HABERLER>POLİTİKA
4 Aralık 2016 Pazar - 21:34

Başbakan: FETÖ'nün ele geçirdiği şirketlerden...

Başbakan Yıldırım, "Biz FETÖ'nün ele geçirdiği şirketlerden, bu alçakları temizliyoruz. Şirketler istihdam yapıyor ve binlerce insan çalıştırıyor. Bunlar faaliyetlerine devam edecek." dedi.

Başbakan: FETÖ nün ele geçirdiği şirketlerden...

Kayseri Sanayi Odası tarafından düzenlenen ödül töreninde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, "Cumhurbaşkanımızın bir sözü var, 'Kurumları cezalandırmak yanlıştır, hatalı olan kimse onu cezalandırmak gerekir.' Biz de bu örgütün (FETÖ) ele geçirdiği şirketlerden, bu alçakları temizliyoruz. Şirketler üretim yapıyor, istihdam yapıyor ve binlerce insan çalıştırıyor. Bunlar faaliyetlerine devam edecek. Başka şirketlerle alımlar yapacak, satımlar yapacak. Bunun için sorgu sual yok. İşimiz şirketler değil, kurumlar değil, işimiz bilfiil, bu terör örgütünün içine bulaşmış, gırtlağına kadar terör örgütüyle birlikte olmuşlardır." dedi.

Bu yıl 12'ncisi gerçekleştirilen törende bulunmaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Başbakan Yıldırım, Kayseri'de bugün 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün adını taşıyan müze ve kütüphanenin açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Türkiye'ye Kafkasya'dan, Avrupa ve Asya'dan gelen misafirlerle yaptıklarını hatırlattı.

"Ödüllendirmek her zaman daha büyük başarıların kapısını açar"
Yıldırım, binlerce Kayserilinin katımıyla toplu açılışlar yaptıklarını kaydederek, bu akşam, ihracat sıralamasında yer alan sanayi kuruluşlarının ödüllendirileceğini söyledi.

"Ödül, önemli birşey. Marifet iltifata tabidir. 'Alıcısı olmayan mal, metadır' derler. Onun için ödüllendirmek, her zaman daha büyük başarıların kapısını açar." diyen Binali Yıldırım, ödül alacak tüm firmaları ve çalışanlarını yürekten tebrik etti.

"Türk ekonomisinin nabzının attığı şehirlerimizden bir tanesidir Kayseri"
Yıldırım, Kayseri'nin geleneksel olarak üreten, ürettiğini refaha dönüştüren, ihracat yapan ve Türkiye'nin kalkınmasına, büyümesine katkı sağlayan illerden biri olduğunu belirterek, Kayseri'nin 83 ülkeden daha fazla nüfusa ve 90 ülkenin toprağından daha geniş il sınırına sahip olduğunu, büyük sanayi kuruluşları ile Türkiye'deki iller arasında 7'nci sırada bulunduğunu ifade etti.

Türkiye'nin 6'ncı büyük tekstil ihracatçısı Kayseri'nin 163 ülkeye ihracat yaptığını kaydeden Başbakan Yıldırım, "Bütün bu rakamlar gösteriyor ki Kayseri, sanayinin ve ticaretin merkez şehirlerinden biri haline gelmiş. Türk ekonomisinin nabzının attığı, yatırımın, üretimin, istihdamın her yıl artış gösterdiği yıldız şehirlerimizden bir tanesidir Kayseri." diye konuştu.

"Millet iradesinden başka irade asla kabul etmedik"
Yıldırım Türk ekonomisi üzerine bugünlerde karamsar senaryo yazmaya çalışanların olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"AK Parti iktidarında 14 yıl boyunca biz sadece memlekete, millete hizmet etmekle kalmadık. 14 yıl içerisinde vesayet odaklarıyla da kumpaslarla da mücadele ede ede bugünelere geldik. Hem hizmeti aksatmadık hem de kafayı kaldıranların kafasını ezerek bugünlere geldik. Çünkü millet iradesinden başka irade asla kabul etmedik, tanımadık. AK Parti iktidarında bugüne kadar yaşanan olayları hatılayın. Birkaç tanesini ben söyleyeyim; İlk karşılaştığımız vesayet, cumhurbaşkanlığı seçimidir, 367 icadıdır. Hemşeriniz, sizin evladınız Abdullah Gül'ü 363 vekili olan AK Parti'ye seçtirmediler, yeni icat çıkardılar. 'Siz misiniz öyle yapan' dedik, biz de 'her derdin devası millettir' dedik, millete gittik ve düğümü millet çözdü. Ve artık cumhurbaşkanını millet doğrudan seçiyor ve Türkiye'nin, milletin oylarıyla, yüzde 52 oyla seçilmiş ilk cumhurbaşkanımız da Recep Tayyip Erdoğan'dır, liderimizdir, kurucu genel başkanımızdır."

"Alçaklara geçit verilmedi"
Vesayet ve şer odaklarının bununla kalmayıp, milletten yüzde 48 oy almış AK Parti'yi kapatmaya kalktığını anımsatan Binali Yıldırım, bu badireyi de atlattıklarını söyledi.

Yargı darbesine karşı ise Anayasa değişikliği yaptıklarını anlatan Yıldırım, "Bu da yetmedi bu sefer Gezi olaylarını, 17 Aralık'ı başlattılar. Bütün bunları geçtikten sonra altın vuruşlarını yapmaya kalktılar 15 Temmuz'da. 15 Temmuz Türkiye'nin 2'nci istiklal mücadelesidir. 15 Temmuz, bu aziz milletin alçak Feto terör örgütüne dersini verdiği gündür. Bu büyük millete, Türkiye'ye darbe yapmak isteyen bu alçaklara millet darbe yapmıştır, onları bin pişman etmiştir." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dik duruşu, dirayeti, hükümetin kararlılığı ve milletin cesaretinin alçaklara geçit vermediğini belirten Başbakan Yıldırım, bu vesileyle bütün şehitleri rahmetle, şükranla andığını ifade ederek, mekanlarının cennet olması temennisinde bulundu. (AA)

 
Kaçak dağ keçisi avına 48 bin lira ceza!
 
'Şike kumpası'nda Zaman ve Taraf irtibatı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu: El kaldırıp indirmekle rejim değişmez
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, başkanlık sistemi tartışmalarıyla ...
AK Partili Sürekli engelleri kaldıran çalışmaları anlattı
AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, engellilerin de diğer ...
Erdoğan'dan 'TL' mesajı: Rusya, Çin ve İran'la...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu arada biz Rusya, Çin ve İran ile buralarla ...
 
Abdullah Gül müzesi açılışı liderleri buluşturdu!
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül adına Kayseri’de müze açılıyor. Müzenin ...
CHP'li Güven'den hükümete 'kadın hakları' salvosu
CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, Türk kadınana seçme ve seçilme ...
AK Partili Kaya'dan İzmir'e o proje için isim önerisi çağrısı
Ulaştıma Bakanı Ahmet Arslan, 20 Aralık'ta açılışı yapılacak olan İstanbul ...
 
Hotar: Kadınlar ülkemizin yegâne değerleridir
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Prof. Dr. Nükhet ...
AK Partili Özdağ Gülen-Papa buluşmasında Ecevit’i işaret etti
Özdağ, bir süre önce yaptığı açıklamalarda dile getirdiği, Fethullah Gülen ...
Kılıçdaroğlu: Aramızda ülkücüler var, onlar da…
CHP'nin 'Ülkemizi Böldürmeyeceğiz' adlı ilk mitingi Adana'da yapıldı. ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva