HABERLER>GÜNCEL
17 Şubat 2017 Cuma - 15:17

İzmir’de velilerden öğretmenler için 700 imza

İzmir’in Balçova İlçesi'ndeki Vali Kutlu Aktaş İlkokulu'nda gelecek yıl eğitim sisteminin tam güne geçileceğini bu nedenle 10 öğretmenin başka okullara gönderileceğini savunan bazı veliler, yaklaşık 700 imza toplayıp okul önünde basın açıklaması yaptı.

İzmir’de velilerden öğretmenler için 700 imza

Balçova İlçesi Korutürk Mahallesi'ndeki Vali Kutlu Aktaş İlkokulu'nda gelecek yıl eğitim sisteminin tam gün olarak yapılmaya başlanacağını belirten veliler bugün saat 12.30'da okul önünde basın açıklaması yaptı. Veliler üzerinde, 'Çocuklar üzülmesin öğretmenler gitmesin', 'Çocuklar geleceğimizdir kıymayın', 'Okuluma dokunma, öğretmenim gitmesin', 'Torunumu ağlatma' ve 'Çocuğuma öğretmenine dokunma' yazılı dövizler taşıdı.

Veliler adına basın açıklamasını ÖV-DER Başkanı Orhan Yüce yaptı. Eğitim sisteminin bir düzene sokulamadığını ileri süren Başkan Yüce, şunları söyledi:  "Bir öğretim yılını bile tamamlamadan çocuklarımız yeni bir uygulama ile karşı karşıya kalıyor. Sınavlar, müfredat, temel eğitim sistemi veya kitaplar değişiyor. Ama hiçbiri veliye öğrenciye sorulmuyor. Bakanlık gelecek yıl eğitim öğretimde tam gün uygulamasına geçileceğini söyledi. Ama bunun alt yapısının uygun olup olmadığını değerlendirmedi. Eğer değerlendirmiş olsa idi, iki sınıftan bir sınıfı, iki öğretmenden bir öğretmeni çıkarma yoluna gitmezdi. Şimdi Vali Kutlu Aktaş İlkokulu'nda yaşanan budur. Gelecek yıl tam gün eğitime geçme kararı verilen okulumuzda sınıflar birleştiriliyor. Öğretmenlerimizden bazıları gönderiliyor. Bakanlık ya da bu uygulamaya karar verenler, ilkokulda çocuğun öğretmen değiştirmesinin eğitim öğretimini ne kadar olumsuz etkilediğini bilmiyorlar mı? Eğitim pedagojisini bilen, ilkokuldaki bir çocuğu öğretmeninden arkadaşından ayırır mı? Elbette böyle bir uygulama yapmaz. Biz öğrenci velileri bunun yanlış olduğunu söylüyoruz. Bunun için imzalar topladık hiçbir veli uygulamayı doğru bulmadı. Biz öğrenci velileri olarak bu uygulamanın durdurulmasını istiyoruz. Okulumuzda tam gün eğitim yapılacaksa, yandaki Balçova İmam Hatip Ortaokulu ilkokula dönüştürülsün. Çünkü okulda beş sınıf 83 öğrenci var, rahatlıkla başka yere taşınabilir. Ya da tam gün eğitime sınıfları ve öğretmenleri birleştirmeden, değiştirmeden kademeli geçilsin."

ÖĞRETMENLER İÇİN 700 İMZA
Velilerden Dilek Nergiz, 800 öğrencisi bulunan okuldaki 10 öğretmenin yerlerinin değiştirilmesinin planlandığını, bunu engellemek için yaklaşık 700 imza topladıklarını belirtti. Nergiz, "Okulumuzda gelecek yıl tam gün eğitime geçiş nedeniyle en az 200 öğrencimiz mağdur olacak. 10 öğretmenin yeri değişecek. 20-25 olan sınıf mevcutları 35-40 kişiye kadar çıkacak eğitimde sorunlar yaşanacak. Tam gün eğitime karşı değiliz ancak çocukları, öğretmenleri ve velileri zor durumda bırakmadan bu düzenlemeye geçilmesini istiyoruz" dedi. Velilerin, salı günü İzmir Valiliği önünde basın açıklaması yaptıktan sonra, topladıkları imzaları dilekçeyle Valilik ve Mille Eğitim Bakanlığı'na gönderecekleri öğrenildi. (DHA)

 
Bakan Arslan’dan İzmir’de 3 büyük proje hakkında 3 önemli açıklama
 
Konuşmak için çağırdı, ağzından vurarak öldürdü!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de mülteci eğitim destek merkezi açıldı
İzmir'de kurulan merkez, mültecilere eğitim, sağlık ve danışmanlık hizmeti verecek.
Engelliler sandıkta engellerin kalkmasını istiyor
Engelliler Konfederasyonu Başkanı Turhan İçli, seçimlerde oy kullanacak ...
İddianame hazır: DEAŞ'ın keşif yaptığı 3 yer!
DEAŞ'ın İstanbul'daki okulları iddianamesi kabul edildi. Savcılık 35 sanıklı ...
 
Görmez'den 'casusluk iddiaları'na sert tepki!
Diyanet İşleri Başkanı Görmez, "Hiçbir din görevlisinin görev tanımı dışında ...
İzmir’de bombalı saldırı hazırlığındaki terörist keşif yaparken yakalandı
Kentte bombalı saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen terör örgütü ...
Skandal karikatür sonrası Gırgır kapatıldı!
Sözcü gazetesinin ücretsiz olarak dağıttığı ünlü mizah dergisi Gırgır, ...
 
Enes'i kaybetti, Eymen'i yaşatmak istiyor
İzmir'de 7 yıl önce 2 yaşındaki oğlu Enes'i trafik kazasında kaybeden ...
İncirlik'te kritik zirve: Gündem Rakka!
Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ile ABD Genelkurmay Başkanı Dunford bugün ...
Saadet Öğretmen isyan etti: Disneyland değil ki!
Mağdur çocukların Adli Tıp’a tekrar gönderilmesi kararı vermesi tepki ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva