bunun üzerine, “Biz yerel bir meclisiz. Bazı arkadaşlar İstanbul’daki kararı demokrasi ayıbı olarak tanımladı. YSK’nın bir kararı oldu. Bu ülkemizde ilk kez verilen bir karar değil. 2014’te Yalova’da ve Ağrı’da yapıldı. Önemli olan seçmen iradesinin sandığa yansımasıdır” açıklamasını yaptı.

AĞAÇTA 4 MEYVE VAR, 3 TANESİNİ YİYORSUNUZ 1 TANESİ ZEHİRLİ DİYORSUNUZ, BU OLMAZ
Diyalog sonrasında söz alan Batur ise, “Anlayamadığım bir konu var. Bir zarfın içinde 4 tane pusula var. Muhtarlık seçimi tertemiz, belediye meclis üyeliği tertemiz, belediye başkanlığı tertemiz, en son pusula büyükşehir belediye başkanlığı seçimi olmamış! Hukuksal sıkıntı varmış! Hukuk devletinde bazı şeyler siyasete gittiği zaman böyle kararlar alınıyor. Bunu bana kimse izah edemez. Kurul başkanları ve heyetlerle ilgili sıkıntı var. Aynı kurul 24 Haziran ve cumhurbaşkanlığı seçimleri için de karar verdi. Hukuk dışında alınan kararlar ülkemizi bu noktaya getiriyor. Her şey güzel olacak. Baharın sonu yaz geldi, yaz güzel olacak. Fikrimi beyan etmeden duramayacağım. Ortada bir emek var. Bir belediye başkanı mazbatasını alıyor sonra alıyorsunuz, bu adalet değil. 23 Haziran’da tekrar bir seçim olacak, inşallah güzel olacak her şey. İnşallah ‘biz kazanana kadar bir daha yapalım’ olmaz! Sağdan sola, soldan sağa, aşağıdan yukarı, yukarıdan aşağıya sayıyorsun Ekrem İmamoğlu çıkıyor. Ağaçta 4 meyve var, 3 tanesini yiyorsunuz 1 tanesi zehirli diyorsunuz, bu olmaz!” ifadelerini kullandı.

Bir sonraki oturum 3 Haziran 2019 tarihinde (Arife Günü) saat 11:00’de gerçekleşecek.

 
YSK'dan Kılıçdaroğlu hakkında flaş açıklama!
 
Başkan Sandal’dan flaş uygulama!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Yavuz 9 Mayıs 2019 Perşembe 10:05

Siz artık biraz kendi sorunlarız ile ilgilenseniz. Bırakın bir yerlere oynamayı. Denk bütçemiz var diyorsun ama aynı işi yapan personelin arasındaki uçurumu bile bile göz yumuyorsun sonra demokrat oluyorsun solcu oluyorsun öylemi efendim. Khk zulmünü bitirmeden size hiçbir şeyin helal olduğunu düşünmüyorum. Siz bizi yok saydıkça biz yazmaya devam edeceğiz. Eşit işe eşit ücret bu adalet sağlanmadıkça personelden iş güç bekleme derim ben. Ne kadar genelge ne kadar tehdit genelgesi çıkarırsan çıkar nafile. Bilginize başkan...

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karabağlar’da bir günde 2 park açılışı
Modern ve yaşanabilir bir kent için çalışmalarını sürdüren Karabağlar ...
CHP’li başkan borcu afişe etti: Tam 91 milyon!
Kemalpaşa Belediye Başkanı CHP’li Rıdvan Karakayalı AK Partili eski Başkan ...
Turgutlu'da 2018 kesin hesabına onay… Başkan Akın’dan ‘şeffaflık' vurgusu
Turgutlu Belediyesi Mayıs Ayı Meclis Toplantısı Belediye Başkanı Çetin ...
 
Bayındır Zabıtası'ndan Ramazan denetimi
Bayındır Belediyesi Zabıta Ekipleri Ramazan Ayı sebebiyle ile fırın ve ...
Selçuk Belediyesi'nde 'tarım müdürlüğü' kuruldu!
31 Mart yerel seçimlerinin ardından başkanın değiştiği her belediyede ...
Çiğli'de belediye şoförlerine eğitim
Çiğli Belediyesi’nin çeşitli birimlerinde çalışan şoförlere, hizmetlerin ...
 
AK Parti’den Başkan Arda'ya kutlama ziyareti
Adalet ve Kalkınma Partisi Gaziemir İlçe Başkanı Erol Kaya’nın kutlama ...
Gaziemir'de 2018 kesin hesabına onay... İki müdürlüğe görevlendirme
Gaziemir Belediye Meclisi Mayıs ayı olağan ikinci oturumu Belediye Başkanı ...
Başkan Tugay’dan mesaj yağmuru: Stat, borç, çöp tesisi ve Akpınar için flaş açıklamalar!
Karşıyaka Belediye Başkanı Tugay, stat tartışmaları hakkında birbirinden ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva