HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
29 Mayıs 2017 Pazartesi - 22:14

Başkan Pekdaş Bolu’dan talimat verdi: Konak'ta yaralar sarılıyor

Kentte yağış gündelik hayatı olumsuz etkilerken Konak’ta hasar bilançosu ağır oldu. Boluspor-Göztepe maçı için şehir dışında olan Konak Belediye Başkanı Pekdaş gelişmeleri telefondan anbean takip etti. Ekipleri organize eden Başkan Yardımcısı Mehmet Yunak çalışmalar hakkında bilgi verdi.  

Başkan Pekdaş Bolu’dan talimat verdi: Konak ta yaralar sarılıyor

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yurdun batı bölgelerinde kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklendiği yönündeki açıklamasının ardından İzmir’in çeşitli bölgeleri sular altında kaldı.

Öğleden sonra saat 16:00 sularında şiddetini arttıran yağışla birlikte kentte en çok hasarın görüldüğü yer Konak oldu.

Metropolde gündelik hayatın en hareketli ilçesi Konak sele teslim olurken eğimiyle bilinen ve 2014 yılında Ümit Özkan’ın yağmur sularının oluşturduğu akıntıya kapılarak hayatını kaybettiği semt olan Gültepe’de araçlar ve çöp konteynerleri sürüklenerek kazalara sebep oldu.

Tarihi Kemeraltı çarşısı da yağıştan etkilenirken Mersinpınar ve Levent Mahallelerindeki bazı sokaklar göle döndü.

Yağış ardından Anadolu ve Saygı Mahallelerinde de hasar bıraktı. Öte yandan Millet Mahallesi 2563 sokak numara 4/1'de yaşayan 97 yaşındaki Üsküp göçmeni Ürbüş Kaliban'ın feryatlarına komşuları yetişti. Kaliban'ın yaşadığı evin bir duvarı tamamen yıkıldı, vatandaşlar yaşlı kadını son anda yara almadan kurtardı.

BAŞKAN PEKDAŞ BOLU’DAN TALİMAT VERDİ, EKİPLER ALANA İNDİ
Gelişmelerin ardından Konak Belediyesi’nden hasarlar ve sonrasında gerçekleştirilen çalışmalara ilişkin açıklama geldi.  TFF 1’inci lige çıkma mücadelesi veren Göztepe’nin Play-Off karşılaşması için Bolu’ya giden Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın gelişmeleri telefondan anbean takip ettiği öğrenildi.

Yağış başlamadan önce sabah saatlerinde yola çıktığı belirtilen Başkan Pekdaş’ın, Fen İşleri Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerini talimatla hasar gören bölgelere gönderdiği öğrenildi.

Belediye personelinin zarar gören mahallelere intikal ederek gerekli müdahaleyi yaptığı vurgulanırken bazı yerlerde devam eden ve bitmek üzere olan alt yapı çalışmalarından dolayı olumsuzluk yaşandığı belirtildi. İlçede herhangi bir can kaybı yaşanmadığı da ifade edildi. Ayrıca Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nün de sabah harekete geçeceği ve evlerinde hasar oluşan vatandaşlara gerekli desteği vereceği belirtildi.

EN BÜYÜK TESELLİMİZ CAN VE MAL KAYBININ OLMAMASI
Pekdaş’ın şehir dışında olmasından dolayı belediye çalışmalarının başında olan Başkan Yardımcısı Mehmet Yunak Egedesonsöz’e yaptığı açıklamada, “Hem valiliğin uyarısından ve hem de hava durumunu takip ettiğimizden dolayı biz birazcık hazırlıklıydık. Ekiplerimiz hazırdı. Tüm bölgelerde araçlarımızla anında müdahale ettik. Özellikle Gültepe’de bazı sokaklarda doğal felakete dönüştü. Cengiz Topel ve Eşrafpaşa’da 3 evimiz zarar gördü. Hemen gittik görüştük vatandaşlara. Evlerinden taşıdık, ev ihtiyacı oranlara barınma önerisi götürdük. ‘Akrabalarımızda kalacağız’ dediler. Yarın da bu evlere gideceğiz. Bunların çoğu da gecekondu bölgesinde oluşan kaçak yapılar. Açıkçası o binaların böyle bir felakette ayakta durması bile mucize. En büyük tesellimiz ciddi bir can ve mal kaybının olmaması” diye konuştu.   

BELEDİYE TEYAKKUZDA: 23:00’TE BİR YAĞIŞ DAHA BEKLENİYOR!
Yunak, “Ekiplerimiz hazır. 23:00 gibi bir yağış bekliyoruz. Konak bölgesi değil Narlıdere Karşıyaka hattını kapsıyor ama yine de herhangi bir can ve mal kaybında neden olmamak için tetikteyiz. Gündüz muhtarlarımızı aradım. Cengiz Topel, Çınartepe, Toros, Mersinli, İsmetpaşa bölgelerindeki muhtarlarımızı uyardık.  ‘Herhangi bir tehlike görürseniz bize hemen bildirin, anında müdahale edelim’ dedik. Yağışlar birlikte bizi arayan muhtarlarımız oldu ve hemen bölgelere gittik. En azından vatandaşlarımızı daha büyük tehlike olmadan evlerinden çıkardık. İyi atlattık” dedi. 

 
İzmir protokolü iftarda buluştu: Esnafın Başkanı’ndan altın öğütler
 
Yeni Akit Genel Yayın Yönetmeni öldürüldü
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Pes artıkk 30 Mayıs 2017 Salı 13:24

Arkadaş biz her yağmurda bu sıkıntıyı niye yaşıyoruz diyeceğimize belediyemiz anında müdahale etti batan evimizi birlikte temizledik diyen vatandaşlarımız var resmen akıl tutulması ya kardeşim bunun çözümü bu değil altyapı denen bir şey var bu suyun denize tahliyesini sağlayan bilmem anlatabildim mi.Sema başkan biliyordur bu dediklerimi ona ve müdürüne sorun bi zahmet

Yorumu oyla      13      5  
YORUMCUUU 30 Mayıs 2017 Salı 10:59

Yorumlara bak ya neredeyse sema denilen baskana yalakalikta sınır tanimayacaklar

Yorumu oyla      11      6  
Seydiköylü 30 Mayıs 2017 Salı 10:25

İzmir de bir tane dere kalmamış, her taraf gecekondu, her taraf yol yapılmış, dereler kapatılmış. O yoldan akan suyu tahliye edecek boru olabilir mi, oralar hepsi zamanının dere yatakları. Lokal çözümlerle hiç bir şekilde suyun önüne geçemezsiniz, su en büyük güçtür. Şehri komple baştan başa yeniden yapılandırmak gerekiyor ki. Bu da çok ama çok zor !

Yorumu oyla      12      5  
Vatangaş 30 Mayıs 2017 Salı 09:40

Sema Başkanın Mehmet Yunak'ı neden bırakmadığı anlaşıldı. İyi seçim Sema Başkanım... Tebrikler Mehmet Yunak

Yorumu oyla      12      5  
coşkun 30 Mayıs 2017 Salı 09:34

arkadaş belediyeyi işci gönderip evi temizledi diye öven zihniyet, bende evin o hale gelmesine neden olduğu için eleştiriyorum. her şiddetli yağmurda bu nedir arkadaş. denize kıyısı olan bir şehirde sular genize akıtalamıyorsa bana belediye var demeyin.

Yorumu oyla      12      6  
Işık Dikicigil 30 Mayıs 2017 Salı 08:52

CHP KENDİ AYAĞINA SIKMAYA DEVAM EDİYOR.

Yorumu oyla      14      9  
Işık Dikicigil 30 Mayıs 2017 Salı 08:51

BU SAYFALARDAN 100 KERE UYARDIK. HER ZAMAN BURADAN AKP NİN YANLIŞ UYGULAMALARINI YAZIYORUZ. ŞİMDİ EYYY CE HA PE DEMEK İSTİYORUM. TRAMVAY MAKYAJDIR. BİR YAĞMURDA MAKYAJ AKAR GİDER. GECEKONDU YU KAYBEDİYORSUNUZ. YILDIZ TİLBE GİBİ SESLENELİM HABERİN OLSUN..

Yorumu oyla      13      9  
Hastane onu 30 Mayıs 2017 Salı 08:14

bazi yerlerde en kucuk yagmurda bile sular toplanan bolgeler var yayanin yogun oldugu yerler ornek tepecik gogus hastanesi onu yayalar gecerken araclarin sicrattigi sudan sirilsiklam oluyor.

Yorumu oyla      12      5  
Ali Haydar Yilmaz 30 Mayıs 2017 Salı 00:19

Saolun sema başkanım ekipleriniz hemen geldi.zordurumda olan evdekilere yardım etti.beraber evi boşalttık.işçileriniz çok iyi çalıştılar.

Yorumu oyla      12      6  
Haluk Ä°nan 29 Mayıs 2017 Pazartesi 23:38

Konak Belediyesini tebrik ediyoruz. Her sene buralardan gelen facia haberleri yerine hazırlıklı ve organize bir çalısma haberi var. İyiki Mehmet Başkan var. Farkı fark ediliyor

Yorumu oyla      15      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Balçova'daki o alan için kritik açıklama: Ranta değil halka açılacak!
Balçova Belediyesi Korutürk Mahallesi’nde Ekonomi Üniversitesi’nin dibindeki ...
İzmir Büyükşehir'den şehit ailesi için anlamlı yardım
İzmir Büyükşehir Belediyesi Gaziemir’de bulunan şehit Abdullah Ortanca’nın ...
Selçuk'ta ilk iftar heyecanı
Selçuk Belediyesi’nin Ramazan ayı sebebiyle kurulacak iftar sofralarının ...
 
Konak'ta kursiyerlerden büyülü yıl sonu gösterisi
Konak Belediyesi’nin açtığı kültür-sanat kurslarına katılan kursiyerler ...
İzmir'de Atatürk'süz duvar kalmasın!
Metropol dışındaki 19 ilçenin muhtarlarına Atatürk portresi, Türk bayrağı, ...
Karşıyaka'da halk oyunları şampiyonasına görkemli final
Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Büyükler Türkiye Şampiyonası’na ev sahipliği ...
 
Büyükşehir'den 'temiz enerji' devrimi: Sırada Bayraklı!
ESHOT'un Buca’daki atölye binaları çatılarında toplam 10 bin m2'lik güneş ...
Belediye-Kızılay işbirliği: Bornova'da her gün 1200 kişilik sofra
Ramazan’ın ilk günü Kavaklıdere Mahallesi’nde ikinci günü ise Karaçam ...
Başkan Kocaoğlu'ndan iş kadınları ile istihdam zirvesi!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ege İş Kadınları Derneği ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva