HABERLER>POLİTİKA
5 Mart 2019 Salı - 14:18

Bakan Soylu: Yeni gelen karışık kuruşuk adamlardan da İzmir'i kurtarın!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İzmir'de seçim çalışmaları kapsamında mitinglerde konuştu. Seçmenlere çağrıda bulunan Soylu, "Bize destek verin. Şu İzmir'i kurtarın, ne olur. Şu İzmir'i yönetemeyen kişilerden kurtarın. Hele İzmir'e yeni gelen karışık kuruşuk adamlardan da İzmir'i kurtarın. Onlara teslim etmeyin" diye konuştu. 

Bakan Soylu: Yeni gelen karışık kuruşuk adamlardan da İzmir i kurtarın!

Partisinin Tire İlçe Başkanlığı önünde seçim otobüsü üzerinde konuşan Soylu, Türkiye'de geçmişte çok sık seçim yapıldığını vurguladı.

Türkiye'nin güçlenmesinden, yerli üretiminden rahatsız olanlar bulunduğunu belirten Soylu, "Şu Tayyip Erdoğan'ın ayağına topu verin de Kılıçdaroğlu'nun kalesinin 90'ına bir çaksın, bir de çatalına çaksın. Tireliler 4,5 yılda sıçrayalım, büyüyelim, zenginleşelim." ifadelerini kullandı.

Soylu, tüm engellemelere rağmen büyük projeler yaptıklarını, halen yapmaya çalıştıklarını aktararak, "Her şeyi yapıyoruz. İnsansız hava aracını İsrail'den alıyoduk, şimdi bizim evlatlar yapıyor. Mayıs ayında insansız hava araçlarına öyle bir alet takıyoruz, yazılım yapıyoruz ki, terör örgütleri artık kafasını çıkaramayacak, kafasını. Türkiye'nin gücünü kuvvetini görecekler, 15 bin terörist vardı dağlarda, şimdi 700. Bizim evlatlar onları sıçan gibi kovalıyor. Geçen gün DHKP-C'li 8 kişiyi inlerinde bulduk, çuvala koyduk, çuvalın ağzını bağladık, doğru kodese." diye konuştu.

Uyuşturucu ile mücadele ettiklerini de ifade eden Soylu, Türkiye'nin en büyük organize suç örgütlerine operasyon yaptıklarını, halka millete huzursuzluk verenlere imkan tanımayacaklarını söyledi.

"BELEDİYELERİNİZİ PKK'YA MUSALLAT ETMEYİN"
Bakan Soylu, huzurlu bir Türkiye'yi, güvenli şehirleri hep beraber oluşturacaklarını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Sadece PKK'nın, PYD'nin, FETÖ'nün, uyuşturucunun, hırsızın, mafyanın ayağına basmıyoruz, tefecilerin de ayağına basıyoruz. Bu neyle oluyor, siyasi istikrarla oluyor. Doğu ve güneydoğuda yürüyorum ya dimdik, cesaretimden, karakterimden, kişiliğimden değil, sizin verdiğiniz 50 gramlık oy pusulasıyla oyla yürüyoruz. Bunu bizden esirgerseniz doğu ve güneydoğuda 6 yaşında çocuğun eline taşı verirler, kaymakamı, valiyi sokağa çıkarmazlar. Bunlar her şeyi yaptılar. Eğer bunlara bu iradeyi, bu kararlılığı göstermezsek, gelecek nesillere yine kaos dolu günler bırakırız. Biz ne istiyoruz biliyor musunuz? Gelecek nesiler sizin çektiklerinizi bir daha çekmesin. Belediyelerinize PKK'yı musallat etmeyin ne olursunuz. Eyvah para etmez sonra. 1 Nisan'dan sonra eyvah para etmez. Gelin güçlü Türkiye'yi, özgür, bağımsız Türkiye'yi, ideallerimizi, yeni otomobili, yerli uçağı da yapalım. Desteğinize ihtiyacımız var. Mücadelemizi görüyorsunuz, boynumuzu Kandil'in önünde eğik bırakmayın. Pensilvanya denilen o haine bizi güldürmeyin. Hainler karşısında ellerimizi bağlı bırakmayın. Bize güç verin. Bu memleketin sahibi sadece yerin üstündeki bizler değiliz. Yerin altındakiler de var. Onların bizlere yaptıkları, bıraktıkları.. Onun için bu oyuna gelememek gerekir. Bu tuzağa gelmemek gerekir. CHP'nin PKK'ya yaptığı taşıyıcı anneliğe hep beraber son vermek gerekir. Onlara bu gücü vermemek lazım. Geçen seferki gibi olmaz. Ayaklarını attılar mı, tırnaklarını tutturdular mı bir daha çıkmazlar. Ben bunları iyi tanıyorum. Benden sonra geleceklere sorun, bunları yanınıza aldınız mı, bunlarla beraber yürüyor musunuz, bunlarla kol kola mısınız diye sorun. "

"ÖYLE BİR OYUN OYNANIYOR Kİ İZMİR'DE..."
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ da, Tireli vatandaşların 25 gün sonraya güzel bir işaret fişeği gönderdiğini vurguladı. Tire'nin çok bereketli bir yer olduğunu belirten Dağ, şöyle konuştu: 

"Ama 'şu eksik kaldı' dediğimiz oluyor. 8 senedir bu şehrin milletvekilliğini yapıyoruz. Bizim bir iktidar elimiz var. Biz bu elimizle yapmamız gereken ne varsa yapıyoruz. Bizi engellemeye çalışsalar da Belevi yolunu yapacağız. Bizim bir yere daha ihtiyacımız var. O da bu şehrin ihtiyaçlarını, taleplerini hayata geçirmek için elinde projelerle Ankara'da Tirelilerden aldığı yetkiyle onların sözü kuşağı olacak bir belediye başkanına ihtiyaç var. 31 Mart'ta sandığa gittiğimizde AK parti amblemini gördüğümüzde, AK Parti'ye oy verdiğimizde hangi siyasi partiye oy verdiğimizi biliyoruz. AK Parti’ye oy verdiğimizde aynı zamanda MHP'ye oy vermiş oluyoruz. Sandığa gittik, Tire'de İYİ Parti'nin adayı var. İYİ Parti'ye oy verdiğimizde başka kime oy vermiş oluyoruz. Vatandaş 'PKK'ya' diyor. Ben söylemiyorum, vatandaş söylüyor. Öyle bir oyun oynanıyor ki İzmir üzerinde.. Bu oyun sizlerin oyuyla bozulacak.”

Bakan Soylu'ya AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, AK Parti İl Başkanı Aydın Şengül, AK Parti Tire Belediye Başkan Adayı Selman İçelli ile AK Parti ve MHP'nin ilçe başkanları eşlik etti.

ÖDEMİŞ'TE MESAJ SELİ
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Tire'den sonra karayoluyla Ödemiş ilçesine geçti. Soylu, ilçe girişinde sevgi gösterilerinde bulunan ve yolunu kesen vatandaşlarla sohbet etmek için otobüsten indi. Soylu, selfie çektirmek isteyenleri de geri çevirmedi. 

Daha sonra geçtiği ilçe merkezinde kendisine eşlik eden parti yöneticileriyle halkı selamlayan Süleyman Soylu, Ödemiş Salı Pazarı'nın bulunduğu alana gitti.  Alanda toplanan kalabalığa ilk seslenen AK  Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ oldu. Dağ, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun adaylık sürecine değinerek, "Aziz Kocaoğlu, neden aday adayı oldun? 'Sen siyaseten aday bile olmadan, feragat etme imkanın vardı' dendiği zaman 'İzmir üzerinde tehlikeli bir oyun oynanıyor' dedi. İzmir üzerindeki bu tehlikeli oyun nedir? Vatandaş söylüyor. Tunç Soyer'in adaylığının açıklamasından bir gün sonra HDP İl Eş Başkanı, 'Tunç Soyer bizim istediğimiz adaydır' dedi. Aday çıkarmadılar. Ben bunu söylemek zorundayım. Bundan bir yıl sonra Ödemiş tesislerine, falanca memleketten insanların doldurulduğunu söyleyip, 'Huzurumuz kalmadı' dediğiniz zaman, benim bu meydanda söylediklerimi hatırlarsınız. Bunları söylemek borcumuzdur" dedi.

ÇAY TEKLİFİNİ GERİ ÇEVİRMEDİ
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yerel seçim çalışmaları kapsamında Ödemiş'te halka seslendikten sonra, alana bakan apartmanlardan birinin balkonuna asılı duran pankarttaki 'Süleyman amca çaya bekliyoruz' yazısını görüp, eve gitti. Soylu, pankartı yazan Aleyna Çoban'ın yanı sıra babası Mustafa Çoban ve annesi Havva Çoban ile sohbet etti. Süleyman Soylu, ayrıca, ailenin kalp rahatsızlığından ölen çocukları Muhammet Onur'un doğum günü için sabah saatlerinde mevlit okuttuklarını öğrendi ve bunun için hazırlanan pilavdan da yedi.

'İZMİR'E YENİ GELEN KARIŞIK KURUŞUK ADAMLARDAN DA İZMİR'İ KURTARIN'
İzmir'in Ödemiş ilçesinde yaptığı ev ziyaretinden sonra Kiraz ilçesine geçen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yolu, Kaymakçı'da mahalle sakinlerince kesildi. Otobüsün önünde mahalleliye seslenen Bakan Soylu, CHP'ye yönelik eleştirilerde bulundu. Soylu, "Bunlara oy verirsek geçmişte ne yaşamışsak Türk- Kürt, laik- dindar, başı açık- başı kapalı bize yine yaşatırlar. Bizi Kandil'in önünde boynumuz bükük bırakmayın. Terörle mücadele ediyoruz. 15 bin terörist vardı dağlarda. Bugün 700 terörist kaldı. Onları da yakında tepeleyeceğiz, merak etmeyin, bize itimat edin. Terörle uyuşturucuyla hırsızlıkla mafyayla mücadele ediyoruz. 2018, bunların hepsiyle mücadelenin en üst düzeyde olduğu yıldı. Bizim hızımızı kesmeyin, ne olur. Bize destek verin. Şu İzmir'i kurtarın, ne olur. Şu İzmir'i yönetemeyen kişilerden kurtarın. Hele İzmir'e yeni gelen karışık kuruşuk adamlardan da İzmir'i kurtarın. Onlara teslim etmeyin" diye konuştu. 

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Binali Yıldırım'ın da her ziyaretinde önünü kesen Kaymakçı sakinleri, Bakan Soylu'nun konuşması sırasında 'Yolların kralı Binali Yıldırım' diye bağırdı. Bunun üzerine Soylu, "Binali ağabey için de kaç gündür İstanbul'da çalışıyoruz. Orada da büyük başarıların altına imza atacak inşallah" dedi.

SOYLU, BAYINDIR İLÇESİNDE HALKA SESLENDİ
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yaklaşan 31 Mart yerel seçimleri öncesinde partisi adına çalışmalarda bulunmak için geldiği İzmir'de Bayındır ilçesinde ziyaretlerde bulundu. İlçe merkezinde parti yöneticileri ve Belediye Başkan Adayı Uğur Demirezen'le halkı selamlayan Süleyman Soylu, Davutpazarı Meydanı'nda halka seslendi. Soylu, Memleketimizin her köşesinde huzur var. Artık kimsenin borusu ötmüyor, milletimizin borusu ötüyor. Diyarbakır'da gittiğimizde bazıları şöyle söylüyorlar. Bir Pervin Buldan var ya diyor ki, '31 Mart'ta 40 yıllık tarihimize yönelik oy kullanacağız' Ey cahil kadın. Ta peygamber efendimiz vefat ettiği zaman ilk müşerreflenen kentimiz Diyarbakır'dır. İki peygamberimiz yatar orada. Çınar ilçesine gittik. Geç gittik aynen böyle dediler ki 'otobüsün üzerine çıkma' çıktık demirden korkan trene binmeyiz dedi.

'TÜRKİYE TAM DÜZLÜĞE ÇIKACAKTI'
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye'de ekonominin düzlüğe çıktığı bir dönemde Gezi olaylarının çıkartıldığını ifade ederek, Türkiye tam düzlüğe çıkıyordu, Gezi olayları geldi. Bitti mi Hayır. Irak'ın kuzeyinde devlet kuracaklardı, Afrin'e kadar uzatacaklardı. Ortadoğu'yla bağımızı keseceklerdi. Kültürel, ekonomik, siyasal bağımızı keseceklerdi. Bu Kandil bugüne kadar nasıl durdu orada Amerikaoradan destek attığı için durdu. Binlerce TIR silah gönderdiler. Bu coğrafyaya iki şey yakışmaz, birisi zayıflık öteki tembellik çok çalışmamız lazım. 31 Mart'ta zaafiyete düşersek önümüzdeki 4.5 yılda anamızdan emdiğimiz sütü burnumuzdan getirirler. Ne olur buna müsaade etmeyin Bayındır. Diyarbakır'da gençlere şunu söyledim. Siz okuyun terörle mücadeleyi bize bırakın. Siz okuyun, doktor olun, mühendis olun. Sizi Kandil'e götürenlere fırsat vermeyin. Bu ülke kardeş dedim. Benim ciğerime dokunuyor bu kadar basit. Birilerinin maşası olan ülkemizi parçalamak isteyen bütün terör örgütlerine bakın DHKP-C'ye aynısını yaptık. Bizim bilmediğimizi sanıyorlardı. Onları aldık, torba içinde sepetledik, tutuklandılar. Yalnız onunla mı mücadele ettik Uyuşturucuyla da mücadele ettik. Anasından, babasından dininden, imanından, ezanından çocuklarımızı ayıracaklar, onları satanlarda organize çete liderlerini de yerin yedi katı dibine gömmezsek namerdiz. 57 binini kodese tıktık zaten. Türkiye son 17 yılda hep beraber bunu başardık. Terör örgütünün istismar alanlarını oradan kaldırdık daha nicelerini de ortadan kaldıracağız. Ne kadar çatlarlarsa çatlasınlar kendi arabamızı da yapacağız, uçağımızı da yapacağız. Ayaklarımızın üzerinde güçlü duran Türkiye olalım dedi. Belediye başkanına destek isteyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bayındır'dan ayrıldı.

(AA, DHA)

 
Oklu kirpiyi işkenceyle öldürenlere tutuklama!
 
Akhisarspor kabustan uyandı
YORUMLAR
Toplam 28 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Asım 6 Mart 2019 Çarşamba 11:45

Elinizi tutanmı var.pkk terör örgütü mensubu olan kimse tüm güçler emrinizde, laf etmeden yakalayın o canileri. Maksat üzüm yemek değil bağcıyı mı dövmek acaba.. İzmir'de yaşayanların karışık kuruşuk işleri olmaz sn.bakan..Ben soframda yiyeceğim ekmeği nasıl alacağımı düşünüyorum. Sen koltuğu düşünüyorsun sanki..

Yorumu oyla      5      5  
izmirli 6 Mart 2019 Çarşamba 10:57

gülünüz güldürünüz... ha ha ha....

Yorumu oyla      5      5  
göztepeli 6 Mart 2019 Çarşamba 09:43

akp bitti son çırpınışları

Yorumu oyla      5      5  
tuna 6 Mart 2019 Çarşamba 08:31

zagor kendine gel kendine akpli milletvekili kardeşi pkklı değil asıl senin destekcilerin pkklı kes sesini

Yorumu oyla      4      5  
Aynen 6 Mart 2019 Çarşamba 08:22

Her iki tanımlama da size uyuyor valla.

Yorumu oyla      4      5  
Çokdafifi 6 Mart 2019 Çarşamba 08:10

Senden daha karışık kuruşuk var mı?Önce geçmişine dön bak sonra konuş.İkincisi..Sen ne güzel bir kentsin ki İzmir muktedirleri bile ''ne olur'' diye yalvartıyorsun.

Yorumu oyla      4      5  
Süleyman 6 Mart 2019 Çarşamba 07:57

Senin bu uslubun burda iş yapmaz.Önce kendine bakıcaksın .Dün Recep Tayyip Erdoğan a ne dedin sonra ne dedin .İzmir i kimden kurtarıyorsun bu lafı başkası etse halkı kin ve düşmanlığa deyip içeri atarsınız .Bu ülkenin her şehri İzmir gibi olduğunda Türkiye kurtulucak.

Yorumu oyla      5      5  
Oğuz Kaan 6 Mart 2019 Çarşamba 01:24

Ufak at da civcivler yesin Merkez. Oslo'dan, Habur'dan selam var, çadır mahkemelerinden selam var. İzmirli sizin yalanlarınıza kanmaz.

Yorumu oyla      5      5  
Ozzy 6 Mart 2019 Çarşamba 00:07

Hayatım senin nereye geldiğinden haberin yok.Burası İzmir ! Yemezler

Yorumu oyla      4      5  
sensin 5 Mart 2019 Salı 23:12

Sensin o karışık kuruşuk! Bakan olacaksın bir de, edebini, takın, aile terbiyesi de mi almadın be adam? Hiç bir vatandaşa öyle hitap edemezsin! Senin videoların dönüyor internette, insan onları düşünür dilini kısa tutar ama bunun için de utanma duygusu olması lazım! Var mı sende o duygudan?

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'in adaylık ajandası: Büyükşehir'e, ilçelere, meclis üyeliğine başvuranların tam listesi!
Siyasi partiler 31 Mart yerel seçimleri için belediye başkan adaylığı ...
VP'li Mutlu ve Yener, Urla halkıyla buluştu
Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan ...
CHP'li Serter'den 'temsilde kadın' eleştirisi
CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ...
 
CHP İzmir'de 'eski'lerden özel ekip!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir'de 31 Mart yerel seçim hazırlıkları kapsamında ...
'Kiranızı veriyoruz, yeter ki evler boşalsın'
İstanbul Sancaktepe'de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kartal'da yaşadığımızı ...
AK Parti adayı Aslan: Türkiye Bayraklı'yı konuşacak
Cumhur İttifakı AK Parti Bayraklı Belediye Başkan Adayı Ali Aslan, Elazığlılar ...
 
AK Partili Kaya: İzmir’de köprüden önce son çıkıştayız!
İzmir Milletvekili Kaya, CHP’ye ve kentteki yerel yönetimlere eleştiri ...
Kılıçdaroğlu'ndan 'Kocamaz' yorumu: Kumpas var!
CHP lideri Kılıçdaroğlu, seçim sürecindeki söylemleri eleştirdi, "Projeleri ...
AK Parti Adayı Zeybekci: Kimseyi işten çıkarmayacağız!
1 Nisan’dan itibaren İzmir’in hizmetkar belediyecilik anlayışıyla tanışacağını ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva