HABERLER>POLİTİKA
29 Kasım 2018 Perşembe - 13:12

AK Partili Kaya'dan HDP'ye sert tepki: Şehit öğretmenler için üzüldünüz mü?

Mecliste HDP’li vekillerle karşı karşıya gelen AK Parti İzmir Milletvekili Kaya, “PKK’yı konuşmam sizi niye rahatsız ediyor? Tahir Elçi, PKK’nın çukur siyasetine karşı duruş göstermesi sebebiyle PKK tarafından katledilmiştir. PKK için, kendisi gibi düşünmeyen Kürt yok. PKK’nın aslında Kürt diye bir derdi de yok. Orada Kürt çocuklarını eğitmek için giden ve şehit olan kadın öğretmenlerimiz için bir kelime ettiniz mi?” dedi.

AK Partili Kaya dan HDP ye sert tepki: Şehit öğretmenler için üzüldünüz mü?

EGEDESONSÖZ- AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, TBMM’de konuştu. Kaya, “Diyarbakır Barosu Başkanı Sayın Tahir Elçi ve o saldırıda şehit olan 2 kahraman güvenlik görevlimiz Ahmet Çiftaslan ve Cengiz Erdur’u da rahmetle anıyorum” diyerek başladığı konuşmasında teröre tepki gösterdi.

Olaya ilişkin tahkikat Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının dosyasıyla devam etmektedir. Anayasa’mızın 6’ncı, 9’uncu maddesi ve 138’inci maddesinin üçüncü fıkrası gereğince, HDP Grubunun da çok iyi bildiği şekilde aslında bu grup önerisinin Mecliste görüşülme imkânı yoktur çünkü artık yargının kontrolüne geçmiş ve tahkikatı devam eden bir konu söz konusudur. Tahkikata gelince, bakın, benden önceki değerli konuşmacılar aslında olayı başka bir boyuttan ele aldılar ama çok iyi hatırlayalım ki Sayın Tahir Elçi bir gün öncesinde çukur siyasetine, hendek siyasetine karşı bir açıklama yapacağını, bir basın toplantısı yapacağını belirtmiş ve akabinde PKK’nın bir numaralı hedefi hâline de gelmişti” dedi.

ELÇİ ÇUKUR SİYASETİNE KARŞI DURUŞ GÖSTERDİĞİ İÇİN PKK TARAFINDAN KATLEDİLMİŞTİR
Konuşmasına HDP’li sıralardan tepkiler gelince Kaya bu defa, “PKK’yı konuşmam sizi niye rahatsız ediyor? Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcımız, Başsavcı vekilimiz ve 8 avukat arkadaşımızın katılımıyla olay yeri inceleme yapılmasına ilişkin oraya heyet gittiğinde PKK saldırıları yüzünden heyetin orada güvenliği sağlanamadığı için –roketatarlarla biliyorsunuz o dönemde saldırı yapılmıştı olayın olduğu yere- ve akabinde, daha sonra 30 Kasım’da ve yine 3 Aralık’ta olay yeri incelemesi yapılmaya çalışılmış ama bu PKK’nın yapmış olduğu saldırılar sebebiyle mümkün olmamıştır. Kamera kayıtlarından bahsedeyim, bakın, tüm kamera kayıtları incelenmiştir ve dosya münderecatı içerisinde bulunmaktadır. Yine, özellikle sizin bahsettiğiniz Mardin Kebap Evindeki kameranın bir tanesinin çalışmadığı noktasındaki iddia da, kesinti olduğu iddiası da adli tıpta yapılan inceleme noktasında da bu da çürütülmüş ve on üç saniyelik bir kesinti değil, zaten kameranın hiç kayıt yapmadığı da net bir şekilde anlaşılmıştır. Dolayısıyla bakın, Tahir Elçi o dönem Diyarbakır’ı, Sur’u açtığı çukurlarla, yaptığı barikatlarla, hastanelere, okullara ve camilere yaptığı saldırılarıyla Diyarbakır’ı ve Sur’u yaşanmaz hâle getirmeye çalışan ve sizin gösteremediğiniz cesareti ve yüreği gösterip PKK’nın çukur siyasetine karşı duruş göstermesi sebebiyle PKK tarafından katledilmiştir. Araştırma da savcılıkta yapılıyor. Aslında siz bu öneriyle vicdanınızı rahatlatmaya çalışıyorsunuz. Ama bakın, her yıl Tahir Elçi’nin yıl dönümlerinde vermiş olduğunuz bu önerilerle vicdanınızı rahatlamazsınız. Eğer Tahir Elçi gibi duruşu gösterip PKK’yı bir terör örgütü olarak lanetlemedikten sonra sizin yaptığınız ve ortaya koyduğunuz her türlü işlem, her türlü söz ne bizim ne de milletimizin vicdanında boş olarak kabul edilecektir diyorum Başkanım. Tekrar yüce heyetinizi saygıyla sevgiyle selamlıyorum” açıklamasında bulundu.

PKK’NIN ASLINDA KÜRT DİYE BİR DERDİ DE YOK!
Sözlerinin çarpıtıldığın iddia eden Kaya bir kez daha söz aldı. Kaya, “Bir defa, söylediğim her kelimenin sonuna kadar arkasındayım, bunu ifade edeyim. PKK için, kendisi gibi düşünmeyen Kürt yok, PKK’nın aslında Kürt diye bir derdi de yok. PKK’nın burada ortaya koyduğu “Eğer ki siz, PKK’nın istediği gibi düşünmezseniz Tahir Elçi gibi katlederim sizi.” diyor.  Ortaya koymuş olduğu uygulama budur. PKK için Türk yoktur, PKK için kadın, yaşlı, erkek, çocuk ya PKK için bebek yoktur, varsa yoksa kan vardır. Orada Kürt çocuklarını eğitmek için giden ve şehit olan kadın öğretmenlerimiz için bir kelime ettiniz mi? Şu çatı altında bir kelime ettiniz mi? Etmediniz, edemezsiniz. İşte sizin bu duruşunuz, sizin bu ikiyüzlü tavrınız, zaten bizim burada üstünü çizdiğimiz, altını çizdiğimiz bu. Bakın bu nefret diliyle, ayrıştırıcı dille hiçbir çözüm bulamazsınız. Size burada bunu ifade edeyim. “Yurtseveriz” diyorsunuz değil mi? Kendinizi öyle tanımlıyorsunuz. Yurtsever demek, yurduyla özdeşleşmek demektir. Sizler bizim yurdumuzu bölmek isteyen, parçalamak isteyen kendisi gibi düşünmeyen herkesi katleden hain bir örgüte terör örgütü bile demiyorsunuz. Dolayısıyla siz ne zaman PKK’ya terör örgütü deyip PKK’nın eylemlerini bu çatı altında lanetlersiniz o zaman biz sizin dediklerinizi dikkate alırız diyorum” ifadelerini kullandı.

 
Ödemiş'te yollar göle döndü!
 
CHP Bayraklı Aday Adayı Özer'den Zeybekci'ye: İzmir görücü usulü ile kız vermez, iç güveyi de istemez!
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TC 30 Kasım 2018 Cuma 08:11

Bay Lombak ve diğer yandaşlara sesleniyorum, TC ibaresinin kullanılmasına yandaşı olduğunuz parti neden HAYIR oyu kullandı? Tamam yapmaya çalıştığınız açılım sırasında AB, Kandil ve İmralı istedi diye andımızı kaldırdınız, şimdi geri dönemiyorsunuz bunu anladık. Peki TC ibaresiyle ne derdiniz var? Bu ülkenin adı Türkiye, devletin adı Türkiye Cumhuriyeti değil mi? Gerçekten derdi ne sizinkilerin? Hiç mi gururunuza, onurunuza dokunmuyor?

Yorumu oyla      9      9  
kaşınma 30 Kasım 2018 Cuma 02:15

Kaşınma Lombak! Andımızın neresi battı size? Andımızı kaldıranlar kalkıp da şehitten söz edebilir mi? Apoya ben mi sayın dedim? Şehitlere üç-beş kelle diyen chp'li bakan mıydı? Bunları içine sindirebiliyorsun, kalkıp bir de yorum yazıyorsun? Daha dün akilleri toplayan kimdi? Bunca laf ediyorsunuz, reisiniz anlaşıp, hdp ile ittifak yaparsa nasıl döneceksiniz? Yerinizde olsam reis ağzıyla konuşmazdım, söylediğini ne zaman inkar edeceği belli olmuyor.

Yorumu oyla      9      9  
Asım 29 Kasım 2018 Perşembe 23:29

Ucuz politikalara karnımız tok sn.kaya...

Yorumu oyla      12      7  
Lombak 29 Kasım 2018 Perşembe 21:41

"Açılımı sürdüremiyorsanız, bırakın biz sürdürürüz" diyen de Sn. Kılıçdaroğlu idi. YPG terör örgütü değildir diyen de... Fırat kalkanı harekatı sırasında bataklığa batacağımızı söyleyen de... Yedek Oslo heveslisi olarak. Güzel hatırlamışsınız AKP'nin yaptıklarını da yani bunları da unutmayın. Unutturmayalım.

Yorumu oyla      15      9  
timsah 29 Kasım 2018 Perşembe 17:46

Duyan da sınıra mahkemeyi chp götürdü sanır! Açılımı, Oslo görüşmelerini, İmralı pazarlıklarını, Kandil postacılığını CHP yaptı sanırsın! Yahu bir git, sinirimizle oynama bari!

Yorumu oyla      19      9  
Gürkan 29 Kasım 2018 Perşembe 15:06

AKP'li bir vekil vardı, PKK terör örgütü değildir diyordu. Sayın Kaya bu konuda ne düşünüyor ?

Yorumu oyla      17      9  
TC 29 Kasım 2018 Perşembe 14:49

TBMM'de resmi kurumlardan TC kalkmasın diye verilen önergeye RET veren (AKP) çekimser oy veren ( MHP VE HDP) Allah sizi bildiği gibi yapsın. Bu ülke şehitler verilerek kuruldu ve resmi kurumların başında TC (TÜRKİYE CUMHURİYETİ) olmasından daha doğal ne olabilir, bundan ne rahatsızlık duydunuz? Millet bunu unutmayacak.

Yorumu oyla      21      9  
TahirElçisiz3Yıl 29 Kasım 2018 Perşembe 14:36

Tahir Elçi cinayeti aydınlatılsın diye meclis araştırması isteniyor, AKP'li Atilla Kaya çıkıp bunları söylüyor. Ne alaka sayın milletvekili? Madem Tahir Elçi'yi PKK'nın katlettiğini savunuyorsunuz, neden meclis araştırmasına ret oyu kullanıyorsunuz? Araştırma önergesi kabul edilsin, konu araştırılsın, Tahir Elçi'yi kim katlettiyse ortaya çıksın! Bu söylediklerinizle konunun ne alakası var? Tahir Elçi katledileli 3 yıl oldu. 3 yıldır dosyada hiçbir ilerleme yok. Madem Tahir Elçi'yi PKK katletti çıkarsanıza ortaya!!!!

Yorumu oyla      16      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Genel Başkan Yardımcısı Torun İzmir adayını tarif etti
CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun katıldığı bir TV programında İzmir ...
Bakan Koca'dan kanser ilacı müjdesi!
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Anadolu Ajansı Editör Masası'nda gündeme ...
Erdoğan ile Trump’ın görüşme saati belli oldu
Cumhubaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump'ın görüşme ...
 
Tezcan, ittifak görüşmesinden alındı!
CHP ile İYİ Parti arasında yerel seçime yönelik yürütülen işbirliği sürecinde, ...
AK Parti’li Nasır: İzmir, Zeybekçi ile dünya markası olur
AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, yerel yönetimlerdeki ve ekonomi ...
Başkan AK Parti'den, yardımcısı MHP'den!
Yerel seçimlerdeki belediye meclis üyelikleri ile il genel meclisi üyeliklerinin ...
 
Yıldırım'dan 'imza' kararı: Yetkileri devretti
TBMM Başkanı Binali Yıldırım, birçok yetkisini başkan vekilleri, genel ...
Mehmet KARABEL yazdı... Bu nasıl ilahi bir tesadüf?
Mehmet KARABEL yazdı... Bu nasıl ilahi bir tesadüf?
İzmir’de o ilçede AK Partili Başkan’ın yardımcısı CHP’nin adayı mı oluyor?
Kemalpaşa Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Türkmen görevinden istifa ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva