HABERLER>EKONOMİ
5 Ağustos 2017 Cumartesi - 11:40

Bakan Zeybekci: 'İzmir Fuarı, Rus ilişkilerinde yeni ivme kazandıracak'

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Rusya'nın partner ülke olarak katılacağı 86'ıncı İzmir Enternasyonal Fuarı'nın (İEF) Türk-Rus ilişkilerinin geleceği için önemli bir buluşma olacağını belirtti.

Bakan Zeybekci:  İzmir Fuarı, Rus ilişkilerinde yeni ivme kazandıracak

Zeybekci, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin köklü fuarlarından İEF'de bu yıl partner ülke olarak Rusya'nın belirlendiğini, fuarda etkili bir Rusya tanıtımının olacağını ifade etti.

Rusya'nın, davetleri üzerine fuarın partneri olduğuna, fuarın aynı zamanda iki ülke arasındaki ilişkilerin Kasım 2015 öncesi duruma gelinmesi hedefi kapsamında da önemli görüşmelere ev sahipliği yapacağına işaret eden Zeybekci, şöyle konuştu:

"Rusya, İzmir Fuarı'na ortak ülke olarak katılıyor. Buraya güçlü bir bakanlar heyetiyle gelecekler. 2 gün boyunca etkinliklerde bulunacağız. Enerji, ticaret ve diğer sektörlerde de komisyonlar, gruplar halinde görüşmeler olacak. Örneğin Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı'mız onların Bakanıyla, Enerji Bakanı'mız onların Enerji Bakanı'yla, Ekonomi Bakanı olarak onların Ekonomi Bakanı'yla, Tarım Bakanı'mız onların Tarım Bakanı'yla ortak faaliyetlerde bulunacaklar." dedi.

"DOMATES SEMBOL OLDU"
Rusya ile yürüttükleri görüşmelerde Kasım 2015 öncesindeki noktaya henüz gelemediklerine ifade eden Zeybekci, halen halledilmesi gereken bazı problemlerin bulunduğunu belirtti.

Domatesle ilgili konunun Türk-Rus ticari ilişkileri açısından çok büyük bir rakam olmasa da sembolik bir önem kazandığını dile getiren Zeybekci, şöyle devam etti:

"İki üke arasında halledilmesi gereken teknik, siyasi ve dış işlerini ilgilendiren konular da var. Bunların bir an önce çözülmesini istiyoruz. Çözülmemesi durumunda bunlar ayakkabının içindeki çakıl taşı gibi yürüyüşümüzü rahatsız etmeye devam edecek, yürüyüşümüzü bozacak, onu söyleyeyim ama Rusya tarafıyla birlikte bunun yürümemizi bozmasına izin vermeyeceğimize inanıyorum. Bu taşı çıkarmamız lazım. Çünkü o Türkiye'nin ayakkabısının içinde, Rusya'nın ayakkabısının içinde değil. Onu çıkarmak da dostlarımızın iş birliğine bağlı. İnşallah onu burada hallederiz, çözeriz diye düşünüyorum."

Fuarda gerek turizmde gerek diğer sektörlerde ortak yatırımlar konusunda da çok önemli gelişmeler olabileceğine işaret eden Bakan Zeybekci, iki ülke arasında yatırımlar ve hizmetler sektöründe serbest ticaret anlaşması için de görüşmelerin hızla devam ettiğini, 2017 sonunda görüşmeleri sonuçlandırmayı hedeflediklerini, İzmir Fuarı'nın bu süreci de hızlandıracağını sözlerine ekledi.

RUSYA'DAN ÜST DÜZEY KATILIM
Bu yıl 18 Ağustos'ta "Enerji ve İnovasyon" ana temasıyla kapılarını 86. kez açacak fuara partner ülke olarak katılan Rusya'dan bakanlık düzeyinde katılımın yanı sıra doğalgaz, petrol, kimya, tarım, finans ve turizm sektörlerinden üst düzeyde temsil bekleniyor. 

Fuara 698 metrekarelik ülke standıyla katılacak Rusya ile Türk tarafı arasında İzmir İş Günleri ile Rusya İş Forumu'nda ikili iş görüşmeleri, ülke ve proje sunumları yapılacak.

Fuarda Rusya'nın partner ülke olması nedeniyle bu ülkeyle iş yapan ve yapmak isteyen çok sayıda firmanın da fuarda stant açmak üzere başvuru yaptığı belirtildi.

 

 
İzmirli sanayiciye Katar daveti
 
İzmir’de masonların locası neden yıkıldı?
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
5 Ağustos 2017 Cumartesi 12:25

Sayın bakan fuar izmir içinde bu tip girişimleriniz olsa. Belediye kalkmış işi olmamasına rağmen dev bir alan yapmış, sizde destek olsanız da ülke ekonomisi kazansa nasıl olur ?

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmirli sanayiciye Katar daveti
KATAR Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Al-Ahbabi, Suudi Arabistan'ın ...
EGİKAD Başkanı Antitoros: Kız çocuklarını okutmak en temel görevimiz olmalı
Türkiye’de kadın istihdam oranının yüzde 27,5’da kalmasını eleştiren Ege ...
Katar, İzmir'i çok sevdi: 15 milyar dolarlık...
Katarlı işadamları ikili görüşmeler yapmak üzere İzmir Ticaret Odası'nı ...
 
İzmir'de velilere uyarı: Sakın fazlasını vermeyin!
İzmir Otobüsçüler ve Umum Servis Araçları İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı ...
İzmir'e yeni merkez: Ticaretin kalbi orada atacak
İzmir'e daha önce Yenişehir Ticaret Merkezini kazandıran Ekrem Demirtaş, ...
İnternetten satışta yeni dönem: Rekabet Kurulu...
Rekabet Kurulunca hazırlanmakta olan düzenlemeyle tüketicinin daha fazla ...
 
KESİAD'dan 'grev' uyarıları: Denizde 'özel ulaşım' çıkışı
Kemalpaşa Sanayici ve İş Adamları Derneği (KESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı ...
Albayrak: YEKA ihalesinde dünya rekoru gerçekleşti
Bin megavatlık rüzgar enerjisi kapasitesi oluşturulması için yapılan YEKA ...
İzmir'in turizm patronu konuştu: Turiste süt ve ayran mı ikram edeceğiz?
TÜRKİYE Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva