HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Temmuz 2016 Pazartesi - 08:30

Sakin Şehir’de rengarenk günler!

5. Uluslararası Suluboya Festivali’nde dünyanın dört bir yanından gelen suluboya ustaları Seferihisar’da buluştu. İki gün boyunca atölye çalışmaları yapan ressamlar, en güzel Seferihisar manzarası çizmek için ustalıklarını konuşturdu.

Sakin Şehir’de rengarenk günler!

Seferihisar Belediyesi, Uluslararası Suluboya Derneği (İnternational Watercolor Society) işbirliğiyle 2-3 Temmuz 2016 tarihlerinde düzenlenen 5. Uluslararası Suluboya Festivali, “Sanat yoluyla sevgi, hoşgörü ve barış” sloganıyla gerçekleştirildi. Festivalde, dünyanın çeşitli yerlerinden gelen ressamlar, birinci gün Seferihisar Çağan Irmak Kültür Merkezi’nde, ikinci gün Sığacık’ta atölye çalışmalarına ve Seferihisar konulu resim yarışmasına katıldı.

Etkinlikle ilgili konuşan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, tarihte Sanatçılar Kenti olarak bilenen Teos’un topraklarında birbirinden değerli sanatçıları ağırladıkları için duyduğu memnuniyeti dile getirerek; “İlk ikisini düzenlediğimiz ve  3 yıl aradan sonra yeniden ev sahipliği yaptığımız Suluboya Festivali’ne katılımınızdan dolayı oldukça mutluyuz. Bugün seçilen 20 eseri, önümüzdeki yıl açacağımız Resim Müzesi’nde sergileyeceğiz ve kalıcı hale getireceğiz. Yaptığınız şey çok kıymetli bizim için. Unutulmaz bir iz bırakıyorsunuz. Bizde o izi taşıyabilmek için elimizden ne geliyorsa yapmaya devam edeceğiz. Resim yarışmasında seçilen 20 eserin yaratıcılarını içtenlikle kutluyor ve teşekkür ediyoruz. Organizasyonun gerçekleşmesindeki büyük katkıları nedeniyle IWS Globe Başkanı Atanur Doğan, Uluslararası Suluboya Derneği Türkiye Başkanı Ayşin Keskiner ve tüm ressamlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Önümüzdeki yıl tekrar Seferihisar'da görüşmek üzere" dedi. 

Uluslararası Suluboya Derneği (İnternational Watercolor Society) Başkanı Atanur Doğan yaptığı konuşmasında; “Öncelikle kısıtlı imkanları olmasına rağmen, bu imkanları seferber ederek kısa zamanda böyle bir festival yapmamızı sağlayan Belediye Başkanımız Tunç Soyer’e çok teşekkür ediyorum. Seferihisar bizim için çok önemli. Çünkü bu işe Seferihisar’da başladık. 5 yıl önce Facebook üzerinden kurduğumuz bir grupla hayal ettiğimiz şeyi Seferihisar’da yapmayı başarmıştık. Sonra yasal olarak derneğimizi kurduk. Dünyaya açıldık. 80’in üzerinde ülkeye yayılmayı başardık. Umuyorum ki çok daha geniş katılımlı daha büyük bir organizasyonu önümüzdeki yıl Seferihisar’da gerçekleştireceğiz” dedi.

Resim yarışmasında birinciliği Sığacık Kale Surları ve Sığacık Körfezi’ni bir arada çizen Mustafa Bencan kazandı. Yarışmada seçilen 20 eser, Seferihisar Belediyesi’ne teslim edildi. Seferihisar Belediyesi katılımcılara üzerinde Seferihisar’ın bir taşının yapışık olduğu plaket vererek teşekkür etti.

 
Rektör Adayı Prof. Dr. Hoşcoşkun: İlk hedefim mutluluk!
 
Sosyal medyayı sallayan iddia: Shakespeare...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova’da buruk bayramlaşma
Ramazan Bayramı’na hüzünlü girdiklerini ifade eden Başkan Atila, “Her ...
Kınık’ta son sokak iftarı
İlçe belediyesi Ramazan boyunca çeşitli mahallelerde yaptığı sokak iftarlarının ...
AK Partili Kaya: Söz konusu İzmir ise…
AK Parti İzmir Milletvekili, “Söz konusu İzmir olduğunda, söz konusu kente ...
 
Cimnastik şöleni: 6 ülke Karşıyaka’da buluştu
Karşıyaka Belediyesi; Şavkar Cimnastik Spor Kulübü işbirliğiyle ‘Uluslararası ...
Başkan Kocaoğlu’ndan ‘ayıplı mal’ yanıtı!
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocağlu, Basmane Çukuru krizinde sonuna ...
Bayram müjdesi: İZDENİZ’de yeni rota Mordoğan
Büyükşehir Belediyesi, dış körfezde Foça’dan sonra şimdi de Mordoğan seferlerine ...
 
Bakanlıktan İzmir’i şok eden karar: Mezbahalar devre dışı!
Bakanlık, Büyükşehir Belediyesi’ne ait mezbahalarda görevli olan veteriner ...
Karşıyaka Belediyesi’nde ‘usulsüz ruhsat’ krizi!
Bir personel yetkisi olmadığı halde müteahhitlere oturma ruhsatı düzenledi. ...
Tenisin kalbi Buca’da atıyor
Uluslararası Tenis Federasyonu (ITF) takviminde bulunan Uluslararası Buca ...
 
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Alkışlayalım mı? Eleştirelim mi?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva