HABERLER>POLİTİKA
17 Şubat 2017 Cuma - 15:12

Bakan Arslan’dan İzmir’de 3 büyük proje hakkında 3 önemli açıklama

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan Menemen- Çandarlı otoyol projesi için yapılan ihale ve alan firma hakkında bilgi verdi. Körfez Geçiş Projesi’nde ÇED sürecinin bittiğini duyuran Arslan, Alaçatı Havalimanı ihalesi için de tarih verdi.

Bakan Arslan’dan İzmir’de 3 büyük proje hakkında 3 önemli açıklama

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, çeşitli temaslarda bulunmak, kentteki yatırımları yerinde incelemek için geldiği İzmir'de, Karslı dernek temsilcileriyle kahvaltıdan sonra Karayolları 2'nci Bölge Müdürlüğü'ne geçti.

- BAKAN ARSLAN'DAN İZMİR'DE BÜROKRASİ ÇIKIŞI: ÇÜRÜK HALKALAR VAR!

- YENİ ANAYASA MESAJI: BU ÜLKENİN GELECEĞİ... 

Burada bürokratlarından bilgi alan Bakan Ahmet Arslan, basın toplantısı düzenledi.



Basın toplantısında İzmir'in önemini vurgulayan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan  Menemen- Çandarlı otoyol projesi için yapılan ihale ve alan firma hakkında bilgi verdi. Bakan  Ahmet Arslan şunları söyledi: "Önemli biri projenin kararını açıklamış olacağız. Menemen- Aliağa- Çandarlı ihalesini yaptık. 13 firmadan oluşan 6 grup teklif verdi. Bu tekliflerin içerisinde en kısa süreyi, 9 yıl 10 ay 11 günlük süreyle IC İçtaş, Astaldi ve ülkemizden Kalyon inşaattan oluşan oluşan üçlü grup aldı. 6 grubun da teklifleri incelendi geçerli bulundu. En kısa süreyi vermiş olan IC İçtaş, Astaldi ve ülkemizden Kalyon grubu için ihale kararını onayladı. Sözleşmeye davet ettik. Menemen'den Aliağa'ya Çandarlı Limanı'na gidecek. İhale kararını aldığımız 18 Mart'ta temelini atacağımız Çanakkale Köprüsü'nün de koridor tamamlayıcısı olacak. Menemen'den sonra 76 kilometre duruyordu, ağır sıkışıklık vardı. Önümüzdeki ay temelini atacağız 3 yılı içerisinde bitirip hizmete açacağız. Kolay erişimi sağlayacağız. Yatırım bedeli 1 milyar 437 milyon TL'dir. Yap işlet devret modeliyle gerçekleştirilecektir."

'KÖRFEZ GEÇİŞ SÜRECİ İÇİN ÇED BİTTİ'
Körfez Geçiş Projesi hakkında da açıklamalarda bulunan Bakan Ahmet Arslan sözlerini şöyle sürdürdü: "İzmir'in kendi içerisindeki trafiği azaltmak, ulaştırmayı kolaylaştırmak için, herkesin takip ettiği Körfez Geçiş Köprürü içinde ÇED süreci nihayi aşamaya geldi. En geç Mart ayında alacağız. İmar planlarına geçiş içini onun da çalışmalarını yapıyoruz. Süreci bitiyor. Buradan çıkan malzeme körfez çıkışında ada yapmak üzere kullanılacak. O da imar planlarına işlenecek. Yap işlet devret için YPK kararını Mart ayında çıkartacağız. İhale süreci biter bitmez inşaat başlatıcak. Üzerinde raylı sistemi de içeren ulaşımı İzmir'de ring haline getiren proje. Bu ticaretin büyümesi açısından önemli."

ALAÇATI HAVAALANI İHALESİ NİSAN'DA
Çeşme Alaçatı Havalimanı'nda da bütün süreçlerin tamamlandığını hatırlatan Bakan Arslan, projenin önceden onaylandığını, fizibilite çalışmasının bitmek üzere olduğunu, bu ay içerisinde onunda yap işlet devret modeliyle YPK'dan karar çıkıp en geç nisan ayında ihalesinin yapılacağını söyledi. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İzmir - İstanbul otoyolu projesinde de, Bornova viyadüğü ile Belkahve Tüneli'nin açılacağını, 25 kilometrenin daha İzmirlilerin hayatını kolaylaştırmak için hizmete gireceğini ifade etti. (DHA)

 
Başbakan Yıldırım: MHP ile ortak etkinlik yapabiliriz
 
İzmir’de velilerden öğretmenler için 700 imza
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mehmet 18 Şubat 2017 Cumartesi 18:48

İzmir e böyle projeler lazım üzerimizdeki ölü toprağını atmalıyız izmir için hayırlısı olacak işallah bir an önce başlar ve biter hayatımızdaki trafik illetinden bi nebze de olsa kurtuluruz

Yorumu oyla      12      7  
sezarın hakkı sezara 18 Şubat 2017 Cumartesi 13:56

Körfez geçiş projesini şahsen ben kullanmam. en başta YİD oldugu için en az 10 dolar olacaktır. İzmir henüz istanbul kadar kalabalık bir şehir değil. Trafik belli saatlerde belli bölgelerde oluyor. İzmirli denizi sever,rahat isnanlardır. bu sebeple arabalı vapurlar kullanılmaya devame der. hatta köprüden çok arabalı vapur kullanılacaktır. bunun dışında İzmir körfezine vereceği zararlar var. tamamı tüp geçit olmadıgı ada sistemi ile yarı köprü yapılacagı için zaten sirkülasyon sıkıntısı yaşayan körfezin mevcut akıntılarınıda engelleyecek.

Yorumu oyla      13      5  
muhalif 18 Şubat 2017 Cumartesi 12:36

körfez geçiş projesi yap-işlet-devret ile yapılacak yani geçiş dolar üzerinden ücretli olacak, yapılsın diyenler geçmek için o parayı verecek mi? sonuçta geçiş olmasa da parayı HAZİNE verecek mütahite......

Yorumu oyla      12      5  
Hüsnıye 18 Şubat 2017 Cumartesi 12:18

Hadi hayırlısı inşallah vatana ve millete hayırlı olsun

Yorumu oyla      11      5  
Mehmet 18 Şubat 2017 Cumartesi 11:27

İzmir e böyle projeler lazım üzerimizdeki ölü toprağını atmalıyız izmir için hayırlısı olacak işallah bir an önce başlar ve biter hayatımızdaki trafik illetinden bi nebze de olsa kurtuluruz

Yorumu oyla      12      6  
Parlayan incimiz izmirimiz.... 17 Şubat 2017 Cuma 22:50

İzmir için yapilicak ,şehrimizi kalkindiricak, hayatımıza kolaylık getircek herseye katiliyoruz...uyuyan güzeli uyandiriyorsunuz herşey güzel olucak.....

Yorumu oyla      12      5  
Ahmet Ahmet 17 Şubat 2017 Cuma 22:30

Sayın Bakanımızın İZMİR için verdiği haberler çok güzel. Umut ve mutlulukla bekliyoruz İnşallah inciralti halkı olarakta beklentilerimiz yerine gelecek Herkese çok teşekkürler Desteklerinden dolayıda SonSöz gazetesine teşekkürler

Yorumu oyla      14      8  
umutlu 17 Şubat 2017 Cuma 22:08

Sayın bakanımızın körfez geçiş projesi hakkındaki açıklamaları ve izmire vermiş olduğu müjdeler için teşekkür ederiz.Projelerin izmire çok yakışacagı ve daha modern bir şehir olacağına inanıyoruz.

Yorumu oyla      14      7  
17 Şubat 2017 Cuma 21:21

projelerin alayı YİD. ondan sonra geçiş ücretleri de fahiş fiyat oluyor. ne güzel ! verdiğimiz vergilere ne oldu ?

Yorumu oyla      13      6  
Metrolar ne oluyor* 17 Şubat 2017 Cuma 20:07

Ankara'da İstanbul'da Metrolara, Marmaray'a, Avrasya tüneline, köprülere para yağdırıyorsunuz. İzmir'deki Metrolara ne zaman bir çivi çakmayı düşünüyorsunuz?

Yorumu oyla      14      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başbakan Yıldırım: MHP ile ortak etkinlik yapabiliriz
Malta'da referandum çalışmalarına ilişkin açıklama yapan Başbakan Yıldırım, ...
HDP'li İdris Baluken'e yakalama kararı
Bingöl’de tutuklanıp serbest bırakılan HDP Milletvekili İdris Baluken ...
MHP'li muhaliflerin stratejisi belli oldu!
MHP'li muhalifler, eski yeni vekiller, eski ülkü ocakları başkanlarının ...
 
Bakan Arslan'dan İzmir'de bürokrasi çıkışı: Çürük halkalar var!
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "'İzmir-Ankara ...
Balbay yurt facialarında tutuksuz yargılamaya isyan etti
CHP İzmir Milletvekili ve Milli Eğitim komisyonu  ve Aladağ Komisyonu ...
Karataş’tan Güven’e sert cevap: MHP memuru mu?
MHP İl Başkanı MHP tabanının ‘hayır’ oyu vereceğini söyleyen CHP İl Başkanı ...
 
Sındır'dan 'hayır' turu: Bu anayasayı kim yazdı?
CHP Genel Sekreteri Sındır, “Bu anayasanın bir müellifi yok. Bu anayasayı ...
Delican’dan CHP’ye ‘İzmir Marşı’ salvosu!
AK Parti İl Başkanı; yeni anayasanın getireceği yeniliklere ilişkin açıklamalar ...
CHP'li Bakan 'DİTİB iddiaları'nı Meclis'e taşıdı
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan TBMM Genel Kurulu’nda Diyanet İşleri ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva