HABERLER>POLİTİKA
7 Kasım 2017 Salı - 09:35

Başbakan Yıldırım'dan vize açıklaması!

Başbakan Binali Yıldırım, ABD'ye hareketi öncesinde açıklamalarda bulundu.

Başbakan Yıldırım dan vize açıklaması!

Başbakan Binali Yıldırım, ABD'ye hareketi öncesinde açıklamalarda bulundu.

Yıldırım'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"ABD Başkanı Uzakdoğu ziyaretinde olduğu için Başkan Yardımcısı Pence ile Türkiye-ABD arasındaki bütün konuları ele alacağız. Yaşanan gelişmeleri de değerlendirme fırsatı bulacağız. Özellikle Türkiye-ABD arasındaki Suriye, Irak meseleleri FETÖ konusundaki ABD ile ilgili taleplerimiz ve bu konuda bundan sonraki aşama kapsamlı bir şekilde dile getirilecek.

PYD, YPG ve DEAŞ ile mücadele konusunda aramızdaki sorunların açıklıkla 2 müttefikin hukukuna uygun bir şekilde ele almayı hedefliyoruz. Ziyaret öncesi ABD ile Türkiye arasında askıya alınan vize işlemlerinin sınırlı da olsa yeniden başlaması önemlidir. Ziyaretimizin, ülkemizin ABD ile ilişkilerinin bulunduğu düzeyden daha ileri düzeye taşınmasına vesile olmasını ümit ediyorum.

Bütün bunları yaparken tabii ki vazgeçemeyeceğimiz şey ülkemizin hassasiyetleridir. Bu hassasiyetlere muhataplarımızın da gereken hassasiyeti göstereceğini ümit ediyoruz. Türkiye-ABD ilişkilerinin zaman zaman dalgalanma geçirmesi geçmiş yıllarda da olmuştur.

ABD Büyükelçiliği'nin yaptığı açıklama üzerine Türk Büyükelçiliği de akrşı açıklama yapmıştır. Açık ve seçik herhangi bir yoruma gerek olmayacak şekilde izah edilmiştir. İki ülke arasında bazı yargılama ve tutuklama işlemleri var. Her iki ülke de hukuk devleti. Hukuk devleti kurallarına göre işlem ifa edilmektedir. ABD'ye güvence vermek onlardan güvence istemek gibi bir müzakere hukuk devleti ilkelerine uymaz.

Bizim hassasiyetimiz 15 Temmuz darbesiyle ilgili bu darbenin ardından Gülen'in olduğuna yönelik delillerimiz var iadesini istiyoruz. Bazı nedenlerle tutuklanmış olan vatandaşlarımızla ilgili endişelerimizin de giderilmesini istiyoruz. Bunlar diplomatik kanallarda görüşülüyor. Bu ziyaretin amaçlarından biri de bu konuları açıklığa koymak, makul bir yol bulabilmektir.

İade konusunda yapılacak her şey yapıldı. Dosya odalara sığmayacak hale gelmiştir. Bu kadar belge iş görmüyorsa işin içinde başka mesele var diye insanın aklına geliyor. Haddinden fazla dosya verdiğimizi düşünüyorum. Hukuk sisteminin devreye girerek gereğini yapmasını bekliyoruz.

MALTA BELGELERİ İDDİASI

Dün birgazete şahsım ve ailem hakkında off-shore şirketleri var diye haber yapıyor. Vatandaşlarımızın gerçeği öğrenmesinde fayda var. Ben gemi inşa ve makine mühendisiyim, hayatım boyunca bu işi yaptım. Siyasete başlayınca da evlatlarıma bıraktım. Onlar kendi işini ben kendi işimizi yapıyorum. Siyasete başlarken çocuklarıma tavsiyem oldu, devletle hiçbir zaman iş yapmayacaksınız.

Devletin bankalarından hiçbir kaynak kullanmayacaksınız. Denizcilik küresel bir iştir, dünyanın her yerinde iş yapıyorlar. Bunun gizli saklı bir tarafı yok, burada iş çeviriyorlarmış gibi bir algı oluşturmaya çalışıyorlar. Türkiye ve başka ülkede bir kişi hakkında ticari faaliyetleri hakkında bilgi almak isterseniz her türlü bilgiyi alabilirsiniz. İnternet üzerinden 2 dolar ödeyerek herkes hakkında bilgi alabilirsiniz, bunların sır özelliği yok.

Bunlar açık seçik faaliyet gösteren şirketlerdir. Bu iddia yeni de değil, bu gazete ilk defa 2008'de bunları gündeme getirdi. Şimdi de aynı haberi büyük bir usulsüzlük olarak yapıyorlar. Benim siyasetçi olmam nedeniyle çocuklarımın faaliyetleri üzerinden haber yapmaları egzotik bir iştir. Benim dokunulmazlığım var ama çocuklarımın yok. Buradan davet ediyorum, her türlü soruşturma yapılabilir.

Biz onurumuzla varız, ülkemiz ve milletimiz için bütün ömrümüzü verdik, en büyük servet itibarımızdır. Para bugün vardır yarın yoktur. vergi vermiyor diye itham ediyorlar, bu haberi yaptıklarında çocuklarımın şirketi İstanbul'da en fazla vergi veren şirketler arasında yer alıyor. İnsanların kafasını karıştırmaya luzüm yok. Bana milli değil diyenlerin apar topar memleketten kaçmasını vatandaşlar bilmeli." (NTV)

 
Hepsi aranıyordu! Bota binemeden yakalandılar!
 
İzmir'de devrim gibi karar! Deniz suyundan içme suyu...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Sürekli Kaf-Kaf’a yardım turunda
Karşıyaka Belediye Başkanı Akpınar ile beraber kolları sıvayan ve zor ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan Rusya'ya gidiyor!
Cumhurbaşkanı Erdoğan 13 Kasım'da Rusya'ya gidecek. Rusya Devlet Başkanı ...
Tayfun MARO yazdı... CHP ve kaygılarımız
Tayfun MARO yazdı... CHP ve kaygılarımız
 
CHP İzmir’in iki başkanı adaylığını açıkladı: Gözler muhalefet ve diğer ilçelerde…
Konak İlçe Başkanı Başak ile Buca İlçe Başkanı Kaya’nın ‘devam’ kararlarını ...
Başbakan Yıldırım ABD'ye gidiyor
Başbakan Yıldırım, 7-10 Kasım'da ABD'ye bir ziyaret gerçekleştirecek, ...
HDP İzmir 2'nci olağan kongresini yaptı
Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü, 2'nci olağan kongresini ...
 
İzmir'de Ecevit anmasında CHP'li Belediyelere sitem!
İzmir'de, eski başbakanlardan Bülent Ecevit'in vefatının 11. yılı nedeniyle ...
CHP İzmir’de ilk adaylar metropolden: İki ilçenin mevcut başkanları ‘devam’ dedi!
Mahalle delege seçimlerinin sona ermesinin ardından gerçekleşecek ilçe ...
CHP Konak’ta Başak yeniden aday: 'Vallahi de billahi de...'
Konak’ta 2 dönemdir başkan seçilen Başak 3’üncü dönem için kolları sıvadı. ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva