HABERLER>POLİTİKA
15 Mart 2019 Cuma - 14:31

CHP Bayraklı adayı Sandal'dan 13 dev proje

CHP Bayraklı Belediye Başkan Adayı Serdar Sandal, Tepekule Kongre Merkezi’nde düzenlenen lansman toplantısı ile projelerini açıkladı. Bayraklı’yı dünya çapında “Marka Kent” haline getirme hedefiyle yola çıktıklarını belirten Sandal “Sadece İzmir değil, Türkiye ve dünya çapında tanınan bir Bayraklı hayali kuruyoruz. Bu nedenle Bayraklı’yı önce İzmir’in ardından Türkiye ve dünyanın cazibe merkezi haline getirecek çok özel projeler hazırladık. Amacımız daha güzel ve daha yaşanabilir bir Bayraklı” dedi.

CHP Bayraklı adayı Sandal dan 13 dev proje

Tepekule Kongre Merkezi Anadolu Salonu’nda düzenlenen proje tanıtım toplantısına CHP İzmir milletvekilleri Ednan Arslan, Kamil Okyay Sındır, CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.  Bayraklı’nın gerek tarihi açıdan gerekse de yeni kent merkezi kimliği ile önem taşıdığını belirten Sandal “Amacımız daha güzel, daha yaşanabilir bir Bayraklı. Bu konuda biz dersimizi gerçekten çok iyi çalıştık. Bayraklı’nın makro sorunlarından mikro sorunlarına kadar tümünü yerinde görerek inceledik. İşin uzmanlarıyla konuştuk ve projelerimiz böyle oluştu. Bayraklı’nın dertlerine, sorunlarına hakimiz. Çözümü için de 7 gün 24 saat çalışacağımıza söz veriyoruz.”

PROJELER 3 ANA BAŞLIKTA TOPLANDI
Bayraklı için hazırladıkları projeleri 3 ana başlıkta topladıklarını kaydeden Sandal, bunlardan ilkinin işsizlik, kentsel dönüşüm, yoksulluk, alt yapı gibi makro projeler olduğunu belirtti. Sandal ikincisinin vizyon proje olan “Dünya Çocuk ve Gençlik Kenti Bayraklı” olduğunu, üçüncüsünün ise 13 alt başlıkta toplanan Bayraklı Kent Projeleri olduğunu kaydetti.

İŞSİZLİK SORUNU VE KENTSEL DÖNÜŞÜM ÖNCELİKLİ OLACAK
Bayraklı’da makro sorunlara öncelik vereceklerini kaydeden Sandal işsizlik ve kentsel dönüşüm meselesinin bu sorunların başında geldiğini belirtti.  Bayraklı’da 310  hektarlık alanda kentsel dönüşümü hayata geçireceklerini belirten Sandal şöyle konuştu:

“Gelir uçurumunun hat safhada olduğu Bayraklı’da temel makro sorunların başında işsizlik ve yoksulluk geliyor. Bu konuda tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz. Temel amacımız nitelikli iş gücü oluşturabilmek olacak. Bunun için de nitelikli eleman yetiştirebilmek için ücretsiz mesleki eğitim merkezleri kuracağız. Üniversitelerimizle, odalarımızla, iş dünyasıyla, esnaf odasıyla, milli eğitimle işbirliği halinde özellikle gençlerimizi daha nitelikli hale getirip, onlara iş kapılarını aralayacağız. Bayraklı’nın bir başka kanayan yarası ise kentsel dönüşüm. 4 mahallemiz dışında tüm ilçenin ihtiyaç duyduğu asıl proje kentsel dönüşüm. Yol, park, okul, sağlık ocağı gibi sorunları çözebilmenin yolu kentsel dönüşümden geçiyor. Altını çizerek söylüyorum. İnsanları mağdur etmeyecek, onlara yeni yükler getirmeyecek şekilde bir kentsel dönüşüm formüle edeceğiz. 60 hektarlık kentsel dönüşüm alanını 310 hektara çıkaracağız. Bu dönem bu konuda çok şanslıyız. Çünkü arkamızda Tunç gibi bir başkan var. Büyükşehir Adayımız Tunç Soyer başkanla yaptığımız görüşmelerde bu konuda bizimle hemfikir olması bizi bir kat daha umutlandırıyor, mutlu ediyor ve bu işi zaferle sonuçlandıracağımıza daha çok inanıyoruz. Ayrıca Bayraklı’nın hiçbir mahallesinde altyapı sorunları yaşanmayacak. Akıllı kavşak, cadde ve sokak düzenlemeleriyle trafik sorununu çözeceğiz. Engelli vatandaşlarımızın keyifle yaşayacakları bir Bayraklı yaratacağız”.

VİZYON PROJESİ: DÜNYA ÇOCUK VE GENÇLİK KENTİ BAYRAKLI
Bayraklı için hayata geçirecekleri vizyon projesinin ise “Dünya Çocuk ve Gençlik Kenti Bayraklı” adını taşıdığını ifade eden Sandal “Kadınlarımız öncelikli olmak üzere Bayraklı’yı dünya çocuklarının ve dünya gençlerinin merkezi yapmak istiyoruz. O yüzden vizyon projemizin adını “Dünya Çocuk ve Gençlik Kenti Bayraklı” olarak belirledik. Bu proje ile amacımız dünyanın dört bir yanındaki gençleri ve çocukları Bayraklı’da toplamak. Çocuk parlamentosu, çocuk radyosu ve televizyonu, çocuk ve gençlik hastaneleri, spor kompleksleri, dünya çocuk ve gençlik olimpiyatları gibi bir çok alt projeyi içinde barındıran vizyon projemiz ile hedefimiz Bayraklı’yı dünya çapında bir marka haline getirmek” dedi.

13 DEV KENT PROJESİ
“Kent Projeleri” başlığı altında 13 ayrı projeden oluşan üçüncü etap projelerini de anlatan Sandal şunları söyledi:

“ İzmir’in kent merkezinde yepyeni bir mesire alanı yaratacağız. Bornova ve Laka derelerini tıpkı Eskişehir örneğinde olduğu gibi ıslah ederek kentin ihtiyaç duyduğu sosyal donatı alanlarını kazandıracağız. Smyrna Çevre Düzeni ve Müze Projemiz ile Bayraklı’yı turizmin odak noktası haline getireceğiz. Smyrna Meydanı’nda araç trafiğini yerin altına alarak, modern bir yaşam alanı yaratacağız. Kruvaziyer gemileri ile kente gelen turistler ıslah ettiğimiz derelerden teknelerle gelerek Smyrna Antik Kenti’ne ve kurulacak müzeye ulaşacak. Bu konuda Büyükşehir belediyemiz de projemize destek olacak. Kent Envanteri projesi ile ev ev Bayraklı’nın röntgenini çekeceğiz. Kim açlık sınırında, kimin barınma sorunu var, hangi hanede yaşlı, hasta engelli var hepsini kayıt altına alacağız.  Gittiğim tüm toplantılarda kimseye iş sözü vermedim. Ancak eğer biri işe alınacaksa ya da kurduğumuz iş eğitim merkezleri aracılığıyla oluşacak istihdam alanlarında bu kent envanterinde yer alan açlık sınırındaki vatandaşlarımızı işe alacağız. Demiryolu sorunu Bayraklı’da yaşayan vatandaşlarımızın öncelikli sorunlarından biri. Bu bölgeyi bu görsel kirlilikten kurtarıp kente yeni bir meydan kazandırmak istiyoruz. Bunun için de nihai hedefimiz konunun tüm bileşenleriyle görüşüp demiryolunun yerin altına alınması. Özkanlar pazaryeri sorununu çözüyoruz. Önümüzdeki hafta o bölgede tüm vatandaşlarımıza projeyi açıklayacağız. Hazırlanan proje 24 mahallemize örnek olacak. Tüm pazaryerlerimizi içinde kreş, işsizlik merkezi, eğitim merkezi, yeraltı otoparkı, düğün salonu ya da taziye salonu ve pazaryerinin bulunduğu dev bir komplekse dönüştüreceğiz. Bunu 24 mahallemizin tamamında gerçekleştireceğiz. Ve 24 mahallemizin tamamında özel okullar statüsünde kreşler açacağız. Bayraklı paylaşıyor gönüllü hareketi ile açlık ve yoksulluk sınırında yaşayan vatandaşlarımıza gerekli yardımları oluşturacağız. Çıktığımız bu yolda kimseyi ötekileştirmeden, inancı, etnik kimliği ya da siyasi düşüncesi nedeniyle kimseyi ayrıştırmadan el ele kol kola yürüyoruz. CHP ve İyi Parti’ye gönül verenlerin yanı sıra Gerek Adalet ve kalkınma Partisi gerekse MHP kökenli yurttaşlarımızdan gördüğümüz ilgi heyecanlandırıyor. Biz de bu şevkle 7 gün 24 saat çalışma sözü veriyoruz. Bizim hedefimiz yüzde 60 idi. Ama bugün itibariyle yüzde 60 küçük bir eşiktir. Bunu çok daha yukarılara çıkaracağız”

 
Söke'deki çadır eylemine 'devam' kararı!
 
Yine aynı uçak: Acil iniş yaptı!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Demir 16 Mart 2019 Cumartesi 10:40

Onur mahallesinde körfezevleri karşısında gecekondular içinde 30 yıldır oturan vatandaşlardan habersiz belediye tarafından hazineden alınıp gaspedilmis ve başka kişilere el altından devredilmiş veya satılmış. Vatandaş şimdi belediyenin üzerine olan yerlere yapı kayıt belgesi almış ama belediye buraları vermek istemiyor belediyenin üzerine olan bir haczi evrak imzalatip vatandaşa yıkmaya çalışıyor. Başka kişilere satılan yerlerin bir kısmı alan kişilerce yıkılmış 30 yıldır orda yaşayan vatandaş adeta kovulmuş. Durum içler acısı bir vaziyette. Geçmişte yapılan ve hala da peşkeş çekilmeye çalışılan onur mahallesindeki bu bölgede yaşayanların durumu ne olacak bu konuda çözüm nasıl olacak bu insanları mağduriyeti nasıl giderilecek.

Yorumu oyla      4      5  
Bayraklılı 15 Mart 2019 Cuma 22:54

Serdar Başkan Bayraklıda secimi kaybedersen hiç şaşırma şöyle izah edeyim mevcut Başkan Hasan Karabağ bir siyasi partiyle pazarlık içinde hakkımdaki soruşturmaları kapatın 20 bin oyum var bayraklıda size çalışırım.pazarlık işi 2014 seçimlerinde de böyle bir pazarlık yapılmıştı AK parti eski ilçe başkanı Özgür bey pazarlığın nasıl yapıldığını biliyor.bu seçim de iyi bir pazarlık 20 bin oy kaşılığı soruşturmaların kaldırılması ve bekleyen 30 fezleke bunlar önemli konular Hasan Karabağ için.

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti Konak Adayı Eroğlu'ndan coşkulu açılış
Konak Belediye Başkan Adayı Mimar Melek Eroğlu, “Geçmiş için artık yapılacak ...
CHP Adayı Kayalar'dan Menderes'te yaşayan Romanlara ev müjdesi
CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, CHP adayına destek amacıyla geldiği ...
AK Gençlik’in Başkanı ve milletvekili Büyükgümüş: İzmir bir seçim sürprizi yapabilir!
AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Ahmet Büyükgümüş, “Biz 2014 yılında ...
 
'Vize muafiyetiyle ilgili 6 kriter kaldı'
Dışişler Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Vize muafiyetiyle ilgili 6 kriter kaldı. ...
AB: İlişkilerimizin önemini teyit ediyoruz
Avrupa Birliği'nden yapılan açıklamada, "Türkiye ile ilişkilerimizin önemini ...
CHP İl başkanı Yücel’den AK Partili Dağ'a sert yanıt!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Urla Belediye Başkan ...
 
İzmir'in o köyünde kıyasıya rekabet: 157 seçmen 6 aday!
 İzmir'in Beydağ ilçesine bağlı kırsal mahallelerden Sarıkaya'da sadece ...
CHP Çeşme Adayı Oran: Herkesin Eko'su olacağım
Uzun Sokak'ta, İsmet İnönü Mahallesi sakinleri ile buluşan Ekrem Oran, ...
CHP Çiğli Adayı Gümrükçü: Gücü hizmette birleştirelim
Millet İttifakının Çiğli Belediye Başkan Adayı Utku Gümrükçü, Ataşehir ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva