HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
7 Mayıs 2017 Pazar - 09:51

AK Partili Doğan'dan Balıkçılar Çarşısı çıkışı

Kemeraltı'nda çalışmaları dört yıldır tamamlanamayan Balıkçılar Çarşısı projesini yerinde inceleyen AK Parti'li Bilal Doğan, Büyükşehir'e yüklendi. Doğan, Büyükşehir'e "projeden vaz mı geçtiniz?" diye sordu.

AK Partili Doğan dan Balıkçılar Çarşısı çıkışı

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, Balıkçılar Çarşısı olarak adlandırılan yatırımın fiyaskoyla sonuçlandığını açıkladı.

Doğan yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Kemeraltı'nda esnafın yaşadığı sıkıntılar, yarattığı otopark sıkıntısı ve yıllardır süregelen mezbelelik haliyle büyük tartışmalara yol açan Balıkçılar Çarşısı projesini tüm İzmirliler gibi bizler de merakla takip ediyoruz. Ancak ne yazık ki, "Kemeraltı'nın yeni cazibe merkezi olacak" sloganıyla yola çıkılan bu yatırımın da tıpkı diğer belediye projeleri gibi fiyaskoya döndüğünü üzülerek gördük.

'6 MİLYON LİRALIK KAYNAK NEREYE GİTTİ?'
Temeli ancak 4 yıl sonra atılabilen ve projesi dahi dört yılda tamamlanabilen bu tesis ne zaman bitirilip hizmete  açılacak? Geçtiğimiz yıl Nisan ayında temeli atılan Balıkçılar Çarşısı projesinde bugün halen arpa boyu dahi yol kat edilemediğini ve inşaat çalışmalarının adeta kağnı hızında ilerlediğini görüyoruz. Yapılan ihale şartnamesine göre 28 Nisan 2017'de hizmete açılması planlanan bu tesisle ilgili yerinde yaptığımız incelemelerde kayda değer bir çalışma göremediğimiz gibi, inşaatın daha halen temel aşamasında olduğuna üzülerek şahit olduk. Eğer tesis vaktinde tamamlanamadı ve inşaat yarım kaldıysa, proje için ayrılan 6 milyon liralık kaynak nereye gitti? Görünen manzara itibarı ile Büyükşehir Belediyesi bu projeyi de yüzüne gözüne bulaştırmış, bir kez daha sınıfta kalmıştır. Verilen sözler her zamanki gibi havada kaldı, vaatler yine tutmadı. Daha, basit bir tesisi dahi vaktinde tamamlayamayan İzmir Büyükşehir Belediyesi yarın öbür gün büyük projelere soyunup, İzmir'in yeni metrolarını nasıl yapacak? Büyükşehir'in ertelemelerine alıştık artık!"

'İZMİRLİLERİ OYALAMAKTAN VAZGEÇİN'

"Esas üzücü olan nokta ise, 365 günde tamamlanacağı ilan edilen bu projeye ait bilgilendirme tabelalarında bir gece ansızın yapılan değişiklik ile projenin tamamlanma tarihinin 26 Temmuz'a ertelenmiş olmasıdır. Merak ettiğimiz, yaşanan bu gecikmenin sebebi nedir? İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu gecikmeden ötürü ne kadar zarara uğramıştır ve bu zararın esas sorumlusu kimlerdir? İnşaat faaliyetleri yüzünden dükkanlarını kapatma noktasına gelen saygıdeğer Kemeraltı esnafımıza daha ne kadar eziyet çektireceksiniz? Sayın Aziz Kocaoğlu'na bir kez daha sesleniyoruz, lütfen artık İzmirlileri oyalamaktan vazgeçin."

'SORUYORUZ, BU HIZLA ACABA NE ZAMAN BİTER?'
"Ne yazık ki, İzmir proje bataklığına döndü. Sayın Kocaoğlu'nun vizyonsuzluğu ve belediyenin beceriksizliği nedeniyle kentimiz yerinde saymaktadır. 28 Nisan'da bitmesi gereken bu projede bırakın tesisin tamamlanmasını, daha ancak temel atılabildi. Projesi bile dört yılda biten bu tesisi üç ayda tamamlayıp hizmete açabilecek misiniz? Yoksa Balıkçılar Çarşısı projesi de bitmeyen metro, zigzag çizen Konak Tramvayı gibi mi olacak? Yoksa bu yatırım da başlamayan Kültürpark projesi gibi lafta mı kalacak? Yoksa Opera Binası projesindeki gibi aynı fiyaskoyu mu yaşayacağız? Yoksa monoray gibi çöpe mi gidecek? Yoksa elektrikli otobüs alımında olduğu gibi tesis inşaatını da tamamlayabilmek için 3 sefer daha ihaleye mi çıkacaksınız? Yoksa bu projeden vaz mı geçtiniz? İzmirliler adına Aziz Kocaoğlu'na soruyoruz, Bu hızla acaba ne zaman biter? Siz bu projeyi tamamlayana kadar umarız "Kemeraltı cazibe merkezi olacak" hayalleriniz de suya düşmez"

 
Bülent Ersoy'dan bagaj rekoru: 33 bin TL ödediler
 
Özel ve Böke Eş Genel Başkan mı olacak?
YORUMLAR
Toplam 14 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
8 Mayıs 2017 Pazartesi 16:04

kuzey dolmuşa teslim yani öylemi 12:24 ???? Bumudur İzmirli olmak?

Yorumu oyla      12      5  
8 Mayıs 2017 Pazartesi 16:03

Bornova-F.altay arası metroya ne gerek var? ihtiyaçmı var? binin otobüslerinize gidin. Kuzeye metro istenince rahatsız olanlar var bu şehirde.

Yorumu oyla      12      5  
8 Mayıs 2017 Pazartesi 12:24

Egekent bornova evka 3 arası metro yapıp ne yapacaksın ?

Yorumu oyla      11      7  
çalışmıyor 8 Mayıs 2017 Pazartesi 12:01

akp ye oy vermem ama adam haklı be. Hiç bir proje zamanında bitmiyor. 1 tane zamanında biten proje yok koca izmirde. 10 senedir opera binası yapılacak, metro projeleri 10 senedir yapılacak, sahilde altgecit yapıyorlar simdiye bitecekti bitmedi. süt kuzusu, tarım gibi sehirle alakası olmayan abidik gubudik işlerle zaman geciyor. İzmir merkezinde adam gibi proje yok.

Yorumu oyla      13      5  
8 Mayıs 2017 Pazartesi 09:01

Ben chp'li olmama rağmen Kocaoğlu'ndan memnun değilim. Adam paraları hep İzmirin güneyine harcıyor. Kuzeye birşey yok. Harcasada karşıyakaya harcıyor. Çiğli, Egekent çivi çakılmıyor. Belkide 10 senedir Egekent-BornovaEvka3 metro projesini halk dillendiriyor. Büyükşehir ne yapıyor? Kuzey dolmuşlara teslim edilmiş. Nerede büyükşehir?

Yorumu oyla      15      7  
sak 8 Mayıs 2017 Pazartesi 08:55

Balıkçılar çarşısı 3 gün geç olsun bişey olmaz.Ülkenin herşeyini sattınız.Rejimi değiştirdiniz.Üstelik bizim paramızla bize karşı propaganda yaptınız.Referandumda hile yaptınız.Bilal Doğan El Babda askerlerimiz neden savaştı niye öldüler boşver çarşıyı bugün bitmezsse yarın biter.

Yorumu oyla      13      6  
sezarın hakkı sezara 7 Mayıs 2017 Pazar 15:46

Bilal doğan balıkçılar çarşısı projesiyle ilgileneceğine. metro projelerine destek sağlatsın. İzmirin kanayan yarası stad sorunlarını çözüme ulaştırmada yardımcı olsun. Gerekli ÇED raporlarının 2 yıl değilde 2*3 aylık sürelerde çıkmasına yardımcı olsun. İzmirin tek düşmanı meslek odalarına bir çözüm bulsun. ve daha sayamadgımız ağğaşıda arkadaşların saydığı bir çok soruna yardımcı olsun. İzmir büyük şehir belediyesi şu an kaç proje ile uğraşıyor ve bunlarda devlet desteği yok farkındamı kendisi ? evet proje gecikmiştir doğrudur ozaman izmirde bürokrasiyi hızlandırmaya yardımcı olacaklar. belediyenin üstünden biraz yük alacaklar . ondan sonra eleştirmeye bu proje niye bitmedi demeye hakları olur. kusura bakmayın AKP li hiç bir delegenin izmirde ki bir projeyi eleştirme hakları yok! zaten izmir halkı da gereken cevabı referandumda verdi. Eleştirmeden önce çalışmak ve gayret göstermek gerektiğini düşünüyorum.

Yorumu oyla      15      9  
7 Mayıs 2017 Pazar 13:57

Bilal Doğan' ı aşağıda olaylara tek taraflı baktığı için eleştirdim ancak haksız da değil. Belediye biraz yaptırdığı projeleri takip etsin. Ben başkan olsam böyle bir olay olsa anında açıklama yaparım. Şu sebepten proje gecikti , şöyle oldu böyle oldu ama bizim belediyeden de bu tip durumlarda açıklama nedense gelmiyor. Şimdi yarın öbür gün meclis toplanır, orada bu konu tartışılır , gerginlik olur ama olan İzmir' e oluyor. Belediye olsun hükümet olsun izmir projelerinde biraz daha hızlanmaları gerekiyor.

Yorumu oyla      14      8  
7 Mayıs 2017 Pazar 13:44

Ankara' da belediye bakanlık olarak 13-14 yılda metro bitirenler burada bitmeyen metro, zigzag çizen tramvay diyebiliyor. Bir tane de akp hükümeti 50 milyar üstü vergi veren İzmir' e metro, tramvay yapsın da görelim. İzmir 50 milyar üstü vergi verir , Konya'ya hızlı tren yapılır, 45 km metroyu bakanlık üstlenir. Bu şehir vergi niye veriyor ? İzmir'in verdiği vergiler nereye gidiyor ? Bakıyorsun İzmir' e 40 milyar yatırım yaptık diyorlar. Yahu bugün Katar Doha'da 4.4 milyar dolara 300 km metro yapılıyor. Şimdiki kur ile 15-16 milyar gibi bir para. İzmir' de 40 milyara akp hükümeti ne yapmış ? Nerede bu projeler ? 40 milyara ortalama 800 km metro yapılır. Böyle buna benzer bir çalışma var mı , yok. Sen önce kendi yapmadığın projelere bak sonra başkasını eleştir. 10 yıldır körfeze geçiş yapılacak. Yapacaksanız yapın , her seçim öncesi görselleri ortaya çıkarmayın. En son 2017' nin başında yapım ihalesi olacaktı , mayıs geldi ses seda yok.

Yorumu oyla      16      6  
Vatandaş 7 Mayıs 2017 Pazar 13:09

Halk size her yerel seçimde cevabını veriyor ama bir anlamadınız hala...

Yorumu oyla      15      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karabağlar'da işadamlarıyla ortak akıl zirvesi
Karabağlar’ı açık, şeffaf ve katılımcı bir anlayışla yöneten Başkan Muhittin ...
Karabağlar'da 'Üç Fidan' için anma
68'in öğrenci liderlerinden Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan, ...
Selçuk, Kantaron Festivali ile renklendi
Selçuk Efes Kantaron Festivali’ nin ilk günü renkli geçti. İstasyon Meydanı’nda ...
 
Türkiye'de ilk: İZDENİZ'de gurur günü 
Filosunu modern gemilerle yenileyen ve emniyetli, güvenilir, çevreye duyarlı ...
İzmir'de gençliğin bayramı: 3 günlük büyük şölen
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ...
'Süt kuzuları'nı sevindiren imza: 'Tarımın efesi' artık Kocaoğlu
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 'Süt Kuzusu' projesi kapsamında Tire Süt ...
 
Kemalpaşa'nın lezzet festivaline coşkulu başlangıç
İzmir'in Kemalpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen 1'inci Uluslararası Yemek Festivali başladı.
Sakin Şehir'de taş ocağına karşı en net mesaj!
İzmir Erkence zeytininin gen merkezi Seferihisar Orhanlı Vadisi’ne taş ...
İzmir'in kahramanına yakışan anıt
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Şehit Fethi Sekin anısına düzenlediği ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva