HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
15 Mart 2017 Çarşamba - 12:31

Başkan Akpınar’dan 35.5 ay raporu: Marka kent olduk!

35,5 ayda 70 milyon liralık yatırım yaptıklarını söyleyen Başkan Akpınar “Kültürde, sanatta ve sporda marka kent olduk” dedi.

Başkan Akpınar’dan 35.5 ay raporu: Marka kent olduk!

Görev sürecinin 35,5 ayını tamamlayan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, proje ve hizmetlerini anlattı.

35,5 ayda 70 milyon liralık yatırım yaptıklarını söyleyen Başkan Akpınar “Kültürde, Sanatta ve Sporda marka kent olduk. Karşıyaka’nın Filizleri ve KODA ile örnek alındık. Evrensel Çocuk Müzesi ve Eğitim Kampüsü, Engelli Dinlenme Merkezi, spor tesisleri, Atık Getirme Merkezi ile fiziki yatırımlarda da fark yarattık. Biz büyük bir aileyiz. 5 yıllık görev süremiz sonunda Karşıyaka’yı her anlamda dünya kenti yapacağız. Karşıyakalılık ruhunu Türkiye’ye yayacağız” dedi.

YATIRIMLARI ANLATTI
Zübeyde Hanım Nikahevi’nin üstündeki Kent Restoran’da gerçekleşen tanıtım toplantısına İzmir’deki medya kuruluşlarının temsilcileri ile basın mensupları katıldı. 35,5 aylık faaliyetleri içeren tanıtım filmi de katılımcılarla paylaşıldı. Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar; 35,5 ay boyunca hayata geçirdikleri fiziki yatırımları, sanatsal - kültürel ve sportif faaliyetleri anlattı.

SOKAKTA VE HAYATIN İÇİNDEYİZ
Katılımcı demokrasi ve sosyal belediyecilik anlayışı ile hizmet ürettiklerini belirten Başkan Akpınar “Yerel seçimlerin üzerinden tam 35,5 ay geçti. Daha konforlu, daha huzurlu ve mutlu insanların yaşadığı bir Karşıyaka hayaliyle yola çıktık. Yol arkadaşlarımız ve belediye çalışanlarımızın üstün gayretiyle; Karşıyakamızı Kültür, Spor ve Sanatta marka kent yapabilme vizyonumuzu ortaya koyduk. Halkın Belediyesini yarattık. Sosyal ve fiziki projelerle örnek alındık. İlçemizi üniversite kenti yapmak için de önemli bir yol kat ettik. İçine kapanık, rutin işlerle yetinen, hemşerileriyle bağını koparmış, sokaktan ve hayattan uzak bir belediyecilik anlayışını reddettik” dedi.



“ÖRNEK PROJELER”

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, hayata geçirdikleri örnek projeleri şu şekilde özetledi:

“Evrensel Çocuk Müzesi ve Eğitim Kampüsü: Karşıyaka Belediyesi’nin prestij projelerinden ‘Evrensel Çocuk Müzesi ve Eğitim Kampüsü’, Mavişehir'de 7 bin 200 metrekare alan üzerinde inşa ediliyor. Türkiye’de ilk olacak kampüs; dinozor maketleri, fosil alanı, biyolojik gölet ve evrensel değerleri anlatan sergi alanını içeren bölümlerden oluşacak.

Sosyal belediyeciliğin en güzel örneği ‘Kent Koop Gıda Market’: Hem üretici kooperatifleri desteklemek hem de halkın sağlıklı gıdalara uygun fiyatlarla ulaşabilmesini sağlamak için ‘Kent Koop Gıda Market’ zinciri kuruldu. Mavişehir, Bostanlı ve Atakent’in ardından 4. Şube de Girne’de açılacak.

Kısa Süreli Engelli Dinlenme Merkezi: Mustafa Kemal Mahallesi’nde inşa edilen Kısa Süreli Engelli Dinlenme Merkezi, Mayıs 2017’de tamamlanacak. Aileler, gün içindeki işlerini halledebilmek için, engelli yakınlarını belirli saatlerde bu merkeze bırakabilecek.

500. ‘Filiz’i çocuklar okutuyor: Karşıyaka’nın Filizleri Projesi ile karşılıksız burs desteği verilen üniversite öğrencilerinin sayısı 500’e ulaştı. İkinci yılını kutlayan projede, 500’üncü Filiz’i, Çocuk Kulübü’nün minik öğrencileri -harçlıklarını biriktirerek- okutuyor.

Sanatta bir Karşıyaka markası KODA: Türkiye’de bir ilçe belediyesi tarafından, -kadrolu sanatçılar ile kurulan- ilk orkestra olan Karşıyaka Belediyesi Oda Orkestrası (KODA), 27 ayda 75 konser verdi. 50 bini aşkın dinleyiciye ulaştı. Hem yurt içinde hem de yurt dışına Karşıyaka’yı gururla temsil etti.

Atık Getirme Merkezi ve Çöp Transfer İstasyonu: Karşıyaka Belediyesi, İzmir’de ilk kez 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi ve Çöp Transfer İstasyonu kurdu. Latife Hanım Mahallesi’nde inşa edilen tesiste, 13 ayrı kalemde atık toplanarak geri dönüşüme ve üretime kazandırılıyor.

Türkiye’deki ilk ‘Aktif Şehir’: Hayata geçirdiği sosyal ve sportif etkinliklerle tüm Karşıyakalıları fiziksel aktivitelere teşvik eden Karşıyaka Belediyesi, Uluslararası Herkes İçin Spor Derneği tarafından ‘Aktif Şehir’ sertifikası ile ödüllendirildi. Belediye, Türkiye’de bu unvanı alan ilk yerel yönetim oldu.

Karşıyaka Efsaneleri Futbol Tesisi: Zübeyde Hanım Mahallesi’nde inşa edilen 2 bin kişilik “Karşıyaka Efsaneleri Futbol Tesisi” tamamlandı. Amatör küme ve alt liglerdeki maçların oynanacağı tesiste, geleceğin yıldızları yetişecek.

Okul öncesi eğitime yatırım hamlesi: 2014 yılından bu yana, Ahmet Piriştina, Karşıyaka’nın Filizleri ve Kardelenler Anaokullarını açan; iki kültür merkezinde de oyun odalarıyla yarım gün hizmet sunan Karşıyaka Belediyesi, Mavişehir ve Mustafa Kemal Mahallesi’ne kazandırdığı yeni anaokulları ile birlikte okul öncesi eğitim kurumlarının sayısını 7'ye çıkarıyor.

 
Dervişoğlu’ndan ‘hayır’ mesajları: Vekillere sahip çıkamayan Bahçeli...
 
AK Partili Dağ’dan Kılıçdaroğlu’nun 18 yaş çıkışına videolu yanıt!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ulusal Gençlik Parlamentosu Bornova’da toplanıyor
Ulusal Gençlik Parlamentosu 2017 Yılı Genel Kurul Hazırlık Toplantısı ...
Anlamlı proje: Mektup arkadaşım olur musun?
Bornova Belediyesi ilçede yaşayan kimsesiz ve dezavantajlı çocuklar ile ...
Başkan’dan Gültepe çıkarması: 50 yıllık sorun 50 milyonluk yatırımla çözülüyor
Başkan Kocaoğlu, plansız gelişme nedeniyle dere yataklarının yola dönüştüğü ...
 
İzmir'in kahramanları: Onları işi hayat kurtarmak!
Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi’nin arama-kurtarma köpekleri, eğitimleriyle ...
Konaklı öğrencilere 'engelleri fark ettiren' gezi
Türkiye'nin ilk Engelli Farkındalık Merkezi’ni gezen Konaklı öğrenciler, ...
Başarılı öğrenciden Başkan Bakıcı'ya ziyaret
İstiklal Marşı’nın kabulünün 96. Yılı sebebiyle düzenlenen İstiklal Marşı ...
 
TARİŞ’ten Başkan Çerçioğlu’na teşekkür ziyareti
Aydın TARİŞ 46 No’lu Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Başkanı ...
Ödemiş Belediyesi'nde toplu sözleşme sevinci
İzmir'in Ödemiş Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında 98 işçiyi ...
Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi kapılarını açıyor
Bucalı kadınların hayatına yeni bir pencere açılıyor. Buca Belediyesi, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva