HABERLER>GÜNCEL
12 Nisan 2020 Pazar - 12:17

Başkan Erişen, 'Pazartesi tezgah açalım' demişti...Yeni gelişme: Yasakta açamayanlar tezgah başına!

Pazarcı esnafını temsil eden Oda Başkanı Hamdin Erişen, geçtiğimiz Cuma günü hafta sonu satış yapmak için kamyonlarla ürünler alındığını fakat bunların elde kaldığını söylerken belediye başkanlarına seslendi. Erişen, “Elimizde kalan malları Pazartesi günü gerekirse sermayesine tüm pazar yerlerini açarak satmak istiyoruz. Yoksa maalesef ürünler çöpe gidecek” dedi. Bu talebe şu ana kadar Konak, Bornova ve Gaziemir’den olumlu cevap geldiği de belirtildi. Yeni oluşan bir gelişmeyle tüm ilçelerde Cumartesi-Pazar yapılamayan pazarların Pazartesi (Yarın) açılacağının bilgisi verildi.

Başkan Erişen,  Pazartesi tezgah açalım  demişti...Yeni gelişme: Yasakta açamayanlar tezgah başına!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İzmir Pazarcılar Odası Başkanı Hamdin Erişen, sokağa çıkma yasağının ikinci gününde temsil ettiği esnafın önemli bir sorununu dile getirdi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve ilçe belediye başkanlarına çağrıda bulunan Oda Başkanı Erişen net konuştu. Geçtiğimiz Cuma günü esnafların kamyonlarla ürün aldığını ve hafta sonu pazarlarında satmayı düşündüklerini ifade eden Başkan Erişen sokağa çıkma yasağının ilan edilmesiyle mağduriyet yaşandığını söyledi.

Malların esnafın elinde kaldığını vurgulayan Erişen, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın pazarcıların elinde kalan ürünleri satın aldığını aktardı. İzmir’de de esnafın mağduriyetinin giderilmesi için belediye başkanlarıyla görüştüğünü açıklayan Erişen, “Mallarımızın alınmasını istemiyoruz. Sadece 13 Nisan Pazartesi günü tüm Pazar yerlerinde tezgah açmak ve ürünlerimizi satmak istiyoruz. Bu konuda şu ana kadar Konak, Bornova ve Gaziemir olumlu dönüş yaptı” dedi.

CUMA GÜNÜ KAMYONLARLA DOMATES, SALATALIK ALINDI
Erişen, “Biz, bizim mallarımızı alın demiyoruz. Biz şunu diyoruz; elimizde kalan malları Pazartesi günü gerekirse sermayesine tüm pazar yerlerini açarak satmak istiyoruz. Yoksa maalesef ürünler çöpe gidecek. Esnafımız Cuma günü gitti bir kamyon domates, salatalık aldı satmak için, yolda gelirken sokağa çıkma yasağı çıktı. Mallar elimizde kaldı. Esnaflar çok sıkıntıda. Biz buna bir şey demiyoruz, sokağa çıkma yasağı hepimiz için iyi olabilir ama saati böyle olmamalıydı diye düşünüyoruz.  Biz vatandaşımıza bu elimizdeki malları satmak istiyoruz” açıklamasında bulundu.

3 BELEDİYEDEN OLUMLU CEVAP!
Erişen ayrıca, “3 belediyeden cevap geldi. Bornova, Gaziemir ve Konak’tan olumlu cevaplar geldi. Mal alma yok, günü olmadığı halde pazar yerlerini açıyor. Konak’ta; Yenişehir, Eşrefpaşa, Hatay pazar yerleri için belediye müsaade etti. Bornova tüm pazar yerlerini açtı. Gaziemir ise Sevgi, Dokuz Eylül ve Sarnıç pazar yerlerini açtı. Bu yerlerde Pazartesi günü (Yarın) tezgah açacağız. Biz alın da demiyoruz, yeter ki tezgah açalım! İsraf olmayacak, hem insanlar gıda yiyecek hem de AVM’lere muhtaç olunmayacak” dedi.

SOYER: YARIN PAZARLAR AÇILACAK, BELEDİYELERİNİZDEN BİLGİ ALINIZ!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in bu konuyla ilgili pazarcı esnafıyla temasta olduğu ve en kısa sürede açıklama yapacağı belirtilmişti. Başkan Soyer beklenen açıklamayı sosyal medya hesabından yaptı. Soyer, “Sevgili İzmirliler; Hafta sonu sokağa çıkma yasağı nedeniyle kurulamayan pazarlar Pazartesi günü açılacak. İlçe belediye başkanlarıyla sabah görüştüm. Yarınki pazarlarla ilgili belediyenizden bilgi alınız. Fiziki mesafe kurallarına lütfen çok dikkat edin, zorunlu değilse çıkmayın” dedi.

CUMARTESİ- PAZAR AÇAMAYANLAR PAZARTESİ TEZGAH BAŞINDA!
Başkan Erişen belediyeler seslenmesi ve 'Pazartesi günü tezgah açalım' talebini ifade etmesi sonrasında kendisine dönüşler olduğunu açıkladı. İzmir’de yasağın olduğu iki günde yapılamayan tüm pazarların Pazartesi Günü (Yarın) açılacağını bildiren Erişen, “Talebimizi duyurmamız sonrasında telefonlarım susmadı. Belediye başkanları ve başkan yardımcıları aradı. Kararı bildirdiler. İlçelerde açılacak pazar yerlerinin listeleri var bende. Başta Büyükşehir Belediyemiz olmak üzere tüm belediyelerimize teşekkür ediyorum” dedi.

 
Başkan Çalkaya: Devlet ana gibi olmalıdır!
 
Kemeraltı’ndaki vakıf kiracılarının durumu ne olacak? Başkan Girgin açıkladı!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Burhan özer 12 Nisan 2020 Pazar 20:38

Basta büyük şehir olmak üzere tüm ilce belediye başkanılari ve başkanımız hamdın erişene teskurlerimizi sunarız saygilar

Yorumu oyla      2      3  
Sezgin bitim 12 Nisan 2020 Pazar 14:46

Başkanım alsancak, levent ve gültepe pazarları da açılacakmı yarın acaba veya listeyi paylaşabilirsiniz

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nedim ATİLLA yazdı... Virüsle bilimsel savaş ve iş insanlarımız
Nedim ATİLLA yazdı... Virüsle bilimsel savaş ve iş insanlarımız
Sokağa çıkma yasağında İzmir manzaraları
Sokağa çıkma yasağında İzmir manzaraları
'Dünyanın en eski halısı Türklere ait'
Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nden Prof. Dr. İbrahim Tellioğlu, Rus arkeolog ...
 
Bakan Koca açıkladı: İlk defa düşüş var!
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son 10 gündür yatan hasta, yoğun bakıma ...
Bingöl'de 4.3 büyüklüğünde deprem!
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde, Richter ölçeğine göre, 4.3 büyüklüğünde ...
İçişleri Bakanı Soylu: Bunu öngöremedim!
Sokağa çıkma yasağı kararının ardından marketlerdeki yoğunlukla ilgili ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... Türk Kadını'na kalpten hediye!
Mehmet KARABEL yazdı... Türk Kadını'na kalpten hediye!
Dışişleri Bakanlığı Çin'den izahat istedi!
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aksoy, "Söz konusu haberler üzerine, dün tarafımızca ...
22 yaşında koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti
İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi son sınıf öğrencisi Kılıçkaya, bu ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva