HABERLER>POLİTİKA
17 Şubat 2017 Cuma - 11:52

Sındır'dan 'hayır' turu: Bu anayasayı kim yazdı?

CHP Genel Sekreteri Sındır, “Bu anayasanın bir müellifi yok. Bu anayasayı kim yazdı? AKP’nin 317 milletvekili boş kağıdı imzalayarak teklifi meclise sundular. Şimdi vatandaşları bilgilendirmemiz gerekiyor, ikna etmeye gerek yok. Doğruyu söylerseniz zaten herkes ’hayır’ diyecek” dedi.

Sındır dan  hayır  turu: Bu anayasayı kim yazdı?

EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır referandum çalışmaları çerçevesinde başladığı ilçe turlarına devam ediyor.

İlk olarak ikinci bölgede, Bakırçay Havzası’nda anayasa değişikliği teklifini toplumun birçok kesimine anlatan Genel Sekreter Sındır, şimdi de Küçük Menderes Havzası’ndaki ilçelerde sahaya indi.

Selçuk’ta İlçe Başkanı Hasan Uysal tarafından karşılanan Sındır’a il başkan yardımcıları Ednan Arslan ve Okan Karlıdağ eşlik etti.

Sındır anayasa değişikliği teklifine yönelik önemli açıklamalarda bulunurken kampanya ve propaganda süreci hakkında da net mesajlar verdi.

BU ANAYASAYI KİM YAZDI?
Sındır, “Bir referanduma gidiyoruz. Ama bu anayasanın bir müellifi yok. Bu anayasayı kim yazdı? AKP’nin 317 milletvekili boş kağıdı imzalayarak teklifi meclise sundular. İnanın o vekillerin tamamının okumadan imza attığını söyleyebiliriz.  Kimse üstlenmiyor ama bu anayasa teklifini birileri yazdı. Karanlık kapılar ardından, gizli görüşmelerde, nerede, kim tarafından yazıldığı artık önemli değil. Meclise geldi ve meclis genel kurulundan nasıl geçtiğini herkes gördü. Şimdi de milletin önüne bu getirildi” dedi. 

YÜZDE 99.9’U YİNELEDİ, ‘İKNAYA GEREK YOK’ DEDİ!
Sındır, referandum sonucunda dair çeşitli yerlerde ifade ettiği ön görüyü yinelerken, “Ben şundan eminim; milletimizi bu teklifi bilerek sandığa giderse yüzde 99.9 ‘hayır’ çıkar.  Biz CHP rozetiyle gurur duyarız ama bu referandum parti meselesi değil bir memleket ve beka meselesidir. O nedenle bu süreçte tüm çabalarımızı yurttaş bilinciyle, parti kimliğimizi öne çıkararak değil, hangi anlayışta olursa olsun demokrasiyi savunarak anayasayı anlatmamız ve onları ikna etmemiz gerekiyor. Bilgilendirmemiz gerekiyor, ikna etmeye gerek yok. Doğruyu söylerseniz zaten herkes ’hayır’ diyecek” açıklamasını yaptı.

ÇIKALIM VATANDAŞA SORALIM…
Teklifin tek adam rejimini ve diktayı getireceğini savunan Sındır, “Yeni sistemde sadece ve sadece cumhurbaşkanı var ve tüm yetkilerle donatılmış… Bakanlar kurulu ve başbakan diye bir şey yok. Tek adam sistemine yönelik bir değişiklik var. Çıkalım vatandaşa soralım ‘Cumhurbaşkanı taraflı mı olsun tarafsız mı olsun?’ Herkes ‘Tarafsız olsun’ diyecektir.  ‘Bu sistem değişikliğidir’ diyorlar. Yalan! Bu bir rejim değişikliğidir. Dün söylediklerinizi inkar ediyorsunuz. ‘Kandırıldık’ diyorsunuz. Yarın yine öyle diyecekler” diye konuştu.

YETKİ ÜZERİNDEN TEKNİK BİLGİLER VERDİ
Sındır teklifle getirilmek istenen yeni teklifin teknik konuları hakkında bilgi verdi ve “Bu tek adam her şeye yetkili. Devleti yeniden yapılandırma yetkisi var. İstediği illeri kaldırıp, istediği yerde il kurabilir. İstediklerini bir araya getirip istediğini bölebilir. Eyaletle bölgesel bir sistem kurabilir. Muhtarlıkları kaldırıyorum diyebilir. Bakanlık kaldırabilir. Tüm kurum ve kuruluşları kaldırabilir. Bu yetkiler şu an tamamen meclistedir. Bunlar öyle bir kişinin iki dudağı arasında karar verilecek kolay işler değil.  Devletin yönetim kademelerinde kim varsa herkesi tayin de edebilir. Bu kişi aynı zamanda bir siyasi partinin de genel başkanı olacak. Çift başlılık kalkıyor diyorlar. Tam tersine devletin her noktasında her kademede çift başlılık söz konusu.  İl ve ilçelerdeki yöneticiler ve idareciler şu an devlet adına çalışırken, yeni sistemle cumhurbaşkanı için çalışacak. Hatta şu an bile devletin valisi, kaymakamı değiller. Orada tersine bir düzenleme yapılması gerekirken daha kötüsü getirilmeye çalışılıyor.  Memlekete bir parti devleti gelmiş olacak. Yasamaya da egemen olacak, yürütmeye de… Milletvekilli seçilme şartına uygun olan dilediği herkesi vekil yapacak. İstediğini bakan yapacak. Yurt dışına gidecek, yardımcılarına vekalet bırakacak. O yardımcı milletin iradesiyle seçilmiş biri olmayacak ama meclisin feshi yetkisini elinde bulundurabilecek. Milletvekili sayısını 50 kişi arttırdılar. Niye, gerekçesi nedir? Hiçbir gerekçe yok. Aklına esmiş öyle yuvarlak hesap olsun demiş” ifadelerini kullandı.

 
“Karagöz’ün Gemisi” Folkart Gallery’de
 
Yazıcıoğlu soruşturmasında 10 eski polise tutuklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Delican’dan CHP’ye ‘İzmir Marşı’ salvosu!
AK Parti İl Başkanı; yeni anayasanın getireceği yeniliklere ilişkin açıklamalar ...
CHP'li Bakan 'DİTİB iddiaları'nı Meclis'e taşıdı
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan TBMM Genel Kurulu’nda Diyanet İşleri ...
CHP’li Tezcan’dan örgüte: AKP değil AK Parti deyin!
Tezcan, anayasa değişikliği referandumunda AK Parti'ye oy veren seçmenin ...
 
Kılıçdaroğlu'ndan çarpıcı referandum mesajları!
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu referandum sürecine ...
Bahçeli: Ortak çalışma yapılabilir
Bahçeli, "Aynı tercihteki partilerle ortak çalışma yapılabilecek. " dedi.
Çavuşoğlu'ndan tepki: İkide bir kaçıyorlar!
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Kıbrıs müzakerelerine ilişkin yaptığı açıklamada, ...
 
İzmir'de 'hayır' kampanyası yürüten CHP'li kadınlara saldırı
Balçova’da ‘hayır’ kampanyası kapsamında ev ziyaretleri yapan 2 CHP’li ...
Bakan Arslan’dan tek günlük İzmir mesaisi
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, yarın (cuma) İzmir'de ...
Ve referandum süreci resmen başladı
Yüksek Seçim Kurulunca (YSK), anayasa değişikliğinin 16 Nisan'da halkoyuna ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva