HABERLER>POLİTİKA
28 Ekim 2019 Pazartesi - 13:07

Başkan Sürekli’den Soyer’e: Yerli ve milli olmaya davet ediyorum!

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’e seslendi ve “Ben başkanın İzmirlileri ve İzmirlilerin hassasiyetlerini düşünmesini istiyorum. Başkanı milli ve yerli olmaya davet ediyorum!” dedi. Sürekli ayrıca, “İzmir’de bol bol genel siyaset görüyoruz, o zaman Tunç Başkan neden milletvekili olmadı? Keşke belediye başkanı değil vekil olsaymış” diye konuştu.

Başkan Sürekli’den Soyer’e: Yerli ve milli olmaya davet ediyorum!

EGEDESONSÖZ- AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli SonsözTV’de yayımlanan Günaydın Ege programına katılarak gazeteciler Mehmet İşler ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

Başkan Sürekli gündeme dair açıklamalarda bulundu. Partisinin kongre sürecine ilişkin bilgiler veren Sürekli, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kasım ayı içinde İzmir’e gelerek programlara katılacağını söyledi.

Sürekli ayrıca yer yer İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Tunç Soyer’i hedef aldı.

CUMHURBAŞKANI BAĞLANTISINDAN BENİM DE HABERİM YOKTU
AK Parti İzmir Danışma Kurulu toplantısı hakkında konuşan Sürekli, “Kalabalık bir toplulukla gerçekleştirdik toplantımızı. Yoğun katılımla il danışma meclisimizi gerçekleştirdik. Şöyle bir sıkıntı vardı, teşkilat başkanımızın programı çok yoğundu buna rağmen il danışma meclisimize katıldı. Biz 15.30 diye duyurduk ancak teşkilatımız ve katılım 15.00’te tamamen hazırlanmıştı. Tüm teşkilatımız sabırla ve sükunetle 3 saat boyunca teşkilat başkanımızı da orada bekledi. Sonrasında teşkilat başkanımız da geldi ve bize büyük bir sürpriz hazırlamış, Sayın Cumhurbaşkanımız ile canlı bir bağlantı kurdular. İnanın benim de haberim yoktu. Bize bağlantının hemen öncesinde haber verdi, biz de çok heyecanlandık. Külliyede Bağdadi’nin öldürülmesi hakkında zirve yapılırken, o zirveden çıkarak bizim toplantımıza bağlandı. Çok önemli mesajlar verdi, İzmir ile ilgili konuşma yaptı” dedi.

7 KASIM’DA DELEGE SEÇİMLERİ BAŞLIYOR
AK Parti’de kongre süreci hakkında değerlendirmelerde bulunan Sürekli, “7 Kasım’da delege seçimlerimiz başlıyor. Üye listeleri askıya çıkarıldı, o süreçler gözden geçirildi. Her şey hazır, inşallah 7 Kasım’dan itibaren delege seçimi tamamlandıktan sonra kongre sürecimiz başlayacak. İzmir’de Mart’ta olacak kongreler. Dikili, Çeşme ve Aliağa’da eksik kalan kongreler vardı biz de Ocak ayında boş kalmayalım diye onları da yapacağız. İl kongresi süreci Haziran’da başlayacak Eylül’de sona erecek süreç. Bu arada yakında Cumhurbaşkanımız da gelecek İzmir’e” diye konuştu.

KARŞIYAKA STADI ORAYA YAPILACAK!
Karşıyaka Stadı hakkında da konuşan Başkan Sürekli, “Karşıyaka bizim için vazgeçilmezdir. Kulüp yönetimimiz de güzel çalışmalar yapıyor, muhteşem taraftarımız var. En büyük desteğimiz stat konusunda olacak, bir söz verdik. Mecliste 2017 yılında bir konuşma yapmıştım stat konusunda, o sözlerimizin arkasındayız. O stadın yapılması için var gücümüzle çalışıyoruz. O stadı oraya inşallah yaptıracağız. Zaman ve tarih verip o tarihte yetişmezse doğru olmaz ancak işi takip ediyorum. Ülkemizin yaşadığı sıkıntılar, stadın yapılmaması için yapılan girişimlerin hepsini unuttuk 2020 yılı yeni bir başlangıç olacak. Biz o stadı oraya yapacağız, elimde olsa, yetki bende olsa hemen yaparım. Karşıyaka Belediye Başkanı olarak, AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli olarak hep birlikte bu stadı yapalım. Önümüzdeki yıl, devre arasının ardından Göztepe stadı da açılacak, Altay stadı da hızlandırılacak” açıklamasını yaptı.

KINIK’TA SÜRPRİZ PROJE!
Kınık’ta önemli bir projenin hazırlığının yapıldığını söyleyen Sürekli, “Kınık’ta çok büyük bir proje hazırlanıyor, Mayıs ayında açılacak. Orada Sadık başkanın çok yoğun çalışmaları var, projeyi açıklamayayım, başkanın sürprizini bozmak istemiyorum ama çok büyük bir proje. Orada yapılacak tesis Büyükşehir’de bile yok. Yakında başkan açıklar, ben detay anlatarak başkanın sürprizini bozmak istemiyorum” dedi.

İSTANBUL’U ÖRNEK VERDİ:  İZMİR’DE DE BİZ KAZANACAĞIZ!
Gelecek seçimlerde İzmir’i kazanacaklarını söyleyen Sürekli, “İzmir’de geldiğimiz nokta 28.7 önemli bir noktadır. Hedeflerimize uzak olduğu için başarılı diyemeyiz ama önemli bir nokta. 2024’te İstanbul ve Ankara’da Büyükşehir noktasında belediyeler tekrar AK Parti’ye geçecektir Ancak 2024’te ilk müjdeli haber İzmir’den gelecektir. Bu kez İzmir’de AK Parti Büyükşehir Belediyesinde ipi göğüsleyen taraf olacaktır. İstanbul’u ele alalım, AK Parti İstanbul’da ilçelerin çoğunu ve meclisi kazandı. Konjonktür o şekilde gelişti ve Belediye başkanlığını CHP kazandı. İzmir’de de böyle olacak, inanacağız ve başaracağız” ifadelerini kullandı.

BÜYÜKŞEHİR 25 BELEDİYEYE VERDİĞİ HİZMETİ CUMHUR İTTİFAKI BELEDİYELERİNE VERMİYOR!
İzmir’deki AK Partili belediye başkanlarının performansını değerlendiren Sürekli, “İlçe belediye başkanlarımızın bu sınırlı imkanlarla bu çalışmalarını başarılı buluyorum. Kınık ve Kiraz’da önemli işler yapılıyor. Bayındır’da önemli bir oy oranıyla seçim kazanıldı ve orada da çok önemli hizmetler veriliyor. Bergama’da Hakan Başkan da çok önemli işler yapacaktır. Bergama ve Kınık hizmet konusunda bir adım önde zaten. Çünkü bu dönemde Kuzey Ege’ye yatırımların açılışlarını yapıyoruz, Bergama ve Kınık da bundan nasiplerini alıyor. Kuzey Ege’de 30 Ekim itibariyle Çandarlı Otoyolu açılıyor. Çok küçük bir bölümü kaldı, o da yılbaşına kadar tamamlanacak. Kuzey Ege’de yatırımlarımız yine devam ediyor. İZBAN biliyorsunuz İzmir Büyükşehir Belediyesi ile merkezi yönetimin büyük bir projesi, o konuda da çalışmalar devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde İstanbul-İzmir Otoyolu’nu kullandım. Otoyol çok kalabalıktı, tatili değerlendiren İstanbullular, İzmir’e akın ediyordu. Hükümetimizin İzmir’e yaptığı yatırımlar sayesinde İzmir’in önü açık ancak yerel yönetimin de yeterli çabasını görmüyoruz İzmir için. Kendilerine haksızlık yapıldığını söylüyorlar ancak kendileri burada haksızlık yapıyorlar. Buradaki 25 belediyeye farklı hizmet ediliyor, cumhur ittifakına ait 5 belediyeye hizmet götürülmüyor. Örnek olarak Dikili ve Bergama yan yana, Dikili’ye Büyükşehir yatırımı ve desteği yağarken, Bergama’ya hiçbir şey yapılmıyor. İsterse birlikte gideriz Tunç Soyer ile birlikte o ilçeleri inceleriz, Başkanlarla konuşuruz” diye konuştu.

SOYER BELEDİYE BAŞKANI YERİNE MİLLETVEKİLİ OLSAYMIŞ!
Tunç Soyer hakkında değerlendirmelerde bulunan Sürekli, “İzmir olarak yandık diyorum. 6-7 ay böyle geçti gitti, bundan sonra ne olacak? Daha önce yaptığım açıklamayı yine yapayım, lay lay lom! İzmir’in bir 5 yılı daha boşa gitti. Geçen 6-7 ayda ne yapıldı? İzmir’in arka sıralarını dinleyeceğiz dediler gidip şatoya oturdular. İzmir’in kanayan yarası trafik, bu konuda neler yapıldı? Aziz Bey döneminde hazırlanan Buca Metrosu projesi merkezi yönetim tarafından desteklenerek onaylandı, başka ne var. Bakın İzmir’de koku problemi var. Hadi bu yaz hava iyi gitti, rüzgarlar oldu o kadar kokmadı. Bu kokunun sebebi kuruyan dereler. İzmir’de yağmur suyu ile kanalizasyon aynı hatta, ayrılmıyor. Kışın yoğun yağmur olduğunda kanalizasyon ile birlikte körfeze akıyor ve koku oluyor. İzmir’de bir yerden bir yere gideceğimiz zaman saatler önce çıkmamız gerekiyor. İzmir’de bol bol genel siyaset görüyoruz, o zaman Tunç Başkan neden milletvekili olmadı? Genel siyasete bu kadar meraklıysa keşke milletvekili olsaymış… Niye belediye başkanı oldu? Belediye Başkanı olduktan sonra genel politika ile ilgili açıklamalar yapıldı, İzmir’in hassasiyetine uymayan açıklamalar yapıldı. Bakın terörü kurutmak için bir harekat yapıldı, Soyer çıkıp bu anlı şanlı harekata ‘savaş’ diyor. Bu yakışıyor mu, İzmirliler siz bunu içinize sindirebiliyor musunuz? Yine bunca sorun varken, ülkemiz Doğu Akdeniz’de hakkını korumak için mücadele verirken bizim Tunç Başkan çıkıp, “Kıbrıs’ı Kıbrıslılar’a bırakalım” diyor. O sözlerin eski olduğunu öne süren Soyer’in sözleri araştırıldığında 3 yıl önce söylediğini öne sürmesine rağmen yalan olduğu ortaya çıktı. Zaten o gazete 1 yıllık bir gazeteymiş, o gazeteci daha önce görüşmemiş. Sonuçta Soyer o sözleri söylemiş. Soyer bu konuda yalnız kaldı, partisinden de ayrı düştü” dedi.

MİLLİ VE YERLİ OLMAYA DAVET EDİYORUM!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne kayyum atanması sorusu üzerine, “İktidar partisinin il başkanı olarak bu konuda yorum yapmak istemiyorum” diyen Sürekli, “Ben başkanın İzmirlileri ve İzmirlilerin hassasiyetlerini düşünmesini istiyorum. Başkanı milli ve yerli olmaya davet ediyorum! İzmirlilik bunu gerektirir. İzmir’de çok işimiz var. Sayın başkan gelsin, projelerini getirsin, daha önce de getirdi, destek olacağız dedik. İzmirliler yatırım bekliyor. Bakın merkezi hükümet İzmir’e yatırımlar yapıyor, otoyollar yapılıyor, İZBAN uzayıp gidiyor. Yerel yönetimin de bu yatırımlara uyum sağlaması gerekiyor. Muhtarlara ulaşım ücretsiz yapıldı o da AK Parti’nin verdiği önerge ile yapıldı. Şimdi siyaseti bırakalım, geride kalan 6-7 ay boyunca Soyer ne ile akla geliyor? Şato akla geliyor, Kıbrıs akla geliyor, yangınların ardından terör örgütünü kınama önergesini reddetmesi akla geliyor. Bakın verdiğimiz önerge AK Partili ilçelerde kabul oldu ama Çiğli’de de kabul oldu. Ben Çiğli belediye başkanına da bu hassasiyetinden dolayı teşekkür ediyorum. Ben bu hassasiyeti göstermeyen Tunç Soyer’i bir defa daha kınıyorum” dedi.

ŞEHİR HASTANESİNE ULAŞIM BÜYÜKŞEHİR’İN SORUNU!
İzmir’e yapılan sağlık yatırımlarına değinen Sürekli, “Menderes Hastanesi’ndeki aksamaları biliyorum, müteahhit ile ilgili bir problem sadece. İnşaatın büyük bölümü zaten tamamlanmış durumda. Artık ekonomimiz rahatlama sürecine girdi, yüzde 30’luk bir bölümü kaldı o hastanenin. Şehir Hastanesi’nden ise inşaat planın ilerisinde gidiyor. Başlarda biraz gecikme olmuştu ancak şu an planın ilerisine geçti. Orası 2060 yataklı bir hastane olarak hizmet verecek. Ulaşım konusunda soru işaretleri var ancak ulaşım bölümü büyükşehir ile ilgili. Büyükşehir oraya ulaşımı entegre etmezse ulaşım sorunu olur, ancak oraya ulaşımı sağlayacaklardır. Orada 6 bin kişi istihdam edilecek. Bunun açılma sürecinde bazı hastanelerde yatak sayısı mı azaltılır, bazı hastaneler kapatılır mı bunları İzmirliler ile konuşacağız. 2060 yataklı bir hastane geldikten sonra bakanlıktan veriler alınacak ve İzmir’in çeşitli STK’ları ile konuşacağız, belediye ile de konuşacağız ve düzenlemeleri yapacağız” açıklamasını yaptı.

SOYER’E CV’LER GİZLİ ORTAKLARINDAN GELİYOR!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e 200 bin CV iletilmesi konusunda konuşan Başkan Sürekli, “Neden biliyor musunuz, çok ortakları var da ondan. Açık ve gizli ortakları var, o CV’lerin büyük bölümü gizler ortaktan gitmiştir. Geçen dönemde Aziz beye de CV gitmiştir, bize de binlerce CV geliyor, bu normaldir. Genel olarak bir işsizlik sorunu var mı, evet. Ancak burada topu merkezi yönetime atmasınlar. İstihdam oluşturmak yerel yönetimlerin görevidir. İş garantili meslek kursları oluşturmalı belediye. İş verenlerle, firmalarla ilgili ortak hareket ederek, gerekli alanlarda kurslar hazırlayarak eleman yetiştirme ve istihdam etme konusunda yardım etmelidir” ifadelerini kullandı.

BEN İZMİR’E UZUN YILLAR HİZMET VERMEYE GELDİM
AK Parti’nin kongrelerinde tek aday olmasının CHP tarafından demokrasi eleştirisi yapıldığı sorusu üzerine konuşan Sürekli, “AK Parti’de tam demokrasi var. İstişare dediğimiz sistemle bunu yaşıyoruz. Ben atandıktan sonra yönetimimi oluştururken 10 bin kişi ile istişare ettim. Kurucular kurulunu topladım, daha önceden yönetimde bulunmuş kişiler ve STK’lar ile görüştüm 3-4 bin kişi böyle yaptı. Ayrıca üyelerimiz arasında 6 bin kişiye anket yaptırdım ve bir fikir oluştu. Kongre sürecinde koordinatörlerimiz sürekli gelip gider, değerlendirmeler yapar. Ben bu süreçleri biliyorum, tüm görevlerde bulundum da buraya geldim. Daha geçen sene koordinatörlük yaptım. Gidip ilçelerde esnafa soruyorsunuz, seçim yapılan koltuk için kimi uygun görüyorsunuz diye soruyoruz. Bu öyle yarışmalı seçimlerden çok daha faydalı bir yöntem. Bu daha kapsamlı bir araştırma süreci ve istişare sonucunda daha sağlıklı bir sonuç veriyor. Yine yapılacak kongrelerimizde de bu süreç böyle işletilecek. Ben İzmir’e uzun yıllar hizmet vermeye geldim. Biz Büyükşehir’i alacağız, onun için çalışıyoruz. Bizim hedeflerimiz büyük, 2023’te Cumhurbaşkanımızın İzmir’de büyük bir oyla seçilmesini bekliyoruz” dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İZMİR’E GELECEK
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kasım ayı içerisinde İzmir’e geleceğini açıklayan Sürekli, “Cumhurbaşkanımız Kasım ayı içerisinde çeşitli açılışlar için İzmir’e gelecek ve teşkilat yemeği de verilecek. Program netleştiğinde tarih belli olacak” diye konuştu.

 
İzmir'de esnafın çöp tepkisi
 
MHP İzmir'den 'Cumhuriyet' projesi
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Süleyman 29 Ekim 2019 Salı 08:23

Karşıyaka ya o stadı yapmak Karşıyaka ya ihanettir.Yüreğiniz yetiyorsa referandum yapılsın sonucu görelim.Telekomu,silah fabrikalarını yabancılara satmayı bırak peşkeş çekiceksiniz yerli ve milli olmaktan bahsedeceksiniz.Büyükşehirlerdeki yolsuzluklarınız ortaya çıkıyor.Artık devriniz bitti.Biat kültürü bilime ,akla,araştırmaya,sorgulamaya yenilyor.

Yorumu oyla      5      5  
Ankara 28 Ekim 2019 Pazartesi 18:27

sayın başkan yıllardır bu partiye emek veren insanları hiçe sayıyorsunuz. zengin insanların işleri yapılıyor. gariban emekçilerin hiçbir işi olmuyor!!! mvekillerine ulaşılmıyor herkes kendi sevdasında seçimlerde bunun faturasını ağır ödersiniz. masaya elinizi vurmazsanız masanın altında kalırsınız.

Yorumu oyla      7      5  
tavsiye 28 Ekim 2019 Pazartesi 17:05

Sayin Cumhurbaskanimiza arz ediniz. Su anda sadece adinin onunde Izmir milletvekili yazan ama Izmire incir cekirdegi kadar faydasi olmayanlari secimde milletvekili aday listesinde gormek istemiyoruz

Yorumu oyla      6      6  
Gürkan 28 Ekim 2019 Pazartesi 14:12

Laf çok, icraat yok. En son "10 ay önce" otogar metrosu ikinci 100 günlük eylem planında yer almıştı. 30 bin lira ödenek ayrılması da uzun süre gündemde kalmıştı. Sembolik denmişti ama bakıyorsun metro yine yapılmadı. Karabağlar'da kentsel dönüşüm yapılacaktı ancak o da lafta kaldı. Çardarlı Limanı, lojistik köy ve lojistik köye raylı sistem bağlantıları ... hepsi lafta kaldı. Şehir hastanesi 2016 yılında açılacaktı, 2019 bitiyor. Dağın tepesine hastane yapılıyor, şehir içindeki yerlerdeki hastanelerin kapatılması konuşuluyor. Hızlı tren 2017' de İzmir' de olacak denmişti; 2019 bitiyor. Ne zaman biteceği belli değil. Yıllardır kavgası edilen statlar bildiğin semt statları. Türkiye'nin 3.büyük şehrinde 40 bin kişilik modern bir stat yok. Karşıyaka'ya yeni bir salon yapılacaktı ancak o da lafta kaldı. Kruvaziyer limanı yıllardır konuşulur ancak o da lafta kaldı ... :)

Yorumu oyla      13      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Bakan'dan 29 Ekim mesajı
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, yaptığı yazılı açıklamayla Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.
CHP'li Sındır'dan 29 Ekim mesajı
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, yaptığı yazılı açıklamayla ...
AK Partili Dağ değirmende buğday öğüttü!
Dağ, İzmir'de bu yıl 3'üncüsü düzenlenen 'Bitlis Tanıtım Günleri' etkinlik ...
 
CHP'li Polat'tan 29 Ekim mesajı
CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın ...
CHP'li Arslan'dan 29 Ekim açıklaması
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Ednan Arslan Cumhuriyetin 96. ...
Erdoğan telefonla bağlandı hedefi koydu: Artık İzmir'i almalıyız!
Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nın düzenlediği ...
 
Bakan Kurum'dan kaçak yapı açıklaması
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kaçak yapıların önüne geçmek adına ...
CHP'li Sındır 'beyaz altın'ı meclise taşıdı
CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Türkiye’deki pamuk ...
İZKUŞ için flaş gelişme: 2 yıl önce iptal edilen protokol yeniden imzalanacak!
İZKUŞ’un toplantısında 2017 yılında iptal edilen protokolün yeniden imzalanması ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva