HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
7 Mayıs 2020 Perşembe - 23:19

Başkan Doğruer: Devlet millet arasına köprü olmaya gelmiştik, onu yapıyoruz!

Kınık Belediye Başkanı Doğruer, pandemi sürecine dair detaylı bir değerlendirme yaparken önemli açıklamalara imza attı. Aynı zamanda hekim olan Başkan Doğruer diğer yandan yatırımlar üzerinden konuşurken başlayanların bitirileceğini fakat önceliklerin değişeceğini vurguladı. Doğruer, “Devletle millet arasında köprü olacağız demiştik, onu yapıyoruz” dedi.

Başkan Doğruer: Devlet millet arasına köprü olmaya gelmiştik, onu yapıyoruz!

EGEDESONSÖZ- Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer, Egedesonsöz canlı yayınına katıldı. Aynı zamanda doktor olan Belediye Başkanı Doğruer pandemi sürecine dair önemli açıklamalarda bulunurken bir yandan ilçede yürütülen hizmetlere ilişkin de bilgiler verdi.

SOYER’E EV SAHİPLİĞİ YAPTI: 15 DAKİKALIK ZİRVE
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ilçeye olan ziyareti için konuşan Başkan Doğruer, “Kınık ziyareti için kendilerine teşekkür ediyorum. Belediyemizde Kınık, pandemi hakkında sohbet ettik. Büyükşehir ve vefa destek grubuyla da koordineli çalışıyoruz. Kendileriyle herhangi bir sıkıntımız olmadığını dile getirdik. 15 dakikalık bir ziyaretti zaten” dedi.

BİZİM BÜYÜKŞEHİR’LE SIKINTIMIZ YOK
 Büyükşehir Belediyesi’nin ilçeye desteğinin sorulmasının ardından açıklama yapan Doğruer, Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen’in bu konuda olumsuz konuşmasını da değerlendirdi. Doğruer, “Sanırım Bayındır’ın maske dağıtımıyla ilgili bir sorunu vardı. Maskenin tedarikinde zor bir süreçti belki ama bizde kayda değer bir sıkıntı yok. İZBETON genel müdürü hazır buradayken bitmeyen yollar hakkında taleplerimizi ilettik. Pandemiyle ilgili bir sıkıntımız olmadığını ilettik” ifadelerini kullandı.

‘KINIK KORONA YÖNÜNDEN RAHAT’ DEDİ AMA REHAVETE DİKKAT ÇEKTİ!
Koronavirüs verilerine ilişkin bilgi veren Doğruer, “Her zaman en sonda kalmanın dezavantajını yaşardık. Bu sefer sonda kalmanın avantajını yaşıyoruz. Soma’dan maden işçilerinin yakın temaslarından kaynaklanan birkaç pozitif vakamız var. Yoğun bakımda ya da entübe olan ve kaybettiğimiz hastamız yok. Hepsi ayaktalar. Kınık bu yönden çok rahat! Sayısal bir rahatlık var ama rehavete kapılarak atak riskinden hep korkmuşumdur. Hiçbir şey garanti değil. Türkiye’deki gibi sağlık sistemimizin güçlü olmasıyla mücadele ediyoruz. Bu süreci alnımızın akıyla geçirmek istiyoruz” dedi.

HASTANE BOYNUMUN BORCUYDU!
Hizmetler noktasında konuşan Doğruer, görev süresi içinde ilçenin devlet hastanesine kavuşmasına ayrı bir parantez açtı. Doğruer, “Ben 18 yıl Kınık’ın ekmeğini yedim. Benim dönemimde devlet hastanesi yapılması boynumun borcuydu. İyi ki devletimiz, bakanlığımız devlet hastanesini yapmış. Pandemi sürecini daha rahat geçirmemize yarıyor. Allah devletimize zeval vermesin” diye konuştu.  

FAHİŞ FİYATLARI DENETLEME KOMİSYONU KONTROL YAPMALI!
Süreçte market ve pazarlarda özellikle gıda ürünlerindeki fahiş fiyat artışına ilişkin açıklama yapan Doğruer, “Son dönemde pik yaptı. Çaresi var. Denetimlerimiz var. Etikete bir kilogram fiyatı yazılmalı. Müşteriye göre fiyat söyleme kötü alışkanlığından da kurtulmak lazım. 2 haftadır tek tek pazarcı esnafımızı denetliyoruz.  Tabii ki kar edecekler, kimsenin kazancında gözümüz yok ama halkımızın alışverişini engelletmeyeceğiz. Hem gıda, hijyeni, sağlık denetimiyle birlikte komisyonumuzla fiyat kontroldü de yapıyoruz. Biz yanımıza diğer kurumları da aldık, gizlimiz saklımız yok. Biz Kınık’ta dengeyi kurduk, sıkıntı yok. Bakanlığın fahiş fiyatla ilgili denetim komisyonu var. Bizde 3 haftadır denetim yapıyor. Çok ceza yazmak istemedik, uyardık. Ama tabii yazabiliriz” dedi.  

ÜNİVERSİTE VE ORGANİZE TARIM BÖLGESİ PROJELERİ HIZLANIR!
Yatırımlar üzerinden de açıklama yapan Doğruer, “Pandemi sürecinde önceliklerimiz değişmiş olabilir ama bakanlıklardaki yatırımlarımız devam ediyor. Gençlik merkezi baya bir ön aldı ve hizmete yaklaştı. Çocuk şehri ilerliyordu, bir miktar süre gecikebilir. Negatif etki olacağını düşünmüyorum. Önceliklerimiz değişecektir. Bundan sonra bütçe aktarımları noktasında bir takım değişiklikler yapabiliriz ama başlananlar bitecek. Pandemi sonrasında kalabalıkların aynı anda oluşmasını engellemek adına bazı projeleri, festivalleri erteleyebiliriz. Kınık’ın geleceği açısından bir risk oluşmuyor. Üniversite konusunda adım atmıştık. Bakırçay Üniversitesi rektörümüzle sağlık meslek yüksekokulu demiştik. Türkiye’deki sağlığın nitelik ve nicelik anlamında ne kadar önemli olduğunu gördük. İyi ki sağlık meslek demişiz. Bu hızlanır diye düşünüyorum. Tarıma dayalı organize bölgesinde önceliğimiz vardı. Bu da hızlanır. Üretim faaliyetleri, gıda tedarikinin önemini bir kez daha fark ettik. Bunlar bize avantaj bile getirir, hızlanırız” ifadelerini kullandı.  

DEVLETLE MİLLET ARASINDA KÖPRÜ OLACAĞIZ DEMİŞTİK, ONU YAPIYORUZ
Doğruer ayrıca hayata geçirilen yatırımlar için, “Siyaset yapıyoruz tabii ama hizmet getirmek için. Hizmeti siyasete göre yapmıyoruz. Hastaneden memnun olma olasılığı yüksek olur. Üniversite diyoruz, Kınık’ın çehresini değiştirir. İZBAN diyoruz, tarım diyoruz. Çiftçilerin olduğu memlekette, üretici alın terinin karşılığını alsa tabii ki memnun olur. Devletle millet arasında köprü olacağız demiştik, onu yapıyoruz” dedi.

 
Yunan sahil güvenliğinden kaçan göçmenler kurtarıldı!
 
Libya'da Hafter milisleri mayısın ilk haftasında 14 sivili öldürdü
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
CHP'li Belediyeler ne? 8 Mayıs 2020 Cuma 00:35

Sen AKP'li Belediye Başkanı olarak Devlet ile Millet arsında köprüsün de CHP'li Belediye Başkanları ne?

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İZSU’nun yeni Genel Müdürü Özkan oldu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde İZSU Genel Müdürlüğü’ne, Genel Sekreter ...
Ödemiş’te çocuk oyun grupları dezenfekte ediliyor
Ödemiş Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, 13 Mayıs Çarşamba günü, ...
Menemen Belediyesi tıbbı bitkiler üretimine başladı
Menemen Belediyesi, Menemen Ziraat Odası ve Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü ...
 
Karabağlar'da mobil vezne dönemi
Koronavirüs salgınına karşı etkin ve sistemli bir mücadele yürüten Karabağlar ...
Başkan Demirezen duyurdu: Tire'den geri aldık!
Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen Ege Üniversitesi’nin bölgeye ...
‘Efes Tarlası Toprak Okulu’ yola çıkıyor
Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Efes Tarlası Proje Alanı’nda ...
 
Bergama’da manavların maskesi belediyeden
Koronavirüs salgınının başladığı ilk günden itibaren pazaryerleri, işyerleri ...
Çiğli’de berber ve kuaförlere hijyen seti desteği
11 Mayıs’ta tekrar faaliyete başlayacak olan ilçedeki berber, kuaför ve ...
Çeşme'de larva seferberliği!
Sinek üreme alanları kontrol altına alınarak yapılan ilaçlamalarda tüm ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva