HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
8 Mayıs 2019 Çarşamba - 16:36

Turgutlu'da 2018 kesin hesabına onay… Başkan Akın’dan ‘şeffaflık' vurgusu

Turgutlu Belediyesi Mayıs Ayı Meclis Toplantısı Belediye Başkanı Çetin Akın başkanlığında ve sosyal medya hesaplarından canlı yayınlanarak gerçekleşti. Gündeme alınan 8 madde görüşülüp karara bağlanırken,  bir gündem maddesinin de Perşembe günü görüşüleceği meclisten kredi kullanımı için yetki isteyen Başkan Akın, “Şeffaf belediyecilik sözümüzden taviz vermeyeceğiz. Ekonomik durumumuzu her birlikte artıya geçirmenin gayretinde olacağız. Kullanacağımız kredinin de kuruşu kuruşuna hesabını vereceğiz” dedi.

Turgutlu da 2018 kesin hesabına onay… Başkan Akın’dan ‘şeffaflık  vurgusu

Turgutlu Belediyesi’nin Mayıs ayı meclis toplantısı Belediye Başkanı Çetin Akın başkanlığında gerçekleşti.

Mayıs ayı meclisinin ilk gündem maddesi olan 2019 Nisan ayı olağan meclis toplantısına ait toplantı tutanağı ve meclis kararları görüşülerek oy birliği ile karara bağlanırken, 2018 yılı kesin hesap cetveli de görüşülerek oy çokluğu ile karara bağlandı.

Bankalardan kredi kullanımı için meclisten yetki isteyen Belediye Başkanı Çetin Akın “Kredi kullanımı konusunda bir komisyon kuruyoruz, bu komisyonun kararı doğrultusunda bir karar vereceğiz. En uygun koşullarda hangi banka bizlere uygun krediyi verirse o bankadan krediyi kullanacağız. Bildiğiniz gibi Belediyemizin ekonomik durumu ortada, bütün Turgutlu da biliyor.

Ben hem sizlere hem seçmenlerime bir söz vermiştim; Turgutlu Belediyesi’nin her şeyini herkes bilecek. Ben bu kredi yetkisini aldıktan sonra hepsini kullanacak değilim. Mazbatayı aldık göreve başladık iki gün sonra vergi dairesinden bize ödeme emri geldi. Ödeyecek durum olmadığı için yapılandırdık. SGK’ya da borçlar var. Bu ödeme emirleri yarın Turgutlu Belediyesi’ne gelirse biz nasıl hizmet edeceğiz? Bu krediyi hep birlikte ihtiyaç duyduğumuz zamanlarda kullanalım. Ben kendime 1 lira faizli para kullandırmadım, Turgutlu Belediyesi’ne kullandırtmamak için elimden gelen her şeyi yapacağım. Ama tıkandığımız noktada belirli tasarruflarda bulunmak durumundayız. Ayın 15’i geldiğinde bütün Turgutlu’ya yine Belediyemizin alacağını ve borç durumunu açıklayacağım. Burada 31 meclis üyesi arkadaşımız var hepsini de Belediyemizin hesap işleri açık. Ben belediyenin parasını kimseye yedirmeyeceğim. 1 kuruşunu bile yedirmeyeceğim. Krediyi gerek duyarsak kullanacağız inşallah gerek duymayız, gerek duymadan bu süreci atlatırız. Kullanırsak da kuruşu kuruşuna nereye ne harcadık hepsinin açıklamasını sizlere yapacağım. Kalıcı hizmetlerimiz için projelerimiz var onları da yerine getireceğiz. Bir de şu var bu belediyeyi bu duruma ben getirmedim, biz böyle devraldık. Yaklaşık 25 gündür böyle yürüyoruz, iyileştirmeyle ilgili hep beraber taşın altına elimizi sokacağız.  Biz hizmet etmek için buradayız. Bu hizmeti hep birlikte yapacağız. El ele verirsek çok şeyi başarabiliriz” dedi.

AVŞAR MAHALLESİ’NE SAĞLIK OCAĞI MÜJDESİ
Başkan Akın’a oy birliği ile bankalardan kredi kullanım yetkisi verildi. Gündemin bir diğer maddesinde ise ilçe genelinde bulunan düğün salonlarının bağlı bulundukları mahalle muhtarlarına tahsisi için encümene oy birliği ile yetki verilirken, Avşar Mahallesi’nde bulunan bin 390 metrekarelik park alanının Sağlık Ocağı yapılması üzere maliye hazinesine tahsisi görüşülerek oy birliği ile karara bağlandı.  Turgutlu Yedieylül Stadyumu ve yapımı devam eden yeni stadyumun Turgutlu Belediyesi’ne kiralanması konusunda bir açıklama yapan Belediye Başkanı Çetin Akın “ Burada yeni stadyumun yapımı devam ettiği ve ne zaman biteceği belli olmadığı için Turgutluspor’umuzun maçlarının oynandığı Yedieylül Stadyumu’nu bir yıl daha kiralamak istiyoruz. Bunun için bir meclis kararı gerekli. Yeni stadyumunun da Turgutlu Belediyesi olarak 10 yıl süre ile kiralamamız gerekli. Yeni stat tamamlandığında Turgutluspor’umuz maçlarını yeni statta oynayacak ama yeni sezonda tamamlanmazsa bir yıl daha Yedieylül Stadyumu’nda oynayacak. Bu kiralamalar için sizlerden yetki istiyoruz” dedi.

Oy birliği ile kabul edilen gündem maddesi sonrasında dilek ve temenniler kısmında söz alan olmayınca toplantıyı sonlandıran Başkan Akın “Gündemimizde bulunan Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı Koruma meclisi ve murakebe heyetlerinin seçimlerini yine meclis üyesi arkadaşlarımız, TUTSO meclis üyesi ve Ziraat Odası Meclis Üyesi arkadaşlarımızın katılımı ile Perşembe günü saat 14.00’da eski belediye hizmet binası salonunda görüşerek karara bağlayacağız. Ayrıca alınan kararların Turgutlu adına hayırlı olmasını diliyorum. Arefe günü dolayısıyla Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantımızı ayın ikinci haftası 11 Haziran’da gerçekleştireceğiz. Bu açıdan da hem sizlerin hem de canlı yayın aracılığıyla ulaştığımız vatandaşlarımızın Ramazan Bayramı en içten dileklerimle kutluyor, bayramın barış, sağlık, mutluluk ve kardeşlik getirmesini diliyorum” dedi.

 
İZBAŞ'tan Başkan Soyer'e başarı ziyareti
 
AK Parti’den Kapadokya için yasa teklifi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayındır Zabıtası'ndan Ramazan denetimi
Bayındır Belediyesi Zabıta Ekipleri Ramazan Ayı sebebiyle ile fırın ve ...
Selçuk Belediyesi'nde 'tarım müdürlüğü' kuruldu!
31 Mart yerel seçimlerinin ardından başkanın değiştiği her belediyede ...
Çiğli'de belediye şoförlerine eğitim
Çiğli Belediyesi’nin çeşitli birimlerinde çalışan şoförlere, hizmetlerin ...
 
AK Parti’den Başkan Arda'ya kutlama ziyareti
Adalet ve Kalkınma Partisi Gaziemir İlçe Başkanı Erol Kaya’nın kutlama ...
Gaziemir'de 2018 kesin hesabına onay... İki müdürlüğe görevlendirme
Gaziemir Belediye Meclisi Mayıs ayı olağan ikinci oturumu Belediye Başkanı ...
Başkan Tugay’dan mesaj yağmuru: Stat, borç, çöp tesisi ve Akpınar için flaş açıklamalar!
Karşıyaka Belediye Başkanı Tugay, stat tartışmaları hakkında birbirinden ...
 
Konak'ta ilk iftar sofrası kuruldu
Konak Belediyesi’nin ilk toplu iftar yemeğinde yaklaşık 1000 hemşehrisiyle ...
Tek tek söküldü… Özdere kurtuldu!
Menderes ilçesine bağlı Özdere Mahallesi'nde yapılan 'Çukuraltı Sahil ...
Selçuk'ta sivrisinek harekatı
Yaz aylarının gelmesiyle birlikte artan sivrisinek ve haşerelere yönelik ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva