HABERLER>POLİTİKA
3 Aralık 2016 Cumartesi - 16:56

Kılıçdaroğlu: Aramızda ülkücüler var, onlar da…

CHP'nin 'Ülkemizi Böldürmeyeceğiz' adlı ilk mitingi Adana'da yapıldı. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, miting sırasında ülkücülerin açtığı pankarta 'Aramızda ülkücüler de var. Onlar da Başkanlığa karşıyız diyorlar' diyerek karşılık verdi.

Kılıçdaroğlu: Aramızda ülkücüler var, onlar da…

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Adana'da Uğur Mumcu Meydanı'nda düzenlenen "Türkiye’yi Böldürtmeyeceğiz, Cumhuriyeti Koruyacağız Mitingi"nde, Aladağ'dan, acının olduğu yerden geldiğini, burada 12 kişinin toprağa verildiğini, herkesin acısının büyük olduğunu belirtti.

Çocuğunu okula ve üniversiteye gönderen bütün annelere sözü olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Bir, taşımalı eğitim sistemini tümüyle kaldıracağız. Nerede bir öğrenci varsa, öğretmen de orada olacak, Ferhat ile Şirin'in buluştuğu gibi öğretmen ile öğrencisi buluşturacağız. İki, hiçbir annenin gözü arkada kalmayacak. Eğer, bulunduğu yerden başka bir yerde okuması gerekiyorsa, sıcak suyu olan, soğuk suyu olan, banyosu olan internet erişimi olan yurtlarda kalacak çocuklarımız."

"Kimlik üzerinden siyaseti kaldırmalıyız"
Kılıçdaroğlu, köy enstitülerinin Türkiye'nin her tarafında olduğunu hatırlatarak, "Bir tek yangın çıkmış değildir, Köy Enstitüleri'nin yurdunda bir cinsel istismar dahi olmamıştır. Çünkü orada görev yapanlar namuslarıyla görev yapıyorlardı, orada görev yapanların tek bir aşkı vardı, vatan aşkı, bayrak aşkı, birlikte olma aşkı, bu felsefeyle yola çıktılar ve hayatlarını devam ettirdiler." diye konuştu.

"Türkiye eğer hepimizin Türkiyesi ise ve bunun mücadelesini yapıyorsak, önce kimlik üzerinden siyaseti kaldırmalıyız" diyen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "İnanç üzerinde siyaseti kaldırmak zorundayız, yaşam tarzı üzerinden siyaseti kaldırmak zorundayız, vatandaşı, yurttaşı, insanı, kimliği ve inancı ne olursa olsun yaşam tarzı ne olursa olsun başımızın tacı yapacağız. Ona her türlü imkanı sağlayacağız. Hiç kimseyi CHP iktidarında ötekileştirmeyeceğiz."

"Parlamenter sistemin arkasında 140 yıllık gelenek var"
Kılıçdaroğlu, demokratik parlamenter sisteme sahip çıkacaklarını vurgulayarak, "Ortak değerimizdir. Demokratik parlamenter sistemin arkasında 140 yıllık bir gelenek var. Bir kişi gelecek, benim sayısal çoğunluğum var, ben rejimi değiştireceğim. Bu ülkenin kuruluşunda acı vardır, gözyaşı vardı, kan vardır, sayısal çoğunluk yoktur, milli irade vardır." dedi.

CHP Lideri’nin öne çıkan diğer mesajları:
15 Temmuz'da darbe girişiminde linç edilen askerlerin hesabını soracağız. Sen komutandan hesap sormuyorsun, erden erbaştan hesap soruyorsun. Adana meydanında soruyorum. Onlar ne istedi de siz vermediniz?

ANAYASAYA TIPIŞ TIPIŞ UYACAKSIN
Yüzde 92 ile kabul edilen anayasaya uymam diyor. Vatandaşa gelince anayasa var sana yok öyle mi? Adana meydanında söylüyorum sen de tıpış tıpış o anayasaya uyacaksın.Bu ülkenin çimentosu laikliktir. Kim neye inanırsa inansın! bütün samimi inançlı kardeşlerime sesleniyorum; senin incancının başımın üzerinde yeri var. İnancını siyasete alet eden bu ülkeye en büyük kötülüğü yapan insandır.

TÜRKİYE'Yİ YARI AÇIK CEZAEVİNE ÇEVİRDİLER
Bu Türkiye'de basın özgürlüğü olmalı, gazeteciler istediği gibi yazabilmeli. Basın medyanın yüzde 90'ı hükümetin kontrolündedir. Tek bir ağızdan tek tip konuşuyorlar! Onları oraya çıkaranlar hükümet yanlılarıdır. CHP iktidarında medya özgürlüğünü sağlayacağız.Gazeteciler hapiste ama sanmasınlar ki yalnızlar. Türkiye'yi yarı açı cezaevine çevirdiler. Kimse unutmasın bu ülkede Cumhuriyet Halk Partisi oldukça medya özgürlüğünü sonuna kadar savunacağız. Hapiste tek bir gazeteci kalmayana kadar namusumuzla, inancımızla mücadele edeceğiz.

"ARAMIZDA ÜLKÜCÜLER DE VAR"
Başkanlık sistemine karşıyız miting yapmak istiyoruz diye başvuruyorlar izin vermiyorlar. Karşı düşünceye izin yok, yasak diyorsun! Sen yasağı al başına çal! Yasağı CHP iktidarında kaldıracağız.

Aramızda ülkücüler de var! Onlar da Başkanlığa karşıyız diyorlar.

Onlar bölücü biz birleştiririz. Hep bir ağızdan söylüyoruz. Şehitler ölmez, vatan bölünmez!

 
İstanbul Gazi Mahallesi'nde polisle çatışma
 
Fethiye’de belediyeden bu kez afişle teşekkür!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
4 Aralık 2016 Pazar 14:24

Türkiye' de yurttaşlık kağıt üzerinde eşit.

Yorumu oyla      11      5  
Lombak 3 Aralık 2016 Cumartesi 20:25

Başkanlığa kesinlikle karşıyım. Yalnızca dün Halk TV izliyorum. Son yılların en büyük çarpıtması yapıldı kanalda. Efendim zamanında AKP, HDP ile beraber Avrupa Yerel Özerklik şartındaki çekinceleri kaldırarak özerliği hedeflemişler. Eee? CHP mitinglerinde ülkeyi böldürmeyiz mitinglerine başlamış. Pardon ama CHP bu yılın başında kurultayda yerel özerklik şartını çekinceleri kaldırmayı hedef olarak kabul etmedi mi? Zaten eşit olan yurttaşlığı, HDP gibi "eşit yurttaşlık" olarak tanımlamadı mı? Ülkenin bölünmesine kesinlikle karşıyım. Ama bölünmeyi bu CHP'nin önlemesi mümkün değil.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Vekillerden 10 bin önerge
Milletvekilleri, geçen yasama yılında denetim mekanizmalarını aktif şekilde ...
CHP’li Moroğlu’ndan Van notları: İnsanlar can derdinde!
CHP PM üyesi Moroğlu alan çalışması yaptığı Van hakkında izlenimlerini ...
Erdoğan: Bu konuda da yalnızlığımı biliyorum!
"Döviz bağımlılımığızı azaltmalıyız" diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ...
 
CHP İl Başkanı Güven: Engel değil destek olalım…
3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde açıklama yapan İl Başkanı Güven, “Onlar ...
CHP’li Çıray’dan Yunan Bakan’a: Haddini bil!
Çıray, Yunanistan Savunma Bakanı Kammenos’un, ‘Lozan’ı feshedeceksek, ...
Kılıçdaroğlu Türkiye'nin yüreğinin yandığı yerde...
Genel Başkan Kılıçdaroğlu, Adana'nın Aladağ ilçesinde, 12 kişinin yaşamını ...
 
Kılıçdaroğlu’nun kardeşi: Erdoğan da bir Atatürk!
Celal Kılıçdaroğlu, "Tayyip Erdoğan Atatürk'ün koltuğunda oturan bir insan ...
AK Parti’de gündem o 4 ilçe: Koordinatör görüşme odasında!
AK Parti genel merkezi tarafından istifaları alınan Buca, Kiraz, Dikili ...
Bucalı Gençlerin CHP Grubu’ndaki sloganına 4 yıl hapis istemi
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, CHP'nin 24 Mayıs'taki TBMM Grup Toplantısı'nda ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Türkiye'nin 'en güzeli' İzmir'e!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva