HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
5 Temmuz 2016 Salı - 07:05

Başkan’dan tramvay raporu: Güzergah değişiyor, Çiğli’ye uzuyor!

Kocaoğlu, iki yakada gelinen son durum hakkında bilgi verdi. Kocaoğlu, “Başlangıçta en ufak bir itiraz yoktu. Sonra bir yerlerden düğmeye basıldı. Tramvay projesi ‘tu-kaka’ yapılmaya çalışıldı” dedi. Kocaoğlu, güzergah değişikliklerini de paylaşırken hattın Çiğli’ye uzatılacağının müjdesini verdi.

Başkan’dan tramvay raporu: Güzergah değişiyor, Çiğli’ye uzuyor!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - İzmir ulaşımının önemli projelerinden birisi olan Konak ve Karşıyaka’da tramvay çalışmaları devam ederken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’ndan açıklama geldi. Ramazan Bayramı nedeniyle basın mensupları ile buluşan Başkan Kocaoğlu iki yakadaki son güzergah değişiklikleri ve gelişmeler hakkında rapor verdi.

Çalışmaların hızlı bir şekilde ilerlediğini belirten Başkan Kocaoğlu, “Tramvayda sıkıntılı bir süreç olduğuna inanmıyorum. Tramvay projesine başlangıçta en ufak bir itiraz yoktu, herkes alkışladı. Sonra birden bire bir yerlerden düğmeye basıldı. Tramvay projesi ‘tu-kaka’ yapılmaya çalışıldı. Tramvay projesinin güzergahı sürekli tartışıldı. İzmir’de, belediyede, dışarıda tartışıldı. İnşaat ihalesine çıkıldı, yine tartışmalar devam etti” dedi.



ALAYBEY’E TEK HAT
Kocaoğlu, Karşıyaka Tramvayı’ndaki bazı değişiklikleri de anlatırken Vapur İskelesi’nden sonra Alaybey’e tek hat çalışacağını söyledi.

Kocaoğlu, “Bu tür projelerde uygulama esnasında  gerekli görülen, daha iyi olduğu  düşünülen güzergah değişiklikleri yapıldı. Bostanlı Çarşısı’nda vatandaş tutturdu ve ‘Buradan geçmesin’ dediler. Biz de Tansaş’ın oradan Sahil’e çevirdik. Boğaziçi Restoran ile köprü arasını düzenleyince, nefis bir ortam ortaya çıkınca bu sefer Bostanlı Çarşısı’ndakiler ‘Ya keşke bizim buradan geçseydi’ dediler. İnsanlarımız da o günkü haleti ruhiye ile davranıyor.  Sonra Karşıyaka Belediyesi’nin Evlendirme Dairesi’nin (Nikah Sarayı) önüne geldik. Yolun sağından ve solundan gidecekti. Orada ‘tali yol yok’ dediler. Tali yol olmayınca insanlar ‘biz buraya nasıl eşya getirip götüreceğiz, gireceğiz’ dediler.  O zaman yolu da binaların önünden karşıya aldık. Tescilli palmiyelerin bir tarafından gelişi, diğer tarafından gidişi gerçekleştireceğiz. Ağaçları kesmeden yanlardan gidecek.  Ardından ‘Alaybey’e gitmeyelim, yol daralıyor’ dedik.  Taksi dolmuşların orada kesecektik. Sonra ‘tek hat gidelim’ dedik. Şimdi Vapur İskelesi’nin önünden Alaybey’e tek hat gidip geleceğiz. Yani zorunluluklar bunu getiriyor. Düz bir yerde, ovada tramvay yapmıyorsunuz. Uygulamada çıkan problemler o arada değiştiriliyor” diye konuştu.



TRAMVAY ÇİĞLİ’YE UZUYOR

Kocaoğlu, Karşıyaka tramvayının başlangıç noktası olan Mavişehir’den yeni güzergah planının müjdesini de verdi.

Kocaoğlu, “Şimdi biz yeni bir güzergaha çalışıyoruz. Tramvay şu andaki Mavişehir başlangıç noktasından Atatürk OSB’yi, Ata Sanayi’ni ve yapılan yeni Çiğli Devlet Hastanesi’ni kapsayacak şekilde uzayacak. Bunu oraya getirebilir miyiz diye çalışıyoruz.  İkinci etap olarak buraya uzatmaya gayret ediyoruz. Biz bunların planlamasını yapıyoruz. Tramvaya niye karşı çıkıldığını gerçekten anlayamıyorum” dedi.

KONAK’TA SON DURUM NE?
Yapımı Karşıyaka gibi zaman zaman tartışmalara neden olan Konak’taki güzergahlar hakkında da bilgi veren Başkan Kocaoğlu, “Konak’a geldiğimizde ise Mithatpaşa Caddesi’ne tramvay sığmıyor.  Oraya koyduğumuzda otopark diye bir şey de kalmıyor. Yeşil alana koyduğumuz zaman da otoparklar gidiyor. Bir açmaz ve dar boğaz ile karşı karşıya geldik. Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’ndaki şeritleri ‘üç şeritten azaltmayalım’ dedik. O zaman refüjlerde oynayarak, hız sınırları da olduğu için şeridi 3, 5 metreden 3,25 metreye çekerek yol aldık.  İnce hesaplarla gittik. Bir yerden 50, diğer yerden 75 santim alarak, ortadan da refüjü daraltarak projeyi sürdürdük.  Şu anda bunu uyguluyoruz.  Hattın Konak’ta Vapur İskelesi’nin önünden geçirilmesini planlıyoruz. Orada ufak değişiklikler olabilir. Merkezde,  Gazi Bulvarı’nda ise ağaçların ortasından geçirmeyi düşündük. Ağaçların kökü zarar görmesin diye ağaçların ortasından geçerek ilerleyeceğiz. Oradan da Şair Eşref Bulvarı’na geçeceğiz. Konak Tramvayı da Şair Eşref’te,  Alsancak Hocazade Camii’nden Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi’ne geçecekti. Sonra karar değiştirip Yapı Kredi Bankası’nın ordan Alsancak Kapalı Spor Salonu’nun önünden geçen yola dönmeye karar verdik.  Gidiş ve geliş aynı yerden olmamış olacak. Sonra Alsancak Garı’na geliyoruz.  Zaten bizim Vahap Özaltay Meydanı’nda yani Şair Eşref ve Talatpaşa Bulvarı’nın birleştiği yerden derin tünel alt geçit projemiz var. Sonrasında ise Halkapınar’a gelmeden Şehitler Caddesi’nden de gidiş gelir yaparsak şerit kalmıyor.  Bu sefer Şehitler’den gidiş, Sahil ve Liman Caddesi’nden geliş düşünüyoruz.  Sonra da birleşip Halkapınar’a gitmesini planlıyoruz. Bunların hepsi zorunluluktan olan değişiklikler” ifadelerini kullandı.

 
Delican’dan Ramazan değerlendirmesi: En önemli konu…
 
Fethiye yolunda feci kaza: 2 ölü, 5 yaralı
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mustafa 30 Aralık 2016 Cuma 23:59

Önce anket yapılır sonra şehir planına ve trafik akışını aksatmiyacak trafik kazalarına neden olmayacak şekilde projesi yapılır yok o onu dedi bunu dedi olmaz başkanım

Yorumu oyla      11      5  
6 Temmuz 2016 Çarşamba 13:09

Akpliler rahatsız

Yorumu oyla      12      5  
Aklın yolu bir 6 Temmuz 2016 Çarşamba 09:25

Çiğli merkez hastane ve katip Çelebi Üniversitesi sasali doğal yaşam parkı diye yorum yazmıştım zaten bu güzergah düz ayak uygulaması kolay şimdilik Çiğli ve hastanede güzel gelişmeler

Yorumu oyla      11      5  
deli bekir 5 Temmuz 2016 Salı 21:15

tramvay tabiki gerekli ama bu şekli ile hiç bir işe yaramayacak. çok saçma bir proje olmuş. konak içler acısı. daha tramvayın nerden gideceği belli değil. belki sizin kapınızın önünden de geçebilir :))

Yorumu oyla      11      5  
Karşıyakalı 5 Temmuz 2016 Salı 14:58

Aziz başkanı tramvay konusunda burjuvazi davranmakla eleştirmiştim çiğli ve hastaneye uzatma projesi sayesinde böyle bir görüntü kalmadı tebrik ederim kendisini.

Yorumu oyla      12      5  
Ksk 5 Temmuz 2016 Salı 13:48

Gumruk, ksk ve halkapinar otobuslerimiz kalkti. Simdide bostanli otobuslerimiz kalkacak gibi cigli aktarmadan yada sanayiden bir tane de bostanliya tek hat koyar oda yarim saatte bir ohhh ne guzell ciglime gecmis olsun.....

Yorumu oyla      12      5  
5 Temmuz 2016 Salı 12:01

Çiğli' ye uzayacaksa hat Mavişehir İstasyona girmeden yola devam eder.

Yorumu oyla      12      5  
5 Temmuz 2016 Salı 11:26

Alaybey tarafında yol nasıl daralıyor ? İskele sonrası şerit sayısı oldukça fazla , sonra da yeşil alan var. Tek hat yapılacaksa hiç yapılmasın daha iyi. Ayrıca bu hattın bornova ya uzaması lazım. Eski 330 gibi.

Yorumu oyla      11      6  
5 Temmuz 2016 Salı 11:23

Anadolu caddesi cigli guzergahindan halkapinara uzatilmali.trafik sorununu rahatlatabilir.

Yorumu oyla      11      5  
5 Temmuz 2016 Salı 09:54

Bu hatlar daha bir de deniz altından birleşecek. Konak tarafından da birleşseydi 360 derece bir hat olurdu. 😀

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İZSU’dan Çeşme için çok önemli uyarı!
Geçtiğimiz yıl yaz aylarında günde 30 bin ton suyun verildiği ilçeye şuan ...
Buca bayrama hazır: Cadde ve sokaklar pırıl pırıl
Buca belediye ekiplerinin geceli gündüzlü yoğun mesaisi ile bayram hazırlıklarını ...
Sakin Şehir’de rengarenk günler!
5. Uluslararası Suluboya Festivali’nde dünyanın dört bir yanından gelen ...
 
Bornova’da buruk bayramlaşma
Ramazan Bayramı’na hüzünlü girdiklerini ifade eden Başkan Atila, “Her ...
Kınık’ta son sokak iftarı
İlçe belediyesi Ramazan boyunca çeşitli mahallelerde yaptığı sokak iftarlarının ...
AK Partili Kaya: Söz konusu İzmir ise…
AK Parti İzmir Milletvekili, “Söz konusu İzmir olduğunda, söz konusu kente ...
 
Cimnastik şöleni: 6 ülke Karşıyaka’da buluştu
Karşıyaka Belediyesi; Şavkar Cimnastik Spor Kulübü işbirliğiyle ‘Uluslararası ...
Başkan Kocaoğlu’ndan ‘ayıplı mal’ yanıtı!
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocağlu, Basmane Çukuru krizinde sonuna ...
Bayram müjdesi: İZDENİZ’de yeni rota Mordoğan
Büyükşehir Belediyesi, dış körfezde Foça’dan sonra şimdi de Mordoğan seferlerine ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva