HABERLER>POLİTİKA
9 Şubat 2016 Salı - 15:15

Kılıçdaroğlu'ndan o komisyon için isim önerisi

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, yeni anayasa için kurulan komisyonun adının 'Anayasa Uzlaşma Komisyonu' değil; 'Türkiye'yi Darbe Hukukundan Arındırma Komisyonu' olması gerektiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu ndan o komisyon için isim önerisi

Konuşmasında yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığına da değinen Kılıçdaroğlu, ''21. yüzyılda 4 yıllık hukuk fakültesi olmaz, değiştirelim'' ifadesini kullandı. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

7 Haziran'dan bu yana 180 günde 270 şehit verildiğini açıklayan Kılıçdaroğlu, ''Son 6 ayda verdiğimiz şehit sayısı son 19 yılın en yüksek seviyesi'' dedi.

Hükümeti sert sözlerle eleştiren CHP Lideri, ''Adalet ve Kalkınma Partisi'nin yöneticileri terör örgütüne yardım ve yataklık yapmışlardır. Diyecekler ki tekrar dava açıyoruz. Açmazsanız namertsiniz'' şeklinde konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu, yeni anayasa için kurulan komisyona ise ''Anayasa Uzlaşma Komisyonu'' denilmesini kabul etmediklerini belirtti ve isim önerisinde bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

''Bugün Dünya Sigarayı Bırakma Günü. Tiryakiler biraz üzülecek ama. En çok sigara içen ülkeler arasında 11. sıradayız. Sigaraya bir yılda ödediğimiz para 20 milyar dolar. 1 yılda sigaradan 110 bin vatandaşımız hayatını kaybediyor. Gelin hep beraber sigarayı bırakalım temiz bir hava teneffüs edelim. Diyeceksiniz ki ülkede temiz hava mı kaldı? Elbirliği ile yapacağız.

ANAYASA KONUSUNDA İNGİLTERE ÖRNEĞİ

Darbe hukuku da demokrasiye zarar. İlk toplantıyı yaptık ikinci toplantı yarın yapılacak. Anayasayla her şey çözülmüyor. İngiltere'yi ele alalım. İngiltere'de yazılı anayasa yok. Kimse dönüp sizde anayasa yok hukuk yok demiyor. Siz demokrasinin beşiğisiniz diyorlar. Sorun darbe hukukundan kaynaklanan temel bir sorundur. Bunu bir bütün içinde ele alıp çözdüğümüzde gerçek anlamda birinci sınıf demokrasiyi yakalarız. Darbeciler darbe yaptıktan sonra kendilerine özgü hukuk getirirler. Milli irade devredışıdır.

''KOMİSYONUN ADI, 'TÜRKİYE'Yİ DARBE HUKUKUNDAN ARINDIRMA KOMİSYONU' OLMALI''

Toplanacak komisyona 'Anayasa Uzlaşma Komisyonu' denilmesini kabul etmiyoruz ve desteklemiyoruz. Komisyonun adı; 'Türkiye'yi Darbe Hukukundan Arındırma Komisyonu' olmalıdır. Siz Türkiye'yi darbe hukukundan arındıracaksanız, her türlü desteği vereceğiz.

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU'NA ÇAĞRI

Sayın Davutoğlu'na açık ve net çağrı yapıyorum: Bir, biz elinde sopa olan devlet istemiyoruz. İkinci kural siyasi partiler yasası ve seçim yasası değişmeli. Üçüncü kuralımız yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığı. İsterse hukuk fakültelerinden başlayarak yargı sistemindeki bütün aksaklıkları kaldırabiliriz. 4 yıllık hukuk fakültesi olmaz 21. yüzyılda. 4 yıllık fakülte olmaz. Değiştirelim, kuralları değiştirelim. Hakim olmak o kadar kolay mı? Avukat olmak o kadar kolay mı? Eskiden belki böyleydi ama şimdi dünya değişti. Değişime ayak uydurmak zorundayız. Dört, düşünceyi açıklama özgürlüğü. Beş, medya özgürlüğü. Türkiye'de basın hür mü? Doğru haber yaptı diye gazeteciler içeri atılıyor. Can Dündar ve Erdem Gül neden cezaevinde? Hangi gerekçeyle? TRT benim ödediğim vergiyle Türkiye Cumhuriyeti'nin aleyhine yayın yapıyor. TRT'yi bu rezil durumdan kurtaralım. Altıncı konu sosyal devlet. Açık çağrı, aile sigortasını getirelim. Yedi, bir ülkeyi dünyada saygın kılan temel unsurlardan birisi de o ülkenin üniversiteleridir. Sekiz, yasama organı yürütmenin arka bahçe halinde şu anda. Bu tabloyu sağlayan da 12 Eylül darbe hukuku. Yasama organını güçlü hale getirmek zorundayız. Darbe hukukunu değiştirelim. Dokuzuncu ilke, din ve vicdan özgürlüğü. Onuncu kuralımız İç Tüzük değişikliği. İşin özeti şu Türkiye'nin darbe hukukundan kaynaklanan kötü yönetim sorunu var. 200 yıllık parlamenter sistem tecrübemiz var. Osmanlı'da da parlamenter sistem vardı. Şimdi bunu atalım başka sistem getirelim. Kimse göre? Bir kişinin isteği üzerine rejim değişmez. Hitler rejim değiştirdi ülkeyi felakete sürüklediği Almanlar da vazgeçtiler parlamenter sisteme geçtiler.

Türkiye'nin terör sorununu aşması da önemli. Her gün şehitlerimiz geliyor. Birinci sorum şu 2002'de AKP iktidar olduğunda Türkiye'de terör sorunu var mıydı? Hangi iktidarlar döneminde terör örgütü palazlandı ve güçlendi? Terör örgütüyle terör sorununu çözeceğim diye masaya oturan kimdi? Terör örgütü şehirlerde ilçelerde silahları depolarken valilere talimat veren bunlara dokunmayın diyen kimdi? Erdoğan ve Davutoğlu. Valilere sesleniyorum sizin günahınız yok size verilen talimatları yapıyorsunuz. İktidarın değil devletin valisi olduğunuz sürece bizim sizinle sorunumuz yok. PKK bizi kandırdı diyen kimdi? Sen çocuk musun Allah aşkına? Türkiye'nin temel sorunu kötü yönetimdir. Terör örgütü vergi daireleri kurdu. Bunlarda tık yoktu. Şimdi bedelini bu ülkenin garip şehitleri ödüyor. O şehitlerin kanları bunların yakalarındadır.

''7 HAZİRAN'DAN BU YANA 180 GÜNDE 270 ŞEHİT VERDİK''

7 Haziran'dan bu yana 180 günde 270 şehit verdik. Son 6 ayda verdiğimiz şehit sayısı son 19 yılın en yüksek seviyesi. Hiçbir yılda bu kadar fazla şehit vermedik. Bunun sorumlusu kim? Siz koskoca Türkyie Cumhuriyeti'ni nasıl olur da bir terör örgütüyle muhattap edersiniz?

''DAVA AÇMAZSANIZ NAMERTSİNİZ''

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin yöneticileri terör örgütüne yardım ve yataklık yapmışlardır. Diyecekler ki tekrar dava açıyoruz. Açmazsanız namertsiniz.''

 
AK Partili Dağ'dan Kocaoğlu'na stat tepkisi!
 
Kocaoğlu’ndan ‘Tire Arena’da stat mesajları!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Çam’dan Yıldırım’a İzmir sorusu
CHP İzmir Milletvekili ve Plan Bütçe Komisyonu üyesi Musa Çam, Bütçe komisyonuna ...
CHP Kemalpaşa’dan ‘işçi kıyımı’ salvosu!
AK Partili Kemalpaşa Belediye Başkanı Uğurlu’nun göreve geldiği günden ...
Yıldırım: Hava atmayı biliyorsunuz ama...
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım GSM operatörlerini ...
 
Türkiye'den ABD'ye PYD tepkisi
ABD'nin 'PYD'yi terör örgütü olarak görmüyoruz' açıklamasının ardından ...
Balbay’dan 8 Bayraklı Hastanesi sorusu!
CHP İzmir Milletvekili Bayraklı Şehir Hastanesi Kampüsüne ait temelin ...
Kırmızı plakadan indi, at arabasına bindi!
Türkiye’nin ilk Roman milletvekili CHP'li Özcan Purçu, Roman vatandaşların ...
 
Davutoğlu: Yeni bir trajedinin eşiğindeyiz!
Suriye sınırındaki göç dalgasına değinen Davutoğlu, askeri hareketliğin ...
AK Parti’de ‘koordinatör’den Başbakan’a İzmir raporu!
Genel Merkez’in İzmir’e koordinatör olarak atadığı Antalya Milletvekili ...
AK Partili başkanlardan Ankara çıkarması!
Kınık, Menderes ve Selçuk belediye başkanları ile balkan dernekleri yöneticilerinden ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva