HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
30 Mayıs 2017 Salı - 10:08

Başkent'ten İzmir'e metro müjdesi: O projeye jet onay!

İzmir’de yapılması yıllardır bürokratik engellere takılan Halkapınar-Otogar Metrosu için ÇED onayı verildi. 4,5 kilometrelik hattın 30 ayda tamamlanması bekleniyor. 531 milyon TL'ye mal olacak proje, Bakanlık tarafından İzmir'e yapılan ilk metro olacak.

Başkent ten İzmir e metro müjdesi: O projeye jet onay!

EGEDESONSÖZ- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleştirme Bakanlığı tarafından 2014-2017 yatırım programına alınan Halkapınar-Otogar yer altı metrosu için başlatılan ÇED süreci ile ilgili önemli gelişme yaşandı. 1 ay önce ÇED süreci başlatılan çalışmalar ile ilgili süreç tamamlandı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onay geldi.

İzmir'de uzun bir dönem Büyükşehir ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleştirme Bakanlığı arasında tartışmalara neden olan Halkapınar-Otogar, Üçkuyular-Narlıdere ve Buca-Üçyol metro projelerinde önemli ilerleme kat edilmeye başlandı.

Halkapınar-Otogar projesi ile ilgili olarak Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleştirme Bakanlığı tarafından hazırlanan proje, geçtiğimiz ay İzmir Valiliği’nden onay aldı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ÇED süreci başlatılmıştı.

5 DURAK OLACAK
Bakanlığa sunulan ilk projede metronun hızlı tren sistemine dahil edilmesi planlanırken Bakanlık tarafından yeni hazırlanan projede revizyon yapıldı ve Halkapınar’da bulunan depo ve bakım sahasındaki bölgede aktarma istasyonu inşa edilmesi kararlaştırıldı.

Şehir içi trafiği önemli ölçüde rahatlatacak olan 4,5 kilometrelik metro hattında 5 durak bulunacak. Metro,  Halkapınar İstasyonu’ndan başlayacak, Şehitler Caddesi (Vakıflar İstasyonu) altından ve Kamil Tunca Bulvarı (Altındağ ve Çamdibi İstasyonları) altından devam ederek Otogar’da sona erecek. Ayrıca Halkapınar’da yer alan mevcut depo sahasına bağlantı yapılacak. İniş çıkışlar, asansör ve yürüyen merdiven ile gerçekleştirilecek. 

AÇ-KAPA YÖNTEMİ
İstanbul’da yapımı tamamlanan Üsküdar-Sancaktepe Metro hattında uygulanan aç-kapa yöntemi, Halkapınar-Otogar Metro Projesi’nde de uygulanacak. İşletme ve yapım maliyetlerini önemli ölçüde düşürecek olan ve tavan çökmeyi engelleyen aç-kapa sistemi ile çevredeki yapılara zarar verilmesinin de önüne geçilmiş olacak. Başlangıç istasyonu olan Halkapınar İstasyonu'ndaki delme çalışmaları ise aç-kapa sisteminden farklı olarak Yeni Avusturya Tünel Açma Metodu ile yapılacak.

BAKANLIK TARAFINDAN İZMİR'E YAPILAN İLK METRO OLACAK
531 milyon TL’ye mal olacak proje,  Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleştirme Bakanlığı tarafından İzmir'de yapılan ilk metro olma özelliğini de taşıyacak 

 
İzmir'de utanç: 14 yaşında anne oldu!
 
İzmir'de azmin zaferi: Çöpten çıkan şampiyon!
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bülent isik 30 Mayıs 2017 Salı 16:40

Belediyenin yapacağı işleri bakanlık yapıyor demiş bir yorumcu.ankara ve istanbul da belediye mi yapıyor metro projelerini? Maksat muhalefet olsun anlayışı.

Yorumu oyla      13      6  
Niyazi Baba 30 Mayıs 2017 Salı 15:57

İzmir Büyükşehir Belediyesini kıskananlar çatlasın :)

Yorumu oyla      11      5  
sezarın hakkı sezara 30 Mayıs 2017 Salı 15:53

jet onay mı? güldürmeyin insanı ! bu proje bakanlık tarafından ortaya atılalı kaç sene oldu ? 35 izmire 35 projeden kaçı yapıldı? belediye projelerine niye bukadar jet onay gelmiyor? bunları sorguluyormusun eyyyyy izmirli :D ?

Yorumu oyla      12      6  
30 Mayıs 2017 Salı 15:45

İbrahim Bey , Gültepe' de alt yapı çalışmaları devam ediyor , Buca Metro hattı nin projesi bitti, dosya Ankara'da onay bekliyor ( onay süreci biter , 2018 gibi ihalesi olur ) , Narlıdere Metro hattı içinde hazinenin onay vermesi gerekiyor. Öyle 8 ay önce onayın geldiği falan yok. Şehrin otogarı 20 yıldır orada duruyor , 20 yıldır metro yapılmamış, sizde acelesi mi var diyorsunuz. 20 yıl olmuş, bu işin acelesi mi kalmış 😆

Yorumu oyla      12      5  
TC misafir 30 Mayıs 2017 Salı 15:04

Sadece 4,5 km için çok geç kalındı.

Yorumu oyla      12      5  
30 Mayıs 2017 Salı 14:15

10 sene oldu projelerde Büyükşehir başlayamadı ama bakanlık başlar.Daha yağmur suyu kanalı yapamayan kötü bir yönetim var, 8 ay önce Narlıdere metrosuna Ankaradan onay geldi uygun kredi bulamadılar, 8 aydır proje bekliyor.Ama sorsan notumuz AAA derler. İlkokul çocuğu gibi olduk yapılan düzgün iş yok ama notumuz AAA.

Yorumu oyla      14      12  
ibrahim 30 Mayıs 2017 Salı 14:04

bu şehre lazım olan herşeye eyvallah. yapandan da Allah razı olsun. Ama bu sıralamayı kim neye göre yapıyor anlayabilmiş değilim. İzmir de en acil olması gereken şeyler nedense zamana yayılmış. Daha az acil olan işler önceye alınıyor. Enteresan. Bana biri İzmir'deki en acil yatırımların tramvay hattı ve otogar metro hattı olduğunu bir anlatsın lütfen. Daha dün ölümlerden döndü bu millet. Buca tarafı felç, Bozyaka tarafı ayrı bir dert. Ballıkuyu, Tepecik, Gültepe vs vs.. Hepsi dursun diğerlerini yapalım ne demek.

Yorumu oyla      15      7  
30 Mayıs 2017 Salı 13:47

Bu hat da umarım izban hattı gibi 2 hatlı olmaz. En az 3 hatlı bir sistem yapılmalı ki metro hattına hızlı tren girmesin.

Yorumu oyla      11      5  
metin 30 Mayıs 2017 Salı 13:43

bu projeyi 2013'te bakanlık belediyeden devraldı. gerekçe de güzergahın izmir-ankara hızlı tren projesinde de kullanılacak olması. 2014 yatırım programına göre 2017'de bitecekti! neyse ki JET (!) onay gelmiş :) http://ekonomiatlasi.com/halkapinar-otogar-metro-projesi

Yorumu oyla      17      5  
30 Mayıs 2017 Salı 12:55

Proje yıllardır bekliyor , ÇED onayı da bir zahmet jet olsun 😇

Yorumu oyla      14      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Tarihe Saygı'da 15. buluşma: Başvurular başladı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tarihi yapıların korunmasını teşvik amacıyla ...
Bornova'da yağmur altında Göz-Göz coşkusu
Göztepe taraftarları Bornova Cumhuriyet Meydanı’na kurulan dev ekranlardan ...
İzmir'e 'mavi bayrak' bereketi
Uluslararası Mavi Bayrak Jürisi, Türkiye'deki mavi bayraklı plajlara bu ...
 
Sahil Bulvarı'nda çalışmalar tam gaz: Ne zaman bitecek?
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Mithatpaşa Parkı önünde yapımı devam eden ...
Başkan Pekdaş Bolu’dan talimat verdi: Konak'ta yaralar sarılıyor
Kentte yağış gündelik hayatı olumsuz etkilerken Konak’ta hasar bilançosu ...
Balçova'daki o alan için kritik açıklama: Ranta değil halka açılacak!
Balçova Belediyesi Korutürk Mahallesi’nde Ekonomi Üniversitesi’nin dibindeki ...
 
İzmir Büyükşehir'den şehit ailesi için anlamlı yardım
İzmir Büyükşehir Belediyesi Gaziemir’de bulunan şehit Abdullah Ortanca’nın ...
Selçuk'ta ilk iftar heyecanı
Selçuk Belediyesi’nin Ramazan ayı sebebiyle kurulacak iftar sofralarının ...
Konak'ta kursiyerlerden büyülü yıl sonu gösterisi
Konak Belediyesi’nin açtığı kültür-sanat kurslarına katılan kursiyerler ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva