HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
17 Mayıs 2013 Cuma - 13:51

Alsancak'ta şenlik var!

Konak Belediyesi ile Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği’nin düzenlediği Alsancak Şenliği, binlerce kişinin katıldığı rengarenk ve ışıl ışıl bir kortejle başladı.

Alsancak ta şenlik var!

İZMİR - 12’incisi düzenlenen Alsancak Şenliği’nin kortej yürüyüşü bu yıl ilk kez akşam saatlerinde Kıbrıs Şehitleri Caddesi İsmail Sivri Anıtı önünden başladı ve Alsancak İskelesi önünde son buldu. Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Dilek Olcay, Konak Belediyesi Meclis Üyeleri ve sanatçıların katıldığı kortej yürüyüşüne İzmirliler de eşlik etti.
 
Kortej, geçtiğimiz yıllardan daha renkli görüntülere sahne oldu. Işıklı kostümlerle, ateş çemberleriyle, ışıklı çubuklarla yürüyüşe katılan gösteri grupları sayesinde Alsancak Şenliği adeta karnaval havasında gerçekleşti. Korteje katılan Konak Belediyesi Roman Bandosu, tahta bacaklı sanatçılar, çizgi film karakterleri, pandomim sanatçıları, palyaçolar, izci çocuklar, Konak Belediyesi’nin mask atölyesi, dans, halk oyunları ve ritim grupları renkli görüntüleriyle izleyenleri hayran bıraktı. 
 
KONAK’TA HAYAT VAR
Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, 12. Alsancak Şenliği’ni İzmirlilerle birlikte gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyduğunu, ancak terörün bu mutluluklara gölge düşürdüğüne değinerek, “Şenliği erteleyip ertelemek konusunda kararsız kaldık. Reyhanlı’da yapılan hain saldırı sonrasında terörün ekmeğine yağ sürmemek için ertelememeye karar verdik. Terörün karşısında ne kadar güçlü durduğumuzu göstermek için bugün buradayız. Şehitlerimize de nur içinde yatsın” dedi. Kurumsallaşmış bir güzelliği İzmir’le özdeşleşmiş olan sanatçı Hakan Aysev’le yaşaktan dolayı mutlu olduklarını belirten Başkan Tartan “Hayat sokakta güzel, hayat Konak’ta güzel, hayat sizlerle güzel” diyerek tüm İzmirlilere katılımları için teşekkür etti.
 
32 Noktada Gösteri
Gün içinde Alsancak’ın 32 ayrı noktasında çeşitli gösteri, sergi, dans ve dinleti ile güne başlayan İzmirliler akşam da kortej yürüyüşü sonrasında Hakan Aysev’in konseriyle doyumuz bir gece yaşadı. ‘Öykülerle Türk Filmi Aşkları’ konseptiyle sahne alan Aysev’e sahnede gazeteci yazar Ümit Zileli eşlik etti.
Zileli, kronolojik olarak Türk filmlerinden seçilen şarkıların ve dönemin hikayesini anlattıktan sonra Hakan Aysev de hafızalarda yer etmiş o şarkıları seslendirdi. Cahide Sonku ve Zeki Müren’in ‘Beklenen Şarkı’ filminde Zeki Müren’in seslendirdiği ‘Beklenen Şarkı’, 1965’te Kartal Tibet, Selda Alkor filmine ismini de veren ‘Senede Bir Gün’ gibi pek çok şarkıyı seslendiren Aysev, konserine Kurtuluş Savaşı yıllarını anlatan ve o dönemde yaşanan aşkı konu alan ‘İzmir’in Kavakları’ filminin türküsüyle devam etti. İzmirliler adeta Cumhuriyet coşkusuyla türküye eşlik etti. Türk Sineması’nda romantizmin doruk yaptığı yıllara damgasını vuran ‘Sevemez Kimse Seni’ şarkısı, ardından Erkan Oğur, Neşat Ertaş ve İbrahim Tatlıses’in türküleriyle coşkuya coşku katan Aysev ve Zileli İzmirlilere unutulmaz bir gece yaşattı.
 
Konak Belediyesi’nin geleneksel hale gelen ve bütün bir yıl heyecanla beklenen etkinliği ‘Alsancak Şenliği’ başladı. 12’inci kez düzenlenen şenlik, birbirinden güzel konserler, gösteriler, canlı performanslar, atölye çalışmaları ve renkli stantlarıyla İzmir’in gülen yüzüne daha da neşe kattı.
 
12’inci Alsancak Şenliği Dominik ve Kıbrıs Şehitleri Caddeleri, Alsancak Vapur İskelesi, Sevgi yolu, Gül Sokak, Meksika Sokağı ve Alsancak’ın hemen her noktasında İzmirlilerle buluştu. İki güne yayılan şenliğin ilk gününde sahneler çocuklarındı. Deniz Özgökbel’le Hacivat ve Karagöz figürleri yapan çocuklar daha sonra da kukla gösterisi ile eğlendi. Konak Belediyesi’nin bale kursunda eğitim gören minik balerinler Alsancak Şenliği için hazırladıkları gösterilerini sundu. Balerinlerin ardından Konak Belediyesi Çocuk Korosu sahne aldı. Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde kurulan sahne gün boyu çocukların etkinliklerine ayrıldı. Dominik Caddesi ise oyun alanına dönüştü. Tahta Bacak ve palyaço çocuklara oyunlarında eşlik ederken bir yandan da çocukların yüzlerini boyadı ve onlar için balon şekillendirdi. Heykeltıraş Erkin Erman, çocuklar için Dominik Caddesi’nde kil heykel atölyesi oluşturdu.
 
Akşam saatlerine yaklaşırken Alsancak’ta notalar çoğaldı ve gecenin rengi müzikle yaşandı. Roman bandosu, Çağdaş Kadınlar Orkestrası; Konak Belediyesi Ritim Atölyesi, Klasik Türk Müziği, Türk Sanat Müziği ve Çağdaş Emekliler TSM koroları; So Soul Band, Beyaz, Orkestra Moda, Carabian Band / Müge Öktem ve Sanart Tango Ensemble müzik grupları ve Dj Performanlı Perküsyon Show Alsancak’ın dört bir yanında müzik ziyafeti yaşattı.
           

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sanat tarihini değiştiren fırçalar Bornova’da!
Bornova Belediyesi, dünyaca ünlü Türk ressamların yüz eserinin sergilendiği ...
Vizyon’da ‘Cannes’ın prömiyeri’ dahil 9 yeni film
66. Cannes Film Festivali'nin açılışını yapan, Baz Luhrmann'ın yönettiği ...
Kültür Bakanlığı'ndan Nuri Bilge'ye rekor destek
Kültür Bakanlığı Sinema Destekleme Kurulu, 30 Nisan-2 Mayıs tarihlerinde ...
 
İzmir fotoğrafları Roma’da görücüye çıktı
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, İZKA ve Türk Hava Yolları ...
Tarihi seks skandalı film oldu!
IMF'nin eski patronu Dominique Strauss-Kahn'ın (DSK) Mayıs 2011'de ABD'nin ...
Altın Palmiye heyecanı başlıyor
66. Cannes Film Festivali, Baz Luhrmann'ın çektiği ve Leonardo di Caprio'nun ...
 
Buca personelinden “Ay ışığı” performansı
Buca Belediyesi Tiyatro topluluğundan Harold Pinter imzalı “Ay ışığı” ...
AASSM’de ‘Grammy’ ödüllü Karayip rüzgarı
Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM), dünyaca ...
TRT Eurovision kararını açıkladı
TRT, Eurovision'a katılmama kararının ardından finalleri de yayınlamama kararı aldığını açıkladı.
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva