HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
30 Mayıs 2017 Salı - 11:09

Başkan Akpınar o eleştirilere patladı: Bu kente ihanettir!

Karşıyaka’nın simgesi olan Atatürk, Annesi ve Kadın Hakları Anıtı’nın belediye tarafından yenilenmesine bazı kesimlerden gelen tepkiler için konuşan Akpınar, “Artık sussunlar. Kendilerine faydası olmayanlar kent halkını ilgilendiren projelerle ilgilenmesinler. Bu kente ihanettir” dedi.

Başkan Akpınar o eleştirilere patladı: Bu kente ihanettir!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın Atatürk, Annesi ve Kadın Hakları Anıtı ile ilgili yürütülen çalışmalar hakkında değerlendirme toplantısı düzenledi.

Vapur iskelesine yakın yerde bulunan Anayasa Meydanı’ndaki anıtı yenileme çalışmalarına başlayan belediyeye ilçede bulunan bazı sivil toplum kuruluşlarının tepki göstermesinin ardından gazeteci Mustafa Feyzi Hepşenkal ile avukat Murat Fatih Ülkü, yargı süreci başlattı.

Gelişmeler üzerine Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar geçtiğimiz dönemde yaptığı açıklamaya bir yenisini ekledi.  Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, il ve bazı ilçe örgütü temsilcilerinin destek verdiği Başkan Akpınar, Alaybey Tersane Kafe’de gerçekleşen basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

DOĞRULARI GÖZ ARDI ETMEYECEĞİZ
Kendisine gelen eleştirilere ilişkin konuşan Başkan Akpınar, “Son dönemde ilçemizle ilgili yanlış algı yapmaya dönük bir güruh var. Bunlara karşı bir cevap verme değil ama 2 yıldan bu yana yapmak istediklerimizi anlamayanlara anlatmak için bir araya geldik. İlçe başkanımız toplantılarda bize destek verir ama il başkanımız kolay kolay gelip katılmaz. Bu aynı zamanda partimize de bir saldırı niteliği taşıdığından dolayı il başkanımız da katılarak destek verdi. Tabi ki muhalefet edip eleştireceğiz ama doğruları göz ardı etmeyeceğiz” dedi.

ROZET ATATÜRKÇÜLER DEĞİL GERÇEK ATATÜRKÇÜLERİN YÜREĞİ SIZLIYOR
Akpınar, “Rozet Atatürkçülüğü değil gerçek Atatürkçünün o anıtın yanından her geçtiğinde yüreği sızlamaktadır. Karşıyaka Belediyesi hayatın her alında olduğu gibi yaşanan olumsuzluğu ortadan kaldırmaya ve kullanan anıtı Karşıyaka’mız, İzmir’imize yakışır şekilde yeniden yapmaya karar vermiştir. Anıtın yeniden yapılmasına karar vermek kişisel bir ihtirasın, hırsın, düşüncesinin ‘ben yıktım oldu’ anlayışının ürünü değildir. Bunu böyle algılatan her kimse bu kendisinin kıskançlığı ve yerel yönetim başarımıza nasıl leke sürebilirim çabasıdır. Siyaset insanların birbirini karalaması değildir, farklılıkları ortaya çıkararak halkı buna inandırmasıdır” diye konuştu.  

İDRAR KOKAN, BİRA İÇİLEN BİR YER HALİNE GELMİŞ
“Biz bu anıta 3 gün önce karar vermedik” diyerek sözlerine devam eden Akpınar, “Stratejik planımızda yer alan projedir. Belediye meclisinde defalarca onurla bahsettiğim projedir.  Kendi başıma aldığım bir kararla bu anıtı yenilemiyorum. Müellifi bir kişidir. Prof. Tamer Başoğlu’dur. Yasal müellifi odur ve onun izniyle bu anıtın yenilenmesine karar verilmiştir. Kendisi uzun yıllardır bu halini gördükçe dönemin belediye başkanı arkadaşlarımıza mektuplar yazmış ve karşılık alamamış.  Yazdığım kitapta bile var. Söylemedim yazdıklarımdan anlasınlar istedim. Benim Atatürk devrimleri ışığında belediyecilik yaptığımı görsünler istedim. Başkan olduğumda ilk tören bu alanın yanındaydı. Alana geldiğimizde belediye başkanı olarak halinden utandım ve inanın göz yaşı döktüm. Etrafında dolaştım. Hiç anıtın yanına gelmemiş, geçmemiş insanların anıtla ilgili söz söylemesini esefle kınıyorum. İdrar kokusunu olan bira içilen bir yer haline gelmiş. Bu anıt yapıldığında dünyada örneği olmayan bir anıttı. Ancak toplumdaki o bozulma o içeriği de bozmuş. İçki içilecek yer, sığınılacak yer, mangal yapılacak yer olarak kullanmış. Sayamayacağım birçok çirkin olaylar orada söz konusu olmuş. Hemen yenileyelim dedik. Boyunu büyütmek için değil Atatürk’ü ilgili arkadaşlar yeşile boya ile boyamışlar. Ben bunu Ata’mıza saygısızlık olarak görüyorum” dedi.

BÖYLE Mİ ATATÜRKÇÜYÜZ BİZ?
Akpınar, “Meslek odalarına sesleniyorum, oturduğunuz yerde değil anıtın yanına sizi davet ediyorum. Gelin o raporları orada yazın. Bu anıt döneminin en yüksek anıtıydı. Ancak yıpranmış… Başoğlu kendisi ‘Madem yapıyorsunuz, tadilatlarla değil yıkalım, yeni kazık sistemiyle yeniden yapalım. Size tavsiyem en yüksek anıttı şimdi en cüce anıtı kaldı. Körfezin her yerinden görünen bir hal alsın’ dedi. Biz de bunu olumlu karşıladık. Kentler anıtlarıyla meydanlarıyla anılır. Özgürlük Anıtı yapılmış ama etrafında boğulan konutlar yok. Eyfel Kulesi’nin etrafında boğacak binalar yok. ‘Saat Kulesi de binaların arasında kaldı. O da mı yıkılacak?’ diyorlar.  Bu ayıptır, dalga geçmektir. Kimseye Atatürk’ün hatırasıyla dalga geçirtmem. Herkes haddini bilecek. AFAD’ın en son bize gönderdiği raporda, ‘Balık tutan yurttaşlar var. Herhangi bir durumda bir şey olursa sorumluluk kabul etmiyoruz’ ifadeleri yer alıyor. Daha ne yapılabilir? Demir parmaklıklarla kapalı mı dursun? Böyle mi Atatürkçüyüz biz?” açıklamasını yaptı.

GERÇEK ATATÜRKÇÜLER O ANITIN AYAĞA KALKMASINI İSTİYOR
Akpınar, “Orası yine Karşıyakalıların toplanma ve gurur alanı olacak. Ne belediyeye ne partime söz söylenmesini doğru bulmuyorum. Ülkenin toplumsal barışa ihtiyacı varken olayı başka noktalara çekmenin Türk Milletine en büyük zarar olduğunu düşünüyorum. Yaptığımız yanlış bir şey değil. Yanlış yapsaydım bugün burada tek başıma olurdum. Gerçek Atatürkçüler o anıtın ayağa kalkmasının istiyor. Körfezin her yerinden görünen bir anıt haline gelecek” dedi.

İĞNEDEN İPLİĞE KADAR KİŞİSEL TALEP!
Eser müellifi Prof. Tamer Başoğlu’nun anıtla ilgili çalışmayı destekleyen mesajını okuyan Akpınar sonrasında, itirazcıları hedef aldı. Akpınar, ““İzmir’i karıştırmak isteyenlerin daha dikkatli olmasını kelimelerini daha özenle seçmelerini diliyorum. Bu topluma bir şey kazandırmaz. CHP’lilikle alakası yolmayanların da bu konuyla ilgili yorumlar yapmaları karşısında yargıya başvuracağım partiden olanlar için de parti içi süreci başlamasını talep edeceğim.  Oturup klavye delikanlılığı yapanlara cevabımız çoktur. Dönün bakın kesinlikle kişisel talepleri vardır. Bir gün konuşmak gerekirse belgelerle konuşurum. İğneden ipliğe kadar kişisel talep. İhtiras, talep kıskançlık. İlan, imar, delege olmak… Benim kimseye ön yargım yok. Doğru bildiğimi yapıyorum. Doğrusu da o anıtın görkemli bir şekilde orada yükselmesidir” diye konuştu.

ARTIK SUSSUNLAR!
Anıtın eski halinin fotoğraflarını gösteren Akpınar, “Ne yazık ki Gölcük depremine benzer görüntüler oluşmuş” dedi. Ardından yeni proje fotoğraflarını paylaşan Akpınar bu kez, “İşte buna karşı çıkıyorlar” açıklamasının yaptı. Akpınar, “Artık sussunlar. Bazı şeylere engel olmasınlar. Kendilerine faydası olmayanlar kent halkını ilgilendiren projelerle ilgilenmesinler. Bu kente ihanettir” dedi.  

100 YILLIK BİR ESER OLACAK
Proje tarihine ilişkin konuşan Akpınar, “Yer teslimi yaptık. Hemen başlayacak. 6 ay sonra da bitecek. 73 tane kazık yapılacak. 100 yıllık bir eser olacak. 45 metre yüksekliğindeki anıt artık sahilde bina yapılmayacağı için açıkta kalacak. Yıllarca hep tadilat yapılmış. Artık yıkılma riski var. Yamalı bohça gibi sıva yapılmış. Artık demir paslanmış. Balık tutan birinin tepesine düşse bunun sorumluluğunu kim taşıyacak? Belediye taşıyacak” açıklamasını yaptı.

BELEDİYE BAŞKANIMIZIN ARKASINDAYIZ!
CHP İl Başkanı Asuman Ali Güven ise, “Karşıyaka Belediyesi’nin tekrar yenilemeye çalışmalarına yapılan karalamaların haksız ve yersiz olduğunu ve böyle arkadaşların suçlama yaparak hiçbir başarı elde edemeyeceklerini, bu yapılmaya çalışılanın son derece doğru, haklı ve yerinde bir uygulama olduğunu belirtmek istiyorum. Sanatçının raporu da açıkça ortada. Bunun tartışılacak bir tarafı yoktur. Bu karar son derece doğru bir karardır. Karşıyaka Belediye Başkanının Atatürkçülüğünün, sanat eserlerine olan saygısının tartışılmasının bir anlamı yoktur. Arkadaşımızı hepimiz tanıyoruz. Ne kadar cumhuriyetçi olduğunu CHP de biliyor. Sonuna kadar belediye başkanımızın arkasındayız. Tartışmanın burada kapanacağını tahmin ediyorum. Her şey ortada. Bu tartışmaları açanların bu işi noktalanmasını istiyorum. Bu iş bitmiştir” ifadelerini kullandı.

 
Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor: Yarın son gün!
 
Bahçeli’den Suudi yönetimine sert eleştiri
YORUMLAR
Toplam 25 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ali sirmen 6 Haziran 2017 Salı 00:34

oldubittiye getiremeyeceksiniz sayın başkan anıtla ilgili hayallerinizi

Yorumu oyla      11      6  
Ayse gulten uze 31 Mayıs 2017 Çarşamba 11:20

Heykeli yapan sanatci izin veriyorsa yenilenmesi dogrudur

Yorumu oyla      11      6  
yikilmasin 31 Mayıs 2017 Çarşamba 01:26

her kent eskiyi korur iken bizde yenileme cabasi neden! ustun teknoloji ile kuvvetlendirin ve etrafini duzenleyin. balik tutanlari dusunuyorsaniz coken sahil seridini yenileyin baskanim.

Yorumu oyla      12      5  
30 Mayıs 2017 Salı 20:27

istemüzükçü grup burada da devrede. dandik bir anıt ile konak saat kulesini bile bir tutup haklı olduklarını ispat etmeye çalışıyorlar. bunlara kalsa hiçbir şey yapmaya gerek yok.

Yorumu oyla      11      6  
TC misafir 30 Mayıs 2017 Salı 18:50

Anıtın büyük veya küçük olması önemli değil orijinali zaten bu. Vatandaş isimli yorumcu anıtın içerdiği önemi zaten ifade etmiş asıl önemli olan budur yeter ki gerekli bakımlarla bu anıta ne kadar önem verildiği gösterilsin. Şu habere 20 yorum yapılmış, basit bir konuya boşa gündem yaratıp zaman ve enerji harcıyoruz. Çiğli'de 27 yaşında atanamayan bir öğretmen canına kıymış bu haberden daha önemsiz değil mi? sezarın hakkı sezara isimli arkadaşım "çomar" ifadesi yakıştı mı? Bu konuyu eleştirmek çomarlık mıdır? Yorum editörünü de buradan uyarmak isterim, insanlar bir anlık kızgınlıkla hakaret içeren ifadelerde bulunabilirler buna engel olmak da sizin göreviniz görevinizi daha dikkatli yerine getirin ki kimsenin başı ağrımasın.

Yorumu oyla      11      7  
ÃœMMÃœNAZ ARIGÃœMÜŞ 30 Mayıs 2017 Salı 17:33

Sinir oluyorum gereksiz eleştirilere çamur at izi kalsın misali anıtı yenilemek bakım yapmak suçmu?

Yorumu oyla      12      8  
karşıyakalı 30 Mayıs 2017 Salı 17:13

bütün dünyanın belediyeleri örnek alsın bu projeyi ne öyle newyork özgürlük anıtının çirkinliği; içi daracık ve merdivenler rezalet. İnsan çift asansörlü ve yürüyen merdivenli yapar. Ne kadar şanslıyız..

Yorumu oyla      12      6  
EleÅŸtirmek 30 Mayıs 2017 Salı 17:12

Eleştiri yapılabilir ve konu tartışılır ama eleştiri yapan kişilere çomar demek nekadar densizliktir çomar kelimesini yazan kişi kendisine yakışanı yazmış.

Yorumu oyla      13      6  
Abdullah PARLAK 30 Mayıs 2017 Salı 17:03

Göreve geldiğiniz günden beri daha güzel bir Karşıyaka için yaptığınız hizmetler ve sahip çıktığınız manevi değerler için minnettarız ve her zamanda sonsuz bir güç ile sizi desteklemeye devam edeceğiz

Yorumu oyla      13      6  
sezarın hakkı sezara 30 Mayıs 2017 Salı 15:51

KSK nın simgesi anıtlardan biri ve baya bir eskimişti. yeniden yapılacak olması sizleri niye bukadar rahatsız ediyor? pardon özgürlüğü temsil etiiği için değilmi? çünkü sizler koyun gibi yönetilmeye alışık çomarlarsınızki bu yüzden karşı çıkıyorsunuz. ayrıca kentimizin sorunları bu anıta ayrılan masraf ilemi çözülecek. İzmir büyükşehir belediyesinin kaç TL bütçe ayırdıgına bakın birde şu anıtın bütçesine bakın öyle konuşun.

Yorumu oyla      12      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gaziemir'de belediyeden kadın istihdamı atağı: Bu projede hayat var!
Gaziemir Belediyesi ile İSTÖP işbirliği ve İslam Kalkınma Bankası’nın ...
Başkan Selvitopu iftarda vatandaşlarla buluştu
Karabağlar Belediyesi tarafından düzenlenen iftar yemeğine vatandaşlar ...
Başkent'ten İzmir'e metro müjdesi: O projeye jet onay!
İzmir’de yapılması yıllardır bürokratik engellere takılan Halkapınar-Otogar ...
 
'Tarihe Saygı'da 15. buluşma: Başvurular başladı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tarihi yapıların korunmasını teşvik amacıyla ...
Bornova'da yağmur altında Göz-Göz coşkusu
Göztepe taraftarları Bornova Cumhuriyet Meydanı’na kurulan dev ekranlardan ...
İzmir'e 'mavi bayrak' bereketi
Uluslararası Mavi Bayrak Jürisi, Türkiye'deki mavi bayraklı plajlara bu ...
 
Sahil Bulvarı'nda çalışmalar tam gaz: Ne zaman bitecek?
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Mithatpaşa Parkı önünde yapımı devam eden ...
Başkan Pekdaş Bolu’dan talimat verdi: Konak'ta yaralar sarılıyor
Kentte yağış gündelik hayatı olumsuz etkilerken Konak’ta hasar bilançosu ...
Balçova'daki o alan için kritik açıklama: Ranta değil halka açılacak!
Balçova Belediyesi Korutürk Mahallesi’nde Ekonomi Üniversitesi’nin dibindeki ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva