HABERLER>İŞ DÜNYASI
29 Mayıs 2017 Pazartesi - 22:03

İzmir protokolü iftarda buluştu: Esnafın Başkanı’ndan altın öğütler

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği (İESOB) tarafından Buca’da iftar programı düzenlendi. Programa İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile çok sayıda üst düzey bürokrat ile esnaf odası temsilcileri katıldı. Programa Başkan Mutlu’nun konuşması damga vurdu.

İzmir protokolü iftarda buluştu: Esnafın Başkanı’ndan altın öğütler

EGEDESONSÖZ- İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği (İESOB) tarafından iftar programı düzenlendi. Buca Kaynaklar Birlik Otel’de düzenlenen programa İzmir Valisi Erol Ayyıldız, CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu, AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican ile çok sayıda bürokrat ve esnaf odası temsilcileri yer aldı.

Birlik ve beraberlik vurgusunun yapıldığı toplantıda Vali Ayyıldız, Başkan Kocaoğlu, Oda Başkanı Zekeriya Mutlu ile oda onursal başkanı Mehmet Ali Susam konuşmalar yaptı.

BİRLİK MESAJLARI
Vali Ayyıldız yaptığı konuşmasında Ramazan ayına girmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. Ramazan ayının toplumumuzda yardım duygularının zirveye ulaştığını bildiren Ayyıldız, birlik ve beraberlik çağrısında bulundu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu konuşmasında, "Ramazan ayı kendimizi dinleme, sorgulama 11 ayın hesabını önce kendimize verme, küskünlüklerden arınma, barışma ve ülkenin birlik beraberlik için çalışma ayıdır. Bizim birlikteliğe ihtiyacımız var. Hep beraber olmalıyız. En büyük görev esnaf teşkilatın. Esnaflar her şeyi bilir. Toplumun harcıdır" dedi.

İESOB Onursal Başkanı Mehmet Ali Susam yaptığı konuşmada "Ramazan ayı vicdanların sorgulandığı, tazelendiği Aydır. Sadece sorgulama yetmez. Bütünleşme ve bir araya gelmek gerekir. Ramazan ayında herkesi bir araya gelmeye davet ediyoruz.Dinimiz bize yardım etmeyi, sevgiyi, okumayı emretmiş. Biz o zaman barış, kardeşlik içinde olmalıyız. Aklı ve bilimi rehber kabul ederek  hareket etmeliyiz. Ahi ocaklarının temsilcileri olarak bu duruma katkı koyacağınıza inanıyorum" dedi.

Konuşmalar arasında en dikkat çeken Oda Başkanı Mutlu’nun konuşması oldu. Altın niteliğinde öğütlerde bulunan Mutlu, konuşmasında şunları söyledi:

“İnsanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışıyla bize destek Verenlere teşekkür ediyorum. Desteklerinizi esirgemeyeceğinizi biliyorum.

Üyeler sizin varlık sebebinizdir, onlar olmazsa siz siz olmazsanız ben olmam. Ramazan'da gidin, destek verin. Yanlarında olun, iri, diri olun. Birbirinizin yükünü azaltın. Sevginin saygının olmadığı yerde ot bile bitmez. Kurumlarla iyi geçinin. Onları ziyaret edin, birlikte hareket edin. Diyanetin bu yılki teması "güvenebilir toplum" yaratmaktır. Birbirinize güvenmezseniz olmaz. Ramazan'ın teması da "her canın her canda hakkı vardır". O yüzden akrabalarınızı, yakınlarınızı ihmal etmeyin. Devletinizin yanında olun. Devlete sahip çıkın, ilk siz koşun.

Dargın olmayın, küsmeyin. Ömür dargın kalacak kadar uzun değildir. Fakire fukaraya, garibe sahip çıkın. Bu ahilik teşkilatının bize yüklediği misyondur. Yardım yapın ama kimseye göstermeyin. Yetimin öksüzün başını okşayın, kimse görmesin. İhmal etmeyin.

Ananızı babanızı unutmayın. Onlar sağ ise elini ayağını öpün. Ailenizin duası yanınızda olsun. Dua alırsanız para bereketlenir, ekmeğiniz yağlanır. Ölmüşlerde ruhlarına Fatiha okuyun, mezarlığa gidin. Bakıma muhtaçlarda onların elinden tutun.

DAHA DÜN PAZARDA YUMURTA SATIYORDUN...
Nereden geldiğimizi unutmayın. Zekeriya Mutlu daha dün pazarda yumurta satıyordun. Geldiğin yeri unutursan gideceğin yeri de bulamazsın

Empati yapın, karar almadan 'ben olsaydım ne yapardım' demeyi ihmal etmeyin.

En büyük sınav nefsi terbiye etmektir. Nefsin terbiyesi için sabredin. Zamanı gelmeden ağaç çiçek açmaz. Sabrın sonu selamettir. Ham armut yenmez. Her şeyin zamanını bekleyin.

Bu dünya kimseye kalmaz. Eser bırakın. Bize de bu koltuklar kalmayacak. O yüzden geride yaptıklarınız ile Anılın. Arkanızda "iyi adam" desinler. Makamlardan ayrılınca insanlar bize iyi baksın”

 
Asker önce işaretledi, sonra imha etti
 
Başkan Pekdaş Bolu’dan talimat verdi: Konak'ta yaralar sarılıyor
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Lütfü 30 Mayıs 2017 Salı 02:10

25 senedir esnaf im bu zaman a kadar hiç bir kimsenin gelip te sıkıntıniz varmı isteğiniz varmı diye soran olmadı ammma her sene böyle sözde esnaf toplantısı olur salona bakarsanız doludur dışardan baktığınız da esnaf katılım yapmış zannederler ama çoğu esnafın haberi yoktur bile

Yorumu oyla      11      5  
Bilal ellikçi 29 Mayıs 2017 Pazartesi 22:21

Teprik ederim baÅŸkan

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
​​K​​emalpaşalı işadamları Rus pazarına açılacak
Kemalpaşa Sanayici ve İşadamları Derneği (KESİAD), Uluslarası Sertifika ...
Aliağa'da girişimcilik eğitimi
İzmir'in Aliağa ilçesinde 25 girişimci adayına 32 saat süren uygulamalı ...
Egeli madencilerden zeytine imar izni çıkışı: Çözüm değil!
Ege Bölgesi Madenciler Derneği (EBMAD) Başkanı Hakan Ürün, yeni tasarı ...
 
İzmirli esnafa güvenlik desteği
Güvenlik şirketi Pronet, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB)  ile ...
Ticaret Odası Başkanı Olgun'dan grevdeki fabrikaya ziyaret
TORBALI Ticaret Odası (TTO) Başkanı Abdulvahap Olgun, işçilerin greve ...
TÜPRAŞ’tan İzmir’e 5 milyon dolarlık iskele!
Aliağa’da bulunan petrol rafinerisinde eski iskele 1 ve 2 numaralı dolfenlerin ...
 
Daikin yeni hedeflerini İzmir'de açıkladı
YAZ sezonunun açılışını İzmir'de yapan iklimlendirme devi Daikin, Türkiye'de ...
İzmir'de dev zirve: İhracatta hava kargo dönemi!
Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdür Yardımcısı Musa Demir, Ar-Ge'nin ...
İzmir'de esnafa ücretsiz yazar kasa kampanyası
Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva