HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
6 Eylül 2018 Perşembe - 11:19

Başkan Bakıcı’dan net adaylık çıkışı: Hemşehrilerim izin verirse…

Selçuk Belediye Başkanı Bakıcı, 2019’da gerçekleşecek yerel seçimler için konuşurken kendi adaylığı noktasında, “Hemşerilerimiz izin verirse ikinci dönemi de yaparım, gördüğümüz eksiklikleri ve planladıklarımızı da 5 sene içinde hayata geçiririz” dedi.

Başkan Bakıcı’dan net adaylık çıkışı: Hemşehrilerim izin verirse…

EGEDESONSÖZ- Selçuk Belediyesi’nin AK Partili Başkanı Zeynel Bakıcı, Sonsöz TV’de yayınlanan ‘Günaydın Ege’ programına katıldı ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.  Belediye Başkanı Bakıcı, gündeme dair birbirinden önemli açıklamalara imza attı.  

Başkan Bakıcı görev yaptığı 4 buçuk yıllık sürede hayata geçirilen ve geçirilemeyen projeler ve yatırımlar noktasında net ifadeler kulandı. Bakıcı, 2019 yılının Mart ayında gerçekleşmesi planlanan yerel seçimlere dair açıklamalar yaparken kendi adaylığını ise kesin bir dille açıkladı.

Bakıcı, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı (TBMM) Binali Yıldırım’ın, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun, İzmir Valisi Erol Ayyıldız’ın, AK Partili milletvekillerinin Selçuk’a olan hizmet katkılarından övgüyle söz etti.

ŞU AN SELÇUK’TA BİR KARNAVAL YAŞANIYOR
İlk olarak 4 Eylül’de başlayan ve 9 Eylül’de bitecek 49’uncu Selçuk Efes Festivali hakkında bilgi veren Bakıcı, “Çok görkemli bir süreç yaşanıyor. Selçuk’ta şu an bir karnaval yaşanıyor. Adına ve tarihine yakışır bir program düzenledik. Dün akşam Mevlana ve Goethe’yi birleştiren müthiş bir programımız vardı.  Bunların devamı gelecektir. Selçuk’un vizyonu bellidir. Selçuk bir kültür, sanat, eğitim ve bilim merkezidir. Selçuk’un kurtuluşuyla ve sanatla ilgili konserlerimiz, yürüyüş alaylarımız var. Festivalle birlikte 8 Eylül kurtuluşu muazzam bir ses getirecektir. Şu an Selçuk’ta 250 üzerinde stant var. Birçok unsuru bir araya getirmeyi başardık. Kaybolmaya yüz tutmuş meslekleri biz Selçuk’umuza taşıdık. Halkımız bunlara sahip çıkıyor. Selçuk’tan böyle bir ışın demeti yayılıyor diyebiliriz” dedi.

SELÇUK’A GELEN ZİYARETÇİ 2 BUÇUK MİLYON, BİZ 10 MİLYONU AŞMASINI İSTİYORUZ
Kültür turizmine ayrı bir parantez açan Bakıcı, “2015’te UNESCO listesine girdik. Bu kültür turizminin değerini attırmak demektir. Efes zaten bir marka... Bugüne kadar dünya mirasları listesine girememiş olması bir eksiklikti. Biz bir eksikliği giderdik. İzmir bunun nimetlerini çok fazlasıyla görecektir. Selçuk kültür turizminde İzmir’i taşıyan bir durumda… Biz bunu daha yukarı noktalara çekmeye çalışıyoruz. Bize şu an gelen ziyaretçi sayısı 2 buçuk milyon… Biz bunun hem nicel hem nitel olarak artmasını istiyoruz. 10 milyonu aşmasını istiyoruz. Nitelikli ziyaretçilerin Selçuk’u ziyaret etmesini istiyoruz. Gelecekte Selçuk’un bir yıldız gibi parlayacağını söyleyebiliriz. Sadece üstündeki tozları almak görevi bize düşüyor. Son Başbakanımız, Meclis Başkanımız Binali Yıldırım’ın katkılarıyla ‘35 Proje’ arasında yer alan Antik Kanal Projesi Selçuk’u başka bir noktaya getirecektir. Bu inanç turizmine olumlu katkı sağlayacaktır” açıklamasında bulundu.

YAPTIKLARIMIZ DA YAPAMADIKLARIMIZ DA VAR!
Görev yaptığı 4 buçuk yıllık süre hakkında değerlendirme yapan Bakıcı, “Yatırımlar noktasında yapılanlar da var yapılmayanlar da var. Her şeyi yaptık dersek çok iddialı bir açıklama olur. Göreve gelmeden önce bir öngörü ortaya konuyorsunuz. Planlama yapıyorsunuz. Türkiye ve dünya konjonktürü çok sıkıntılı süreçten geçti. Biz çok zarar görmeden bunu atlatma imkanını başarabildik. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Sayın Binali Yıldırım’ın dediği gibi pişmiş tavuğun başına gelmeyenler bizim başımıza geldi. Her belediye üstüne düşeni yaptı. Ama öngördüğümüz ve yaptıklarımız arasında farklar var. Turizm gelirlerinde çok düşmeler oldu. 2018 olarak muazzam bir yükselme aşamasındayız. Biz 2015’i yakalar mıyız diye düşünürken 2014 çok yüksekti, biz 2014’ü yakalama aşamasına geldik. Elimiz güçlendi. Böyle olunca yatırımlara yönelme ihtimalimiz de artıyor. Yapamadıklarımız olduğu gibi yaptıklarımız da çok” dedi.

VALİ AYYILDIZ’A TEŞEKKÜR!
Tarım ve kırsal kalkınmaya değinen Bakıcı, “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tarım ve kırsalla ilgili çalışmalarına gıptayla bakıyoruz. Açık ve net söylüyorum, Aziz Başkan çok güzel işler yapıyor. Vali Erol Ayyıldız Bey’e teşekkür ediyoruz. Çok destek veriyor bu konuda. Köylerimizin yollarını yapıyoruz. Tarıma güçlü bir destek veriyoruz. Artık arazisi olan insanlar hiçbir şekilde bağına, bahçesine ulaşamayacak durumda olmayacaklardır. Yüksekokulumuz bitmemişti, onu tamamladık.  Soğuk hava deposunu tamamladık. Gıpta edilecek bir yönetim ortaya koyarken herkese hitap ettik. Küçük üreticimizi koruduk ve malların değerlendirilmesini sağladık. Önceliği üreticiye verdik. Pamucak tesislerimiz ön plana çıktı. Kreş sayımızı arttırıyoruz, ailelerimize sahip çıkıyoruz. Selçuk’taki yaşam standardının yükseldiğini hemşerilerimiz görüyor. Gelmez denen doğalgazı getirttik. Bin 400 üzerindeki hane doğalgaza ulaşma durumunda hazır. Hedefimiz 8 bin haneyi aşmaktır. Meclis başkanımıza, partili milletvekillerimize çok teşekkür ediyorum. Gelmez denen İZBAN geldi” açıklamasında bulundu.  

BAŞKAN AZİZ KOCAOĞLU’NA SEVGİM SAYGIM SONSUZDUR!
TBMM Başkanı Binali Yıldırım’ın Başbakan olarak katıldığı Selçuk’ta düzenlenen İZBAN töreninde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun kürsüden kendisine yönelik olumsuz tezahüratlara sert tepki vermesi ve kriz oluşması hakkında konuşan Bakıcı, “Ben o krizin aşıldığını düşünüyorum. Yakınlaşmalar oldu. Yakışan buydu zaten. Uzlaşı olması gerektiğini hep söylüyordum. Sayın Yıldırım’ın sevgi, saygı ve hoşgörüyle ilgili sözleri vardır. Hepimizin tevazuya ihtiyacı var. Bunlar erdemliliktir, üstünlüktür. Ben her şeyi bilenim demek doğru değildir. Bizim sevgimiz saygımız sonsuzdur. Her zaman söylüyorum; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na sevgim saygım sonsuzdur. Biz siyaseti hizmette kullanalım. Böyle olursa sonuç alırız. Biz doğru siyasalar üretmeliyiz.  Ben bir eğitimciyim. Yerel yönetimleri, disiplini bilen biriyim. Uzun zamandır hem teoride hem pratikte yer almanın avantajlarını kullanıyorum. Biz nasıl seçim aldık? ‘Sevgi kazanacak’ dedik” diye konuştu.

ÖNCE İNSANLIK!
Bakıcı ayrıca, “Selçuk’ta her gelen başkan eski başkanın yaptıklarını yıkmıştır. Selçuk’ta bu dönemde böyle bir şey yaşanmadı. İşçi çıkarmadık. Bazen zorluklarını yaşıyorum ama olsun. Bana kimse önceki başkanla ilgili kötü bir şey söyletemez. Önce insanlık diyoruz. Selçuk bunları bugün iddialı olacak ama şu anki belediye başkanıyla yaşıyor” dedi.

İL BAŞKANI ŞENGÜL VE BAŞKAN KOCAOĞLU’NA ÖVGÜ!
Kentteki AK Partili belediye başkanlarının eşit hizmet noktasında zaman zaman Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’na yönelik eleştirilerinin hatırlatılması üzerine konuşan Bakıcı, “Elbette eksiklikler olacaktır. Başta bunu kabul edeceğiz. Bardağın boş tarafından ziyade dolu tarafını görmeliyiz. Bizde bu da eksik... Hepimizin baskıyı azaltması gerekiyor. Yerel yönetimlere siyaset girmemeli. Siyasal anlamdaki olgular zayıflatılmalı. Belediye başkanları, meclis üyeleri, encümen üyeleriyle güçlü sonuçlar alabiliriz. Büyükşehir belediye başkanı da siyasetten kendinin arındırır, ilçe belediye başkanları da bu yönde hareket ederse büyük bir şehri yönetmenin çok daha kolay olduğunu görürüz. Bunu engelleyen hiçbir durum da yoktur. Bunun güzel örneğini Aziz Bey ortaya koyuyor. İl Başkanımız Aydın Şengül çok güçlü adımlar atıyor. Ne yaptı? Ankara’ya gittiler. ‘Ne sorunun varsa Ankara’da çözelim’ dedi. Başkan Kocaoğlu ne dedi? ‘İlçe belediyelerinin ne sorunları varsa bunu çözelim’ dedi. Bu il ve her yer bunu hak ediyor ama İzmir daha fazla hak ediyor. İzmir şu an biraz gerilerde. Güzel şeyler yapılıyor, körlük doğru değil. İyiyi desteklemek zorundayız” açıklamasında bulundu.

AK PARTİ DÖNEMİNDE İZMİR AYRI TUTULMADI, MUAZZAM DESTEK ALDI!
Bakıcı, “AK Parti döneminde İzmir, Selçuk muazzam bir destek aldı. Büyük paralar ödeniyor. Göz boyamayla ilgili süreç bir yaşanmıyor Selçuk’ta… İzmir’de de AK Parti döneminde güçlü projelere imza atıldı. Ayrı tutulmadı. Doğrusu budur, katkı koymak lazım. İnsanlarımız, İzmir bunu hak ediyor” dedi.  

HEMŞERİLERİMİZ İZİN VERİRSE İKİNCİ DÖNEMİ DE YAPARIM
Yeni dönem hakkında konuşurken aday olmak istediğini kesin bir dille ifade eden Bakıcı, “Yaşadığımız süreç belliydi. Biz daha bir şey anlamadık. Başkanlıkta kendi işimize yoğunlaşamadık. Her yıl seçim oldu. 15 Temmuz belası yaşadık. Bu durumlar bize engel teşkil etti. Bilimsel anlamda da doğru olduğu için söylüyorum; her yönetim için bir kestirim vardır. Bu 10 yıldır. Bu hizmet süresini aşmamak lazım. Yerelden bakıldığında 5-5 sene olduğu için iki dönemdir. Ama belediye başkanlığını meslek haline getirmemek lazım. ‘Benden daha iyi kimse yapamaz’ diye düşünmemek lazım. Gençlerimizin önünü açmak lazım. Hemşerilerimiz izin verirse ikinci dönemi de yaparım, gördüğümüz eksiklikleri ve planladıklarımızı da 5 sene içinde hayata geçiririz. Bizim görevimiz örnek olmaktır. Hele bir eğitimci olarak örnek olma zorunluluğumuz vardır. İyi bir miras bırakarak gençlerin önünü açarız” yorumunu yaptı.

ÜLGÜR OLURSA İYİ OLUR!
Adaylığı hakkında net ifadeler kullanan Bakıcı öte yandan yerel seçimlerde karşısında görmek istediği rakip için değerlendirme yaptı. Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) adaylığı noktasında Selçuk Belediyesi eski Başkanı Vefa Ülgür’ün ismini veren Bakıcı, “Başka bir partinin iç işleri hakkında konuşmak doğru değil. Her aday kıymetlidir. Kimseyi kırmamak gerekir. Ama tabi Vefa Ülgür olursa iyi olur” açıklamasında bulundu.

AK PARTİ’NİN İZMİR’DEKİ ŞANSI DÜNE NAZARAN DAHA YÜKSEK!
Seçimlere dair öngörüde bulunan fakat sayı vermeyen Bakıcı, “Bugün dünden daha fazla iktidar olma şansımız var. İlçe belediyeleri noktasında sayının artacağını düşünüyorum. AK Parti’nin düne nazaran şansının çok daha yüksek olduğunu düşünüyorum. Sevgi, hoşgörü kazansın. Her zaman odak noktasında insan olan bir yapıyı hep birlikte inşa edelim” ifadelerini kullandı. 

 
8 Kişinin katili gaspta yakalandı!
 
Adalet Bakanı'ndan flaş Brunson açıklaması
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ali Gelmiş 6 Eylül 2018 Perşembe 17:57

CHP Bu seçim yeni bir adayla seçime girmek zorundadır.Zeynel bey bunu neredeyse söylüyor, vefanın adaylığından başka şansı yok bunuda söylüyor. ama bu seçimde Selçuk yeni bir adayla tekrar seçimi alacaktır.

Yorumu oyla      10      5  
selçuklu 6 Eylül 2018 Perşembe 12:04

Sayin Zeynel bey tabiyki minderde yendiği eski rakibini güçsüz bir aday ister kim güçlü adayla yarışmak ister oda her selçuklunun çok iyi bildiği gibi CHP Selçuktan yeni bir aday onu koltukta rahatlıkla edebilir.Genel merkez ve İl baskanlığıda buradan anlayacağı gibi yeni bir aday şart.

Yorumu oyla      15      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka'da YKS gururu
Karşıyaka Belediyesi İsmail Hakkı Tonguç Gençlik Eğitim Merkezi öğrencileri, ...
Karaburun Kuyucak arıtması yenileniyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Karaburun Kuyucak Mahallesi’nde ...
Buca'dan Türkiye'ye örnek karar!
Personelinin toplu iş sözleşmesine hayvanlara kötü muamele suçuna karşı ...
 
Konak'ta amatörün yüzü bir kez daha güldü!
Sporun ve sporcunun dostu Konak Belediyesi, zor koşullar altında faaliyetlerini ...
Bornova 9 Eylül coşkusuna hazır
9 Eylül İzmir’in Kurtuluşu, Bornova’da düzenlenen etkinliklerle kutlanacak. ...
Balçova Cumhuriyet Kupası sahibini buldu
Balçova Belediyesi’nin ev sahipliğini yaptığı Balçova Belediye Termal, ...
 
Bornova’da toplu sünnet şöleni
Bornova Belediyesi’nin geleneksel olarak her yıl gerçekleştirdiği Toplu ...
Başkan Kocaoğlu'ndan anlamlı Fuar mesajı: İzmir'in düğün günü
Yarın 87. kez kapılarını açmaya hazırlanan İzmir Enternasyonal Fuarı'nın ...
Kocaoğlu'ndan kriz mesajı: Türkiye güçlenerek çıkacak!
İzmir Ticaret Odası üyeleri, 87. İzmir Enternasyonal Fuarı vesilesiyle ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva