HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
7 Mayıs 2019 Salı - 11:24

Başkan Eriş'e oy birliğiyle kredi yetkisi

Ödemiş Belediyesi'nin mayıs ayı meclis toplantısında Belediye'nin toplam borcunun 68.9 milyon lira olduğu açıklandı. Toplantıya başkanlık eden CHP'li Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş'in, "Belediyenin günlük işlerini sürdürebilmek için kredi almak zorundayız" diyerek, 10 milyon liralık kredi kullanılmak için istediği yetki talebi oy birliği ile kabul edildi.

Başkan Eriş e oy birliğiyle kredi yetkisi

Ödemiş Belediyesi mayıs ayı olağan meclis toplantısı yapıldı. 13 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda en önemli konu Ödemiş Belediyesi'nin kamu, özel bankalar, katılım bankaları veya İller Bankası kredi kuruluşlarından 1 yıla kadar geri ödemesiz 5 yıl vadeli 10 milyon liralık kredi kullanılmak suretiyle iç borçlanmaya gidilmek istenmesi oldu. Toplantıda yapılan bilgilendirmede belediye borcunun 29 Mart 2019 tarihi itibariyle 68 milyon 900 bin 682 lira olduğu kaydedildi. Borçların 10.6 milyon liralık kısmının piyasaya ve esnafa, 175 milyon liralık kısmının Vergi Dairesi, SGK, Emekli Sandığı'na, 37.5 milyon liralık kısmının ise kredi borcu olarak İller Bankası ve özel bir bankaya olduğu belirtildi. Personele olan borç ise 3 milyon 21 bin lira olarak aktarıldı.

BAŞKAN ERİŞ, NEDEN KREDİ ÇEKMEK ZORUNDA OLDUKLARINI ANLATTI
Tolantıya başkanlık eden Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Belediye Meclisi üyelerine neden kredi çekmek zorunda olduklarını anlatıp, "Sokakta, düğünde kulağıma alacak üflenmesini istemiyorum. Kişisel asla böyle bir şeye girmek istemiyorum. Ama kurumun işleyişi başka olmak zorundadır. Var olan bu ekonomik tablo bizim 5 yıllık döneme denk gelen bir tutardır. Bunu iyileştirmek için ilk akla gelen sıcak para anlamında, var olan sıcak borçların, yapılandırılmamış borçların ödenmesi idi. Aynı zamanda Ödemiş Belediyesi'nin ismini korumak anlamındadır. Borçlanma olabilir, borçlanma olacaktır. Ama burada yapılandırılmış ve yapılandırılmamış diye SGK ve vergi borçları da var. Bu kredi bunların dışında var olan borçları ödemeye yetmeyecektir. Bununla yetinmiyoruz, her türlü hizmette akaryakıtına varıncaya kadar nerede harcamayı azaltabiliriz diye bakıyoruz. En büyük gelir Büyükşehir'e dönüşmeden önce su kaynağı idi. Bu gelirin yüzde 30'u Büyükşehir'e, yüzde 10'u İZSU'ya gitti. Geçtiğimiz aylarda 4 milyon küsuru da görmüşüz ama genelde ortalama 3.5 milyonluk gelirlerimiz varmış. Gelir olursa iş yapmak güzel. Ama bu ayda da 1.6 milyon lira gelirimiz var. Mayıs ayında İller Bankası payımız 1.6 milyon lira. SGK, vergi, Emekli Sandığı olmadan bizim çalışan arkadaşlarımıza verebileceğimiz tutar 2.4 milyon lira civarında. Bu ay şansımız var. Emlak vergilerinin toplanma zamanı. Bu açığı bu hafta kapatırız diye düşünüyorum" dedi.

'KREDİYİ 10 MİLYON LİRA İLE SINIRLANDIRDIK'
Eriş şöyle devam etti:

"Öncelikle çalışanın maaşı ödenecek. Bu konuda taviz vermeyeceğiz. Daha yüksek bir pay da isteyebilirdik. Durumun aciliyetinden dolayı 10 milyon lira ile sınırlandırdık. Borcu, borçla kapatmak istemiyoruz. Ama bu gerçek Türkiye'nin gerçeği. Ne kadar vergi topluyorsanız, üretim ve çalışma durumu iyidir anlamına gelir. Haberlerde okuyoruz, yalnız otomotiv sanayisinde gerileme yüzde 40. Orada bile böyle gerileme varsa bizim kendimize çekidüzen vermemiz gerekir. İyi planlamalıyız, alacaklarımızın tahsilinde biraz daha güçlü olmalıyız. Kırmadan dökmeden alacaklı olduğumuz kişilerden gerekli tahsilatı sağlamalıyız. Günlük işleri sürdürmemiz için bile bu kredi miktarı yeterli değil. Günlük işlerimizi sürdürmek için bu krediyi almak zorundayız."

Başkan Eriş'in konuşmasının ardından 10 milyon liralık kredi borçlanması yetki talebi, 19 CHP, 10 AK Parti ve 3 MHP'li belediye meclis üyesinin oy birliği ile kabul edildi. (DHA)

 
Tiyatro afişi çalan dilencilerden ilginç savunmalar
 
Belediye başkanına kedi saldırısı: 100 dikiş atıldı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova'da Ramazan dayanışması
Bornova Belediyesi ve Kızılay işbirliğiyle Ramazan Ayı boyunca gerçekleşecek ...
Buca'da Ramazan boyunca 30 bin kişiye iftar 
Buca Belediyesi, Ramazan ayının bereketini Bucalılarla paylaştı. Buca ...
Torbalı’da renkli Ramazan etkinlikleri
Torbalı Belediyesi tarafından Ramazan ayı dolayısıyla Ramazan Sokağı açıldı.  ...
 
Karşıyaka, Zübeyde Ana'ya koşacak
Karşıyaka Belediyesi tarafından Anneler Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen ...
'Üç Fidan' Bayraklı'da unutulmadı
Bayraklı Belediyesi tarafından düzenlenen 3 Fidan anma etkinliğinde konuşan ...
Başkan Kılıç yol haritasını anlattı: Öncelik trafik
Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, ilçede öncelikli olarak trafik sorununa eğileceklerini söyledi.
 
Menderes'te ilk oruçlar açıldı
Menderes Belediyesi tarafından Ramazan ayı boyunca düzenlenecek iftar ...
Başkan Aksoy 3 Fidan'ı şiirle andı
Menemen Belediyesi, Türkiye’de devrimci hareketin en önemli isimleri arasında ...
Güzelbahçe'de ilk mahalle iftarı yapıldı
11 ayın sultanı Ramazan’ın başlamasıyla paylaşım ve dayanışmanın en güzel ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva