HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Temmuz 2016 Pazar - 18:06

Karşıyaka Belediyesi’nde ‘usulsüz ruhsat’ krizi!

Bir personel yetkisi olmadığı halde müteahhitlere oturma ruhsatı düzenledi. Olayın ortaya çıkmasının ardından işine son verildi. Başkan Akpınar, “Kimsenin gözünün yaşına bakmayız. Olay yargıda” derken, AK Partili Boztepe de usulsüz ruhsat verilen kişi sayısının 70’i bulduğunu söyledi.

Karşıyaka Belediyesi’nde ‘usulsüz ruhsat’ krizi!

EGEDESONSÖZ - Karşıyaka Belediyesi İmar Müdürlüğü’nde taşeron kadroda çalışan U.U.Ç isim bir personelin yapımı tamamlanan binalar için gereken oturma ruhsatını düzenleyerek bizzat imza atması ortalığı karıştırdı. 

Personel, yetkisi ve imza hakkı bulunmamasına rağmen yetkililerin imzasını taklit etti. Belediye içinde başkalarının adına resmi evrakları imzalayarak müteahhitlerin yaptığı binalara oturma ruhsatı verdi. Olayın fark edilmesinin ardından konuyla ilgili belediye müfettiş incelemesi başlattı. Kurum içinde müfettişe ifade veren personel suçlamaları kabul ederken kişinin belediyedeki görevine ise son verildi.

SAVCILIĞA BAŞVURU
Yapılan geriye dönük araştırmada bazı binalar için de ruhsat verildiği belirlenirken Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın talimatı ile tüm dosyalar incelemeye alındı. Birçok dosyada aynı şekilde işlem yapıldığı belirlendi. Beledi içinden oluşturulan özel bir ekibin teknik olarak incelediği konu, savcılığa havale edilirken olayla ilgili adli soruşturma başlatılması talep edildi.

KİMSENİN GÖZÜNÜN YAŞINA BAKMAYIZ
Başkan Akpınar, olayın birim müdürleri tarafından tespit edilmesinden sonra gereken işlemi yaptıklarını söyledi. Akpınar, “Kesinlikle böyle bir şeye izin vermeyiz. Bir kişinin yaptığı yanlışın kuruma mal edilmesini de ayrıca doğru bulmuyorum. Olay yargıya taşınmıştır. Gerekli incelemeler yapılıyor. Tüm dosyaları inceletiyoruz. Yanlış yapanın gözünün yaşına bakmayız. Olayın üstünü kimse kapatamaz. Takipçisi olacağız ve sorumlunun en ağır şekilde cezalandırılması için çalışacağız. Bu konuda da ilk işlemi yapan belediyemiz olmuştur. Bundan sonra da aynı hassasiyetle ne gerekiyorsa yaparız” dedi.

AK PARTİ’NİN DE GÜNDEMİNDE
Karşıyaka Belediyesi’ndeki olay AK Parti’nin de gündemine oturdu. Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Hüsnü Boztepe yaptığı açıklamada, usulsüz bir şekilde oturma ruhsatı verilen kişi sayısının 70’i bulduğunu söyledi. Başkan Akpınar’ı eleştiren Boztepe, “Olayı gündeme getirdikten sonra başkan beni bizzat aradı ve durumu kabul etti. Kimse konunun üstünü kapatmaya kalkmasın. Savcılığı ve yetkili kurumları göreve davet ediyorum” diye konuştu.

OTURMA RUHSATI NEDİR?
Oturma raporu, binaların ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren belge olarak tanımlanıyor. Bina oturma ruhsatında ruhsat bilgileri, inşaatın bitim tarihi, tapu kaydı, adresi, bağımsız bölümlerin cinsleri, numaraları, arsa payları, metrekareleri, sınıfları, mal sahipleri hakkında bilgiler yer alıyor.  Bina oturma ruhsatı belediyenin İmar Müdürlüğü tarafından düzenleniyor. Bina oturma ruhsatı alınabilmesi için inşaat sahibi, müteahhidi veya yetkilisi bir dilekçe ile belediyeye başvurması gerekiyor.  Yapı kullanma izni ile birlikte ilgili kuruluşlara başvurarak su, elektrik ve telefon abonelikleri de yaptırılabiliyor. Projesine uygun olarak inşa edilmemiş yapılara bina oturma ruhsatı verilmiyor. Oturma ruhsatı verilmeyen bir yapıda da yasal olarak oturuma izin verilmiyor. Yapının projesine uygun olarak tekrar yapılması veya yıkılması isteniyor.

 
Liderlerin bayram programı belli oldu
 
Alsancak’ta dehşet anları: Onlarca kişinin önünde vurmuş!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Cenker 4 Temmuz 2016 Pazartesi 08:48

Karşıyaka belediyesinde kimse haram yiyemez. Yediyse de işte böyle cezalandırılır. Helal olsun sana başkan. Yüzümüzü kara çıkartmamışsın.

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tenisin kalbi Buca’da atıyor
Uluslararası Tenis Federasyonu (ITF) takviminde bulunan Uluslararası Buca ...
Urla ‘İlber Hoca’yı ağırladı
Urla Belediyesi ve Ankara Üniversitesi Sualtı Arkeolojik Araştırma Merkezi ...
Bornova bayrama hazır: Sağlık için sıkı denetim
Bornova Belediyesi, yaklaşan Ramazan Bayramı nedeniyle hazırlıklarını ...
 
Kocaoğlu’ndan ‘Kültürpark’ çıkışı: Katılımcı süreci yanlış anlaşılıyor!
Büyükşehir Belediye Başkanı yeni proje sonrasındaki tartışmaları değerlendirdi. ...
Ve Çukuraltı Sahil Yolu açılışı yaptı!
Menderes Belediyesi tarafından Özdere’de yapımı tamamlanan Çukuraltı Sahil ...
Konak’ta 11 bin aileye patates yardımı
Konak Belediyesi’nin Ödemişli patates üreticisine destek amacıyla satın ...
 
Akpınar tüm çalışanlarıyla tek tek bayramlaştı
Bayram kutlamalarını makamında kabul etmek yerine, bu sevinci belediyenin ...
Bayram’da İzmir’de kalanlara 7 günlük tatil rehberi!
Büyükşehir Belediyesi bayram tatilini evde geçirecek her gelir grubundan ...
Çiğli Meclisi’nde ‘Sandal’ kavgası, Başkan’dan çok sert sözler!
Başkan Arslan ÇİBEM Müdürü Sandal’ın şikayet edilmesiyle ilgili, “Bir ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva