HABERLER>POLİTİKA
26 Ocak 2019 Cumartesi - 11:20

Bakan Soylu'dan 'mükerrer oy' açıklaması: İzmir'in bir ilçesinde yazılı olan başka bir ilçede...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Yerel seçimlerle ilgili alınan önlemlerle ilgili konuştu. Soylu, kolluk kuvvetlerinin oy kullanması konusunda da değerlendirmelerde bulundu, mükerrer oyun söz konusu olmadığını ifade ederek, 'Kimsenin buna bir itirazı yok. İzmir'in bir ilçesinde yazılı olan birinin başka bir ilçede yazılması söz konusu değil' dedi.

Bakan Soylu dan  mükerrer oy  açıklaması: İzmir in bir ilçesinde yazılı olan başka bir ilçede...

Bakan Soylu açıklamasında “Arkadaşlarımızın genel olarak bir teyakkuz halinde olduğunu, tedbirlerin alınmaya başladığını müşahade ettik. Halihazırda kamera sistemlerimizin bakımı ve kontrolü yapılıyor, mevcut jeneratörlerin bakımı yapılıyor, jeneratör, aydınlatma gibi eksikliği olan yerlere ilişkin yeni alımlar da yapılıyor. Hazırlıklar noktasında kamuoyumuzun müsterih olması gerektiğini ifade etmek isterim" diyerek sözlerine şu şekilde devam etti:

EN UFAK İHBAR DEĞERLENDİRİLECEK
İzmir'de yaptığı konuşmada, seçim güvenliği konusunda güvenlik güçlerinin görevlerini ve verilen talimatların gereğini yerine getirmelerine dikkat çeken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, en ufak ihbarın değerlendirileceğini belirterek, şunları söyledi:

"Geçen günlerde 2 terörist öldürüldü. Üzerinden çıkan materyalleri hiç geciktirmeden incelediler. Allah'a şükür tekniğimiz o kadar gelişti ki 72 saat geçmeden bir tek aracın yan görüntüsünden hangi gün olduğunu, kimlerin yaptığını tespit edip, bunları destekleyen ve sözde milis kuvvet diye tabir edilen hainleri aldılar, adalete teslim ettiler. 'Birçok olayı engelledik, durumumuz iyi' dediğimiz andan itibaren büyük imtihanlarla karşılaşırız. O nedenle vatandaşımızı bilgilendireceğiz ve işimizi dikkatli bir şekilde yapmaya çalışacağız. En ufak ihbarı, bildirimi, doğru ya da yanlış çıksın ilk aşamada değerlendirmemiz gerekiyor."

'ŞEYTAN TAŞLAMAKTAN TAVAF ETMEYE VAKİT BULAMIYORUZ'

Geçen günlerde aldıkları bir ihbarı anlatan Bakan Süleyman Soylu, "Bir araba, arkadaşlarımızın nezaketli tavırlarıyla durduruldu. Bir FETÖ mensubunun kaçtığı, başka yere nakil olduğu konusunda ihbar aldık. Arkadaşlarımız bir siyasi partide de genel başkan olduğunu görüyor ve nezaket içinde 'Kusura bakmayın, bir ihbar gelmişti yolunuza devam edin' diyor. Yani teşekkür etmesi gerekirken, 'Allah razı olsun' demesi gerekirken, 'Bak bu milet için buralara kadar geldiniz, bizi durdurdunuz, sonra da nezaketli bir şekilde, yolunuza devam et, dediniz. Allah sizden razı olsun, gece gündüz uyumuyorsunuz, gayret gösteriyorsunuz. Belki ben olmayabilirdim, bir başkası olabilirdi' diyeceğine; orada komplo üretiyor. Hata yapabiliriz, eksik yapabiliriz, yaparsak da çıkar kamuoyundan özür dileriz. Ama bir vatandaşın ortaya koyduğu bir ihbara bakmak bizim sorumluluğumuzdur. 'Bakan bana cevap versin' diyerek kendinizi komik durumu düşürmeyiniz. Şeytan taşlamaktan tavaf etmeye vakit bulamıyoruz" diye konuştu.

'MÜKERRER OY SÖZ KONUSU DEĞİL'
Kolluk kuvvetlerinin oy kullanması konusunda da değerlendirmelerde bulunan Bakan Soylu şunları ifade etti:

"Afrin'e gidecek, Cerablus'a gidecek, ailesini çoluğunu çocuğunu bırakacak, gelip Kilis'in Hatay'ın, Gaziantep'in bir ilçesinde oy kullanamayacak. Niye? Efendiler böyle istiyor diye. Böyle haksızlık var mı? Ona oy kullanım hakkı vermemiz bizim anayasal sorumluluğumuzdur. Her seçim öncesi aklı başında insanların bunların içine girmesi hoş değil. Öbür taraftan, 'Mürekkep tekrar gelsin' diyorlar. Yapılır yapılmaz, onun kararı verilir. Ama seçimin güvensizliği varmış gibi mürekkep tartışması getirmek doğru değildir. Eskiden mükerrer oylar vardı. Eskiden sistemler birbilerini görmüyorlardı. Eskiden kimlik numarası üzeriden yazılımlar gerçekleşmiyordu. Bir mükerrer oy söz konusu değil. Kimsenin buna bir itirazı yok. İzmir'in bir ilçesinde yazılı olan birinin başka bir ilçede yazılması söz konusu değil."

'ŞAPKAYI ÖNÜNE KOYUP, ADAM KAZANDI, DEDİ'
Seçim güvenliğine ilişkin gerçeği yansıtmayan tartışmaların yapıldığını dile getiren Bakan Süleyman Soylu, "Biz dünyanın en güvenli seçim yapan ülkelerinden biriyiz. En üstteyiz. Seçim konusunda en çok geçen seçim itirazlar oldu. 'Saat 17.00'de Yüksek Seçim Kurulu'na çağırıyorum' diye söylenen şahıs, 1,5 saat sonra şapkayı önüne koyup 'Adam kazandı' dedi. Peki önceki sözler, toplumu tahrik etmeye yönelik sözler, sorumsuz davranışlar... Bunları herkes görüyor" dedi. Siber güvenliğin bu seçimde de önemli bir konu başlığı olduğunu vurgulayan Bakan Soylu, "Burada iki noktada önlemlerimiz olacak; birincisi veri güvenliğidir. Yani banka, kamu kurumları ve diğer kurumların hesaplarına ve bilgilerine karşı düzenlenerek bir şekilde kaos oluşturmaya yönelik faaliyetler noktasında tedbirlerimiz var. Bir de sosyal medya üzerinden spekülasyonlar yaparak seçim sonucunu etkilemeye veya toplumsal bir hareketlilik meydana getirmeye çalışan kişilere karşı tedbirlerimiz olacaktır. Bu noktada 'Bilişim suçları ile mücadele ekipleri oluşturuyoruz. İnşallah bu noktada da herhangi bir zafiyete müsaade edilmeyecektir" diye konuştu.

MUHTAR ADAYLARINDA BOLLUK

Bu seçimde de rekabetin üst seviyede olacağını ifade eden Soylu, "Bu seçim, önümüzdeki 4,5 yıllık seçimsiz döneme açılan bir huzur ve rahatlama kapısıdır. Ve bu seçim bir yerel seçimdir, bir hizmet yarışıdır. Meseleye bu noktadan bakmak, seçimlere gerginlik katacak herhangi bir anlam yüklemekten kaçınmak lazımdır. Muhtarlarımızı seçeceğiz, belediye başkanlarımızı seçeceğiz ve inşallah sonrasında hepimiz işimize gücümüze bakacağız. Ülkemizin kalkınmasını sürdürmesi , bulunduğumuz coğrafyaya barış ve huzurun hakim olması, çocuklarımızın güzel bir geleceğe kavuşması için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Onun için muhtarlık seçimlerinde de çok aday var. Özellikle arkadaşlarımız muhtar adaylarını toplasınlar. Onlara centilmenliği, demokratik rekabeti ve kurallara uyulması gerekliliğini bir kez daha ifade etsinler" dedi.

 
İYİ Parti’ye bırakılan Tire’nin CHP’li Başkanı Çiçek: Üzülmemek, kırılmamak elde değil!
 
Türkiye bu yıl 52,1 milyar metreküp doğal gaz tüketecek
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bayraklı 26 Ocak 2019 Cumartesi 18:09

Hasan Karabağ'ın dosyaları mahkemeye verildi ve bişi bulamadılar! Sen neyin kafasını taşıyorsun, soylu denen adam fırsatı kaçırır mı sence?

Yorumu oyla      11      5  
Ahmet 26 Ocak 2019 Cumartesi 15:12

Sayın Bakanım Bayraklı Belediye Başkanının dosyaları size gönderildi bunun gereğini he zaman yapacaksınız.

Yorumu oyla      9      11  
sen kimsin? 26 Ocak 2019 Cumartesi 14:51

Kim olduğunu biz biliyoruz da sen biliyor musun? Yalanlarını koyun gibi seni dinleyenlere sakla ve git lütfen! Dönmeden önceki videolarını çıkartma bize, sen dokunulmazlığa sahipsin, biz sahip değiliz, içimizden geçeni yazsak sansüre uğrarız. Sansürü geçsek mahkemeye verirsin! Onun için saydırmadan kendine git lütfen!

Yorumu oyla      14      5  
26 Ocak 2019 Cumartesi 11:37

kazanmak için mi?

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İYİ Parti’ye bırakılan Tire’nin CHP’li Başkanı Çiçek: Üzülmemek, kırılmamak elde değil!
Tire Belediye Başkanı Çiçek, partisinin ilçesini 31 Mart yerel seçimleri ...
CHP’li Işık’tan kritik PM öncesinde flaş çıkış: Genel başkanımıza güvenmenin…
İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Işık, “Adaylıklarımıza ilişkin ...
CHP'li Serter: Hakkaniyetli bir seçim olmalı
Foça’da askerlerin oy kullanması ile ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ...
 
CHP'li Özkoç: YSK Başkanı parti sözcüsü gibi davranıyor
CHP Grup Başkanvekili Özkoç, eleştirdiği YSK Başkanı Sadi Güven için "Parti ...
Hulusi Akar'dan ABD'ye YPG mesajı
Milli Savunma Bakanı Akar, ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi Jeffrey ile ...
Muharrem İnce’den Bahçeli’ye yanıt
CHP’nin 24 Haziran seçimlerindeki Cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce, ...
 
İYİ Parti’nin İzmir’deki 7 adayı kimler olacak?
CHP ile yapılan ittifak görüşmeleri çerçevesinde İzmir’de 2 ilçede ortak ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sabrımız sonsuz değil
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Erzurum'da partisinin adaylarını tanıttı. ...
MHP Manisa'da deprem: İl başkanı görevden alındı, teşkilat kapatıldı!
MHP Manisa İl Başkanı Erkan Öztürk görevden alındı, il teşkilatı geçici olarak kapatıldı.
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva