HABERLER>POLİTİKA
28 Ekim 2019 Pazartesi - 11:23

CHP'li Sındır'dan 29 Ekim mesajı

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, yaptığı yazılı açıklamayla 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusunun ilk günkü heyecan ve coşkuyla yurdun dört bir yanında kutlanacağını söyledi. Sındır, “Cumhuriyetin ilanıyla, bir millet yüzlerce yıllık prangalarını kırdı. Bir ulus kıt imkanlarla sayısız devrimler gerçekleştirerek coğrafyasına ve mazlum milletlere ışık tuttu. 1923 aydınlanması dünyada eşine az rastlanır bir devrimdir. Cumhuriyet; geçmişi anlama ve geleceğe bilimin ışığında yön vermektir” dedi.

CHP li Sındır dan 29 Ekim mesajı

Cumhuriyeti anlamak için önce cumhuriyet öncesi döneme bakmak gerektiğini ifade ederek açıklamasına başlayan Sındır, “Cumhuriyet öncesinde yeterli yol yok, okul yok, kütüphane yok, fabrika yok, hiç bir çağdaş kurum yok, bilim yok. Bağnazlık dört bir yanı sarmış, memleket virane olmuş; yurttaş fakir, sefil, hastalık ise çoktu. Limanlar yabancıların, bir kilometresi bile bize ait olmayan demir yolları vardı. Kapitülasyonlar ve Düyunu Umumiye ile ekonomisi ciğerlerine kadar sömürülen bir millet, bir devlet vardı” dedi.

“GERİ KALMIŞLIK VE BAĞNAZLIKTAN KURTULDUK”
Cumhuriyet rejiminin bir milletin en önemli kazanımı olduğunu söyleyen Sındır, “ Cumhuriyet yurttaşlık temelinde eşitlik, sayısız devrimler ve aydınlanmadır. Cumhuriyet ile birlikte iktisadi düzeyde büyük devrimler yaptık. Sağlık alanında çağ atladık, milli eğitim ordusunu oluşturduk. Çağdaş kurum ve kuruluşlar yarattık. Hukuk devleti olduk. Cumhuriyetin ilanıyla, bir millet yüzlerce yıllık prangalarını kırdı. Bir ulus kıt imkanlarla sayısız devrimler gerçekleştirerek coğrafyasına ve mazlum milletlere ışık tuttu. 1923 aydınlanması dünyada eşine az rastlanır bir devrimdir. Emperyalizme boyun eğmedik, geri kalmışlık ve bağnazlıktan kurtulduk. Saray ve saray çevresi tarafından dışlanan Anadolu’nun kadim milleti devletin asıl sahibi oldu. Cumhuriyet; geçmişi anlama ve geleceğe bilimin ışığında yön vermektir. İşte Cumhuriyet budur” dedi.

“ÜLKEMİZİN KURUCULARININ KEMİKLERİNİ SIZLATMIŞTIR!”
Açıklamasının sonunda iktidara yüklenen Sındır sözlerini şöyle sonlandırdı: “İngiliz Tarihçi Arnold J. Toynbee’nin sözleri çok önemli. Atatürk için şöyle der; ‘Aydınlanma Çağı ve Endüstri Devrimi etkilerinin hepsini bir insan hayatı içine sığdırdı. Onu tüm dünya örnek almalıdır.’ Yıllarca süren savaş sonrası, uçurumun kenarında yıkık bir ülkeden tüm dünyada saygı ile anılan bir devlet kurduk. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanlarımıza minnettarız. Bu ülkenin sınırları kanla, gözyaşıyla çizildi. Bugün ne yazık ki Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin tarihinde görülmemiş bir şekilde saygısız, kibirli bir üslup ve aşağılayan bir içerikte Amerikan devlet başkanı tarafından devletimizin başı olan Cumhurbaşkanımıza hitaben yazılmış mektuba, mütekabiliyet kuralı çerçevesinde yanıt verebilmekten yoksun; belli ki bir korku, endişe ve zafiyet içerisinde olan devlet yöneticilerine sahibiz. Bunu millet olarak içimize sindiremiyoruz. Bu bizleri derinden sarstığı gibi ülkemizin kurucularının da kemiklerini sızlatmıştır. Ülkemizi uluslararası düzeyde yalnızlaştıran, itibarımızı düşüren bu siyasal iktidarın Cumhuriyetimizin kazanımlarını yok etmesine asil milletimizin izin vermeyeceğine inancımız sonsuzdur.”

 
Altay zorlu periyotta
 
Başkan Koştu: Bergama ile İzmir arası 40 dakikaya iniyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Dağ değirmende buğday öğüttü!
Dağ, İzmir'de bu yıl 3'üncüsü düzenlenen 'Bitlis Tanıtım Günleri' etkinlik ...
CHP'li Polat'tan 29 Ekim mesajı
CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın ...
CHP'li Arslan'dan 29 Ekim açıklaması
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Ednan Arslan Cumhuriyetin 96. ...
 
Erdoğan telefonla bağlandı hedefi koydu: Artık İzmir'i almalıyız!
Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nın düzenlediği ...
Bakan Kurum'dan kaçak yapı açıklaması
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kaçak yapıların önüne geçmek adına ...
CHP'li Sındır 'beyaz altın'ı meclise taşıdı
CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Türkiye’deki pamuk ...
 
İZKUŞ için flaş gelişme: 2 yıl önce iptal edilen protokol yeniden imzalanacak!
İZKUŞ’un toplantısında 2017 yılında iptal edilen protokolün yeniden imzalanması ...
MHP Lideri'nden ABD'ye 'Mazlum Kobani' tepkisi!
MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Kırmızı bültenle aranan bir katilin müttefik ...
Flaş adaylık ilanı: Siyaseti bırakmıştı, ‘sahalara geri döndüm’ dedi!
31 Mart yerel seçimleri öncesinde siyaseti bırakma kararı alan CHP Bayındır ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva