HABERLER>POLİTİKA
15 Mart 2019 Cuma - 17:42

Bakan Pakdemirli: Patatesten değil davalardan para kazanacağım!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, geçmişte özel sektörde danışmanlık yaptığının ön plana çıkarılması ile ilgili olarak “Etik dışı hiçbir durumum yoktur. Böyle bir izansızlık, düşüncesizlik olabilir mi? Bunları WhatsApp’tan bile paylaşanların hepsiyle ilgili yargı süreci başlayacak. Tarım bakanı patatesten para kazanamayacak ama davalardan kazanacak!” dedi.

Bakan Pakdemirli: Patatesten değil davalardan para kazanacağım!

EGEDESONSÖZ- Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Sonsöz TV’de yayınına katıldı ve gazeteciler Fatih Yapar ile Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

Bakan Pakdemirli hükümetin tarım politikaları üzerinden açıklama yaparken 31 Mart yerel seçimleri için de konuştu. 

İZMİR GÖZÜMDE TÜTÜYOR
24 Haziran seçimlerinin ardından İzmir’den Ankara’ya geçen Pakdemirli bakanlık göreviyle ilgili, “İzmir gözümde tütüyor. Ben 81 ilin bakanıyım. Her ilin yeri ayrıdır. Ama Ege’nin kentlerinde daha fazla çalışırım diye düşünüyordum ama 81 ilden de yoğun talep geliyor” dedi.

- BAKAN PAKDEMİRLİ'DEN TELEFONLA MİTİNG DAVETİ

TARIM BAKANI PATATESTEN PARA KAZANAMAYACAK AMA DAVALARDAN KAZANACAK
Geçmişte özel sektörde firmalarda danışmanlık yaptığının ön plana çıkarılmasıyla ilgili konuşan Pakdemirli, “Bakanlığa uzaydan gelecek halim yoktu. Bir geçmişimin olması gerekirdi. Ben şu anda 16 kişiye nasip olmuş bir görevi icra ediyorum. Ben bunun yüzde 100 farkındayım. Bakan olduğumu öğrendiğim o dakika tüm ücretli görevlerimden istifa ettim. Ege Üniversitesi’nde ders verdim, kesinlikle ücret almadım. Bu kadar hassas davranırken bunları söylemek çok yanlış. Etik dışı hiçbir durumum yoktur. Böyle bir izansızlık, düşüncesizlik olabilir mi? Bunları WhatsApp’tan bile paylaşanların hepsiyle ilgili yargı süreci başlayacak. Tarım bakanı patatesten para kazanamayacak ama davalardan kazanacak!” açıklamasında bulundu.

TARIMIN AĞIZDA SAKIZ GİBİ ÇİĞNENMESİNİ BEN DE DOĞRU BULMUYORUM
31 Mart yerel seçimleri için partilerin tarım üzerinden kampanya yürütmesine değinen Pakdemirli, “Hükümetin tarımda bir başarısı var. Ama bu iyi anlatılamamış. Tarım ve Orman Bakanlığı her işi doğru yapabilir mi? Hayır! Herkes iyi niyetli çalışıyor. Kötü niyetli olanlar bir şekilde kenara itilir. Tarımın ağızda sakız gibi çiğnenmesini ben de doğru bulmuyorum. Tarım, savunma sanayinden daha önemlidir. Temel ihtiyaçlarımızdır. En önemlisi karnımızı doyuracağız. Spekülatif şeyler konuşmamalıyız. Türkiye kendi kendine yeter gibi mahalle efsaneleriyle muhalefet bizi eleştiriyor. Türkiye’nin kendi kendine yettiği iddia edilen yıllarda nüfusumuz 40 milyondu. Şimdi 81 milyon nüfusumuz, 5 milyon mültecimiz var ve 40 milyon turiste bakıyoruz” diye konuştu.  

PATATESLE İLGİLİ UYARIYI KASIM AYINDA BEN YAPTIM
İthalat kotası üzerinden konuşan Pakdemirli, “Bazı ürünleri ithal de edebiliriz. Bu bir strateji ve teknik meselesidir. Ben tarımsal ürünleri ithal edelim demiyorum. Boş alanlarımızı değerlendirelim. Patateste rekolte geçen yıla göre az oldu. Ekimler 15-20 gün gecikti. Erken hasat biraz ertelenmiş oldu. 200 tonluk kotanın 4’te 1’i diyorlar. Yalan söylüyorlar. Yüzde 5 stoku emniyet olarak oraya çektik. Bunu alacağız diye bir şey yok. Getirecek olan özel sektör. Belki de getirmeyecek. Biz ürünlerin hepsini takip ediyoruz. Patatesle ilgili uyarıyı Kasım ayında ben yaptım. Ufukta sıkıntı görüyorum dedim. Bakan yağmuru istediği kadar yağdırma opsiyonuna henüz ulaşamadı. Buna ulaşma konusunda muhalefet bize yardımcı olursa memnuniyet duyarız. Yağmur duasına da çıkamayız. İşin teknik tarafına bakarız” dedi.

ELEŞTİRİLER İÇİN: MEYVELİ AĞAÇ TAŞLANIR
Muhalefeti hedef alan Pakdemirli, “Muhalefet vatandaşın neye ihtiyacı olduğunu kesinlikle bilmiyorlar. Türkiye’yi ithal samana muhtaç ettiler, yalandır. O gün ucuz bulunmuştur ithal edilmiştir. Türkiye ihracat fazlası veren bir ülkedir. Bana rakamlarla gelsinler. Türkiye2nin kabaca 200 milyar TL civarında tarımsal hâsılamız var. Bunun çeyreği ithal ama yarısı da ihraç! Vatandaş tribüne oynandığı zaman seviyor. Çamur at izi kalsın. Bazen bizim partililer bile inanıyor, bizi arıyor. Bizim muhalefetle ortalama bir yol bulmamız lazım. Tarım siyasete alet edilmemeli. Önümüzde seçim var. Bazı şeylerin söylenmesini doğal karşılamak lazım ama doğru söylemeyenlerin de rezil olması lazım. Tarımı düzgün konuşalım. Seçimden sonra açıklayacağız. Köklü reformlar yapmamız lazım. Benim muhalefete de ihtiyacım var. Haksız eleştirilere rağmen sert çıkışlar yapmıyorum. Aşırı sert çıkışlar da yapabilirim.  Meyveli ağaç taşlanır. Biz çok çalışıyoruz. Her gün sahadayız. Köylümüze fayda sağlamaya çalışıyoruz, birileri de bundan rahatsızlık duyuyor” ifadelerini kullandı.

ATAMALARLA İLGİLİ: 1,0’DAN BÜYÜKTÜR, İŞ ARASINLAR
Atama bekleyen ziraat mühendislerine seslenen Pakdemirli, “KPSS’lerine girsinler, puanlarını alsınlar. Devlette ne zaman ihtiyaç duyarsa bakanlıklara başvurabilirler. Hayatlarına tek bir hedef olarak memuriyeti koymasınlar. Hep özel sektörde çalıştım. Devletin en iyi noktalarına gelme noktasında imkân sıkıntısı yaşamadım. Devlet insanın kariyer yapması için en iyi çalışılacak işveren değil. Ama gönüllerine devlet düştüyse fırsat kaçırmasınlar. Ama evde oturup 0 maaşla anne, babalarının maaşlarını yemesinler. 1,0’dan büyüktür. İş arasınlar. Kadro çalışmamız biter bitmez bakılır. Ama seçimden önce böyle bir gündemimiz yok. Bazı alanlarımızda ihtiyaç var gözüküyor. Seçimden sonra çalışmalar yapılır, gerekli atamalar yapılır” dedi.  

TANZİM SATIŞLARLA İLGİLİ: BİZ GÖNLÜMÜZÜ AÇTIK, BİZİM FORMATI TERCİH ETMEDİLER
Tanzim satışlar noktasında konuşan Pakdemirli, İzmir’de uygulamanın başlamamasıyla ilgili, “Cumhurbaşkanlığı görevi bize verdi. 4-5 gün içinde ürünlerimizi belediyeler eliyle Ankara, İstanbul başta olmak üzere tanzim satışlara başladık. İl başkanımız beni aradı, böyle bir talepte nasıl bakacağımızı sordu. Ben de memnuniyetle bakacağımızı söyledim. Belediye farklı bir format uygulayacağını söylemiş. Bizim formata uyarsanız ürünleri maliyet fiyatlarına ayağınıza kadar getiririz dedik. Ama onlar alıp bedava dağıtmak istedi. Biz belediyemize gönlümüzü açtık. Aziz Başkan ben bakan olduğumda da ziyarete geldi. Kendisine ‘ne dosyanız varsa bana getirin. Benim bakanlığımla ilgili değil sadece. Ben siyaset yapmayacağım. Ben size burada arzuhalcilik yapacağım’ dedim. Bu görevler bir gün biter, biz yine İzmir’e döneceğiz. İzmir benim memleketim. Biz İzmir için çalışırız. Bize bugüne kadar hiçbir dosya getiren olmadı” açıklamasında bulundu.

SAYIN REKTÖR BİZSİZ ÇÖZEBİLDİĞİNE GÖRE…
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar’ın tıp fakültesi bünyesinde tanzim satış noktası açmasıyla ilgili konuşan Pakdemirli, “Çok değerli rektörümüz bizimle beraber yürütmedi bu süreci. Nereden aldı ürünleri bilmiyoruz. Sayın rektör bizsiz çözebildiğine göre yara bu kadar kanayan hale gelmedi demek ki! Biz bunu geçici bir tedbir olarak planladık. Güneş çıktığı gün bu fiyatlar ister istemez inecek. Bunlara rağmen hala talep devam ediyorsa ona göre cevap verilir. Vatandaşın ayağı kesildiyse sorun kalmaz” ifadelerini kullandı.

BİRAZ DA GÖNLÜMÜZÜN TOK OLMASI LAZIM
Üreticilerin karlılık durumuna dair açıklama yapan Pakdemirli, “İşi bilen bakan olunca… Vatandaş diyor ki ‘para kazanamadık’… Yahu arkadaşım ben zeytinyağını yeni 14 buçuk TL’den sattım. Biraz da gönlümüzün tok olması lazım! Ayrıca markalaşma çok önemli. Tarım ürünlerine hikâyeler yükleyip satmamız lazım” dedi.

VATANDAŞ BUGÜNE KADAR PROJESİ OLANLA OLMAYANI AYIRMADI
İzmir özelinde konuşan Pakdemirli, CHP Büyükşehir Adayı Tunç Soyer ve partisinin Büyükşehir Adayı Nihat Zeybekci’nin tarım projeleri üzerinden açıklama yaptı ve “Aziz Bey de bir şeyler yapmaya çalışıyordu. Belediyelerimizin birçoğunda tarım dairesi var. Bu beni memnun eder. Bizim yapmamız gerekenleri belediyeler kendi bütçeleriyle vatandaşa sağlıyor. Belediyelerimizin çabalarına da destek oluyoruz. Gerçekte tarafsızım ama proje kalitesi olarak hangi tarafta olduğumu bilirsiniz. Ben Tunç Soyer gibi vizyoner olduğu söyleyen birinden daha iyi projeler beklerdim. Ortada proje yok. ‘Kes kopyala yapıştır’ı andıran projeler var. Bir şehrin tedavileri birbirine benzeyebilir ama özgün bir şeylerle gelip vatandaşın önüne çıkmanız lazım. CHP’de tembellik var. Belli nedenlerle alınmış oyları hizmete dönüştürmediler. Bunu bana değil herhangi bir turiste sorun. İzmir’deki genel yapı, görünüm iyiyse problem yok. Hepimiz boşuna konuşuyoruz demektir. Bu kadar güzel doğa bu kadar çarpıklığı hak etmiyor. Vatandaş bugüne kadar projesi olanla olmayanı ayırmadı. Bugün ayıracak diye düşünüyorum. Çok CHP’li arkadaş yanıma geliyor, bugüne kadar oy vermedik ama hizmet yapmadılar, bu kez size oy vereceğiz diyorlar” ifadelerini kullandı.

YAPAY ZEKÂLI YERLİ TRAKTÖR MÜJDESİ
Pakdemirli robotik yerli yapım traktör müjdesi verirken, “Kooperatifçilik çok önemli… Bunun adı şirket olur, başka bir şey olur. Önemli olan kalkınmadır. Önemli olan üreticimizin cebine daha fazla koymasıdır. Her şeyi yerli bir traktör üreteceğiz. Bunun müjdesini buradan vereyim. Yazılımı yerli, şasesi yerli, yüzde 65-70 oranında bir yerlilik olacak. Yapay zekâlı tasarımı olacak. Tarım 4,0’ın müjdesini verebilirim. Bu bir başlangıç! Tarım ve hayvancılıktaki verimi artırmak için mücadele veriyoruz” dedi.

EV EKONOMİSİ YAPILMALI
Ev ekonomisinin yapılması gerektiğine vurgu yapan Pakdemirli, “Herkes her şeye her zaman ulaşmak istiyor. Eskiden biberler, patlıcanlar ipe dizilir, kurutulurdu. Domatesleri kasası 7-8 TL’yken alıp, mikserle çekip 1 yıl stokumuzu yapardık. Ev ekonomisini de evlerin yapması lazım” açıklamasında bulundu.

BELEDİYE ÜZERİNE DÜŞENİ YAPARSA SUYU ALIR, BARAJDA SIKINTI YOK! 
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun AK Parti merkezi hükümeti tarafından kente yapılan Gördes Barajı için zaman zaman ‘dibi su tutmuyor’ şeklinde yaptığı eleştirilerin hatırlatılması üzerine konuşan Pakdemirli, ‘İzmir ne zaman o barajdan su alacak?’ sorusunu yanıtladı. Pakdemirli, “Belediye üstüne düşen görevi yerine getirirse suyu alır. Barajla ilgili bir sıkıntı yok” ifadelerini kullandı.  

 
Zeybekci: Körfez umurlarında değil, çıldıracağım!
 
Yeni Zelanda'da hayatını kaybedenler için İzmir'de gıyabi cenaze namazı
YORUMLAR
Toplam 23 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
veli 16 Mart 2019 Cumartesi 16:30

Sayın Bakan,devlet tarımı ve hayvancılığı subvanse edecek.Batı bunu yarım asırdır uyguluyor.Yılın başında alım fiyatını ilan edersin,gelen malı kalitesine göre fiyatlandırıp alırsın,stoklarsın,üretici hiç bir zaman mağdur olmaz.Kooperatifçilik veya şirketleşme gibi sözler fantazi fikirlerdir.

Yorumu oyla      5      5  
Dürüst 16 Mart 2019 Cumartesi 13:49

40 milyonken yetiyorduk 80 milyonuz yetmiyor diyor bunu derken 40 milyonken ekilen arazi neydi şuanda ne niye araziler boş kalıyor adam ekiyor para kazanamıyor batıyor çiftçi boş bırakıyor nerde planlamalı üretim olsa 160 milyonada yeter bu arazi sen tekneciye 1 liraya satarsan mazotu çiftçiye satarsan 6 liraya dünya toprağın olsa 80 milyonu yine yetiremezsin ne planlama var ne bilinçli üretim nede tarıma destek var yazıklar olsun Ülkeyi bitirdiniz.

Yorumu oyla      6      5  
yalancı 16 Mart 2019 Cumartesi 11:52

Patates şirketinin temsilcisi değil misin? Karantina ayağıyla ekim yasaklanmadı mı? Karantinaya neden olan tohumları çiftçiye hangi şirket sattı? Bunlara cevabın var mı? Yoksa beni de mi mahkemeye vereceksin? Abin neden fetöden içeride?

Yorumu oyla      6      5  
tehdit 16 Mart 2019 Cumartesi 11:11

Reis Akşener'i, Kılıçdaroğlu'nu tehdit ediyor, Soylu denen zavallı dokunulmazlığın ardından insanlara hakaret ediyor şimdi de sen tehdit mi ediyorsun? Yahu ne zavallı varlıklarsınız, her şey elinizin altında, hala korkuyorsunuz! Oysa ecele faydası yok korkunun, bilmen lazım!

Yorumu oyla      5      5  
Ali Cengiz Kurt 16 Mart 2019 Cumartesi 10:54

Gördes su tutmuyor sayın bakan.sık sık kontrol ediyorum tüm barajlar ağzına kadar dolu gördes %10 u aşamadı senelerdir.

Yorumu oyla      6      5  
Mert 16 Mart 2019 Cumartesi 09:57

Yetkisiz ve yetersiz bakanlarla buraya kadar, ekonomi , tarim, çalışma bakanları en kötüleri

Yorumu oyla      9      5  
Nurizade 16 Mart 2019 Cumartesi 09:06

Yakın çevresinde bir babayiğit yok mu" Buyrun Gördes barajı şuracıkta. Kim doğru kim yalan söylüyor, bakıp gelelim." diyebilecek.

Yorumu oyla      10      5  
Oğuz Kaan 16 Mart 2019 Cumartesi 08:46

Ak Parti bakan ve yetkilileri para kazanmaktan başka bir şey düşünmüyor. Yargı da, yasama da, hükümet te bizde diye boşuna söylemiyorlar.

Yorumu oyla      8      5  
Oğuz Kaan 16 Mart 2019 Cumartesi 08:44

Gördes barajı hakkında gözümüzün içine baka baka doğruları söylemiyorsa, söylediklerinin hiç birisi doğru değildir. Başarısız tarım politikalarının uygulayıcıları bu işi Aziz Kocaoğlu'nun ekibine bıraksınlar 3 sene içinde ülkemiz tarımsal kalkınma nasıl olur görsün.

Yorumu oyla      7      5  
Süleyman 16 Mart 2019 Cumartesi 08:06

Alın Genel başkanınızı Aziz başkanl beraber Gördes barajına gidin.Yüreğiniz yetmez.Çünkü Aziz başkanın yalan söylediğini duyan olmadı bugüne kadar.Siz herkese dava açın.

Yorumu oyla      10      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Zeybekci: Körfez umurlarında değil, çıldıracağım!
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci, katıldığı ...
CHP Menemen’den o iddialara yanıt: İki adayımızın sicili temiz!
Cumhuriyet Halk Partisi Menemen İlçe Örgütü, bazı basın-yayın organlarında ...
Menemen'de Soyer'e sevgi seli
Millet İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, binlerce ...
 
Erdoğan: Yeni Zelanda'da 3 Türk yaralandı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen ...
CHP Adayı İduğ: Bornova'da sandıklar çiçek açacak
Cumhuriyet Halk Partisi Bornova Belediye Başkan Adayı Dr. Mustafa İduğ, ...
CHP Bayraklı adayı Sandal'dan 13 dev proje
CHP Bayraklı Belediye Başkan Adayı Serdar Sandal, Tepekule Kongre Merkezi’nde ...
 
AK Parti Konak Adayı Eroğlu'ndan coşkulu açılış
Konak Belediye Başkan Adayı Mimar Melek Eroğlu, “Geçmiş için artık yapılacak ...
CHP Adayı Kayalar'dan Menderes'te yaşayan Romanlara ev müjdesi
CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, CHP adayına destek amacıyla geldiği ...
AK Gençlik’in Başkanı ve milletvekili Büyükgümüş: İzmir bir seçim sürprizi yapabilir!
AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Ahmet Büyükgümüş, “Biz 2014 yılında ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva