HABERLER>POLİTİKA
27 Mart 2024 Çarşamba - 08:46

Araştırmacı Yaldız yorumladı: CHP’yi İzmir’de ayakta tutan kadınlardır!

İntegral Araştırma Şirketi Genel Koordinatörü Ümit Yaldız, “İzmir’in CHP ile farklı bir tercih sebebi var. Daha ziyade CHP’ye gönüllü, koşa koşa oy vermektense, CHP’yi ülke siyasetine mesaj vermek için tercih eden İzmirli seçmen grubu var. Ağırlıklı olan ise kadınlar. CHP’yi İzmir’de iktidarda tutan kadınlardır. İzmir’in kadınları ikna edilebilmiş olsaydı, İzmir’deki yerel iktidar bundan önceki seçimlerde de el değiştirirdi. İzmirli kadınlar CHP’yi tercih ediyorlar. İzmirli kadınlar, daha özgürlükçü bir yapıdalar” dedi.

Araştırmacı Yaldız yorumladı: CHP’yi İzmir’de ayakta tutan kadınlardır!

EGEDESONSÖZ - İntegral Araştırma Şirketi Genel Koordinatörü ve Gazeteci Ümit Yaldız, Sonsöz’de 31 Mart Yerel Seçimleri’ni değerlendirdi.

Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtlayan Yaldız,  kadın seçmenlerin aldığı tutumun İzmir’de seçim sonuçlarını etkileyebileceğini belirtti.

Yaldız yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

“CHP’ye 25 yıldır aralıksız iktidar sunan, CHP’nin adaylarını sorgulamayan, kimi dönemde rekor oylarla seçimin kazandığı bir İzmir’den söz ediyoruz.  İzmir, CHP’nin tercih ettiği isimleri çok da sorgulayan bir kent değil. İzmir’in CHP ile farklı bir tercih sebebi var. Daha ziyade CHP’ye gönüllü, koşa koşa oy vermektense, CHP’yi ülke siyasetine mesaj vermek için tercih eden İzmirli seçmen grubu var. Ağırlıklı olan ise kadınlar. CHP’yi İzmir’de iktidarda tutan kadınlardır. İzmir’in kadınları ikna edilebilmiş olsaydı, İzmir’deki yerel iktidar bundan önceki seçimlerde de el değiştirirdi. İzmirli kadınlar CHP’yi tercih ediyorlar. İzmirli kadınlar, daha özgürlükçü bir yapıdalar. Bu özgürlükleriyle ilgili sorun yaşayacaklarına dair soru işaretleri oluştu geçtiğimiz yıllarda. Cumhurbaşkanının açıklamaları, AK Partililerin kontrolsüz söylemleri nedeniyle soru işaretleri meydana geldi. İzmir’e bir kez ziyarete gelmiş AK Parti Diyarbakır eski Milletvekili Cuma İçten dahil, herkes negatif değerlendirmelerde bulundular. İzmirli kadınlar o söylemleri ideolojik olarak satın aldılar ve unutmadılar.

İzmirli 50-55 yaş grubundaki kutuplaşmış seçmen ve İzmirli kadınlar CHP’ye oy veriyor. 50 yaşa kadar İzmirli seçmende AK Parti- CHP rekabeti çok daha rasyonel. Cinsiyet bazlı analize girildiğinde CHP’ye olması gerekenin üzerinde oy taşıyor. Kadınlar, CHP liderini veya adayları çok beğendikleri için değil, oy vermek istemedikleri bir siyasi partiye karşı bir çeşit direnç merkezi olarak görüyorlar CHP’yi. 55 yaş üstünde cepheler zaten belli. Başka cepheye oradan oy taşımak mümkün değil.

Gençler ise farklı davranıyor. Mesela Hamza Dağ’ın gençlerden aldığı oy, azımsanmayacak kadar yüksek. Hamza Dağ’ın genç olması bunda etkili olabilir. 35 yaş altı apolitik kesim kutuplaşmayı kabul etmiyor. Onların dünyasında ötekileştirme yok. Liderlerin mesajlarına da kapalılar”

 
Emekliye promosyon ödemeleri yarın başlıyor
 
Günlük burç yorumları (27 Mart 2024)
YORUMLAR
Toplam 21 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
27 Mart 2024 Çarşamba 23:08

Bunların yani Chp nin M.vekillerinin dem le bağı sorunca önce kıvırdıklarını sonra karşı atağa geçip suçlamalarda bulunduklarını yine de ısrarla sorulunca açık oturumları nasıl terk ettiklerini hep beraber gördük.

Yorumu oyla      2      0  
TC misafir 27 Mart 2024 Çarşamba 17:56

Aşağıdaki bazı yorumculara bakıyorum kimi demiş chp kadın istismarı ile dolu çocuk istismarcılarını kolladıklarını dahi unutarak laf etmiş kendince. Diğeri çıkmış devlet televizyonuna teröristi çıkarıp partileri lehine demeç vermiş, Oslo da teröristlerle pazarlık masasına oturup gerekirse devlet terör örgütleriyle görüşür diye demeç verdiklerini ve hatta teröristin ayağına kadar hakimleri götürdüklerini unutarak başka partileri ve hatta tüm muhalif kesimi utanmadan terör sempatizanı ilan etme terbiyesizliğini kendilerinde hak görüyorlar. Madem bu kadar milliyetçisiniz neden para için 5 milyon suriyeliye ülkeyi adeta işgal ettirdirdiniz?

Yorumu oyla      2      2  
Lombak 27 Mart 2024 Çarşamba 17:54

Dün Akp Muğla Büyükşehir adayı Aydın Ayaydın televizyonda bir programda Bodrum'da Yalıkavak yolunu asfaltlayacağını söyledi. Bugün Bodrum'dan haber aldım. Cehape Büyükşehir acilen akşamüstü Yalıkavak yoluna asfalt dökmeye başlamış. Madem iş bu kadar şip şak hallolabilecekti, niye insanların arabaları 5 yıl haşat oldu? Taliban zihniyeti asıl CEHAPE'dir.

Yorumu oyla      1      1  
Izmirin kadinlari 27 Mart 2024 Çarşamba 16:23

İzmir Smirnadir..Bağımsız.aydin .uretken.siddete , yalana. dolana baskıya karşı duran kadınların.analarin kentidir..Erkekler gucenmesin bir ana kenttir.Sevgisi.saygisi .hoşgörüsü.vardir.Harmandali da oynar ,izmir Zeybegide...Halay da ceker .horon da durur..Onlar için en değerlisi çocuklarıdır.Bir de vatan sevgisi..O nedenle hem bayrağını dalgalandırir elinde .hemde gereğinde destan yazar,hem de türküsünü söyler.....

Yorumu oyla      0      0  
Yorgun demokrat 27 Mart 2024 Çarşamba 15:19

Akp talibanla ayni zihniyettedir kendiside yalanlamiyor. Afganistanda taliban vahsetini açın izleyin sonrada gidin laik kardesim izmirde oy ver. Bir yerleri satsin parsellesin 10 yesin 1 hizmet yapsin sonrada hizmet belediyeciligi desin.

Yorumu oyla      4      2  
27 Mart 2024 Çarşamba 15:02

Hem destan yazarmış hem türkü söylermiş Ama pkk ya laf edemezmiş. Allah bilir başka ne haltlar yersiniz?

Yorumu oyla      2      2  
Çok belli 27 Mart 2024 Çarşamba 14:58

Yahu artık bunların laiklik Cumhuriyet kelime ve kavramlar ile bu kadar oynayıp terör örgütüne tek laf etmemesi Emperyalist Amerika nın köpeği olduklarının açık bir delilidir.

Yorumu oyla      3      2  
chp kapatılsın 27 Mart 2024 Çarşamba 14:57

parti içinde kadına istismar dolu

Yorumu oyla      3      2  
27 Mart 2024 Çarşamba 14:49

Terör örgütü sözde liderine laf edemeyen zübükler topluluğu Ak partiye laf edemez.

Yorumu oyla      4      3  
27 Mart 2024 Çarşamba 14:32

Chp nin bittiğini buradaki laik yobazlardan anlarsınız. Başka edecekleri bir kelam yok.

Yorumu oyla      2      2  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti'den Belçika'daki saldırıya kınama
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Belçika'da ...
Cumhur İttifakı adayı Dağ'dan rakiplerine mesaj: Projeleri konuşalım!
Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, “Bırakın ...
Fidan: İsrail, zalimliğiyle bir başına kaldı
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin ...
 
CHP Adayı Tugay iş insanlarına projelerini anlattı: İzmir'i yeniden kurmak gerek!
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, Kemalpaşa'da ...
Akşener: AK Parti ile CHP birbirinden memnun!
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ''Bugün burada bir tahterevalli ...
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e: Ustana sor
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, "Özgür Bey, nereden çıktıysa, ...
 
Anavatan Partisi'nden Muğla'da kararı: Cumhur İttifakı'nı destekleyecek
Anavatan Partisi, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde, Muğla'da ...
'Alsancak İskelesi'ni TÜGVA'ya verirler' çıkışına AK Parti'den yanıt: İçindeki zehri bu şehre şırınga etmeye kalktı!
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in ...
Özgür Özel: 31 Mart seçimi sadece yerel seçim değil
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 31 Mart'taki seçimin sadece yerel seçim ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva