HABERLER>POLİTİKA
15 Mart 2017 Çarşamba - 12:29

Dervişoğlu’ndan ‘hayır’ mesajları: Vekillere sahip çıkamayan Bahçeli...

MHP İl eski Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Akşener’in İzmir mitingine ilişkin bilgi verirken referanduma ilişkin meclisteki oylama üzerinden konuştu: 40 vekilden 17 tanesi ‘hayır’ dedi. Kendi seçtiği vekillere sahip olamayan Bahçeli milyonlarca ülkücüye nasıl sahip çıkacak?

Dervişoğlu’ndan ‘hayır’ mesajları: Vekillere sahip çıkamayan Bahçeli...

Mehmet İŞLER/EGEDESONSÖZ - Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl eski Başkanı Müsavat Dervişoğlu Renaissance Otel’de basın açıklaması gerçekleştirdi.

Dervişoğlu 16 Nisan’da gerçekleşecek anayasa değişikliğinin halk oylamasına ilişkin konuşurken ‘Türk Milliyetçileri ‘Hayır’ Diyor’ platformu çatısı altında kentte gerçekleşecek ilk miting hakkında bilgi de verdi.

Kurultay sürecinde genel başkanlığa aday olan ve partiden ihraç edilen Meral Akşener’in 26 Mart Pazar Günü saat 16:00’da Gündoğdu Meydanı’nda İzmirlilere sesleneceğini bildiren Dervişoğlu, kentteki tüm vatandaşlara katılım çağrısında bulundu.



ELEKTRİKLERİMİZİN KESİLMESİNE ALIŞTIK
Ayrıca Dervişoğlu’nun açıklamalar sırasında salonun ışıkları 3 kez söndü. Işığın kısa süreli şekilde kapanması karşısında ise Dervişoğlu, “Salonlarımızda elektrik kesintilerine alıştık” diye konuştu.

TEK ADAMIN DAYATTIĞI POLİTİKALARI SORGULAMAMIZ GEREK!
Dervişoğlu referandum sürecine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulunurken AK Parti iktidarını hedef aldı.

Dervişoğlu, “Ülkemiz bir yandan devasa problemlerle boğuşmakta diğer yandan da hiçbir derde çare olmayacak bir sistem değişikliğini hayata geçirmekle uğraşmaktadır. İşsizlik, terör, yoksulluk, savaş ve bölünme tehdidi, adaletsizlik, dış politikadaki açmazlar, toplumsal şiddet, kutuplaşmalar, ekonomideki dalgalanmalar, velhasıl yaşadığımız bütün sorunlar, demokratik parlamenter sistemden değil, 15 yıldır bu ülkeyi yöneten iktidarın yanlış politikalarından ve uygulamalarından kaynaklanmaktadır. Tek adama dayalı yönetim anlayışını ve bu anlayışın dayattığı politikaları sorgulamak gerekirken, hain bir darbe teşebbüsünün ardından sistem değişikliğine gitmeye kalkışmanın ve tek adamlığa meşruiyet kazandırmaya çalışmanın kabul edilebilecek bir yanı yoktur. Dünya tarihinde darbelerin sistem değişikliğine vesile olduğunu gösteren birçok örnek mevcuttur. Ancak bir darbe teşebbüsünün sistem değişikliğine dayanak olarak gösterilmesinin Türkiye’den başka bir örneği yoktur. Demokratik Parlamenter Sistemden vazgeçilerek, Partili Cumhurbaşkanlığına ve tek adamlığa geçiş vatandaşlarımızın hangi derdini çözecek, neye çare olacaktır? Bu iktidar tam 15 yıldır neyi istemişte yapamamıştır? Evet, bölünmüş yollarımız, mükemmel stadyumlarımız, adliye saraylarımız, modern hastanelerimiz, hızlı trenlerimiz, kıtaları birbirine bağlayan köprü ve tüp geçitlerimiz, büyük havaalanı projelerimiz var ama aşağıda sıralayacağım sıkıntıların da inkar edilecek bir yanı yoktur. Adalet duygusu zedelenmiştir. Vatandaş artık kendisini hukukun güvencesinde saymamaktadır. Büyük bir çoğunluk gelecek kaygısına kapılmıştır. Ekonomi bir krizden diğerine adeta sörf yapmaktadır” dedi.

16 NİSAN’DA HAYIR VERMEK GEREKMEKTEDİR!
“Mutfakta yangın vardır” diyerek sözlerine devam eden Dervişoğlu, “Dar gelirliler faturalarını ödeyemeyecek hale gelmişlerdir. Sanayi duraklamış, esnaf dükkanını açamaz çiftçi tarlasını ekemez hale gelmiş, işsizlik artmış ve insanlarımız sefalet ve açlık sınırında yaşamaya mahkum edilmiştir. Yanlış güvenlik politikaları nedeniyle milli kardeşlik hukukumuz zedelenmiş, özerk bölgeler oluşmasına zemin hazırlanmıştır. İhtiyatsız stratejiler yüzünden dış politikada itibar ve irtifa kaybedilmiş, başkalarının senaryolarının figüranı durumuna düşülmüştür. Milli varlıklarımıza göz dikilmiş, Türk milletinin geleceğine kast edilmiştir. Bütün bu olumsuzlukların kaynağı demokratik parlamenter sistem midir ki, onu değiştirmek için çabalıyorlar? Türkiye demokrasi geleneklerine ve hukuka bağlı kalarak siyasi tıkanıklığı aşmalı ve sivil seçeneklerle kendi geleceğini tayin etme kararlılığı sergilemelidir. Bunun için 16 Nisan’da gerçekleştirilecek olan referandumda “Hayır”lı bir karar vermek gerekmektedir” açıklamasını yaptı.

Dervişoğlu açıklamasının ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı.

BU KAOS PAKETİNİ MİLLETİN KUCAĞINA KİM KOYMUŞTUR?
Dervişoğlu, “MHP seçmeni ve tabanı en az yüzde 80 hayır kullanacak. İzmir’de bu oran daha yükseğe çıkacak. Mevcut iktidar komşularla sıfır sorun diyerek iş başına gelmiş, Türkiye’ye düşman olmayan ülke bırakmamıştır. Hayır çıkmasını arzulayan taraftakiler, eğer evet çıkarsa Türkiye’de kaos olacağına dair bir iddia dile getiriliyor. Evet tarafında ise hayır çıkarsa kaos olacağı iddia ve ifade ediliyor. Her iki sonuçta kaosa vesile olacaksa o zaman bu kaos paketini milletin kucağına kim koymuştur? Bunu makul karşılamak mümkün değildir. Olağanüstü şartlar olağanüstü sonuçlar da doğurur. Türkiye’deki kutuplaşmayı ortadan kaldıracak sivil seçenek gerekmektedir” diye konuştu.

ADAYIM’ DESEYDİM AYNI AKIBETE UĞRAYACAKTIM
İhraç bekleyip beklemediğini sorulmasına üzerine konuşan Dervişoğlu, “Ben MHP’den ihraç edileceğimi sanmıyorum. Çünkü o statüde değilim. Adayım deseydim aynı akıbete ben de uğrayacaktım. ‘MHP’de niye ihraçlar oluyor?’ sorusunu en iyi Devlet Bahçeli cevaplar. Kendi camiasında tartışılan bir lider konumundaysa devlet bahçeli benim için o defter kapanmıştır. Hakkımda verilmiş bir kararı hukuka uygun olmadığı için yok sayarım” dedi.

KARTLAR YENİDEN DAĞITILACAKTIR
Referandum sonucuna ilişkin ön görüsünü paylaşan Dervişoğlu, “Asla ve kata bu referandumdan evet çıkacağı kanaati taşımıyorum. Hayır çıkarsa ne güzellikler yaşanacak onlara kafa yormak istiyorum. Evet çıkarsa Türkiye diktatörlüğe evirilen, dünyadaki sınıfını yitiren, ligini kaybeden bir ülke konumuna düşer. Bu da hiç olumlu sonuç doğurmaz. Hayır çıkarsa da millet kendi kaderini tayin etme noktasına kavuşur. Hayır çıkması halinde iktidar ilk kez bir mağlubiyet yaşayacaktır. Onun sonuçları da yakındaki seçimlere nasıl yansır göreceğiz.  Kartlar yeniden dağılacaktır” diye konuştu.

BU REFERANDUMDAN KAÇIŞ YOK
16 Nisan’da gerçekleşecek halk oylamasının iptali ya da ertelenmesine dair söylentiler üzerine konuşan Dervişoğlu, “Bu referandumdan kaçış yok. Meclisten geçtikten sonra zaten iptali olamaz ancak ertelenmesi olur” dedi.

MUSTAFA KEMAL VE KENAN EVREN ÖRNEĞİ… EN ÇOK TAYYİP ERDOĞAN’A…
Değişiklik için konuşan Dervişoğlu, “Bu yetkiyi kime verseniz şaşırır. Sandıktan ‘Hayır’ çıkmasının Tayyip Erdoğan açısından daha hayırlı olacağını düşünüyorum.  Bu kadar yetkiyi Mustafa Kemal’e verseniz o bile kabul etmez. Altından kalkılacak bir yük değil. Bu iktidar sistemi değiştirmek yerine kafayı değiştirmenin gerekli olduğunu görmelidir. Burada değiştirilmek istedikleri yetkileri ihtilal yapan Kenan Evren bile utanmış almamıştır. Dünyanın neresinde darbe oldu diye sistem değişikliğine gidilmiştir? Bunun dünyada eşi benzeri yok” açıklamasını yaptı.

İL BAŞKANI OLSAYDIM O KOLTUKTA OTURMAZDIM!
İzmir İl Başkanı Necat Karataş’ın kendisine destek olup olmadığını sorulması üzerine konuşan Dervişoğlu, “Kardeşimdir… O koltukta oturuyor, genel başkanı temsil ediyor. Saygım vardır. Ben olsaydım ve genel başkan böyle bir tavır sergileseydi ben o koltukta oturmazdım” dedi. 

VEKİLLERE SAHİP ÇIKAMAYA BAHÇELİ MİLYONLARCA ÜLKÜCÜYE NASIL SAHİP ÇIKACAK?
Dervişoğlu ayrıca meclisteki oylama üzerinden MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye göndermede bulundu ve “Bu değişiklik meclisten geçerken 40 milletvekilinin 17 tanesi hayır demiş. Bizzat Genel Başkan Devlet Bahçeli tarafından belirlenen vekiller neredeyse yüzde 50 fire verdi. Kendi seçtiği vekillere sahip olamayan Bahçeli milyonlarca ülkücüye nasıl sahip çıkacak?” ifadelerini kullandı.

 
Bakırçay tarım ve hayvancılık zirvesi sona erdi
 
Başkan Akpınar’dan 35.5 ay raporu: Marka kent olduk!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
fevzi 16 Mart 2017 Perşembe 01:47

ülkücülerin tekrardan birlik olmasının tek yolu genç dinamik aday sinan oğan ın etrafında birleşilmesidir. tabi ki ilk hedef referandumda hayır oyunun çıkması için çalışmak olacak.

Yorumu oyla      12      5  
GAZİEMİR 15 Mart 2017 Çarşamba 20:31

1989 yılında Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı’ndan alınarak, Alparslan Türkeş tarafından MHP Genel Merkez’de görevlendirildi. Daha sonra Alparslan Türkeş tarafından MHP İzmir teşkilatı’nda görev yapmak için İzmir‘e gönderildi. Rahmetli başbuğ'un nekadar doğru bir karar verdiği herdaim izmir liler tarafından görülmüştür.Sn. başkanın "HAYIR" çalışmalarının "HAYIR" lara vesile olmasını dileriz.

Yorumu oyla      18      6  
RKB 15 Mart 2017 Çarşamba 20:13

Bahçeli resmen MHP genel başkanı görünüyor olsa da ülkücülerin nazarında genel başkanlık fonksiyonunu fiilen kaybetkiştir.

Yorumu oyla      16      6  
Ata 15 Mart 2017 Çarşamba 17:22

Sayın Bahçeli AKP li vekillere sahip çıkıyor artık.HAYIR LISI olsun.

Yorumu oyla      17      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Sındır'dan Urla çıkarması: Bir oy çok önemli!
CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, Urla’da STK temsilcileri ile buluştu, ...
Balbay’dan ÖSYM’ye tepki: Soyma sınavına çevrilmiş!
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu ...
Çelik'ten rest: O anlaşmanın sürmesi için...
Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik AB-Türkiye ilişkileri, göçmen anlaşması ...
 
Kılıçdaroğlu’ndan İzmir’e ‘hayır’ mektubu!
Genel Başkan Kılıçdaroğlu, İzmir'deki muhtar, müftü ve ilk kez sandığa ...
AK Partili Delican’dan 14 Mart Tıp Bayramı mesajı
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, 14 Mart’ta kutlanan Tıp Bayramı ...
Sertel: Referandumu halk istemedi, bir kişi istedi
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, referandumla ilgili çalışmalarına ...
 
Menderes'te 'evet' zirvesi: 'Yıldırım' mesajlar!
Etkinlikte AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Murat Yıldırım ...
"Hollanda Başbakanı bu konuda özür diledi"
Başbakan Binali Yıldırım, Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile görüşmesine ...
Gökçek'ten çok ilginç Arınç çıkışı
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Gezi olaylarından sonra ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva