HABERLER>POLİTİKA
29 Mart 2024 Cuma - 18:19

Bakan Fidan İzmir'de konuştu: Dünya şehri yapmak istiyoruz!

 ‘İzmir İş Dünyası Buluşması’ toplantısında konuşan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, "Hükümetimizin İzmir’e yönelik hedefleri çok büyük. İzmir’i  en gelişmiş enerji ve ulaşım ağlarıyla donatılmış; yoğun destek verdiğimiz yenilik eko-sistemi sayesinde, bilgi, teknoloji ve inovasyonu ticari başarıya tahvil eden;  bütün küresel stratejik pazarlara erişebilen; gençlerimiz için parlak bir gelecek perspektifi sunan, ekonomik ve toplumsal kalkınmamıza öncülük eden bir dünya şehri yapmak istiyoruz.  Bu hedef doğrultusunda yılmadan çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Bakan Fidan İzmir de konuştu: Dünya şehri yapmak istiyoruz!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ – Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İzmir Ticaret Odası tarafından düzenlenen ‘İzmir İş Dünyası Buluşması’ toplantısına katıldı.

Dışişleri Bakanı Fidan’ın yanı sıra İzmir Valisi Süleyman Elban, AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı, İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener, EBSO Başkanı Ender Yorgancılar, AK Parti İzmir İ. Başkanı Bilal Saygılı  ve çok sayıda oda temsilcisi katıldı. Toplantıda konuşan Fidan dikkat çekici mesajlar verdi.

YENİ VE YAPICI BİR ANGAJMAN SÜRECİ
Sözlerine ana stratejilerinin girişimcilerin önünü açmak olduğunu belirterek başlayan Bakan Fidan, “Müteşebbislerimizin küresel ölçekte önünü açmak, devletimizin ana stratejileri arasındadır. Nitekim, Dışişleri Bakanı olarak görevime başladıktan sonra temel önceliklerimizden birisi de bu oldu.  Bu çerçevede, merkez ve yurtdışı teşkilatımıza çektiğimiz ilk genelgeyi; ekonomi diplomasisine ayırdık. Büyükelçilerimize, Başkonsoloslarımıza, küresel ve bölgesel ekonomi dinamiklerini tahlil ve takip etmeleri talimatı verdik. Özel sektörümüze gerek hak koruma gerek yol gösterme bağlamında, her zamankinden daha fazla destek olmaları beklentimizi ilettik. Sizlere arz ettiğim bu barış ve kalkınma vizyonunu, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğindeki dış politikamızın her adımında, her hamlesinde görebiliyorsunuz. Ukrayna’daki savaşı ve Gazze’deki mezalimi adil ve kalıcı barış temelinde sona erdirme arayışlarında ön plandayız. Balkanlar ve Güney Kafkasya’da bölgesel sahiplenme kültürünü yerleştirerek, barış ve istikrar için zemini yine biz kuvvetlendiriyoruz. Komşumuz Yunanistan ile olumlu gündem üzerinden ilişkilerimizi geliştirip, sorunları çözmeye çalışıyoruz. Biz esasen hiçbir zaman Ege’de veya Doğu Akdeniz’de husumet yaratma arayışında olmadık. Ancak, yaşamsal çıkarlarımızı korumaktan da katiyen geri durmayacağız.  Ülkemiz için olsun, bölgemiz için olsun, güvenliğe temel tehdit, terörizmdir.  Terörist örgütlerle mücadelemizde eşi benzeri olmayan bir seviyeye ulaştık. Bu başarının üç temel unsuru var:  Güçlü siyasi liderlik; milli stratejik kabiliyetlerimiz; ve başta Irak olmak üzere komşularımızla yeni ve yapıcı bir angajman süreci” ifadelerini kullandı.

Bakan Fidan konuşmasını şöyle sürdürdü:

DİPLOMATİK ÇABALARIMIZA HIZ VERDİK
“Geldiğimiz bu kritik safhada, terörün kökünü tamamen kurutmaya kararlıyız. Gerçekleşmesi için büyük destek verdiğimiz Irak’ın Kalkınma Yolu ve Orta Koridor gibi projelerle, bölgesel ve küresel bağlantısallığı tahkim ediyoruz Enerji güvenliğimizide sağlama alıyoruz. Bunu yaparken, ortaklarımızla karşılıklı çıkarların korunmasını ve bölgesel işbirliğini teşvik eden bir anlayışı benimsiyoruz.   Gördüğünüz gibi Türkiye’nin hedefi sarih; bu hedefe giden stratejileri sonuç odaklı.    Başta ABD ve Avrupa Birliği olmak üzere müttefik ve ortaklarımızın, barışın tesisi ve bölgesel kalkınma yolundaki çabalarımıza, yapıcı katkı vermelerini bekliyoruz.  Maalesef, bu stratejik yaklaşımı çoğu zaman göremiyoruz.  Türkiye’ye bakışlarında, sığ ve günlük siyasi tartışmaların, ön yargıların hala baskın çıkabildiğine şahit oluyoruz. ABD ve AB ülkeleri ile bahsettiğim önyargılara rağmen, ekonomik ilişkilerimizi arttırmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu noktada, ticaret hacmimizin ve doğrudan yatırımların arttırılması ön plana çıkıyor. Avrupa Birliği ile Gümrük Birliği’nin güncellenmesi ve vize serbestisinin sağlanması konularında diplomatik çabalarımıza da hız verdik.”

HEPİMİZİN BOYNUNUN BORCU
“Hükümetimizin İzmir’e yönelik hedefleri çok büyük. İzmir’i  en gelişmiş enerji ve ulaşım ağlarıyla donatılmış; yoğun destek verdiğimiz yenilik eko-sistemi sayesinde, bilgi, teknoloji ve inovasyonu ticari başarıya tahvil eden;  bütün küresel stratejik pazarlara erişebilen; gençlerimiz için parlak bir gelecek perspektifi sunan; ekonomik ve toplumsal kalkınmamıza öncülük eden bir dünya şehri yapmak istiyoruz.  Bu hedef doğrultusunda yılmadan çalışmaya devam edeceğiz.  Biliyorsunuz, ülkemiz 261 yurtdışı temsilciliğimizle, dünyadaki en geniş üçüncü diplomatik ağa sahiptir. Biz Dışişleri Bakanlığı olarak sizlerle, İzmir için, Ege için, Türkiye için dünyanın her bir köşesinde omuz omuza çalışmaya varız.  Bu, milletimize ve tarihimize karşı hepimizin boynunun borcudur.”

 
Özgener'den Bakan Fidan’a çağrı: İzmir İnovasyon Turizmi’ne eklenmeli
 
Yaldız’dan sandık öncesi dikkat çeken değerlendirme: Seçimin kazananları…
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmirin dağları 30 Mart 2024 Cumartesi 05:24

Olacak iş mi? MİT kökenli Dışişleri Bakanı işi gücü bırakmış AKP için oy devşirmeye gelmiş buraya. Ne acı bir tablo. Adamlar belli ki işin vehametinin farkında. Yerel seçim de olsa muhtemel bir seçim yenilgisi fay hatlarını harekete geçirecek parti içinde. Has adamlar oy peşinde bu yüzden

Yorumu oyla      1      1  
hepıyı 29 Mart 2024 Cuma 22:27

sokak, sen nasıl chpnin trölü olarak calısıyrosan bakanlar zaten ak partilidir tabii ki kendi partileri için çalışacaklardır senin gibi chpye mi calısmalarını bekliyorsun komiksin ya

Yorumu oyla      3      8  
Nerede kaldınız beyefendi? 29 Mart 2024 Cuma 20:50

Biz de heyecanla sizi bekliyorduk.

Yorumu oyla      4      2  
29 Mart 2024 Cuma 19:10

peki 22 yıldır engelleyen neydi?

Yorumu oyla      13      1  
BENİM PENCEREM 29 Mart 2024 Cuma 18:53

AKP geçen 25 yılda İzmir için yapmadıklarını bir Bakanın ağzından itiraf ediyor. Sonrada seçime iki gün kala İzmir'i adeta uçuracaklarını vadediyorlar. Bizde bunu yiyoruz öylemi. İzmir aklını ve zekasını bu seçim sürecinde özellikle AKP olanlar çok test etti. Bu testin sonucunu pazar günü göreceğiz.

Yorumu oyla      13      1  
SOKAK 29 Mart 2024 Cuma 18:36

Arkadaş bu ne iştir Allah aşkına. Bakanlar işini gücünü bırakmış, AKP'nin yerel yönetim seçimlerinde bir parti mensubu gibi çalışıyorlar. Bu noktaya hiç bir zaman gelmemiştik. İçler acısı bir durum. AKP'li olmayan biri olarak, benimde bakanım olarak kabul ettiğim sizleri tek yanlı olarak davranmanızdan mutsuz olduğumu bilmenizi isterim.

Yorumu oyla      14      2  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhur İttifakı'nın adayı Kırkpınar, Başkan Sandal'a yüklendi, 'rezalet' dedi: Yıkılacak binalar onaya takıldı!
Cumhur İttifakı Bayraklı Belediye Başkan Adayı Bilal Kırkpınar, Bayraklı ...
Fahrettin Altun: 31 Mart'ı önemli bir kilometre taşı
İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "31 Mart 2024 yerel seçimlerini, Türkiye'nin ...
Dağ: Basmane Çukuru'nu çözmek bize nasip olacak
Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, “Önümüzdeki ...
 
'Seçim sonuçlarını çok hızlı alacağız'
AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, ...
Başkan Tugay: Kentimizi sağlıklı şekilde planlayacağız
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, Bornova’da ...
Başkan Soyer: Seferihisar’da bir hayali daha gerçekleştirdik
Seferihisar’da İzmirlilerin yeşille buluşup dinlenebileceği, temiz havada ...
 
Cumhur İttifakı Karşıyaka adayı Çiftçioğlu, kültür ve sanat projelerini açıkladı
Cumhur İttifakı'nın Karşıyaka Belediye Başkan Adayı İsmail Çiftçioğlu, ...
Kasapoğlu’ndan Karşıyaka Stadı açıklaması: Temeli attık, yapımı durdurdular!
Önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı ve İzmir Milletvekili Dr. Mehmet Kasapoğlu ...
Araştırmacı Yaldız’dan ‘anket’ değerlendirmesi... Dağ ve Tugay arasındaki fark ne durumda?
İzmir’de Cumhur İttifakı Adayı ve CHP Adayı arasındaki seçim farkı hakkında ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva