HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
30 Mayıs 2017 Salı - 09:52

'Tarihe Saygı'da 15. buluşma: Başvurular başladı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tarihi yapıların korunmasını teşvik amacıyla bu yıl 15. kez düzenlediği “Tarihe Saygı Yerel Koruma Ödülleri”ne başvurular için son gün 18 Ağustos Cuma.

 Tarihe Saygı da 15. buluşma: Başvurular başladı!

İzmir’de tarihi mirasa hak ettiği saygının gösterilmesi ve tarihi yapıların korunmasını teşvik amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından 2003 yılından bu yana düzenlenen “Tarihe Saygı / Yerel Koruma Ödülleri” için başvurular başlarken, son başvuruların 18 Ağustos Cuma günü mesai bitiminde alınacağı açıklandı.

“Tarihe Saygı Yerel Koruma Ödülleri Yarışması”na katılmak isteyenler, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin http://tarihesaygi.izmir.bel.tr/ adresine girerek, form edinip doldurdukları formları, İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir Tarih Proje Merkezi Konak Mahallesi, 848 Sokak No: 77 - 79 Kemeraltı - Konak adresine elden ya da postayla teslim edebilirler. Konuyla ilgili ayrıntılı bilgi almak isteyenler ise web sitesinden ya da 2933984 / 2931613 no’lu telefonlardan da yararlanabilirler.

2 BÖLGE YARIŞACAK
Yeni yasa ile Büyükşehir sınırlarının genişlemesinden dolayı başvuruları daha ayrıntılı değerlendirmek için 3 bölge oluşturuldu. Buna göre Konak, Karabağlar, Buca, Gaziemir, Bayraklı, Karşıyaka, Çiğli, Bornova, Balçova, Narlıdere, Güzelbahçe, Seferihisar, Urla, Çeşme ve Karaburun "Merkez"; Menemen, Foça, Aliağa, Dikili, Kınık ve Bergama "I. Bölge"; Kemalpaşa, Bayındır, Ödemiş, Kiraz, Beydağ, Tire, Selçuk, Torbalı ve Menderes ise "II. Bölge" olarak belirlendi. Bu sene yarışmaya, "Merkez" ve "I. Bölge"de yaşayan vatandaşlardan başvurular kabul edilecek.

ÖDÜL KATEGORİLERİ
Ödül programına bu yıl tarihi konutunda yaşamayı sürdüren tarihe duyarlı kişileri ve yapıları kapsayan "Tarihi Yapıda Yaşam", “Tek Yapı Ölçeğinde Koruma Uygulamaları”, "Basit Onarım",  “Esaslı Onarım”, "Özgün İşlevin Değiştirildiği Esaslı Onarım", "Özgün İşlevin Korunduğu Esaslı Onarım", "Emek", "Tarihi Çevre ve Kültür Varlıklarını Koruma Dalında Katkı”,  “Geleneksel Zanaatların Yaşatılması”, "Tarihi ve Kültürel Miras Konulu Okul Projeleri Teşvik"  kategorilerinde başvurular kabul edilecek.

SONUÇLAR EYLÜL’DE
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Büyükşehir Belediyesi sınırları içindeki, tarihi mirasın belgelenmesi, yaşamını sürdürmesi ve geleceğe aktarılması bu yapıların tanıtılması ve tarihi mirasın korunması için bilimsel ve mesleki kuruluşlarla işbirliği içinde gerçekleştirilen ödül programı, 2003 yılından bu yana kesintisiz sürdürülüyor. Seçici Kurul toplantısı 11 - 15 Eylül'de gerçekleştirilecek olan yarışmanın sonuçları 18 Eylül günü açıklanacak.

SEÇİCİ KURUL
Yarışmanın Asil Seçici Kurulu, İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeynep Ahunbay, Koç Üniversitesi İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi, Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr.  Filiz Yenişehirlioğlu, Karadeniz Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi –Restorasyon Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Süleyman Özgen, Celal Bayar Üniversitesi Fen –Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serdar Aybek, İzmir İleri teknoloji Enstitüsü Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Semahat Özdemir, Mersin Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tolga Ünlü ve serbest mimar Fırat Aykaç.

Yarışmanın Yedek Seçici Kurulu'nda ise Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Şebnem Yücel, Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Öğretim Elemanı Dr. Gözde Ekşioğlu Çetintahra, Dokuz Eylül Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Araştırma Görevlisi Dr. Burak yol açan, Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Araştırma Görevlisi Dr. Dilek Yeliz Maktal Canko yer alıyor.

 

 

 
Bornova'da yağmur altında Göz-Göz coşkusu
 
İzmir'de utanç: 14 yaşında anne oldu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova'da yağmur altında Göz-Göz coşkusu
Göztepe taraftarları Bornova Cumhuriyet Meydanı’na kurulan dev ekranlardan ...
İzmir'e 'mavi bayrak' bereketi
Uluslararası Mavi Bayrak Jürisi, Türkiye'deki mavi bayraklı plajlara bu ...
Sahil Bulvarı'nda çalışmalar tam gaz: Ne zaman bitecek?
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Mithatpaşa Parkı önünde yapımı devam eden ...
 
Başkan Pekdaş Bolu’dan talimat verdi: Konak'ta yaralar sarılıyor
Kentte yağış gündelik hayatı olumsuz etkilerken Konak’ta hasar bilançosu ...
Balçova'daki o alan için kritik açıklama: Ranta değil halka açılacak!
Balçova Belediyesi Korutürk Mahallesi’nde Ekonomi Üniversitesi’nin dibindeki ...
İzmir Büyükşehir'den şehit ailesi için anlamlı yardım
İzmir Büyükşehir Belediyesi Gaziemir’de bulunan şehit Abdullah Ortanca’nın ...
 
Selçuk'ta ilk iftar heyecanı
Selçuk Belediyesi’nin Ramazan ayı sebebiyle kurulacak iftar sofralarının ...
Konak'ta kursiyerlerden büyülü yıl sonu gösterisi
Konak Belediyesi’nin açtığı kültür-sanat kurslarına katılan kursiyerler ...
İzmir'de Atatürk'süz duvar kalmasın!
Metropol dışındaki 19 ilçenin muhtarlarına Atatürk portresi, Türk bayrağı, ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva