HABERLER>POLİTİKA
26 Mart 2024 Salı - 20:40

Akşener: AK Parti ile CHP birbirinden memnun!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ''Bugün burada bir tahterevalli oyununa vermek için geldik. İYİ Parti olarak biz; milletimiz bir tarafa, partimiz bir tarafa dedik. Sayın Erdoğan diyordu ki, ‘İstanbul’u alan Türkiye’yi alır’ ama sonra gördük ki, herkesin çok rahatı varmış. Yani AK Parti’nin varlığından CHP memnun, CHP’nin varlığından AK Parti memnun; bizden kimse memnun değil. Niye memnun değil? Çünkü biz, sizin sesiniz olmak üzere yola çıktık'' dedi.

Akşener: AK Parti ile CHP birbirinden memnun!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Edirne’de partisinin Uzunköprü Belediye Başkan adayı Ediz Martin’e destek için ilçeye geldi. Esnaf ziyareti öncesinde toplanan kalabalığa seslenen Akşener, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e duyduğu sevgiyi dile getirerek konuşmasına başladı.

Burada konuşan Akşener'in açıklamalarından satırbaşları şöyle:

''Bugün burada bir tahterevalli oyununa vermek için geldik. İYİ Parti olarak biz; milletimiz bir tarafa, partimiz bir tarafa dedik. Başından itibaren milletimizin yanında yer almak için ittifaklarda yer aldık. 2019 ittifakını Cumhuriyet Halk Partisi’ne bizzat biz teklif ettik. 19 ilçe, 4 belde ile ayrıldık, bitirdik ama İstanbul, Ankara, Adana, Antalya gibi şehirlerin alınmasına vesile olduk. Çünkü Sayın Erdoğan diyordu ki, ‘İstanbul’u alan Türkiye’yi alır’ ama sonra gördük ki, herkesin çok rahatı varmış. Yani AK Parti’nin varlığından CHP memnun, CHP’nin varlığından AK Parti memnun; bizden kimse memnun değil. Niye memnun değil? Çünkü biz, sizin sesiniz olmak üzere yola çıktık. Siz, bizim velinimetimizsiniz. Yani milletimiz, siyasetçinin velinimetidir. Ben tam 3 yıl boyunca esnaf gezdim. Bu dükkanların içinde hiçbir başka partiyi yermedim, kendi partimi övmedim. Onların derdini, müşterilerinin derdini dinledim.

''Sizi kandırıyorlar'
Çiftçiyi öğrendim. Mazot parasının neye mal olduğunu öğrendim ve yem parasının, ucuza alınan sütün ve büyük faturalar ödenen elektriğin, gübrenin, işçi parasının ne kadar çiftçiyi, üreticiyi yıktığını ama buna karşılık ürettikleri mamule, mala, ürüne yeteri kadar değer verilmediğini gördüm bu dükkanların içinde. Kızı ya da oğlu 87 puan, 93 puan alanı gördüm ama mülakatta 67-73 puan alan arkadaşının tayin edildiğini ama diğer çocuğun atanmadığını gördüm. Yani haksızlık gördüm ve bunu dile getiren hiçbir siyasetçinin var olmadığını gördüm. Çünkü gördüm ki, sizi kandırıyorlar. Yani ne yapıyorlar? Diyorlar ki size, ‘Ey Uzunköprü, bize oy vermezseniz AK Parti gelir’. AK Partililer de diyor ki, ‘Ey Uzunköprü, bize oy vermezseniz CHP gelir’. Ben de diyorum ki, ‘Ey değerli hemşehrilerim. Biz varız, Ediz var.

''Bütün emeklilerin oyuna talibim'
Şimdi birbirine sövmeyen, birbirine hakaret etmeyen, daha iyi hizmet ederim iddiasıyla, rekabetiyle yola çıkan bir İYİ Parti ve bir kara oğlan, Ediz kardeşim, evladım var. Kendini beğenmişlik yapmayacak. Belediyenin kapısı açık olacak. Özellikle gençlerin umutlarını yeniden yeşertecek. Akrabalarını, yandaşlarını, dostlarını kayırmayacak. Liyakate dikkat edecek ve en önemlisi çalmayacak, çaldırmayacak. Tam bu seçimin başından beri 3 kol üzerinde ısrarla duruyorum. Emekliler Hakkari’de aç, Uzunköprü’de de aç. 10 bin lira emekli maaşı alan bir emeklinin geçinmesi mümkün değildir. Diyorum ki Sayın Erdoğan, 5 gün kaldı. Bu 5 gün içinde, her şey iki dudağının arasında. Emeklilere bayram ikramiyesi olarak 7 bin lira vereceksin. Sonra her bir emekliye 11 bin lira seyyanen zam yapacaksın. En düşük emekli aylığını asgari ücret kadar yapacaksın. Yaptın yaptın; yapmadın, bütün emeklilerin oylarına talibim. Söz veriyorum, şahsen kendime oy istiyorum. Elimden tutun, güç verin. Görün, haklarınızı söke söke nasıl alacağım ben.''

 
Kripto fonlarından rekor çıkış
 
Avrupa hayalleri yarım kaldı... Göçmenler yakalandı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e: Ustana sor
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, "Özgür Bey, nereden çıktıysa, ...
Anavatan Partisi'nden Muğla'da kararı: Cumhur İttifakı'nı destekleyecek
Anavatan Partisi, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde, Muğla'da ...
'Alsancak İskelesi'ni TÜGVA'ya verirler' çıkışına AK Parti'den yanıt: İçindeki zehri bu şehre şırınga etmeye kalktı!
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in ...
 
Özgür Özel: 31 Mart seçimi sadece yerel seçim değil
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 31 Mart'taki seçimin sadece yerel seçim ...
CHP Karabağlar adayı Kınay: Hak mücadelesini büyüteceğim!
Cumhuriyet Halk Partisi Karabağlar Belediye Başkan Adayı Helil Kınay, ...
Başkan Tugay Kiraz'ın köylerinde: Kentimizi birlikte kalkındıracağız
CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, Kiraz ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ekonomi mesajı!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yılın ikinci yarısından itibaren enflasyonun ...
Dağ'dan Tire çıkarması: İzmir'in hizmete ihtiyacı var
Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, “İnşallah ...
Buca’da ilginç Menemen afişi!
İzmir'in Buca ilçesinde asılan Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva