HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
17 Mayıs 2013 Cuma - 11:43

Sanat tarihini değiştiren fırçalar Bornova’da!

Bornova Belediyesi, dünyaca ünlü Türk ressamların yüz eserinin sergilendiği “Türk Resminin 100 Yüzü” isimli serginin ardından şimdi de “sürrealizmi dünyaya sevdiren ressam” olarak tanınan İspanyol ressam Joan Miró'nun eserlerini ilk kez İzmirlilerle buluşturuyor. Bornova Kent Arşivi ve Müzesi Dramalılar Köşkü'ndeki sergi, 27 Mayıs-14 Temmuz tarihleri arasında ücretsiz olarak görülebilecek. Öte yandan büyük ilgi gören “Türk Resminin 100 Yüzü’ isimli sergisi için son iki gün. Bu sergi de 19 Mayıs’a kadar ziyaret edilebilecek.

Sanat tarihini değiştiren fırçalar Bornova’da!

İZMİR - Bornova Kent Arşivi ve Müzesi Dramalılar Köşkü’nde 27 Mayıs’ta açılacak "Düşlerimin Rengi" adını taşıyan sergi, resim tarihine adını altın harflerle yazdırmış olan “J oan Miró”nun, 1950 ile 1977 yılları arasında yaptığı çalışmalardan 40 adet orijinal eseri içeriyor. “Düşlerimin Rengi” sergisi hem içerik açısından hem de “Joan Miró’nun eserlerinin İzmirli sanarseverlerle ilk kez buluşacak olmasından dolayı yoğun bir ilgiyle karşılanması bekleniyor. Joan Miró’nun “Düşlerimin Rengi” adlı sergisi, 27 Mayıs - 14 Temmuz 2013 tarihleri arasında ücretsiz olarak görülebilecek.
 
Serginin küratörlüğünü yapan Fahri Özdemir, Joan Miró'yu şu cümlelerle tanımlıyor:
"Joan Miró, yüzlerde gülümsemeler oluşturan resimleriyle, yer aldığı her ortamda umudu, sevinci ve neşeyi hâkim kılmasıyla biliniyor. Cıvıl cıvıl renkleri, basit desenleriyle hemen her eserinde insanın içinde çocuksu bir heyecan uyandıran ressam, hayal gücünün sınırlarını alışılmadık bir biçimde zorluyor."

Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Bornova'nın sanat duyarlılığı yüksek bir ilçe olduğunu belirterek, “Biz de yurttaşlarımızın bu yöndeki taleplerini karşılamak için ciddi bir gayret sarf ediyoruz. Dünyaca ünlü ressamlarımızın orijinal eserlerinin yer aldığı ‘Türk Resminin 100 Yüzü’ sergisine Bornova'da ev sahipliği yaptık. Bu sergiye olan ilgi bizi hem çok mutlu etti hem de yeni çalışmalara yönlendirdi. Joan Miró’nun sergisi de, bu anlamlı sürecin en önemli örneklerinden. Joan Miró’nun ‘Düşlerimin Rengi’ sergisi, dünya ölçeğinde çok büyük bir resim sergisi. Sürrealist akımın öncülerinden olan sanatçıyı, sadece İzmirlilerin değil, Türkiye’deki tüm sanatseverlerin merak ettiğini düşünüyoruz. Sanatçının “taş baskı”, “alüminyum baskı” ve “aside yedirme baskı” teknikleriyle yaptığı 40 adet orijinal eserinin yer alacağı Joan Miró’nun “Düşlerimin Rengi” sergisinin Türkiye'nin her kentinden ziyaretçi almasını bekliyoruz” dedi.
 
JOAN MİRÓ
1893 İspanya Barcelona doğumlu sanatçı, 1920'li yıllarda tüm dünyada ismini duyurmuştur. Sürrealist akımın öncülerinden olan Juan Miró, gençlik dönemlerinde Paris'te Picasso ile tanışmış ve ardından hayatının büyük bölümünü Fransa'da geçirmeye başlamıştır. Aynı yıllarda Londra, New York, Los Angeles, Zürih, Amsterdam, Brüksel gibi kentlerde sergiler açan Miró, daha sonra heykel ve seramikle de yakından ilgilenmiştir. Eserlerinin çoğunda "Kadın, Güneş ve Kuş" üçlemesini barındıran sanatçı, kural yıkıcı yaklaşımlarıyla dikkat çekmiş ve dünyada klasik modernizmin baş aktörü olarak tanımlanmıştır. Perspektiflere, geniş açılı bir objektif gibi bakan Joan Miró, yarattığı yepyeni resim dili ve bambaşka bir geometrik anlatımla, düşünce ve görme alışkanlıklarını değiştirmiştir.
 
“TÜRK RESMİNİN 100 YÜZÜ SERGİSİ”NDE SON İKİ GÜN
Bornova Kent Arşivi ve Müzesi’nde İzmirli sanatseverlerle buluşan “Türk Resminin 100 Yüzü” adlı sergiyi binlerce sanatsever ziyaret etti. Kapılarını 27 Nisan’da açan sergi 19 Mayıs’ta sona erecek.
 
Aralarında İbrahim Çallı, Fikret Mualla, Abidin Dino, Nuri İyem, Şefik Bursalı, Eşref Üren, Burhan Doğançay, Bedri Rahmi Eyüboğlu, İbrahim Safi, İbrahim Balaban, Nedim Günsur, Turan Erol, Turgut Zaim, Zeki Faik İzer, Şeref Bigalı, Neş'e Erdok, Zafer Gençaydın, Fikret Otyam, Hamit Görele gibi Çağdaş Türk resminin en önemli temsilcilerinin eserlerinin bulunduğu, “Türk Resminin 100 Yüzü” sergiyi 10.00 – 19.00 saatleri arasında Bornova Kent Arşivi ve Müzesi Dramalılar Köşkü’nde ücretsiz olarak ziyaret edebilecek.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Vizyon’da ‘Cannes’ın prömiyeri’ dahil 9 yeni film
66. Cannes Film Festivali'nin açılışını yapan, Baz Luhrmann'ın yönettiği ...
Kültür Bakanlığı'ndan Nuri Bilge'ye rekor destek
Kültür Bakanlığı Sinema Destekleme Kurulu, 30 Nisan-2 Mayıs tarihlerinde ...
İzmir fotoğrafları Roma’da görücüye çıktı
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, İZKA ve Türk Hava Yolları ...
 
Tarihi seks skandalı film oldu!
IMF'nin eski patronu Dominique Strauss-Kahn'ın (DSK) Mayıs 2011'de ABD'nin ...
Altın Palmiye heyecanı başlıyor
66. Cannes Film Festivali, Baz Luhrmann'ın çektiği ve Leonardo di Caprio'nun ...
Buca personelinden “Ay ışığı” performansı
Buca Belediyesi Tiyatro topluluğundan Harold Pinter imzalı “Ay ışığı” ...
 
AASSM’de ‘Grammy’ ödüllü Karayip rüzgarı
Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM), dünyaca ...
TRT Eurovision kararını açıkladı
TRT, Eurovision'a katılmama kararının ardından finalleri de yayınlamama kararı aldığını açıkladı.
Evliya Çelebi ile İzmir’e yolculuk
Ege Üniversitesi Türk Dili Bölümü ve EÜ Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva