HABERLER>POLİTİKA
3 Ocak 2017 Salı - 12:30

Başbakan'dan çok önemli OHAL açıklaması

Yıldırım, OHAL'in 3 ay uzatılmasının da Meclis'te bu hafta görüşüleceğini söyledi.

Başbakan dan çok önemli OHAL açıklaması

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin grup toplantısında milletvekillerine seslendi.

Ortaköy'deki gece kulübü Reina'ya düzenlenen terör saldırısına değinen Yıldırım, "İstanbul'daki saldırı, seçilen zaman ve mekan dikkate alındığında amacın ne olduğu çok açıktır. Bu saldırıyla etnik ve mezhep temelli çatışma yaratılmak isteniyor" dedi.

"Terörün bu provokatif oyunları bizi yanıltmasın Ortaköy'de cami, kilise, havra hep bir aradaydı. Biz bir arada yaşama tecrübesini yıllardır tecrübe ediyoruz" diyen Yıldırım'ın sosyal medya konusunda bir uyarısı oldu.

"Her türlü ayrıştırıcı söylemin terörün amacına hizmet ettiğini unutmayalım" ifadelerini kullanan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Sosyal medya üzerinden yapılan kışkırtmacı paylaşımlar ülkemize ve kardeşliğimize zarar veriyor. Sosyal medyada yapacağınız paylaşımlar başınıza bela olabilir. Kin ve nefret söylemi, terörü açıkça övmek gibi faaliyetler hukuk devletinde suçtur ve cezai karşılığı vardır. Bu tip paylaşımlar yapanlar hakkında hukuki işlemler başlatılmıştır. Vatandaşlarımızın ve gençlerimizin terör örgütünün oyununa alet olmamalarını ve suç teşkil edecek paylaşımda bulunmamalarını istiyoruz."

OHAL'İN UZATILMASI BU HAFTA GÖRÜŞÜLECEK

Yıldırım OHAL'in 3 ay uzatılması konusunun da bu hafta Meclis'te görüşüleceğini açıkladı.

Yıldırım'ın konuşmasından öne çıkan diğer başlıklar öyle:

"Milletimize güveniyoruz, milletimiz de devletine ve hükümetine güveniyor. Yeni yılda canla başla çalışmaya devam edeceğiz. Birliğimizi, dirliğimizi, kardeşliğimizi bozmak isteyenler bilsinler ki bunu katiyen başaramayacaklar. Karanlıktan beslenen terör örgütleri, Türkiye'nin günışığına kavuşmasından rahatsız oluyorlar. 2017 Türkiye'nin terörle mücadelede mutlak başarı sağlayacağı bir yıl olacaktır.

"BÜTÜN HAYAT TARZLARI GÜVENCEMİZDE"

Masum ve savunmasız insanları mutlu ve güzel anlarında katleden alçakların amacı korku salmak. Bu katilleri aramıza salanlar, bu alçakça eylemleri ile farklı yaşam tarzı üzerinden, inançlar üzerinden ayrışacağımızı bekliyorlarsa boşuna hevesleniyorlar. Türkiye bir hukuk devletidir, bu ülkede bütün hayat tarzları, bütün inançlar, bütün düşünceler, devletin güvencesindedir. Bizim inancımız açık ve nettir. Bir insanı öldüren bütün insanlığı öldürmüş gibidir. Alçak saldırılar karşısında millet olarak birbirimize daha fazla kenetleneceğiz.

EN ÇOK ZARARI TÜRKİYE GÖRDÜ

Uluslararası toplumdan beklentimiz terör karşısında ikircikli tavrın bir tarafa bırakılmasıdır. Terör örgütleriyle mücadelemiz amansız bir şekilde sürüyor. Türkiye sadece bir örgütle mücadele etmiyor. Dünyanın hiçbir ülkesinde bir anda bu kadar terör örgütüyle mücadele yok.

Suriye ve Irak'taki otorite boşluğu terör örgütleri için mükemmel bir ortam oluşturmuştur. Bundan en büyük zararı Türkiye görmüştür. Türkiye bugün terörü sadece kendi topraklarında değil nerede insanlarımıza zarar veriyorsa orada yok etme kudretine sahiptir ve Fırat Kalkanı ile bunu gerçekleştirmektedir.

"BAŞIMIZA GELEN PİŞMİŞ TAVUĞUN BAŞINA GELMEDİ"

Şu 6 ay içerisinde başımıza gelen pişmiş tavuğun başına gelmedi. 15 Temmuz hiç birimizin öngörebildiği bir şey değildi. Milletin üzerine ateş ederek halk iradesiyle üş başına gelen hükümet ve cumhurbaşkanını ortadan kaldırmak istedi. Biz hem vesayetle mücadele ettik hem de millete verdiğimiz sözleri yerine getirdik.

"MÜDAHALE EDEN TEK ÜLKE BİZ OLDUK"

Suriye'de inisiyatif aldık, Rusya ile beraber ateşkesin sağlanmasını başardık. Bununla da kalmadık bu ateşkesin BM tarafından kabulünü de sağladık. Bütün ülkelerin Suriye'de kalıcı bir barışa adım atmaları için zemin oluşturduk. Halep'te yaşanan katliama tek müdahale eden ülke Türkiye oldu. Irak ile ilişkilerimizi düzeltmek için bir süreç başlattık. Bu hafta içinde Irak'ı ziyaret edeceğim.

"ASGARİ ÜCRET YIL BOYUNCA AYNI OLACAK"

Asgari ücret yüzde 10''a yakın arttı Asgari ücret yıl boyunca aynı olacak. Vergi diliminden etkilenmeyecek. Ocak 1'den 31 Aralık tarihine kadar aynı olacak. Böylece mağduriyetlerin önüne geçmiş olacağız. İş verenlerimizin artan vergilerden dolayı ilave yüklerini de karşılamaya devam edeceğiz. Asgari ücreti düşük bulan olabilir, biz de daha fazla vermeyi arzu ederdik. Ama imkanlarımız arttıkça yapabileceğiz. Esnaf ve ahilik fonu kurulacak. İş yeri kapanan, zora giren esnafımıza nefes aldıracak.

SEL FELAKETİNİN YAŞANDIĞI BÖLGEYE GİDECEK

Mersin'deki bir sel felaketi yaşadık. Bakanımız gitti, vatandaşlarımızla görüştü. 3 vatandaşımız hayatını kaybetti, 2 vatandaşımız da aranıyor. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyoruz. Vatandaşlarımız rahat olsun. Zararları-ziyanları neyse elimizdeki imkanlarla karşılayacağız. Ben de Mersin'e gideceğim vatandaşlarımızla bir arada olacağım. Tamamladığımız hastanenin de açılışını gerçekleştireceğiz.

"OBAMA YÖNETİMİNİN SUÇU"

Bütün icraatları yaparken bir de terörle mücadele ediyoruz. Fırat Kalkanı'nın 133. günündeyiz. Operasyonlarda bugüne kadar bin 561 DEAŞ teröristi etkisiz hale getirildi. Dünya sürekli DEAŞ diyor, onlar lafını ediyor, mücadeleyi yapan sadece Türkiye. Amerika'nın da bir halt ettiği yok. Yaptıkları var; YPG'ye PYD'ye silah veriyorlar Türkiye'de daha çok terör olayı yaşansın diye. Umarım yeni yönetimde bu kepazeliğe son verirler. Yeni yönetimi sorumlu tutmuyoruz, bu Obama yönetiminin suçudur. Artık gün dostun düşmanın ortaya çıkma günüdür. Yıllardır NATO'da Amerika ile beraberiz. Bölgede birçok konuda birlikte çalışıyoruz. Bütün ortaklığın bir terör örgütü tarafında gölgelenmesine Amerika asla izin vermemeli. PYD eşittir PKK, YPG eşittir PKK... Bunların artık görülmesini istiyoruz. FETÖ orada, PKK'nın uzantılarını yanınıza gelmiş... Bir karar verin, terör örgütlerine kucak mı açacaksınız, Türkiye'nin yanında mı yer alacaksınız. Umarım yeni yönetim buna bir karar verir. Umarım bu yanlıştan dönülür dönerlerse dönerler dönmezlerse biz kendi işimizi hallederiz.

 
Süt üreticisine referans fiyatı şoku!
 
Torbalı'da yeni hastane için geri sayım
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
3 Ocak 2017 Salı 13:26

Başkanlığa kadar OHAL devam edecek. Bir kenara yazın 😀

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karataş’tan yeni anayasa süreci mesajları: AK Parti MHP’ye yaklaştı!
MHP İl Başkanı yeni anayasa süreci hakkında konuştu: Israrla savunduğumuz ...
Ak Partili Bilgi: 2017’de en çok yatırım Narlıdere’ye yapılacak
Ak Parti Narlıdere ilçe başkanı Aslan Bilgi 2017'de İzmir’in en çok yatırım ...
Bahçeli açıkladı: Mecliste de sandıkta da evet!
MHP Lideri Bahçeli, İstanbul Ortaköy'deki terör saldırısı için ''Reina ...
 
Başbakan’dan CHP Lideri'ne suikast uyarısı!
Başbakan Binali Yıldırım’ın, Ortaköy’de yaşanan katliamdan kısa bir süre ...
Çeşme kazası Meclis'e taşındı: Bu sızıntı kimin işi?
CHP İzmir milletvekili Mustafa Balbay, Çeşme'de Lady Tuna isimli gemiden ...
CHP'li Bakan 2 yeni üniversitedeki durumu Başbakan'a sordu
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, İzmir’in iki yeni üniversitesiyle ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a liderlerden taziye telefonu
Ürdün Kralı 2. Abdullah, Filistin Devlet Başkanı Abbas ve Yunanistan Cumhurbaşkanı ...
Başbakanlıktan sosyal medya uyarısı!
Başbakanlık tarafından, İstanbul'daki terör saldırısına ilişkin sosyal ...
Kılıçdaroğlu: Haksızlık ve ahlaksızlık!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, laikliğin önemini anlatmaya çalışan ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva