HABERLER>TARIM
15 Mart 2017 Çarşamba - 12:25

Bakırçay tarım ve hayvancılık zirvesi sona erdi

İzmir’in Bergama İlçesi’nde Bakırçay Bölge Gazetesi ve Bergama Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği 3. Bakırçay Tarım ve Hayvancılık Zirvesi sona erdi.

Bakırçay tarım ve hayvancılık zirvesi sona erdi

BerKM’de ‘Bakırçay ve Küçük Menderes Bergama’da buluşuyor’ temasıyla başlayan zirve ilk gün açılış konuşmalarıyla başladı. İlk gün açılış konuşmaları Bergama Kaymakam Vekili Aliağa Kaymakamı Dr. Bayram Yılmaz, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Bergama Ziraat Odası Başkanı Nuri Taşkıranoğulları, İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarım Daire Başkanı Ertuğrul Tugay, İzmir  İl Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu İkinci Başkanı Arif Metin Karagöl, Köykoop İzmir Yönetim Kurulu Başkanı Muhittin Akbulut, İzmir Ticaret Borsası Meclis Başkanı ve Ulusal Pamuk Konseyi Başkanı Barış Kocagöz, İzmir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Güldal, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü İkinci Bölge Müdürü Hayati Çelenk ve İzmir Orman Müdürlüğü Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Erol tarafından yapıldı.

İlk gün öğleden sonra yapılan ilk oturumda ise Menderes ve Bakırçay Bölgesinden Kooperatif Başkan ve yöneticileri “İzmir Tarımında Kooperatifleşmeyi” tartıştılar. Bu oturuma Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük, Bayındır Çiçek Kooperatifi Başkanı Ersoy Sümerkan, Bademli Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mehmet Selçuk Bilgi, Bergama Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mesut Kayalı, İzmir İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hüseyin Şengül, Foça Süt ve Yoğurt Kooperatifi denetim kurulu üyesi Nihat Dirim ile Manisa Celal Bayar Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Uluslararası Ticaret Bölüm Başkanı Prof.Dr. Osman Murat Kocatürk katıldı. 

Zirvenin ikinci gününde ise; sabah oturumunda “Kırsal Kalkınmada Bakırçay ve Küçük Menderes Havzasının Durumu ve Potansiyeli” konuşuldu. Panelde Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Tarım Politikası Yayım Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Prof.Dr. Murat Boyacı ‘Tarımda Yenilikler ve İnovasyon’ konusunu anlattı. TMMOB Ziraat Mühendisleri İzmir Şubesi 2.Başkanı Ahmet Tomar ‘Bakırçay ve Küçük Menderes Havzalarında Tarımsal Sulama Fırsatları ve Tehditleri’ konusuna değindi. Doç.Dr. Atilla Kaya ise ‘Bakırçay ve Küçük Menderes Havzasındaki Hayvancılığın Durumu’ konusunda sunum yaptı. Öğleden sonraki son oturumda ise Kemalpaşa Ziraat Odası Başkanı Bülent Oray ve Bergama Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Kahyaoğlu ‘Bakırçay ve Küçük Menderes’ konulu panelde bir araya geldi. Bu oturumun ardından 3.Bakırçak Tarım ve hayvancılık Zirvesi kapanış ve sonuç bildirgesi ile son buldu. Zirve boyunca yapılan oturumların moderatörlüğünü Bakırçay Gazetesi Genel yayın Yönetmeni Rıdvan Karapehlivan yaptı.

 
Shoexpo yüzleri güldürdü
 
Dervişoğlu’ndan ‘hayır’ mesajları: Vekillere sahip çıkamayan Bahçeli...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bu balın kilosu 20 bin lira
Artvin'deki Sarıçayır Yaylası'nda bir mağaradan çıkarılan "Peri balı"nın ...
Toplanan inek sütü miktarı ocakta azaldı
Türkiye genelinde toplanan inek sütü miktarı, ocakta geçen yılın aynı ...
Rusya'nın yasağı kaldırdığı 4 ürün
Rusya'nın ihracat yasağını kaldırdığı tarım ürünlerinin soğan, karnabahar, ...
 
'Nohut ithalinde gümrük vergisi kaldırıldı'
Denizli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Tefenlili, "Bugün itibarıyla ...
İzmir’de turfanda erik el yakıyor: Tanesi...
Ödemişli Mehmet Adalı, Mersin'den getirttiği erikleri plastik kaplara ...
Üreticiye 'süper' teşvikler yolda
Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, 17 ilde sebze ve meyve ti̇caretinde ...
 
Ege ihracatını kuru üzüm düşürdü!
Ege İhracatçı Birlikleri kanalıyla yapılan ihracatta şubat ayında sanayi ...
Türkiye Ürün Borsası A.Ş. kuruldu
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı İsmail Yücel, Türkiye Ürün Borsası ...
Çiftçilere destek ödemesi başladı
Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, 2017 yılı tarımsal destekleme ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva