HABERLER>GÜNCEL
8 Mayıs 2020 Cuma - 15:18

Annesi İzmirlilere hakaret etmişti: Rektör istifa etti!

Eskişehir Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı, ciddi sağlık sorunları olduğunu bildirerek, YÖK ve Cumhurbaşkanlığı'na istifasını sunduğunu açıkladı. Çomaklı, sosyal medya hesabından yaptığı canlı yayınla gündeme gelmiş ve annesi Zekiye Çomaklı'nın İzmirlilere yönelik açıklamalarıyla eleştiri oklarının hedefi olmuştu.

Annesi İzmirlilere hakaret etmişti: Rektör istifa etti!

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı, internet üzerinden yapılan Açık Öğretim Fakültesi sınavları hakkında bilgi vermek için basın toplantısı düzenledi. Sınavların yerli ve milli sınav sistemiyle yapıldığını anlatan Rektör Prof. Dr. Çomaklı, 8 ay önce eski bir rahatsızlığının nüksettiğini bu nedenle YÖK ve Cumhurbaşkanlığı’na istifasını sunduğunu açıkladı. Rektör Prof. Dr. Çomaklı, şunları söyledi:

“Sizinle paylaşmak istediğim bir husus var. Bu hususu ben ilgili makamla paylaşarak, izin istedim ve aldım. Atandığımızdan beri dijitalleşmeye çok önem veriyorduk ve çok yoğun geçiyordu. Bizim burada 7 gün 24 zamanımız geçiyordu. 8 ay önce eski bir rahatsızlığım nüksetti. Rahatsızlığım aşırı noktalara vardı. Doktorlar sürekli dinlenmem gerektiğini, bu süreçte evden ayrılmamam gerektiğini söylüyorlardı. Fakat ben 7 Mayıs’taki sınavın bitmesini özellikle bekledim. Çünkü bu bizim için bir dönüm noktasıydı. Türkiye’de öncü olacak bir sistemdi. Yazılımlarımızı test etmiştik, Öğrenim Yönetimi Sistemi'ni (LMS) hayata geçirmemiz gerekiyordu. Benim bunu bitirmem gerekiyordu. Bunun yanı sıra Yunus Merkezi ile ilgili taleplerimizi oluşturmuştuk. Öğrenci teşkilatlanmasını yeniden yapmıştık. Müzelerimiz, URAYSİM daha birçok proje hayata geçti."

‘AFFIMI İSTEDİM’
Sağlık sorunlarının çok ciddi boyutlara ulaştığını ifade eden Çomaklı, “Ben de affımı istedim, o nedenle YÖK Başkanı ve Cumhurbaşkanı'mızdan affımı isteyerek, istifamı sundum. Şimdiye kadarki tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Hiç kimse ile paylamamıştım bunu. Benim 3 çocuğum var, bu nedenle sağlığım çok önemli. 45 yaşındayım ve çok ciddi sağlık sorunu yaşıyorum. Aslında yapacak çok şeyimiz var ama maalesef evden çıkamıyorum. Ayaklarımdaki rahatsızlıklar ve ciğerimdeki sorun uç noktaya ulaştı. Gitmiyor artık, bir yerden sonra zorlanıyorum. Ben de emin olun çok hüzünlüyüm bu durumdan. Ama sağ olsun makam ve başkanımız olumlu karşıladılar. Durumun ciddiyetini de anlattım, affımı istedim. Onların affına sığınarak kabulünü istedim. İstifamı sundum. Kabul edeceklerinden eminim sağ olsunlar, ben herkese teşekkür ederim. Biz hedefimize vardık, yapacaklarımızı da yaptık, geri dönülmeyecek şekilde çok büyük bir sistem değişikliği yaptık. Kişi bazlı olmaktan kurumsal hale getirdik. Ben memnunum, tüm çalışanlarıma, işçisinden güvenliğine bütün akademik personele ve herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Eskişehir Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı, rektörlük görevine 2018 yılı Eylül ayında atanmıştı.

NE OLMUŞTU?
Rektör Prof. Dr. Çomaklı, kimileri tarafından eleştirilen, kimileri tarafından ise samimi bulunan canlı yayını sırasında telefonunun şarjının bitmek üzere olduğunu fark edince,'Şimdi bir de bunu ele alıp kızlar gibi dolandırması var. Hadi geçmiş olsun' ifadelerini kullanmıştı. Prof. Dr. Çomaklı, ayrıca yayınını takip eden bir kullanıcıya selam verirken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kullandığı el hareketini göstererek, 'Tokalaşma yok biliyorsun. Reis herkese bunu şey yaptırdı' diye konuşmuştu.

Öte yandan; AÜ Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı'nın annesi Zekiye Çomaklı, dünyanın birçok yerinde Hristiyan ile Yahudilerin ezan dinleyip, Kuran okuyarak korona virüse karşı mücadele ettiğini belirterek, "Bizim İzmir'deki dinsiz, imansız anladık gavursunuz, tamam ama gavur olunur da gardaş bu kadar mı namussuz gavur olunur? Bu kadar mı haysiyetsiz gavur olunur, azıcık efendi gavur olun" demişti.  İzmirlileri hedef alan bu sözler sonrası Çomaklı’ya çok sert eleştiriler gelmişti. Çomaklı daha sonra açıklamalarının yanlış anlaşıldığını belirterek özür dilemişti.  (DHA, Haber Merkezi)

 
Büyükşehir'den 65 yaş üstü için maske teyakkuzu: İşte dağıtılacak noktalar!
 
Mesut Yılmaz'ın sağlık durumuyla ilgili açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
8 Mayıs 2020 Cuma 16:55

Kadının yaptığı açıklama gayet açık, net ve suç. Yanlış anlaşılan bölüm neresi?

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
44 mahkumda daha koronavirüs tespit edildi!
Silivri Ceza İnfaz Kurumu'nda 2 tutuklu/hükümlü ile onlarla temasta olduğu ...
O ile giriş ve çıkışlara 3 gün kısıtlama!
Kilis İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, kente giriş ve çıkışların pazar saat ...
İzmir'de tarihi operasyon: Tek seferde rekor!
Aliağa Limanlar Bölgesi'nde Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince ...
 
DİSK’ten İzmir’deki yaklaşık 60 bin üyeye çağrı: AVM’lere gitmiyoruz!
Ege Bölge Temsilcisi Sarı, 11 Mayıs’tan itibaren açılacak olan AVM’ler ...
Bir ülkeye daha yardım gönderildi
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Tunus'a corona virüs kapsamında sağlık ...
Öğrencilere bir iyi, bir kötü haber: Sınıfta kalma kalktı ama...
MEB kurumlarının yönetmeliğine ilişkin yapılan değişiklik, Resmi Gazete'de ...
 
Peker ile Çakıcı arasında 'buzlar eridi' iddiası!
Sözcü yazarı Saygı Öztürk, Çakıcı ve Peker telefonla görüştü, aralarında ...
Bakan Selçuk: Yaz tatilinde okul yok, eminiz
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "İsteyen ...
Kızılay'ın hayati çağrısına İzmirliler koştu!
Koronavirüs salgını nedeniyle Türk Kızılayı Ege Bölgesi'nin kan stoklarında ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva