HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
7 Mayıs 2019 Salı - 11:34

Başkan Çalkaya son durumu anlattı: İnciraltı için Soyer ile el ele…

Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, İnciraltı’nın planlanması ile ilgili olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile ortak çalışma yürüttüklerini belirterek “büyükşehir ile en kısa sürede o alanın planlanması ve sorunların çözümü yönünde çalışmalar yapacağız. Balçova Belediyesi İmar Müdürümüz, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile görüşmeler yapmaya gitti kısa süre önce. Biz çalışmalarımızı büyükşehir belediyesi ile yapacağız, biz konunun takipçisiyiz” dedi.

Başkan Çalkaya son durumu anlattı: İnciraltı için Soyer ile el ele…

EGEDESONSÖZ- Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, SonsözTV yayınına konuk olarak Aslı Eren’in sorularını yanıtladı. Çalkaya, Türkiye gündemi ve Balçova projeleri hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu.

“MİLLİ İRADEYE DARBE VURULDU”
Yüksek Seçim Kurulu’nun İstanbul seçimlerini iptal ve yenileme kararını değerlendiren Başkan Fatma Çalkaya, “Ülkenin en büyük sorunu şu an adalet sistemine olan güvensizliğin had safhalara çıkması. En yakın örneği de YSK kararı şu an. Kazanılan bir seçim YSK tarafından elden alınmıştır. Demokrasi ve adalete yakışan bir karar değildi, milli iradeye yapılmış bir darbe olarak düşünüyorum ben. Eğer bir usulsüzlük varsa sadece büyükşehir belediye başkanlığı için değil, o ilçe belediyeleri, meclis seçimi ve muhtarlık ile birlikte, zarftaki tüm oylar için yapılmalıydı. Aklımızla alay etmek gibi düşünüyorum ben. Bence artık insanlar bir takım şeylerin bilincinde, bir takım şeyin farkına varıyorlar. Yapılan hukuksuzluğu biliyor vatandaşlarımız. Biz Balçova’da hukuksuzluğa uğradığımızda insanlar bunun farkına vardı. İstanbul’da da bu şekilde olacağını düşünüyorum ben. İnsanların sandıkta çok güçlü bir cevap vereceğini düşünüyorum. Ciddi bir katılımla çok güçlü bir şekilde CHP yine kazanacaktır” dedi.

“YAPICI SÖYLEMLER SANDIKTA KARŞILIĞINI BULDU”
Mazbatası iptal edilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında da konuşan Çalkaya, “Bizim ülke olarak ihtiyaç duyduğumuz şey birlik, beraberlik, kardeşlik, herkesi kucaklayan ve ötekileştirmeyen bir yönetim anlayışı. Bu da zaten sandığa yansıdı. Bizim söylemlerimiz hep bu yöndeydi, ülkenin ihtiyacı olan söylemler cevabını sandıkta buldu. Birlikte olabilmek, aynı ülkede kardeşçe yaşayabilme özlemi var, bunun devamı da gelecek.Ekrem Bey’in dili yumuşak, insanları seven, insana dokunan bir yapısı var. Her türlü eleştiriye tahammül gücü olan, onları dinleyen bir yapısı var. Bu yapı Türkiye’de tuttu. Bir aylık süre içinde sürekli gündemde kalması  ve bu süreç Ekrem İmamoğlu’nun tanınırlığını da arttırdığını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

“DAHA ÇOK SAHADA OLACAĞIM”
Başkanlık süreci hakkında da değerlendirme yapan Çalkaya, “Bir ay oldu, ayın 7’sinde mazbatayı almıştım, bir aylık belediye başkanıyım. Seçim süreci çok yoğun geçti. Adaylık sürecini iyi yönettik ilçe örgütümüzle birlikte ve iyi bir sonuç aldık. Ben buradan tüm Balçovalılara bana güç verdikleri için teşekkür ediyorum ve alanlarda benim yanımda olan ekip arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. İzmir’de 5. oy oranına ulaştık. 15 yıl boyunca hep alanlarda ve sahadaydım, alanlarda olmayı seviyorum. Vakit buldukça alana çıkmaya çalışıyorum, insanlar önümüzdeki dönemde beni alanlarda daha çok görecekler” dedi.

“İNCİRALTI’NIN BİR AN ÖNCE PLANLANMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
İzmir’in en önemli sorunlarından biri haline gelen İnciraltı’nın planlanması konusunda da değerlendirmelerde bulunan Başkan Çalkaya, “İnciraltı gerçekten İzmir ve Balçova’nın çözülmesi gereken en önemli konularından biri. Biz bu konunun çözülmesi için Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer ile birlikte çalışmalara başladık. Zaten seçim öncesinde de bölgedeki arsa sahipleri ile bir araya gelerek oradaki vatandaşlarımızın sorunlarını dinledik, çözüm yollarını birlikte aradık. Biz büyükşehir ile en kısa sürede o alanın planlanması ve sorunların çözümü yönünde çalışmalar yapacağız. Balçova Belediyesi İmar Müdürümüz, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile görüşmeler yapmaya gitti kısa süre önce. Biz çalışmalarımızı büyükşehir belediyesi ile yapacağız, biz konunun takipçisiyiz. O bölgedeki vatandaşların sorunlarının bir an önce çözülmesi gerekiyor” diye konuştu.

“BORÇSUZ OLMAK BENİ RAHATLATIYOR”
Başkan Çalkaya, eşi Mehmet Ali Çalkaya’dan nasıl bir belediye devraldığı sorusuna ise, “Her belediyenin ufak tefek borçları var, düzenli ödeniyor borçlar. Ben çok şanslıyım çünkü personel maaşını düzenli ödeyen ve personele borcu olmayan bir belediye devraldım. İşleri yapabilmek adına borçsuz olmak beni rahatlatıyor” şeklinde cevap verdi.

“EVE DÖNDÜĞÜMDE YEMEKLER HAZIR OLUYOR”
Eski Başkan Mehmet Ali Çalkaya’nın başkanlığı devrettikten sonra neler yaptığını anlatan Fatma Çalkaya, “15 yıldır 3 dönem belediye başkanlığı yaptı, ondan öncesinde otelcilik yaptı. Biz birlikte hiç izin yapmadan çalıştık, daha sonra yine hiç izin yapmadan belediye başkanlığı yaptı. Şimdi o yoğun seçim temposunun ardından biraz dinlenmeye çalışıyor. Şimdilik dinleniyor, yılların yorgunluğunu atıyor, kitap okuyor gazete okuyor. Sonrasında bir uğraş bulacaktır kendisine. Siyaset yapmak için koltuğa ihtiyaç yok, önümüzdeki dönemde mutlaka siyasete devam edecektir. Yemek yapmayı seviyor, iyi bir gurme. Belediye başkanı iken de yapıyordu zaten, otelcilikten gelen bir alışkanlık. Herkesin bir dinlenme şekli vardır, o yemek yaparken dinleniyor. Ben belediyeden eve geldiğimde yemekler hazır oluyor. Sorduğum bazı şeyler var ama bir aydır belediyenin önünden bile geçmiyor. Ben bile bir fikir sorduğumda kendin karar vereceksin der, biri de bir şey sorduğunda başkan artık Fatma Çalkaya, ona sormanız gerekiyor diyor. Bazen yaptığım şeyleri soruyorum ona çünkü onun gözüne güveniyorum, fikirler alıyorum” dedi.

“METRO TAMAMLANDIĞINDA BALÇOVA TRAFİĞİ RAHATLAYACAK”
Seçim vaatleri ve Balçova’da gerçekleşen projeler hakkında konuşan Çalkaya, “Seçim döneminde kreş vaadim vardı, onun için çalışmalarımız başladı projelerimiz çizildi. Sanıyorum kreşimiz Eylül veya Ekim ayı gibi açılacaktır. Kadınlarımız için bir projemiz var, yaptıkları ürünleri satabilecekleri bir alan inşa edeceğiz. Küçük çocuklarımız için masal dinleme günleri yapacağız, ayrıca kitap okuma günleri yapacağız. Kitap okuma günlerinde gelip kitap okuyan vatandaşlarımıza çay ikram edeceğiz. Ayrıca kent peyzajı konusunda çalışmalar yapıyoruz. Arkadaşlarımız peyzaj konusunda çalışmalar yürütüyor, kentin güzelleşmesi adına peyzaj projeleri yapılıyor. Kadınların çalışama hayatında olmasını çok önemsiyoruz bunun için de kreşe çok ihtiyaç var. İlk kreşimizi açtıktan sonra ileriki dönemlerde sayısını mutlaka arttıracağız. Trafik tüm Türkiye’nin ortak problemi, sadece Balçova2nın veya İzmir’in sorunu değil. Araç sayısı arttı, kentlere çok büyük göç var. Ancak metro çalışmalarımız bittiğinde hem Balçova hem İzmir trafiği çok rahatlayacaktır. Metro bittiğinde, metro istasyonu çıkışında bir katlı otopark yapılacak bu sebeple insanlarımız araçlarını oraya bırakarak toplu ulaşımla devam edecek. Metro çalışması çok hızlı ilerliyor. Geçtiğimiz günlerde Tunç Soyer ve Narlıdere Belediye Başkanımız Ali Engin ile metro çalışmalarını inceledik, çalışmalar hızlı şekilde sürüyor. Şu an projenin bitirme tarihi 2023, çok hızlı ilerliyor, daha önce de bitebilir” dedi.

“MARKALAŞMA ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR”
Balçova’da kadınların ürettikleri ürünler için markalaşma çalışmaları yürütüklerini ifade eden Çalkaya, “Özellikle kırsal kesimde tarımla ilgili markalaşmalar söz konusu ancak bizim bu anlamda çok şansımız yok, unlu mamülleri konusunda bir markalaşma hedefimiz var. Kadınlarımız erişte yapıyor, bu alanda markalaşma çalışmalarımız var. Geçen dönem tarhana yaptık, satışı çok güzel oldu. Erişte konusunda farklı çeşit ve lezzetler üretmek için toplantılar yapıyoruz. Üretim konusunda bir satış yok ama bizim en önemli sorunumuz satış ve pazarlama. Şimdi internet üzerinden pazarlama yapabileceğimiz yöntemi deneyeceğiz” ifadelerini kullandı.

 
Ege'ye aktarılan TÜBİTAK proje bütçesi iki kat arttı
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan o isimlere: Haddinizi bilin!
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Fikri 8 Mayıs 2019 Çarşamba 08:30

Planlansın tabi ama yeşil alan ve doğallık yok olmadan. Çünkü şehrin nefes aldığı tek yer...

Yorumu oyla      4      5  
8 Mayıs 2019 Çarşamba 08:13

Kardeşim bu mücadelenizin onda birini Çiğli için yapsanız ya

Yorumu oyla      7      5  
sezarın hakkı sezara 7 Mayıs 2019 Salı 20:00

arsa magduriyetleri ortadan kaldırılsın. sonuçta inciraltının her tarafı kendinpişir kendin ye ve kır düğüncülerinin istilası altında. hoş durmuyor! bol yeşil alanlı,kısıtlı bir imar planı hazırlanmalı! en fazla 3 kat imar verilmeli.bakın 4.kat olursa bu iş şehircilik katliamına döner tıpkı 60 lı ve 70 li senelerde oldugu gibi 3 kat olur 5 kat, 5 kat olur 8 kat sonrası ise malum.

Yorumu oyla      5      5  
seçil özen 7 Mayıs 2019 Salı 18:27

Haydi artık çözülsün..İzmir'e faydası var diye mi hükümet elini uzatmıyor?

Yorumu oyla      5      5  
izmir 7 Mayıs 2019 Salı 15:38

fatma hanım inanıyorum ki 45 yıllık balçova arsa mağduriyetini de ortadan kaldıracaksınız.tunç başkanla çok güzel işler yapacaksınız. HERŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK

Yorumu oyla      7      6  
Sn Soyer 7 Mayıs 2019 Salı 13:57

Başkan banmane çukurunun hali ne olacak İzmir yakışmıyor

Yorumu oyla      7      5  
her dedesinden 7 Mayıs 2019 Salı 13:45

miras kalan şanslı olacak diye bir şey yok,beş milyon için birilerinin fedakarlığı şart,orası şehir ormanının devamı olmalı,halka açık planlanmalı

Yorumu oyla      7      10  
Defne 7 Mayıs 2019 Salı 13:43

Edeb ya hu... Rantçılar demiş bir zat... Mülk sahiplerinin ne yaşadığını bilmezler ama klavyeden her şeyi söyleyebilirler. Sözde plansız bölgemizdeki çarpık yapılaşmanın farkındamısınız acaba? Plan yoksa onlar neden var neden onlar hakkında bir şey demiyorsunuz! Umarız yine siyasi söylem olmazda icraat olur plan hakkaniyetle yapılır...

Yorumu oyla      10      6  
Rançılar yine ortaya çıkar 7 Mayıs 2019 Salı 12:12

Rantçılar yine dedemizden kaldı rant istiyoruz biz mağduruz derler.Ya kardeşim dedeniz size burada rant var mı dedi yeni aldıysan zaten imarsız şekilde aldın milleti aptal yerine koymayın.Burası ranta açılamaz en düşük imarla planlanmalı %40 kamuya terkedilmelidir.

Yorumu oyla      8      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Eriş'e oy birliğiyle kredi yetkisi
Ödemiş Belediyesi'nin mayıs ayı meclis toplantısında Belediye'nin toplam ...
Bornova'da Ramazan dayanışması
Bornova Belediyesi ve Kızılay işbirliğiyle Ramazan Ayı boyunca gerçekleşecek ...
Buca'da Ramazan boyunca 30 bin kişiye iftar 
Buca Belediyesi, Ramazan ayının bereketini Bucalılarla paylaştı. Buca ...
 
Torbalı’da renkli Ramazan etkinlikleri
Torbalı Belediyesi tarafından Ramazan ayı dolayısıyla Ramazan Sokağı açıldı.  ...
Karşıyaka, Zübeyde Ana'ya koşacak
Karşıyaka Belediyesi tarafından Anneler Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen ...
'Üç Fidan' Bayraklı'da unutulmadı
Bayraklı Belediyesi tarafından düzenlenen 3 Fidan anma etkinliğinde konuşan ...
 
Başkan Kılıç yol haritasını anlattı: Öncelik trafik
Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, ilçede öncelikli olarak trafik sorununa eğileceklerini söyledi.
Menderes'te ilk oruçlar açıldı
Menderes Belediyesi tarafından Ramazan ayı boyunca düzenlenecek iftar ...
Başkan Aksoy 3 Fidan'ı şiirle andı
Menemen Belediyesi, Türkiye’de devrimci hareketin en önemli isimleri arasında ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva