HABERLER>POLİTİKA
9 Şubat 2016 Salı - 15:49

Başkan, Başkan’ı ağırladı: Yüksel’den stat çıkışı, Atila’dan ruhsat yanıtı!

CHP İl Başkanı Yüksel, Bornova Belediye Başkanı Atila’yı konuk etti. Ziyarette Yüksel stat tartışmalarına ilişkin açıklamalarda bulunurken, Atila da AK Parti cephesinden gelen ruhsat iddiasına yanıt verdi.

Başkan, Başkan’ı ağırladı: Yüksel’den stat çıkışı, Atila’dan ruhsat yanıtı!

Gökhan KOÇ/EGEDESONSÖZ - Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel’i ziyaret etti.

Ziyarette PM Üyesi Sevda Erdan Kılıç, il yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila çalışmaları ve kent hakkında bilgiler verirken, İl Başkanı Yüksel de Atila’ya başarılar diledi. Başkan Olgun Atila da İl Başkanı Yüksel’e yağlı boya bir resim tablosu armağan etti.



ORTAK AKIL VURGUSU

Yeni görevinde İl Başkanı Yüksel’e başarılar dileyen Atila, “Bizler Bornova’da sivil toplum örgütlerimizle, üniversitelerimizle, vatandaşlarımızla uyumlu çalışarak daha iyi nasıl hizmet edebiliriz diye düşünerek hareket ediyoruz. Bu konuda neler yapıyoruz, bununla ilgili düşüncelerimizi anlatmak için bugün buradayız. Bornova Belediyesi olarak ciddi işler ve hizmetler yapıyoruz. Kenti ortak akılla yönetiyoruz. Sosyal projelerimizi bu yönde geliştiriyoruz. Bunlardan biri Dost Market… Kentte sürekli iş birliği içindeyiz. Bornova’mızda 3 tane üniversitemiz var. Bu yönde de öğrencilerimizin daha iyi koşullarda öğrencilik yapması için projeler üretiyoruz. Bu ürettiğimiz projelerden de öğrencilerimiz faydalanıyor. Bizleri ağırladığınız için sizlere teşekkür ediyoruz” dedi.

DOST MARKET VE DOWN CAFE’YE TAM NOT

İl Başkanı Alaattin Yüksel ise, Başkan Atila’ya ziyaretleri için teşekkür ederken, daha sonra Bornova’ya ziyaret yapacaklarını söyledi. Yüksel, Bornova’da ve diğer ilçelerde tüm örgütle beraber katılımcı demokrasi anlayışını getirmek istediklerini belirterek, Bornova Belediyesi’nin projelerini takip ettiğini ifade etti. Yüksel, “Bornova Belediyesi’nin genç başkanı Olgun Atila başta olmak üzere, belediyenin Dost Market ve Down Cafe projeleri Türkiye’ye örnek olabilecek projeler. Bornova’nın alt yapısının yanında, spor, kültürel anlamında bir çok yenilik yaptılar. İlçeye İzmir Büyükşehir Belediyesi ile yepyeni bir stat kazandırdılar. Şimdi bir takım dedikodular çıktı. Ben bu dedikoduları şaşkınlıkla karşılıyorum. Bornova Belediyesi’nin kendi ilçesinde başlattığı hazır bir projeydi. Bu proje hızlı bir şekilde tamamlanarak, şehrin de ihtiyacı varken yerinde bir hamle oldu” dedi. Atila’ya çalışmalarında başarılar dileyerek, ziyaretleri için teşekkür etti.

STAT ÇIKIŞI!

İzmir’de yaşanan stat tartışmalarına da değinen Yüksel, “Bu sorunun daha önceden varlığı tespit edilmiştir. Benim siyaset yapmadığım dönemlerde Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener ile dönemin spor bakanı arasında bir protokol imzalanmıştı. Kuzeye ve güneye birere stat yapılacaktı. Ama siyasi iktidar bu protokolü bir kenarı attı. İktidar böyle şeyleri hep yapıyor. Bu konuda bir güvensizlik duyuyoruz. Genel Başkanımız da bunu Başbakan Ahmet Davutoğlu’na söylemişti. Alsancak Stadı’nı acele bir şekilde çürük raporu alıp yıktınız. Yerine stat yapılması gerektiğini herkesin haykırdığı gibi bizde haykırıyoruz. Bu konuda bir proje çalışması var mı? Yapıyor musunuz, yapmıyor musunuz, durum nedir? Yoksa İzmir esnafını bitirecek gökdelenler, AVM’ler gibi bir projenin içinde mi değerlendirmek istiyorsunuz? Ben bunu buradan soruyorum” dedi.

DOĞANLAR STADI HAKKINDA KONUŞTU

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila da kendi ilçelerinde yapılan Doğanlar Stadı hakkında konuşarak, “İzmir’in stat ihtiyacı olduğunu biliyorduk. Bu konuda bizim çalışmalarımız vardı. Projemizi geliştirdik. Yanında bulunan bazı araziler vardı. Bunları da takas yoluyla aldık. Birinci etabı bitirdik. İkinci etapta ise şuan ışıklandırma ve ses sistemi gibi konularda imkanı sağlıyoruz. Bu statta en güzel çimi kullandık. Bu stadın yapılması bölgede kentsel dönüşüme de katkı sağlıyor. Yeni projelerin oluşmasına katkı sağlıyor. Kısa bir zamana ihtiyacımız var. Herkes böyle konularda destek versin. Böyle tesislerin geleceğe daha iyi ışık tutacağına inanıyoruz. Eğitim konusunda ve spor konularında kentimiz çok yatkın” ifadelerini kullandı.

RUHSAT İDDİASINA YANIT!
Başkan Atila ayrıca son meclis oturumunda AK Partili Hamza Yavuz’un gündeme taşıdığı ruhsat iddiasına da yanıt verdi. Bu konuda daha önce herhangi bir ruhsat başvuru olmadığını söyleyen Atila, “Biz üretenin yanında olarak yasalar ve kurallar çerçevesinde işimizi yapıyoruz. Hiç kimse için ayrım yapmadık. Biz her vatandaşımızın güler yüzle ayrılması için çalışıyoruz. Orada meclis üyemizin söyledikleri ifadeler doğru değil. Dünya görüşü ne olursa olsun biz onlar için, çocukları için üretenin yanında olmak için kurallara uyarak yerine getirmeye çalışıyoruz” dedi.  

MAKAMLARIMIZI KENDİ ÇIKARLARIMIZ İÇİN KULLANMAYIZ

İl Başkanı Yüksel’de mevkileri kendi çıkarları için kullanmayarak siyaset yaptıklarını belirterek, “Bu konuda herkesin çok dikkat etmesi gerekir. Makamlarımızı zenginleşmek ve kendi çıkarlarımız için kullanmayız” dedi.

İl Başkanı Yüksel Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun 12-13 Mart’ta yapacağı İzmir ziyareti için henüz herhangi bir programın olmadığını da sözlerine ekledi.

 
Amedspor, Fenerbahçe’ye de kök söktürdü: 3-3
 
Flaş! Et fiyatlarına yeni düzenleme
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Nazlıaka’dan 13 maddelik flaş açıklama!
CHP'de Atatürk posterinin indirilmesine ilişkin tartışmaların başlamasına ...
Kılıçdaroğlu'ndan o komisyon için isim önerisi
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, yeni anayasa için kurulan komisyonun adının 'Anayasa ...
CHP’li Çam’dan Yıldırım’a İzmir sorusu
CHP İzmir Milletvekili ve Plan Bütçe Komisyonu üyesi Musa Çam, Bütçe komisyonuna ...
 
CHP Kemalpaşa’dan ‘işçi kıyımı’ salvosu!
AK Partili Kemalpaşa Belediye Başkanı Uğurlu’nun göreve geldiği günden ...
Yıldırım: Hava atmayı biliyorsunuz ama...
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım GSM operatörlerini ...
Türkiye'den ABD'ye PYD tepkisi
ABD'nin 'PYD'yi terör örgütü olarak görmüyoruz' açıklamasının ardından ...
 
Balbay’dan 8 Bayraklı Hastanesi sorusu!
CHP İzmir Milletvekili Bayraklı Şehir Hastanesi Kampüsüne ait temelin ...
Kırmızı plakadan indi, at arabasına bindi!
Türkiye’nin ilk Roman milletvekili CHP'li Özcan Purçu, Roman vatandaşların ...
Davutoğlu: Yeni bir trajedinin eşiğindeyiz!
Suriye sınırındaki göç dalgasına değinen Davutoğlu, askeri hareketliğin ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva