HABERLER>POLİTİKA
26 Ocak 2019 Cumartesi - 10:41

CHP’li Işık’tan kritik PM öncesinde flaş çıkış: Genel başkanımıza güvenmenin…

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Işık, “Adaylıklarımıza ilişkin kararı verecek olan Genel Başkanımıza, Merkez Yönetim Kurulu’na ve Parti Meclisi’ne, alacakları kararlarının kadınları güçlendirmesini de dileyerek, güvenmenin zamanı. Aynı zamanda, aday olalım olmayalım omuz omuza çalışacağımızı, dostluk ve dayanışma içinde olacağımızı ilan etmenin zamanı. İzmir’de de gördüğümüz gibi, adaylık umutları inip çıkarken, aday olma heyecanına yenilen en deneyimli siyasiler bile özensiz açıklamalar yapabiliyor” dedi.

CHP’li Işık’tan kritik PM öncesinde flaş çıkış: Genel başkanımıza güvenmenin…

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Seniye Nazık Işık, 27 Ocak Pazar günü (yarın) gerçekleşecek Parti Meclisi (PM) toplantısı öncesinde, ‘Bu bir tutum açıklamasıdır’ başlığıyla hazırladığı metni kamuoyuyla paylaştı. İYİ Parti ile ittifak görüşmelerinin sonuçlanmasıyla birlikte CHP genel merkezinde adayların belirlenmesi noktasında hummalı bir çalışma yürütülüyor. Yarın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayının ve ilçe belediyeleri için başkan adaylarının ilan edilmesi bekleniyor.

Işık yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

‘Bu bir tutum açıklamasıdır. Çünkü birkaç gün içinde sonuca bağlanacak olsa da, zahmetli bir bekleyişteyiz. Sadece aday adayları olan bizler değil, bütün CHP üyeleri ve vatandaşlar da heyecanla CHP Genel Merkezi’nin aday açıklamalarını izliyor, bekliyor. Bizler de aday adayı ve adaylığı ilan edilmiş olan yol arkadaşları olarak tarihi bir sorumluluk altındayız. Çünkü 2019 yerel seçimleri, AKP ve Erdoğan sultasından kurtulmanın kapısını açmakta özel bir önem taşıyor. İzmir’de de durumumuz aynıdır; çünkü en küçüğünden İzmir Büyükşehir’e her belediyemiz çok özeldir, çok değerlidir. Sosyal demokrat ilke ve politikalarla ülkemize, şehrimize ve her şeyden önce insana hizmet için yola çıktık. Tek adam rejiminde adı bile anılmayan demokrasiyi, hukukun üstünlüğünü, katılımcı belediyeciliği yerel düzeyde yaşatmak, güçlendirmek için, belediyeler “kimsesizlerin kimsesi’’olsun diye var gücümüzle çalışmak için göreve talip olduk.

GENEL MERKEZE GÜVENMENİN TAM ZAMANI!
Bu nedenle, şimdi adaylıklarımıza ilişkin kararı verecek olan Genel Başkanımıza, Merkez Yönetim Kurulu’na ve Parti Meclisi’ne, alacakları kararlarının kadınları güçlendirmesini de dileyerek, güvenmenin zamanı. Aynı zamanda, aday olalım olmayalım omuz omuza çalışacağımızı, dostluk ve dayanışma içinde olacağımızı ilan etmenin zamanı. İzmir’de de gördüğümüz gibi, adaylık umutları inip çıkarken, aday olma heyecanına yenilen en deneyimli siyasiler bile özensiz açıklamalar yapabiliyor. Dostun gülü yaralayıcı olsa da“bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine” diyebilenler şerbetlidir, bilinsin isterim.

Birimiz hepimiz için, hepimiz birimiz için! Hep birlikte İzmir’imizi ve CHP’yi en güzel şekilde yaşanır kılmaya devam edeceğiz. CHP belediyeciliği ile halkın dertlerine derman olacağımız günlere az kaldı. Çünkü CHP varsa hepimiz için var!’

 
Konak'ta minikler karne şenliğine akın etti
 
'Bugün senin ölüm günün olacak' dedi... 14 kez bıçakladı
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
BAKIS 26 Ocak 2019 Cumartesi 23:04

Iki lafı bir araya getirebilen bir kaç kisiden biri. Fizyonomisi iyi. Ne dediğini biliyor. CHP'ye yakisan bir isim. Diger adaylara baktigimda sayin Işık bana Iskandinav ülkelerindeki siyasetçiler gibi geldi. Iste sorunda orada. CHP kendini asip, boyle donanimli birini aday yapar mi ? Zor gorunuyor. Ama umidi canlı tutmak lazım. Haydi Kilicdaroglu, göster kendini. Işık caginin ötesinde olmanı beklemiyoruz. Sadece bugunun sartlarini gor yeter.

Yorumu oyla      9      5  
BAKIS 26 Ocak 2019 Cumartesi 22:44

Iki lafı bir araya getirebilen bir kaç kisiden biri. Fizyonomisi iyi. Ne dediğini biliyor. CHP'ye yakisan bir isim. Diger adaylara baktigimda sayin Işık bana Iskandinav ülkelerindeki siyasetçiler gibi geldi. Iste sorunda orada. CHP kendini asip, boyle donanimli birini aday yapar mi ? Zor gorunuyor. Ama umidi canlı tutmak lazım. Haydi Kilicdaroglu, göster kendini. Işık caginin ötesinde olmanı beklemiyoruz. Sadece bugunun sartlarini gor yeter.

Yorumu oyla      9      5  
Lombak 26 Ocak 2019 Cumartesi 19:21

Teyzecim siz ne ara aday olmuştunuz?

Yorumu oyla      9      5  
Can çiler 26 Ocak 2019 Cumartesi 17:33

Adam rumuzlu arkadaş, siz Nazik hn ı hiç tanımıyorsunuz sanırım. Kars hatay afıyamam erzincan adana edirne tekirdağ ve sayamadığım bir sürü kent,sen buraları haritada bile gösteremezsin Ama Nazik hn buralarda kadın örgütlenmesi çalışmalarını yürüttü. Yaşın kaç bilmiyorum ama belki sen de olmadan nazik hanım 12 Eylül’ün zindanlarında mamak’ta işkence görüyordu bilmem bunları bilir misin?Eleştireceğin kişinin geçmişine bir bak.Google biliyor sen bilmiyorsan gir bak Google’a görürsün

Yorumu oyla      9      5  
adam 26 Ocak 2019 Cumartesi 14:52

bu partide en son konuşacak kişilerdensiniz

Yorumu oyla      12      5  
Can çiler 26 Ocak 2019 Cumartesi 13:55

Senin gibi değerlere ne zaman sahip çıktı bu parti. Üzülüyoruz korılıyoruz ama bu da bir yere kadar. Taş olsa çatlar. Bağrımıza taş basıp susuyoruz ama yeter artık deme noktasındayız..

Yorumu oyla      9      5  
ali 26 Ocak 2019 Cumartesi 12:54

son günde başkana kendini hatırlatma yazısı olmuş

Yorumu oyla      12      5  
Müjgan akyazgan. 26 Ocak 2019 Cumartesi 11:35

Canım bizim başkanimız İNŞAALLAH izmirimizin baskanı gözüyle baktığımız donanımlı dürüst arkadaşım çok dogru hayırlısiya dogru kararı bekliyoruz sevgiler gerçek çalısanlar gözardı edimemeli tarafsız son şanslarımız sevgiler??????????????????

Yorumu oyla      9      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Serter: Hakkaniyetli bir seçim olmalı
Foça’da askerlerin oy kullanması ile ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ...
CHP'li Özkoç: YSK Başkanı parti sözcüsü gibi davranıyor
CHP Grup Başkanvekili Özkoç, eleştirdiği YSK Başkanı Sadi Güven için "Parti ...
Hulusi Akar'dan ABD'ye YPG mesajı
Milli Savunma Bakanı Akar, ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi Jeffrey ile ...
 
Muharrem İnce’den Bahçeli’ye yanıt
CHP’nin 24 Haziran seçimlerindeki Cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce, ...
İYİ Parti’nin İzmir’deki 7 adayı kimler olacak?
CHP ile yapılan ittifak görüşmeleri çerçevesinde İzmir’de 2 ilçede ortak ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sabrımız sonsuz değil
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Erzurum'da partisinin adaylarını tanıttı. ...
 
MHP Manisa'da deprem: İl başkanı görevden alındı, teşkilat kapatıldı!
MHP Manisa İl Başkanı Erkan Öztürk görevden alındı, il teşkilatı geçici olarak kapatıldı.
Güzelbahçeliler Mumcu’yu şiirlerle, şarkılarla andı
Araştırmacı Gazeteci- Yazar Uğur Mumcu, bombalı suikast sonucu aramızdan ...
Bakan Akar'dan astsubaylara müjde!
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva